Dodaj do ulubionych

Awantura w Radiu Kraków

IP: *.ghnet.pl 08.11.06, 22:25
Horodyski to manipulator, jaskrawe zaprzeczenie dziennikarskich standardów
Obserwuj wątek
    • Gość: marti Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 08.11.06, 22:33
      Ale kaszana!!!!Że media nie są bezstronne to widać i komu jak komu ale
      Gazecie chyba nie trzeba tego tłumaczyć,ale żeby dziennikarze dowalali
      koledze po fachu to coś zupełnie nowego w krakowskim światku.Oj będzie z tego
      awantura!Szkoda tylko,że z artykułu nie wynika o co tak naprawde poszło, ten
      powiedział, tamten zaprzeczył,prezydent postraszył i wyszła jakaś brukowa
      obyczajówka w dodatku parę dni przed wyborami!
      • Gość: tutu Nic nie rozumiem z tego bełkotu... IP: *.crowley.pl 08.11.06, 22:40
        To on z PiS-u czy od Lassoty?
        Jeśli z PiS-u to czemu Lassota pikietuje w jego obronie radio?
        A może to spiskowa teoria - Horodyski jest od Lassoty, Horodyska z PiS-u a
        razem walą w komucha Majchrowskiego. Rodziewicz popierany przez PiS zawiesza
        Horodyskiego a zastępca Rodziewicza popierany przez PiS rozdaje płytki z jego
        audycją na pikiecie w jego obronie. Paranoja!
        Ktoś tu czytelników robi w balona...
        • Gość: elwu Re: Nic nie rozumiem z tego bełkotu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:39
          Nie mam juz watpliwosci - Lassota to glab.
          • Gość: apohllo Skupmy się na meritum IP: *.autocom.pl 09.11.06, 23:02
            Jeśli kogoś interesują sprawy merytoryczne, niech lepiej zajrzy na stronę:

wybory2006.wkrakowie.org/
      • Gość: rafał Skandal !!! IP: *.autocom.pl 08.11.06, 22:40
        • Gość: info Posłuchaj zdjętej Audycji tu: IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 08:20
          lassota.krakow.pl/index.php?module=raport
        • mamigacz www.rzeczprawa.eco.pl 10.11.06, 01:07
          Uczestniczyłem w nagraniu "Sprawy dla reportera" o której rozmawiają Majchrowski
          ze Stechnijem. Dziwne, że dziennikarze milczą na temat tak niedopuszczalnej
          manipulacji!
          Posłuchaj TAśM PRAWDY i poznaj tło historyczne sprawy.
          Poznaj konsekwnecje jakie wynikły z tej rozmowy dla Miasta

www.rzeczprawa.eco.pl

• mamigacz Lassota 10.11.06, 00:59
        • Gość: ajamam4migacze ...to wyjątkowy nieudacznik i podejrzany typek. IP: *.crowley.pl 11.11.06, 18:26
    • Gość: Gość To chyba nie jedyna awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:41
      A dlaczego nikt nie napisze o skandalicznym zachowaniu marszałka Sepioła
      podczas debaty kandydatów do sejmiku w radiu Kraków. To dopiero była awantura!
      Takiej arogancji dawno nie słyszeliśmy.
    • Gość: niezależny Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 08.11.06, 22:54
      Najpierw było codzienne wycieranie parkietów u Muchy, bo się Horodyskiemu
      marzyło członkostwo w zarządzie Radia Kraków, a teraz wycieranie bruku po
      wylotce z radia. Chyba PiS na to nie pozwoli? W końcu wystarczyło na
      Horodyskiego gwizdnąć i już był w urzędzie wojewódzkim. Jeden z
      najbardziej "niezależnych" dziennikarzy, jakich poznałem. A że szmaci ten
      zawód - kogo to w końcu obchodzi...
      • Gość: jp Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 23:19
        pełny tekst oświadczenia prezesa zarządu Radia Kraków na stronie:
        www.jacekprezydent.blogspot.com
      • Gość: kitus Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.orange.pl 09.11.06, 17:34
        Chyba prosze Pana zawisc przez Pana przemawia. Co za zeszlej epoki bylo lepiej?
        A obecna wladza nie dala sie napasc i juz jest zla? Pulit, ktory wypowiada sie
        jako rzetelny dziennikarz w Tarnowie ma opinie manipulatora! Wystarczy zapytac
        jak angazowal sie w wybory po stronie PO. Nie mial najmniejszych skrupulow,
        kiedy sam wycieral parkiety u politykow PiS zebrajac o reelekcje.
    • Gość: radiowiec Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:32
      Art. 44. 1. ustawy z dnia 26 stycznia Prawo prasowe: Kto utrudnia lub tłumi
      krytykę prasową
      - podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
      • Gość: jurek Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 00:08
        a o co to chodzi w tej audycji ze rozpętała się z tego taka afera, a
        dziennikarze wyborczej po krakowsku przemilczają jej treść. oj musi być coś na
        rzeczy
        • Gość: pozanormalnie Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 00:29
          Prezydent szantażuje zarząd publicznego radia, dziennikarz tego radia, który z
          definicji powinien być apolityczny montuje w radiu reklamówki wyborcze. Tylko
          czas się nie zgadza. Prezydent dzwonił do zarządu we wtorek (14.30). Zarząd
          oswiadczenie wydał w środę, choć jeśli uważał, że prezydent popełnił
          przestępstwo powinien zrobić to we wtorek. Wszyscy siebie warci i prezydent z
          SLD i zarząd z PiS. I jak tu nie wyjeżdżać z tego kraju?
    • Gość: olin Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:36
      O co chodzi? Jakby dziennikarz robił wyborcze spoty Majchrowskiemu to byłoby ok?
      A czemu nikt nie napisze, że dziennikarze RMF- pomagają Majchrowskiemu?
      Wystarczy zobaczyć kto pracuje w Krakowskim Biurze Festiwalowym i w biurze
      prasowym Urzedu Miasta. A dziennikarze Radia Kraków są bez winy? Rodziewicz to
      kolega Rokity, który politykom pisał przemówienia na zlecenie.
    • Gość: e.m Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 00:45
      Jakie to ma znaczenie?
      Przecież od dawna i tak nikt nie słucha Radia Kraków.
      • Gość: public Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 00:48
        To po co utrzymujemy te budynki, dziesiątki zaangażowanych politycznie
        dziennikarzy. A swoją drogą oburzony Pan Muller podobno wykłada za niezłe
        pieniądze w szkole pana Majchrowskiego. Niezależni dziennikarze...
        • Gość: jk Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:10
          ptaszki śpiewają, że Rodziewicz pracując w radiu pisał politykom przemówienia,
          między innymi Platformie.
          • Gość: gość Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:12
            o jaką audycję chodzi - co wy tak ukrywacie?
            • Gość: Ale jaja Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 01:18
              Coś mi się wydaje, że to Majchrowski wyrzucił tego Horodyskiego. Skandal.
        • Gość: To.M. Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.radiokrakow.pl 09.11.06, 10:13
          1.Pracuję w KSW na umowe zlecenie i nie jestem tam wykładowcą
          2."Niezłe pieniądze" są kwestią do dyskusji. Za zajęcia na KSW dostaję o połowę
          mniejszą stawkę niż za takie same zajęcia na innej krakowskiej uczelni
          3.Na temat jakości mojej pracy w KSW proszę pytać moich studentów (II rok
          politologii)
          4.Nigdy nie spotkałem osobiście prof. Majchrowskiego
          5. NAJWAŻNIEJSZE - Miłosz Horodyski w swoim materiale na temat KSW dopuścił się
          MANIPULACJI. Podczas wczorajszego kolegium redakcyjnego przedstawiłem na to
          dowody.Jeśli Zarząd Radia Kraków zechce - upubliczni je.
    • imprezagt Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte 09.11.06, 01:37
      piersze reprezentowane przez Prezydenta drgie przez prezesa są prawdziwe to
      przynam że robią wrażenie.

Najbardziej zastanawiająca jes zażyłość Prezydenta Miasta z prezesem
      procesującej się z miastem od dawna spółki.

• Gość: dociekliwy Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:43
        czy to prawda, że Tomasz Muller z radia, który wypowiada się w tym artykule
        dorabia w szkole Majchrowskiego?
        moim zdaniem prawda :-)
        • Gość: puszka pandory Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 01:55
          We wtorek dzwoni prezydent i wstrzymana zostaje emisja reportażu.
          W środę rano dziennikarze(przez przypadek znajdują haki na reportera(sic!))
          W środę wieczorem zarząd radia przyznaje, że prezydent Krakowa szantażował
          zarząd.
          To dramat tych ludzi, bo oni: i prezydent i zarząd dalej wierzą w układy i
          partie.
          • Gość: olin Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 01:59
            Mało kto pamięta,że w czasie gdy w Radiu rządziła komuna obecny prezes radia
            Rodziewicz domagał sie by zostać wiceprezesem radia na miejsce odwołanej
            Elzbiety Koniecznej. Deklarował lewicowemu prezesowi Andrzejowskiemu pełna
            lojalność. Razem z kaczmarczykiem biegali do SLD prosząc o poparcie. A przed
            wyborami na prezesa politycy PiS byli codziennymi gośćmi Radia Kraków. To się
            nazywa dobrze się w życiu ustawić.
    • Gość: gosc Wadowice i Andrychów IP: 195.205.23.* 09.11.06, 05:50
      osobiście nic do nie go nie ma, ale wiem, że "ustawiony" był też materiał na
      temat sytuacji politycznej w Andrychowie i Wadowicach. Oczywiście pod kandydata PiS.
    • Gość: Fani GW Niech życją niezależni dziennikarze z GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 06:50
      Najbardziej niezależne, obiektywne i rzetelne medium w regionie to Gazeta
      Wyborcza. Dziennikarze piszą tylko informacje bez komentarzy, nigdy nie cytują
      anonimowych wypowiedzi, krytykują wszystkich po równo, chwalą tych co trzeba
      pochwalić i nie są ani trtochę POLITYCZNI!!!
    • Gość: WSI Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:13
      A jeśli poszło o to nagranie?
      jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/rozmowa-w-studio-rmf-jacek-majchrowski.html
      • Gość: gag Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 07:29
        dlaczego GW nigdy do konca nie napisze prawdy tylko wszystko po lebkach?bo tak
        jest rzetelniej? no coz nie czytasm GW bo brudzi rece doslownie i w przenosni
      • Gość: kasiulka Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 08:11
        Jeszcze przeczytajcie jak Majchrowski egzaminował urzędniczki i studentki w
        pokoju hotelowym

jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/pokj-w-motelu.html
      • Gość: Kasiula Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 14:27
        Wstrząsająca rozmowa, jak jej suchalam to mialam wrażenie że rozmawiają
        członkowie mafii. Najbardziej uderzył mnie fragment kiedy prezes Forte tłumaczy
        Majchrowskiemu, że trzeba coś szybko zrobić by zachować dzierżawę motelu, a
        majcher mówi mniej więcej tak:

"Wiesz Wacek k...wa wymyśl coś, zaproponuj. Ja k..wa nie mam pomysłu, mnie prawo
        blokuje"

Uderza też to, że w rozmowie uczestniczy Balawajder z RMF-u. Potem na antenie
        ukazuje się wyreżyserowana rozmowa z Majchrowskim, który mówi to co w trójkę
        ustalili.

Gorąco polecam, wysłuchajcie Taśm majchrowskiego do końca (ok. 30 minut).
        Przerazi Was ta rozmowa!!!

• Gość: jasna masa Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:21
      Też mi nowina. A wywiad z burmistrzem Andrychowa z przed kilku dni w tym samym
      radiu? Połowa tego wywiadu to był ewidentny materiał propagandowy, a redaktor
      prowadzący ani się nie zająknął. Nie było tez informacji, że to reklamówka
      wyborcza. Bo pan burmistrz też jast członkiem PiS. A pan redaktor ,chyba
      Dziedzic, jest pracownikiem burmistrza. Brązowonosym zresztą, od liz...usostwa.
    • Gość: dziennikarz Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 10:37
      Slusznie. Sorry Milosz, ale nie trzeba bylo politykowac. Jak sie zatraca granice
      etyczna pomiedzy dziennikarstwem, nawet publicystycznym, a politykowaniem to
      trzeba poniesc konsekwencje. Obiektywnie - dobra decyzja prezesa.

Poza tym umowmy sie, ze teraz spokojnie znajdziesz job za duzo wieksza kase u
      pisiakow. Luz, nie przejmuje sie.
      • Gość: krakowianka A może jakieś argumenty za zwolnieniem dziennikarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:49
        a. W piśmie prezesa nie ma słowa za co wywalił z dnia na dzień tego człowieka?
        Co takiego było nieetycznego w audycjach Horodyskiego? W tych co została
        niedopuszcznona nic takiego co by kwalifikowało się do wywalenia dziennikarza.
        Argumenty Panowie i Panie, jak się wywala człowieka na bruk.
    • Gość: konkurencja Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 10:39
      Tomek, slusznie odmawiales. Akurat tu miales racje.
    • Gość: krakowianka Wyborcza i inne media boją się pisać o Majchrowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:51
      są na to dowody, materiały, które powinny być opublikowane jakoś są blokowane.
      Brawo Horodyski, PiS nie PiS, ale za to otworzył tę puszkę, której tak boją się
      inni dziennikarza. Wstyd dla krakowskich mediów.
    • Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 11:09
      1. Wojtek, Magda -hmm... brakuje w tej story paru rzeczy
      2. Milosz - narobiles sobie w papiery - ponos konsekwencje. Materialy i Twoja
      praca nie byla rzetelna i zgodna ze standartami dzienikarskimi. Za bardzo
      ulegasz wplywom. Aczkolwiek zona w radzie miasta nie ma znaczenia dla calej
      sprawy wielkiego - nie mieszac pracy z zyciem osobistym. Tu Cie bronie.
      3. prof. Jacek - Nie popieram do konca tego co i jak robi. Ale nei ma
      alternatywy. Zostaniesz prezydentem na kolejna kadencje. Swoje za uszami ma. Ale
      kto nie ma. Patrze na Milosza i - przyganial by kociol garnkowi, patrze na
      Zbyszka Ziobre, Tomka Lipca i reszte - to samo. Obsadzanie stanowisk kolegami np.
      4. Tomek M. - zostal bym na Twoim iejscu na UJ a w kwestii calej sprawy odpuscil
      jednak KSW. Nic tam wielkiego sie nie dzieje a szkoda sobie syf robic. Jestes
      dobrym dziennikarzem.
      5. Blokowanie nierzetelnego materialu - sluszne. Jak sie chce uprawiac wlasna
      propagande to sie wydaje ziny
      6. Mucha - zgubil sie juz w tym swoim zacietrzewieniu. Sypia mu sie grunty i
      dowody i juz biedny sam nie wie co robic. Nie wiem po co sie tak zaparl -
      pieniacz a nie dobry urzednik. Dobry to byl odwolany wojewoda malopolski. Bo
      obecny to lekarz rodzinny Ziobrow.
      7. RMF FM - tak, nie wali w Majchra, tak nie wali w innych pare osob i rzeczy -
      taki uklad. Ale nie wali tez w innych lokalnych politykow w Krakowie. Wiec sie
      nei czepiac. Wali za to w partie wladzy. Taka polityka redakcyjna. Na tym 4
      wladza polega. Po rowno SLD i AWSowi kiedys. Teraz akurat PiSiakom sie dostaje.
      8. A cale zamieszanie o KSW. To co Milosz ma w materiale to nic. Na prawde. Jest
      wiele rzeczy za ktore mozna scigac przy tej szkole i fundacji. Ale kuci sa
      wszyscy na 4 lapy. Wiec Nie ma zadnego punktu zaczepienia.

====

Mam juz dosyc tej hipokryzji po wszystkich stronach. Czemu raz na zawsze ktos
      nie wygarnie wszystkiego. Tylko trzymaja sobie jakies haki, fuje muje dzikie
      weze. O wszystkim mowi sie w kuluarach i roztrzasa niby-afery ktorych nie ma.

A co to wielkiego ze zwolnili dziennikarza. Normalka. Z PR poleci jeszcze duzo
      zurnalistow. Z Agory jeszcze wiecej pracownikow. RMF zwolnil/odeszlo ostatnio 8
      osob z newsow. I co z tego. Taki rynek. Za uchybienia w pracy - dostaje sie
      kicka. Trzeba bylo byc dziennikarzem, a nie tuba polityczna przed wyborami.

Jak ktorys z szacownych ministrow lub poslow lub osob lub instytutcji w
      wymienionym poscie chce mnie zaskarzyc - bez problemu zlokalizujecie mnie przez
      IP. Sprobujcie jesli to co powyzej nie jest prawda.
      • Gość: taktak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 11:55
        Odnosząc się do dwóch kwestii.
        - Rzecz w tym, że materiał zablokowany był rzetelny i nie promował PiS a
        wyciągał brudy PO i Majchrowskiego
        - Skoro RMF ma w swojej polityce założenie walenia w rząd, to rządem w Krakowie
        jest Majchrowski. Skąd ta niekonsekwencja?
        • Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:23
          - RMF wali w partie wladzy rzadzaca w Polsce. Regiony to tylko smaczki. a ze
          jest uklad w KRK - UMK-RMF - to ja nie zaprzeczam

- Milosz narozrabial juz - a zwolnienie to kumulacja dokonan
    • Gość: optymista Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:14
      Niedawno w radiu wyemitowano paszkwil na Kaczynskiego autorstwa Damiana Kwieka.
      Jego z pracy za stronniczosc nie wyrzucono.
      • Gość: do optymisty Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 11:21
        Ej, bo tam wszyscy tacy dobrzy sa i potrafia robic tak super dobre materialy.
        Jakby tak bylo to pewnie by tam nie siedzieli a radio nie mialo by sluchalnosci
        6-cio procentowej. hehe. Pan Cegielski i Grzyb jak byli - to jakies tam jeszcze
        rzczy do sluchania sie nadawaly.
    • Gość: gag Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 12:40
      Mam pare slow do osoby podpisujacej sie PODSUMOWANIE,mysle ze jest to Pan ,Pani
      dzienikarka z Radia Krakow i powiem panu ,pani tak mnie jako sluchaczce nie
      interesuje kto z kim i dlaczego ,mnie interesuje dlaczego po jednym telefonie
      Majchrowskiego durekcja radia natychmiast audycje zdejmuje?Przeciez temat
      poruszany w niej nie jest wyzssany z palca prze redaktora MH ,to temat
      powszechnie w krakowie znany i komentowany wiec co boimy sie nadal?
      Powiem tak dla jasnosci nie jestem zwolenniczka PiS ale mam dosc ukladow Pana
      Majchrowskiego ,naprawde dosc.
      Czy nie przeszkadza dzienikarzom Radia Krakow ,mnie Wasze uklady nie
      interesuja kazdy je ma jak Pan <Pani pisze coz za uszami ale zeby az tyle co
      Majchrowski to nalezy to ukrucic ,dosc tego.
      • Gość: goool Koniec partyjniactwa IP: *.wfos.krakow.pl 09.11.06, 12:47
        Może wreszcie ktoś zrozumie, że partie polityczne w samorządzie to pomyłka.
        żadnych popisów, żadnych lewicowych tworów, idę głosować na bezpartyjnych,
        konkretnie Społeczna Odnowa Samorządowa
        www.soskrakow.pl
      • Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:33
        1. Horodyski nei zostal zwolniony po telefonie Majchrowskiego - znaczy to nie
        mialo wplywu.

2. Audycja zdjeta bo byla zrobiona nieobiektywnie. Owszem nie jest wyssana z
        palca, ale pracowac trzeba na rzetelnych dokumentach i dowodach a nie na
        opowiesciach i plotkach ludzi umotywowanych walka o polityczne stolki. Prawda?

3. KSW to skomplikowana sprawa. Malo dowodow. Duzo domyslow.

4. Przykladam swoj glos do tego by ukrucic uklady. Sam mam ich dosyc. Reka reke
        myje niestety.

5. Nie popieram Majchrowskiego, nie popieram tez PiSiakow. i Jestem przeciwny
        nieudacznikom z Platformy. Nie interesuje mnie LPR ani PSL ani SAMOOBRONA, anie
        reszta tych wytworow walczacych o glosy. Nie ma tu niewinnego bo to walka o
        wladze i kase. To zeby byla jasnosc co do skrzywien politycznych.
        • Gość: tatak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 15:58
          ad. 1. A skąd to wiemy? Bo ci co go zwolnili tak twierdzą? Z pewnością
          natomiast wiadomo, na co są świadkowie, że Majchrowski groził Horodyskiemu
          kilka dni wcześniej na debacie, że mu załatwi wylot z pracy i dziennikarz innej
          w mieście nie znajdzie (sic!)
          ad. 2. Dziennikarz nie prokurator, może zadawać pytania. A to, że media nie
          odezwały się w sprawie motelu Krak to skandal. Słyszał Pan nagranie rozmowy
          prezydenta i Stechnija? Jakich więcej dowodów trzeba dziennikarzowi? Poza tym
          czy czytanie Gazety Wyborczej to powoływanie się na niewiarygodne źródła? Bez
          żartów. Obawiam się, że Pan jest stronniczy w kwestii oceny Horodyskiego.
          ad. 3.
          • Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 17:36
            Nie jestem stronniczy. Po prostu znam Milosza Horodyskiego.
            • Gość: taktak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 19:24
              Ale zwalnia się na podstawie konkretnych czynów nie ogólnego stosunku do
              człowieka. A ja nie widzę stronniczości w zablokowanym materiale.
              • Gość: do taktaka Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 11.11.06, 15:28
                Jak nie widzisz stronniczosci? To rozloze Ci go na czynniki pierwsze. Jak
                chcesz. A material o Motelu bo to niego idzie a kij z KSW. W dwoch czesciach
                jest (choc owa pierwsza czesc dotyczaca tylko majchrowskiego jakby istniala sama
                tylko bez reszty bylaby do przejscia):

Pierwsza czsc wali w majchra. i sid tam jest w tym materiale. Wszstko ok.
                Druga w kontekscie pierwszej brzmi juz jak reklamowka pisu albo antyreklamowka
                innych. Milosz wali w niej w szczypinskiego - slusznie czy nie to inna sprawa
                ale zestawia to w glorii i chwale z profesorem Terleckim. Fak!

ale to juz off topic jakby
                • Gość: iks Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 11.11.06, 22:29
                  Takiej kompromitacji w polskim radio nie było !!!
                  Aparatczyk PiS, Horodyski manipuowal materiałami ja chcial. I nie wazne czy
                  przeciw Majchrowskiemu czy Szczypinskiemu... Koles mial zadanie dowalc
                  wszystkim i glolifikowac PIS. Tegp psudo-dziennikarzyne wypromował niejaki
                  Pulit, ktory myslal, ze zostanie przez to prezesem Radia... Obaj są sobie
                  warci...
    • Gość: znajomy milosza Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.tygodnik.com.pl 09.11.06, 13:04
      Miałem możność poznać Miłosza kilka lat temu i co jedno mogę zrobić to podpisać
      się obydwoma rękoma pod pierwszym postem. Miłosz - ty i dziennikarstwo -
      śmiechu warte.
    • Gość: geg Od kiedy wiadomo ze Horodyska startuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:19
      Dziwne to tłumaczenie, że zwalniają dziennikarza bo jego żona startuje. Z tego
      co wiem to listy były zatwierdzone już jakiś czas temu. Chyba że były tajne?
      • Gość: do gega Re: Od kiedy wiadomo ze Horodyska startuje? IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:27
        To nie zwolnienie za to ze zona startuje. Tylko za caloksztalt nierzetelnej
        pracy. Moim zdaniem zona w radzie czy jako kandydatka to nic. Nie miesza sie
        pracy z zyciem prywatnym jesli jest sie profesjonalnym dziennikarem.

Mogl nie robic politycznych tematow w czasie kampani? Mogl. Mogl robic wszystko
        przez pryzmat problemow spolecznych? Mogl. Nie zrobil? Nie. Bo jest cienki jak
        dupa weza.
    • Gość: taktak Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Majchro IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 16:05
      wski wiedział, co jest w materiale Horodyskiego i że istnieje możliwość jego
      opublikowania?
      • Gość: do taktaka Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: 10.30.39.* 09.11.06, 17:41
        Ale przeciez wszuystko mozna opublikowac. Gdziekowliek. Net daje takie
        mozliwosci i zasiek o ktorym nawet radio krakow nie snilo. wystarczy to wrzucic
        na web jakis prosty jesli to taki dobry i rzetelny material. ksw to nie problem
        w swietle calosci dokonan pana horodyskiego. po prostu.
        • Gość: dydy Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.radiokrakow.pl 09.11.06, 17:46
          a nagrywanie reklamówek kolegów z PiSu..? To też nie problem? Dziennikarzowi NIE
          WOLNO tego robić.
          • Gość: studentka KSW Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.152.wp3.ptc.pl 09.11.06, 18:42
            Nikt tu nie pisze o pewniej sytuacji, która zaistniała całkeim niedawno, otóż
            chodzi mi o zawieszenie prof. Masiarza. Prawda jest taka, że Profesor jest
            niesamowitym człowiekiek i najlepszym wykładowcą jakoiego mamy, a tymczesem
            jedna pani, której mąż startuje w wybprach do rady miasta (PiS) zaniosła do
            radia kraków nagranie z naszego wykładu, któe zostało bardzo brzydko zmontowane
            kompromitując tym samym Pana Profesora. Cały nasz rok jest oburzony tym, co sie
            stało i za wszelką cenę chcemy przywróci dobre imię Profesora oraz żądamy Jego
            powrotu na uczelnie.
          • Gość: olin Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:40
            A dziennikarzowi wolno zamykać usta za to, że ma kolegów i żonę?
            • Gość: dydy Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.radiokrakow.pl 10.11.06, 08:24
              A Pan(i)zgodził(a)by się, żeby pozostali dziennikarze uczestniczyli w kampani
              wyborczej nagrywając reklamówki konkretnych komitetów wyborczych?Nikt nie
              zwalnia Horodyskiego za to, że ma żonę.Został zwolniony bo złamał
              prawo.Dziennikarzowi nie wolno robić takich rzeczy.Niech Pan(i) to wreszcie
              zrozumie.Nie wolno manipulować faktami i bez wiedzy i zgody rzełożnych
              wykorzystywać radia do kampanii wyborczej.Tego NIE WOLNO robić.Czy to zrozumiałe?
    • Gość: Krakowianka Majchrowski pozywa i przegrywa za getto IP: *.chello.pl 09.11.06, 23:25
      Majchrowski pozywa i przegrywa za getto

Komitet wyborczy Jacka Majchrowskiego przegrał dziś w sądzie okręgowym w
      Krakowie pozew o zniesławienie w trybie wyborczym przeciwko Mirosławowi
      Gilarskiemu i Stanisławowi Rachwałowi (obydwaj z PiS). Prezydent Majchrowski
      poczuł się obrażony treścią radiowych i telewizyjnych spotów obu członków
      PiS, a także ich ulotkami.
      Komentarz napisany w tym miejscu, ponieważ pod właściwym artykułem nie można
      go umieścić, a może nie wolno?

• mamigacz Lassota i Stechnij to nie ofiary 10.11.06, 01:01
      Taśmy prawdy i i ich wyjaśnienie a nie zaciemnianie
      zobacz
      www.rzeczprawa.eco.pl
      • Gość: qqqq majchrowski na prezydenta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:27
        nobe.co.uk/jp/rozmowawrmf1.mp3
        o sprawie: www.dziennik.krakow.pl/public/?2006/11.20/Kraj/01/01.html

częściowy stenogram: www.rzeczprawa.eco.pl/walkazkorup/motelkrak/rmfjmws.htm

dobre fragmenty :
        3min. 25sek. – 7 min. 30 sek.

dobra 14 min 30 s w wykonaniu jacka

36 min. – 37min. 5 sek

"Stechnij: Jest teraz kwestia co my mamy mówić ku.. w piątek?
        Majchrowski: Komu mamy mówić?
        Stechnij: Rozdzwonią się telefony dziennikarze, ku... Zacznie się ku.., mała karuzela. Przecież te ku.., h..e, rozumiesz, te ku.., Łopaty, przecież to jest najęte wszystko, ku.., to jest najęte rozumiesz. Czy się nam podoba czy nie. Gó.. mają do gadania, ale dmuchać mają – „Samorządny Kraków” i Bubula, ku.., wielkie mi wydarzenie pie..ne…"
        ...
        "Stechnij: "Ty jesteś prezydentem,ku.. a nie harcerzykiem kó..
        Majchrowski: No tak masz rację
        Stechnij: Nagwizdają ci ku... Wszyscy""
    • Gość: ORMO Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:34
      Pod tym adresem jest audycja która nie poszła po naciskach machlojskiego:
      www.jacekprezydent.blogspot.com/
    • Gość: oko Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 00:11
      Kompromitacja prezesa publicznego radia.Dziennikarz Milosz Horodyski i
      wiceprezes Maciej Zdziarski,to ludzie majacy kregoslup i nie ulegajacy zadnym
      wplywom nawet takim jak tzw."Uklad Krakowski".Gazeta Wyborcza dobrze
      zaczela/red.Jadczak/ale cos Go zatrzymalo przed kontynuacja.Mysle ,ze
      odwazniejsi dziennikarze a takich w mediach krakowskich i ogolnopolskich nie
      brakuje dotrzymaja krokow tym ,ktorzy jako pierwsi rozpoczeli marsz/Gazeta
      Krakowska/w odkrywaniu kart najnowszej historii wlodarzy Krakowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka