Gość: zenek IP: *.ghnet.pl 08.11.06, 22:25 Horodyski to manipulator, jaskrawe zaprzeczenie dziennikarskich standardów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marti Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 08.11.06, 22:33 Ale kaszana!!!!Że media nie są bezstronne to widać i komu jak komu ale Gazecie chyba nie trzeba tego tłumaczyć,ale żeby dziennikarze dowalali koledze po fachu to coś zupełnie nowego w krakowskim światku.Oj będzie z tego awantura!Szkoda tylko,że z artykułu nie wynika o co tak naprawde poszło, ten powiedział, tamten zaprzeczył,prezydent postraszył i wyszła jakaś brukowa obyczajówka w dodatku parę dni przed wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Nic nie rozumiem z tego bełkotu... IP: *.crowley.pl 08.11.06, 22:40 To on z PiS-u czy od Lassoty? Jeśli z PiS-u to czemu Lassota pikietuje w jego obronie radio? A może to spiskowa teoria - Horodyski jest od Lassoty, Horodyska z PiS-u a razem walą w komucha Majchrowskiego. Rodziewicz popierany przez PiS zawiesza Horodyskiego a zastępca Rodziewicza popierany przez PiS rozdaje płytki z jego audycją na pikiecie w jego obronie. Paranoja! Ktoś tu czytelników robi w balona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: Nic nie rozumiem z tego bełkotu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:39 Nie mam juz watpliwosci - Lassota to glab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apohllo Skupmy się na meritum IP: *.autocom.pl 09.11.06, 23:02 Jeśli kogoś interesują sprawy merytoryczne, niech lepiej zajrzy na stronę: wybory2006.wkrakowie.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Posłuchaj zdjętej Audycji tu: IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 08:20 lassota.krakow.pl/index.php?module=raport Odpowiedz Link Zgłoś
mamigacz www.rzeczprawa.eco.pl 10.11.06, 01:07 Uczestniczyłem w nagraniu "Sprawy dla reportera" o której rozmawiają Majchrowski ze Stechnijem. Dziwne, że dziennikarze milczą na temat tak niedopuszczalnej manipulacji! Posłuchaj TAśM PRAWDY i poznaj tło historyczne sprawy. Poznaj konsekwnecje jakie wynikły z tej rozmowy dla Miasta www.rzeczprawa.eco.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajamam4migacze ...to wyjątkowy nieudacznik i podejrzany typek. IP: *.crowley.pl 11.11.06, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość To chyba nie jedyna awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:41 A dlaczego nikt nie napisze o skandalicznym zachowaniu marszałka Sepioła podczas debaty kandydatów do sejmiku w radiu Kraków. To dopiero była awantura! Takiej arogancji dawno nie słyszeliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 08.11.06, 22:54 Najpierw było codzienne wycieranie parkietów u Muchy, bo się Horodyskiemu marzyło członkostwo w zarządzie Radia Kraków, a teraz wycieranie bruku po wylotce z radia. Chyba PiS na to nie pozwoli? W końcu wystarczyło na Horodyskiego gwizdnąć i już był w urzędzie wojewódzkim. Jeden z najbardziej "niezależnych" dziennikarzy, jakich poznałem. A że szmaci ten zawód - kogo to w końcu obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 23:19 pełny tekst oświadczenia prezesa zarządu Radia Kraków na stronie: www.jacekprezydent.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitus Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.orange.pl 09.11.06, 17:34 Chyba prosze Pana zawisc przez Pana przemawia. Co za zeszlej epoki bylo lepiej? A obecna wladza nie dala sie napasc i juz jest zla? Pulit, ktory wypowiada sie jako rzetelny dziennikarz w Tarnowie ma opinie manipulatora! Wystarczy zapytac jak angazowal sie w wybory po stronie PO. Nie mial najmniejszych skrupulow, kiedy sam wycieral parkiety u politykow PiS zebrajac o reelekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:32 Art. 44. 1. ustawy z dnia 26 stycznia Prawo prasowe: Kto utrudnia lub tłumi krytykę prasową - podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 00:08 a o co to chodzi w tej audycji ze rozpętała się z tego taka afera, a dziennikarze wyborczej po krakowsku przemilczają jej treść. oj musi być coś na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozanormalnie Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 00:29 Prezydent szantażuje zarząd publicznego radia, dziennikarz tego radia, który z definicji powinien być apolityczny montuje w radiu reklamówki wyborcze. Tylko czas się nie zgadza. Prezydent dzwonił do zarządu we wtorek (14.30). Zarząd oswiadczenie wydał w środę, choć jeśli uważał, że prezydent popełnił przestępstwo powinien zrobić to we wtorek. Wszyscy siebie warci i prezydent z SLD i zarząd z PiS. I jak tu nie wyjeżdżać z tego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:36 O co chodzi? Jakby dziennikarz robił wyborcze spoty Majchrowskiemu to byłoby ok? A czemu nikt nie napisze, że dziennikarze RMF- pomagają Majchrowskiemu? Wystarczy zobaczyć kto pracuje w Krakowskim Biurze Festiwalowym i w biurze prasowym Urzedu Miasta. A dziennikarze Radia Kraków są bez winy? Rodziewicz to kolega Rokity, który politykom pisał przemówienia na zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.m Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 00:45 Jakie to ma znaczenie? Przecież od dawna i tak nikt nie słucha Radia Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 00:48 To po co utrzymujemy te budynki, dziesiątki zaangażowanych politycznie dziennikarzy. A swoją drogą oburzony Pan Muller podobno wykłada za niezłe pieniądze w szkole pana Majchrowskiego. Niezależni dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:10 ptaszki śpiewają, że Rodziewicz pracując w radiu pisał politykom przemówienia, między innymi Platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:12 o jaką audycję chodzi - co wy tak ukrywacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 01:18 Coś mi się wydaje, że to Majchrowski wyrzucił tego Horodyskiego. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To.M. Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.radiokrakow.pl 09.11.06, 10:13 1.Pracuję w KSW na umowe zlecenie i nie jestem tam wykładowcą 2."Niezłe pieniądze" są kwestią do dyskusji. Za zajęcia na KSW dostaję o połowę mniejszą stawkę niż za takie same zajęcia na innej krakowskiej uczelni 3.Na temat jakości mojej pracy w KSW proszę pytać moich studentów (II rok politologii) 4.Nigdy nie spotkałem osobiście prof. Majchrowskiego 5. NAJWAŻNIEJSZE - Miłosz Horodyski w swoim materiale na temat KSW dopuścił się MANIPULACJI. Podczas wczorajszego kolegium redakcyjnego przedstawiłem na to dowody.Jeśli Zarząd Radia Kraków zechce - upubliczni je. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte 09.11.06, 01:37 piersze reprezentowane przez Prezydenta drgie przez prezesa są prawdziwe to przynam że robią wrażenie. Najbardziej zastanawiająca jes zażyłość Prezydenta Miasta z prezesem procesującej się z miastem od dawna spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.bulldogdsl.com 09.11.06, 01:43 czy to prawda, że Tomasz Muller z radia, który wypowiada się w tym artykule dorabia w szkole Majchrowskiego? moim zdaniem prawda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszka pandory Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.acn.airbites.pl 09.11.06, 01:55 We wtorek dzwoni prezydent i wstrzymana zostaje emisja reportażu. W środę rano dziennikarze(przez przypadek znajdują haki na reportera(sic!)) W środę wieczorem zarząd radia przyznaje, że prezydent Krakowa szantażował zarząd. To dramat tych ludzi, bo oni: i prezydent i zarząd dalej wierzą w układy i partie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Jeżeli nagranie rozmowy miasto - Forte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 01:59 Mało kto pamięta,że w czasie gdy w Radiu rządziła komuna obecny prezes radia Rodziewicz domagał sie by zostać wiceprezesem radia na miejsce odwołanej Elzbiety Koniecznej. Deklarował lewicowemu prezesowi Andrzejowskiemu pełna lojalność. Razem z kaczmarczykiem biegali do SLD prosząc o poparcie. A przed wyborami na prezesa politycy PiS byli codziennymi gośćmi Radia Kraków. To się nazywa dobrze się w życiu ustawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wadowice i Andrychów IP: 195.205.23.* 09.11.06, 05:50 osobiście nic do nie go nie ma, ale wiem, że "ustawiony" był też materiał na temat sytuacji politycznej w Andrychowie i Wadowicach. Oczywiście pod kandydata PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fani GW Niech życją niezależni dziennikarze z GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 06:50 Najbardziej niezależne, obiektywne i rzetelne medium w regionie to Gazeta Wyborcza. Dziennikarze piszą tylko informacje bez komentarzy, nigdy nie cytują anonimowych wypowiedzi, krytykują wszystkich po równo, chwalą tych co trzeba pochwalić i nie są ani trtochę POLITYCZNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSI Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:13 A jeśli poszło o to nagranie? jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/rozmowa-w-studio-rmf-jacek-majchrowski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 07:29 dlaczego GW nigdy do konca nie napisze prawdy tylko wszystko po lebkach?bo tak jest rzetelniej? no coz nie czytasm GW bo brudzi rece doslownie i w przenosni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulka Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 08:11 Jeszcze przeczytajcie jak Majchrowski egzaminował urzędniczki i studentki w pokoju hotelowym jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/pokj-w-motelu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 09.11.06, 14:27 Wstrząsająca rozmowa, jak jej suchalam to mialam wrażenie że rozmawiają członkowie mafii. Najbardziej uderzył mnie fragment kiedy prezes Forte tłumaczy Majchrowskiemu, że trzeba coś szybko zrobić by zachować dzierżawę motelu, a majcher mówi mniej więcej tak: "Wiesz Wacek k...wa wymyśl coś, zaproponuj. Ja k..wa nie mam pomysłu, mnie prawo blokuje" Uderza też to, że w rozmowie uczestniczy Balawajder z RMF-u. Potem na antenie ukazuje się wyreżyserowana rozmowa z Majchrowskim, który mówi to co w trójkę ustalili. Gorąco polecam, wysłuchajcie Taśm majchrowskiego do końca (ok. 30 minut). Przerazi Was ta rozmowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Awantura w Radiu Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:21 Też mi nowina. A wywiad z burmistrzem Andrychowa z przed kilku dni w tym samym radiu? Połowa tego wywiadu to był ewidentny materiał propagandowy, a redaktor prowadzący ani się nie zająknął. Nie było tez informacji, że to reklamówka wyborcza. Bo pan burmistrz też jast członkiem PiS. A pan redaktor ,chyba Dziedzic, jest pracownikiem burmistrza. Brązowonosym zresztą, od liz...usostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 10:37 Slusznie. Sorry Milosz, ale nie trzeba bylo politykowac. Jak sie zatraca granice etyczna pomiedzy dziennikarstwem, nawet publicystycznym, a politykowaniem to trzeba poniesc konsekwencje. Obiektywnie - dobra decyzja prezesa. Poza tym umowmy sie, ze teraz spokojnie znajdziesz job za duzo wieksza kase u pisiakow. Luz, nie przejmuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka A może jakieś argumenty za zwolnieniem dziennikarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:49 a. W piśmie prezesa nie ma słowa za co wywalił z dnia na dzień tego człowieka? Co takiego było nieetycznego w audycjach Horodyskiego? W tych co została niedopuszcznona nic takiego co by kwalifikowało się do wywalenia dziennikarza. Argumenty Panowie i Panie, jak się wywala człowieka na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 10:39 Tomek, slusznie odmawiales. Akurat tu miales racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Wyborcza i inne media boją się pisać o Majchrowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:51 są na to dowody, materiały, które powinny być opublikowane jakoś są blokowane. Brawo Horodyski, PiS nie PiS, ale za to otworzył tę puszkę, której tak boją się inni dziennikarza. Wstyd dla krakowskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 11:09 1. Wojtek, Magda -hmm... brakuje w tej story paru rzeczy 2. Milosz - narobiles sobie w papiery - ponos konsekwencje. Materialy i Twoja praca nie byla rzetelna i zgodna ze standartami dzienikarskimi. Za bardzo ulegasz wplywom. Aczkolwiek zona w radzie miasta nie ma znaczenia dla calej sprawy wielkiego - nie mieszac pracy z zyciem osobistym. Tu Cie bronie. 3. prof. Jacek - Nie popieram do konca tego co i jak robi. Ale nei ma alternatywy. Zostaniesz prezydentem na kolejna kadencje. Swoje za uszami ma. Ale kto nie ma. Patrze na Milosza i - przyganial by kociol garnkowi, patrze na Zbyszka Ziobre, Tomka Lipca i reszte - to samo. Obsadzanie stanowisk kolegami np. 4. Tomek M. - zostal bym na Twoim iejscu na UJ a w kwestii calej sprawy odpuscil jednak KSW. Nic tam wielkiego sie nie dzieje a szkoda sobie syf robic. Jestes dobrym dziennikarzem. 5. Blokowanie nierzetelnego materialu - sluszne. Jak sie chce uprawiac wlasna propagande to sie wydaje ziny 6. Mucha - zgubil sie juz w tym swoim zacietrzewieniu. Sypia mu sie grunty i dowody i juz biedny sam nie wie co robic. Nie wiem po co sie tak zaparl - pieniacz a nie dobry urzednik. Dobry to byl odwolany wojewoda malopolski. Bo obecny to lekarz rodzinny Ziobrow. 7. RMF FM - tak, nie wali w Majchra, tak nie wali w innych pare osob i rzeczy - taki uklad. Ale nie wali tez w innych lokalnych politykow w Krakowie. Wiec sie nei czepiac. Wali za to w partie wladzy. Taka polityka redakcyjna. Na tym 4 wladza polega. Po rowno SLD i AWSowi kiedys. Teraz akurat PiSiakom sie dostaje. 8. A cale zamieszanie o KSW. To co Milosz ma w materiale to nic. Na prawde. Jest wiele rzeczy za ktore mozna scigac przy tej szkole i fundacji. Ale kuci sa wszyscy na 4 lapy. Wiec Nie ma zadnego punktu zaczepienia. ==== Mam juz dosyc tej hipokryzji po wszystkich stronach. Czemu raz na zawsze ktos nie wygarnie wszystkiego. Tylko trzymaja sobie jakies haki, fuje muje dzikie weze. O wszystkim mowi sie w kuluarach i roztrzasa niby-afery ktorych nie ma. A co to wielkiego ze zwolnili dziennikarza. Normalka. Z PR poleci jeszcze duzo zurnalistow. Z Agory jeszcze wiecej pracownikow. RMF zwolnil/odeszlo ostatnio 8 osob z newsow. I co z tego. Taki rynek. Za uchybienia w pracy - dostaje sie kicka. Trzeba bylo byc dziennikarzem, a nie tuba polityczna przed wyborami. Jak ktorys z szacownych ministrow lub poslow lub osob lub instytutcji w wymienionym poscie chce mnie zaskarzyc - bez problemu zlokalizujecie mnie przez IP. Sprobujcie jesli to co powyzej nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 11:55 Odnosząc się do dwóch kwestii. - Rzecz w tym, że materiał zablokowany był rzetelny i nie promował PiS a wyciągał brudy PO i Majchrowskiego - Skoro RMF ma w swojej polityce założenie walenia w rząd, to rządem w Krakowie jest Majchrowski. Skąd ta niekonsekwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:23 - RMF wali w partie wladzy rzadzaca w Polsce. Regiony to tylko smaczki. a ze jest uklad w KRK - UMK-RMF - to ja nie zaprzeczam - Milosz narozrabial juz - a zwolnienie to kumulacja dokonan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:14 Niedawno w radiu wyemitowano paszkwil na Kaczynskiego autorstwa Damiana Kwieka. Jego z pracy za stronniczosc nie wyrzucono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do optymisty Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 82.160.224.* 09.11.06, 11:21 Ej, bo tam wszyscy tacy dobrzy sa i potrafia robic tak super dobre materialy. Jakby tak bylo to pewnie by tam nie siedzieli a radio nie mialo by sluchalnosci 6-cio procentowej. hehe. Pan Cegielski i Grzyb jak byli - to jakies tam jeszcze rzczy do sluchania sie nadawaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.autocom.pl 09.11.06, 12:40 Mam pare slow do osoby podpisujacej sie PODSUMOWANIE,mysle ze jest to Pan ,Pani dzienikarka z Radia Krakow i powiem panu ,pani tak mnie jako sluchaczce nie interesuje kto z kim i dlaczego ,mnie interesuje dlaczego po jednym telefonie Majchrowskiego durekcja radia natychmiast audycje zdejmuje?Przeciez temat poruszany w niej nie jest wyzssany z palca prze redaktora MH ,to temat powszechnie w krakowie znany i komentowany wiec co boimy sie nadal? Powiem tak dla jasnosci nie jestem zwolenniczka PiS ale mam dosc ukladow Pana Majchrowskiego ,naprawde dosc. Czy nie przeszkadza dzienikarzom Radia Krakow ,mnie Wasze uklady nie interesuja kazdy je ma jak Pan <Pani pisze coz za uszami ale zeby az tyle co Majchrowski to nalezy to ukrucic ,dosc tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goool Koniec partyjniactwa IP: *.wfos.krakow.pl 09.11.06, 12:47 Może wreszcie ktoś zrozumie, że partie polityczne w samorządzie to pomyłka. żadnych popisów, żadnych lewicowych tworów, idę głosować na bezpartyjnych, konkretnie Społeczna Odnowa Samorządowa www.soskrakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:33 1. Horodyski nei zostal zwolniony po telefonie Majchrowskiego - znaczy to nie mialo wplywu. 2. Audycja zdjeta bo byla zrobiona nieobiektywnie. Owszem nie jest wyssana z palca, ale pracowac trzeba na rzetelnych dokumentach i dowodach a nie na opowiesciach i plotkach ludzi umotywowanych walka o polityczne stolki. Prawda? 3. KSW to skomplikowana sprawa. Malo dowodow. Duzo domyslow. 4. Przykladam swoj glos do tego by ukrucic uklady. Sam mam ich dosyc. Reka reke myje niestety. 5. Nie popieram Majchrowskiego, nie popieram tez PiSiakow. i Jestem przeciwny nieudacznikom z Platformy. Nie interesuje mnie LPR ani PSL ani SAMOOBRONA, anie reszta tych wytworow walczacych o glosy. Nie ma tu niewinnego bo to walka o wladze i kase. To zeby byla jasnosc co do skrzywien politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 15:58 ad. 1. A skąd to wiemy? Bo ci co go zwolnili tak twierdzą? Z pewnością natomiast wiadomo, na co są świadkowie, że Majchrowski groził Horodyskiemu kilka dni wcześniej na debacie, że mu załatwi wylot z pracy i dziennikarz innej w mieście nie znajdzie (sic!) ad. 2. Dziennikarz nie prokurator, może zadawać pytania. A to, że media nie odezwały się w sprawie motelu Krak to skandal. Słyszał Pan nagranie rozmowy prezydenta i Stechnija? Jakich więcej dowodów trzeba dziennikarzowi? Poza tym czy czytanie Gazety Wyborczej to powoływanie się na niewiarygodne źródła? Bez żartów. Obawiam się, że Pan jest stronniczy w kwestii oceny Horodyskiego. ad. 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODSUMOWANIE Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 09.11.06, 17:36 Nie jestem stronniczy. Po prostu znam Milosza Horodyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 19:24 Ale zwalnia się na podstawie konkretnych czynów nie ogólnego stosunku do człowieka. A ja nie widzę stronniczości w zablokowanym materiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do taktaka Re: Awantura w Radiu Kraków IP: 10.30.39.* 11.11.06, 15:28 Jak nie widzisz stronniczosci? To rozloze Ci go na czynniki pierwsze. Jak chcesz. A material o Motelu bo to niego idzie a kij z KSW. W dwoch czesciach jest (choc owa pierwsza czesc dotyczaca tylko majchrowskiego jakby istniala sama tylko bez reszty bylaby do przejscia): Pierwsza czsc wali w majchra. i sid tam jest w tym materiale. Wszstko ok. Druga w kontekscie pierwszej brzmi juz jak reklamowka pisu albo antyreklamowka innych. Milosz wali w niej w szczypinskiego - slusznie czy nie to inna sprawa ale zestawia to w glorii i chwale z profesorem Terleckim. Fak! ale to juz off topic jakby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.chello.pl 11.11.06, 22:29 Takiej kompromitacji w polskim radio nie było !!! Aparatczyk PiS, Horodyski manipuowal materiałami ja chcial. I nie wazne czy przeciw Majchrowskiemu czy Szczypinskiemu... Koles mial zadanie dowalc wszystkim i glolifikowac PIS. Tegp psudo-dziennikarzyne wypromował niejaki Pulit, ktory myslal, ze zostanie przez to prezesem Radia... Obaj są sobie warci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy milosza Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.tygodnik.com.pl 09.11.06, 13:04 Miałem możność poznać Miłosza kilka lat temu i co jedno mogę zrobić to podpisać się obydwoma rękoma pod pierwszym postem. Miłosz - ty i dziennikarstwo - śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geg Od kiedy wiadomo ze Horodyska startuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:19 Dziwne to tłumaczenie, że zwalniają dziennikarza bo jego żona startuje. Z tego co wiem to listy były zatwierdzone już jakiś czas temu. Chyba że były tajne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gega Re: Od kiedy wiadomo ze Horodyska startuje? IP: 10.30.39.* 09.11.06, 14:27 To nie zwolnienie za to ze zona startuje. Tylko za caloksztalt nierzetelnej pracy. Moim zdaniem zona w radzie czy jako kandydatka to nic. Nie miesza sie pracy z zyciem prywatnym jesli jest sie profesjonalnym dziennikarem. Mogl nie robic politycznych tematow w czasie kampani? Mogl. Mogl robic wszystko przez pryzmat problemow spolecznych? Mogl. Nie zrobil? Nie. Bo jest cienki jak dupa weza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Majchro IP: *.ghnet.pl 09.11.06, 16:05 wski wiedział, co jest w materiale Horodyskiego i że istnieje możliwość jego opublikowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do taktaka Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: 10.30.39.* 09.11.06, 17:41 Ale przeciez wszuystko mozna opublikowac. Gdziekowliek. Net daje takie mozliwosci i zasiek o ktorym nawet radio krakow nie snilo. wystarczy to wrzucic na web jakis prosty jesli to taki dobry i rzetelny material. ksw to nie problem w swietle calosci dokonan pana horodyskiego. po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.radiokrakow.pl 09.11.06, 17:46 a nagrywanie reklamówek kolegów z PiSu..? To też nie problem? Dziennikarzowi NIE WOLNO tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka KSW Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.152.wp3.ptc.pl 09.11.06, 18:42 Nikt tu nie pisze o pewniej sytuacji, która zaistniała całkeim niedawno, otóż chodzi mi o zawieszenie prof. Masiarza. Prawda jest taka, że Profesor jest niesamowitym człowiekiek i najlepszym wykładowcą jakoiego mamy, a tymczesem jedna pani, której mąż startuje w wybprach do rady miasta (PiS) zaniosła do radia kraków nagranie z naszego wykładu, któe zostało bardzo brzydko zmontowane kompromitując tym samym Pana Profesora. Cały nasz rok jest oburzony tym, co sie stało i za wszelką cenę chcemy przywróci dobre imię Profesora oraz żądamy Jego powrotu na uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:40 A dziennikarzowi wolno zamykać usta za to, że ma kolegów i żonę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Pytanie do dziennikarzy Radia Kraków. Skąd Ma IP: *.radiokrakow.pl 10.11.06, 08:24 A Pan(i)zgodził(a)by się, żeby pozostali dziennikarze uczestniczyli w kampani wyborczej nagrywając reklamówki konkretnych komitetów wyborczych?Nikt nie zwalnia Horodyskiego za to, że ma żonę.Został zwolniony bo złamał prawo.Dziennikarzowi nie wolno robić takich rzeczy.Niech Pan(i) to wreszcie zrozumie.Nie wolno manipulować faktami i bez wiedzy i zgody rzełożnych wykorzystywać radia do kampanii wyborczej.Tego NIE WOLNO robić.Czy to zrozumiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Majchrowski pozywa i przegrywa za getto IP: *.chello.pl 09.11.06, 23:25 Majchrowski pozywa i przegrywa za getto Komitet wyborczy Jacka Majchrowskiego przegrał dziś w sądzie okręgowym w Krakowie pozew o zniesławienie w trybie wyborczym przeciwko Mirosławowi Gilarskiemu i Stanisławowi Rachwałowi (obydwaj z PiS). Prezydent Majchrowski poczuł się obrażony treścią radiowych i telewizyjnych spotów obu członków PiS, a także ich ulotkami. Komentarz napisany w tym miejscu, ponieważ pod właściwym artykułem nie można go umieścić, a może nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
mamigacz Lassota i Stechnij to nie ofiary 10.11.06, 01:01 Taśmy prawdy i i ich wyjaśnienie a nie zaciemnianie zobacz www.rzeczprawa.eco.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq majchrowski na prezydenta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:27 nobe.co.uk/jp/rozmowawrmf1.mp3 o sprawie: www.dziennik.krakow.pl/public/?2006/11.20/Kraj/01/01.html częściowy stenogram: www.rzeczprawa.eco.pl/walkazkorup/motelkrak/rmfjmws.htm dobre fragmenty : 3min. 25sek. – 7 min. 30 sek. dobra 14 min 30 s w wykonaniu jacka 36 min. – 37min. 5 sek "Stechnij: Jest teraz kwestia co my mamy mówić ku.. w piątek? Majchrowski: Komu mamy mówić? Stechnij: Rozdzwonią się telefony dziennikarze, ku... Zacznie się ku.., mała karuzela. Przecież te ku.., h..e, rozumiesz, te ku.., Łopaty, przecież to jest najęte wszystko, ku.., to jest najęte rozumiesz. Czy się nam podoba czy nie. Gó.. mają do gadania, ale dmuchać mają – „Samorządny Kraków” i Bubula, ku.., wielkie mi wydarzenie pie..ne…" ... "Stechnij: "Ty jesteś prezydentem,ku.. a nie harcerzykiem kó.. Majchrowski: No tak masz rację Stechnij: Nagwizdają ci ku... Wszyscy"" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORMO Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:34 Pod tym adresem jest audycja która nie poszła po naciskach machlojskiego: www.jacekprezydent.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Awantura w Radiu Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 00:11 Kompromitacja prezesa publicznego radia.Dziennikarz Milosz Horodyski i wiceprezes Maciej Zdziarski,to ludzie majacy kregoslup i nie ulegajacy zadnym wplywom nawet takim jak tzw."Uklad Krakowski".Gazeta Wyborcza dobrze zaczela/red.Jadczak/ale cos Go zatrzymalo przed kontynuacja.Mysle ,ze odwazniejsi dziennikarze a takich w mediach krakowskich i ogolnopolskich nie brakuje dotrzymaja krokow tym ,ktorzy jako pierwsi rozpoczeli marsz/Gazeta Krakowska/w odkrywaniu kart najnowszej historii wlodarzy Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś