Dodaj do ulubionych

Pogłoski o bieńczycach:-(

01.04.03, 14:49
Wczoraj jechałem linią 105 i dwaj kierowcy (jeden prowadził, drugi stał obok)
mówili jakieś dziwne rzeczy. Udało mi się usłyszeć, że krążyły pogłoski o
Płaszowie, jednak teraz padło na Bieńczyce i w Płaszowie wszystkim kamień z
serca spadł. Najprawdopodobniej chodzi o likwidacje zajezdni, gdyż potem
kierowcy mówili, co by było z autobusami, gdyby to na Płaszów padło. Ciekawi
mnie tylko, jak MPK rozparceluje bieńczyckie Autobusy?

Być może jest to jeden z numerów, jakie pan Pilszczek może odstawić w iągu
najbliższego miesiąca, gdyż u pana Jacka M. pseudonim Majcher, jest na
straconej pozycji.

:-(
Obserwuj wątek
    • tymon2 Re: Pogłoski o bieńczycach:-( 01.04.03, 15:09
      W gescie przyjaźni międzymiejskiej oddadzą do innego miasta np Świerkliniec.
      • Gość: Locutus Re: Pogłoski o bieńczycach:-) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 01.04.03, 16:29
        A jechał ktoś MANem NG313 #BM711? Ja dziś miałem przyjemność na #444...
        • pavlack Re: Pogłoski o bieńczycach:-) 01.04.03, 16:31
          A świstak siedzi i dalej zawija :D

ROTFL ;-P
          • Gość: Locutus Re: Pogłoski o bieńczycach:-) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 01.04.03, 22:40
            Ty mi, Pavlack, nie podskakuj - w końcu sam masz zdjęcie tego pojazdu ;-)
    • Gość: dzidek Re: Pogłoski o bieńczycach:-( IP: *.wieliczka.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 09:22
      yogy napisał:

> Wczoraj jechałem linią 105 i dwaj kierowcy (jeden prowadził, drugi stał obok)
      > mówili jakieś dziwne rzeczy. Udało mi się usłyszeć, że krążyły pogłoski o
      > Płaszowie, jednak teraz padło na Bieńczyce i w Płaszowie wszystkim kamień z
      > serca spadł. Najprawdopodobniej chodzi o likwidacje zajezdni, gdyż potem
      > kierowcy mówili, co by było z autobusami, gdyby to na Płaszów padło. Ciekawi
      > mnie tylko, jak MPK rozparceluje bieńczyckie Autobusy?
      >
      > Być może jest to jeden z numerów, jakie pan Pilszczek może odstawić w iągu
      > najbliższego miesiąca, gdyż u pana Jacka M. pseudonim Majcher, jest na
      > straconej pozycji.
      >
      >
      > :-(

To co wczoraj napisał yogi to nie jest żart!!!
      • tymon2 Re: Pogłoski o bieńczycach:-( 02.04.03, 09:29
        To w Krakowie chcą pozostawić tylko 2 zajezdnie autobusowe?
        Czy tam się wszystkie autobusy pomieszczą?
        • Gość: dziamber Re: Pogłoski o bieńczycach:-( IP: *.lama.net.pl 02.04.03, 10:31
          pomieszcza pomieszcza.chca likwidowac bo tabor uznali za stary.ale jakos to
          bedzie tylko co z kierowcami? przezuca ich na inne zajezdnie? a nawet gdyby to
          nie bedzie im wesolo do pracy dojezdzac naprzyklad z jakiejs wsi na vole.no
          no.co z tego wyjdzie?
          • tymon2 Re: Pogłoski o bieńczycach:-( 02.04.03, 11:08
            Gość portalu: dziamber napisał(a):

> pomieszcza pomieszcza.chca likwidowac bo tabor uznali za stary.

Ale chyba nie chcą złomować wszystkich starych autobusów, bo przecież wtedy to
            zupełnie nie bedą mieli taboru

ale jakos to
            > bedzie tylko co z kierowcami? przezuca ich na inne zajezdnie? a nawet gdyby
            to
            > nie bedzie im wesolo do pracy dojezdzac naprzyklad z jakiejs wsi na vole.no
            > no.co z tego wyjdzie?

Ale lepiej mieć wogóle pracę i dojeżdżać dalej niż ją straćić.

No tak ale polityka MPK jest ciekawa obie zajezdnie obok siebie. To jakie teraz
            będą koszty wyjazdów na linię?
            • adas29 nowa zajezdnia 02.04.03, 12:41
              Przenieść zajezdnię do Pleszowa - hihihi
              • pavlack Re: nowa zajezdnia 02.04.03, 13:00
                Nie uwierzę w to, dopóki nie zobaczę. Pozostawienie tylko 2 zajezdni ( i to w
                bliskiej odległości od siebie) to bezsens.
                • Gość: mouset Re: nowa zajezdnia IP: *.cm-uj.krakow.pl 02.04.03, 14:49
                  Nie dość że powinni na Prądniku budować czwartą zajezdnię to jeszcze
                  likwidacja????????????????!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: misiek Re: nowa zajezdnia IP: *.zim.citynet.pl 02.04.03, 16:02
                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> Nie dość że powinni na Prądniku budować czwartą zajezdnię to jeszcze
                    > likwidacja????????????????!!!!!!!!!!!!!!

Po co budować nową gdy w Toniach stoi szkielet budowanej ( w latach `80 )
                    zajezdni autobusowo-tramwajowej !!!
                    Wystarczyłoby trochę wyremontować!
                    • Gość: Misiek K Re: nowa zajezdnia IP: *.chello.pl 02.04.03, 16:37
                      co budować nową gdy w Toniach stoi szkielet budowanej ( w latach `80 )
                      > zajezdni autobusowo-tramwajowej !!!
                      > Wystarczyłoby trochę wyremontować!

Obawiam sie ze juz nie ma...
                      juz to rozebrali o ile mi wiadomo...
                      • Gość: misiek Re: nowa zajezdnia IP: *.zim.citynet.pl 02.04.03, 16:53
                        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> co budować nową gdy w Toniach stoi szkielet budowanej ( w latach `80 )
                        > > zajezdni autobusowo-tramwajowej !!!
                        > > Wystarczyłoby trochę wyremontować!
                        >
                        > Obawiam sie ze juz nie ma...
                        > juz to rozebrali o ile mi wiadomo...

tak?? - upsss...
                        a to wielka szkoda!!!
                        • Gość: havi Re: jedna zajezdnia mniej IP: *.wmgalicja.krakow.pl 03.04.03, 09:29
                          poprostu mpk szuka oszczędności,(brak kasy na paliwo) ale lepiej jak likwidują
                          zajezdnie niż linie(choć bez tego tez sie nie obędzie).
                          tylko ciekawe jak oni pomieszczą te wszystkie autobusy?
                          w Płaszowie jest dość ciasno. Chyba większość dadzą na wole
                          no i trzeba trochę biur przeznaczyć na szatnie dla kierowców :)
                          • Gość: mouset Re: jedna zajezdnia mniej IP: *.cm-uj.krakow.pl 10.04.03, 14:43
                            Ale durne wjazdy z drugiego końca miasta też kosztują, nasz 177 pokonuje trasę
                            z zajezdni Wola 2 razy rano co mogłoby mieć zastosowanie jako 2 kursy normalnie
                            jako 177/477, gdy napisałem o tym to ZDiK nabrał wody w paszczę, a MPK
                            zasugerowało że i tak 177 jest nieopłacalny, chorzy ludzie!, a sam wiesz że do
                            7.06 z Kuxnicy nie da się już wsiąść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka