Dodaj do ulubionych

Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum

IP: *.fdk.airbites.pl 20.11.06, 00:32
tia.... i znowu Jacuś M. ma władzę, więc ludzie muszą się pałętać w
najgorszym syfie.
Mam nadzieję, że nowi radni szybciej będą umieli myśleć. A pani Beacie,
życzę z całego serca cierpliwości i powodzenia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: olo A Majchrowski wie co zrobić! Kolejne geszefty! IP: *.crowley.pl 20.11.06, 01:32
      Majchrowski - draniu i typie spod ciemnej gwiazdy!
      Zamiast interesami swojej szkoły, geszeftami z Motelem Krak, Likusami i innymi
      takimi oraz zamiast walki z Georgem Bushem i walki o uwolnienie z ciupy kompana
      z SLD Sobotki - powinieneś się zająć takimi sprawami!
      Wrażliwy społecznie lewicowiec z SLD - niech to szlag trafi!
      • Gość: Arietta Kolejne geszeft nowej władzy IP: *.autocom.pl 20.11.06, 06:43
        "oto" jesteś głupim de..lem.
        Już ci nowi dużo zrobią. Najpierw „menele’ pod patronatem obecnej władzy i
        kościoła. A potem reszta.
        Wszyscy czepiają sie prof. J. Majchrowskiego.
        A czemu Pan Poseł PiS co ma luksusowy lokal w Hotelu Chemobudowy nie załatwił w
        tym hotelu tej Pani Lokum. A rozumie musi bronić Pana T, z XII dzielnicy który
        za łapówki załatwia sprawy w Krakowskich Sądach i nie tylko. No i inny słynny
        radny tow. M też z XII i działacz PiS przyniesiony w teczce i za załatwione
        zapomogi i paczki z kościoła przy al. Dygasińskiego załatwiał sobie na Kozłówku
        głosy tzw. wyborców.
    • Gość: Obserwator Re: Slums w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 04:33
      Panie Dyrektorze Urzędu Mieszkalnictwa
      - najpierw człowiek
      - potem prawo.

Macie Państwo źle postawioną hierarchię w swoim urzędzie, i zdobyliście nie
      wiadomo za co ISO, a Pani Beacie życzymy, by zbierała za oglądanie, może
      uzbiera na 1m2 za parę lat... - 300 mieszkań stoi pustych w Krakowie.

Proponujemy siłą dokwaterować komuś kukułkę.
    • Gość: krytyk Slums w centrum KK. miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 06:12
      A raport NIK mówi o niezasiedlonych mieszkaniach, to skanadal. Takich mieszkań
      w szkołach jest wiele, ale o czymś takim jeszcze nie słyszałem, do TVN z takimi
      urzędnikami.
      A pani Beata, co zrobiła w swojej sprawie?
      • Gość: sewer Re: Slums w centrum KK. miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:29
        to na ul.Studenckiej,w ponad 100 letniej szkole,ale ktoś pani Beacie
        przydzielił na mieszkanie dawne toalety i musiało to być w znośnym stanie ,
        skoro się wprowadziła, zapewne w jakiś sposób ze szkołą nr 13(obecnym
        gimnazjum) była wówczas związana.Mieszkania stoją puste nawet na tej samej
        ulicy, ale na czynsz w nich pani Beaty zapewne nie stać.Wiele mieszkań w tej
        okolicy jest pozornie pustych, kupionych przez cudzoziemców, którzy nie
        mieszkają, nie grzeją zimą i obniżają standart po zamarzanie rur wodociągowo-
        kanalizacyjnych zimą, wspomniane grzyby,ciężkie choroby z przeziębienia itp tym
        lokatorom, którzy nie mają gdzie pójśc, a sami całej kamienicy nie ogrzeją
    • Gość: Linka z nh Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.chello.pl 20.11.06, 08:03
      Oburzające jest to, że urzędnicy na pierwszym miejscu stawiają prawo, a potem
      dopiero człowieka. Coś tu jest nie tak!Na dodatek cierpi przy tym kobieta.
      • Gość: H56 Terlecki zapewne z marszu przydzieli mieszkanie IP: 195.150.112.* 20.11.06, 08:17
        przecież to wszystko nie stało się akurat teraz. Co zrobiła dyrektorka szkoły
        oraz p. Beata w tej sprawie ? To nie wina prezydenta, ale urzędników którzy
        przecież pozostali w spadku jeszcze po Lassocie. Pewnie robili krecią robotę.
        • Gość: gosc Re: Terlecki zapewne z marszu przydzieli mieszkan IP: 213.91.199.* 20.11.06, 08:58
          A ja podejrzewam, ze zainteresowanie sprawa jst z powodu gimnazjum a nie z
          dobroci serca... Mysle ze rodzice nalegaja na dyrektorke, zeby zrobic z tym
          porzadek. Takich ludzi sa setki o ile nie tysiace w Krakowie. Jak mniemam,
          teraz na fali medialnej zawieruchy pani Beata otrzyma mieszkanko w Srodmiesciu,
          skromne kilkadziesiat metrow kwadratowych. Niestety ten kraj w dalszym ciagu
          promuje kretaczy i nieudacznikow. Szlag mnie trafia jak slysze o mieszkaniach
          komunalych w najdrozszych czesciach miasta i na dodatek po kilkadziesiat
          metrow.
          • Gość: rodzic z komitetu co zrobiła dyrektorka? Wszystko, by zainteresować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:31
            pisze prośby o przydział mieszkania od 2001, wykwaterowała rodziców, przeszła
            przez NSA, rodzice p. Beatę zostawili w ruderze, odpisuje i opisuję kolejnym
            urzędnikom, załatwiła nakaz na wyburzenie, bardzo kosztowne ekpsertyzy
            mykologiczne - a pani Beata nic a nic. była u prezydenta, w wydziałach, chodzi
            i prosi, była nawet w sądzie, problem w tym, że nie może reprezentowac gminy...
            trutniu nie wiem, czy to rozumiesz...

Jeden błąd - nie ma dyrektroka mieszkania i nie jestdysponetem zadnego dla p.
            Beci... a dowcipne jest to, że jest karana, za to, co zrobił urząd
            mieszkalnictwa, wpuszczając tam w latach 90. rodzinę p. Beci?

• Gość: gosc Re: Terlecki zapewne z marszu przydzieli mieszkan IP: 213.91.199.* 20.11.06, 09:05
          I moze by tak ktos sprawdzil skad tak naprawde ta kobieta znalazla sie w takiej
          a nie innej sytuacji. Przeciez nie spadla z ksiezyca, co jest przyczyna ze
          mieszka w tym slumsie. I dla tych ktorzy zaraz napisza ze to nie ma znaczenia,
          od razu odpowiadam ze ma znaczenie, bo jesli swiadomie doprowadzila sie do
          takiej a nie innej sytuacji to jakim prawm miasto ma fundowac jej mieszkanie.
          Co innego kiedy jest to wynikiem jakis tragedii zyciowej ktore niestety rowniez
          czesto sie zdarzaja.
          Spotkalem w swoim zyciu wielu "biedakow" i "zebrakow" ktorzy w ogromnej
          wiekszosci byli zwyklymi oszustami, stad moje sceptycze spojrzenie na takie
          sprawy
          • Gość: jacekw Re: Terlecki zapewne z marszu przydzieli mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:35
            To prawda. Wiemy za mało, ale skoro ta pani mieszka tam już duższy czas, to
            dlaczego nie zrobiła choćby najmniejszego remontu? Może miała jakies ważne
            powody np. jest niepełnosprawna, albo urzymuje sama 3 dzieci... nie wiem. W
            każdym razie jak u mnie zaczął sypać się tynk, to wziąłem się po prostu do
            roboty. Znam takich, co mieszkają w kwaterunkowym mieszkaniu, brudnym,
            zagrzybionym i potwornie zaniedbanym i cały czas narzekają w jakich warunkach
            mieszkają, ale nie kwiną palcem, nie pomaluja ścian, nie odgrzybią, bo powinien
            to zrobić za nich bliżej nieokreślony ktoś.
            • Gość: Endrju Re: Terlecki zapewne z marszu przydzieli mieszkan IP: *.net 20.11.06, 10:56
              Za budynek odpowiada, o ile dobrze pamiętam, administrator. Becia, nie daj się!
              A państwu przypominam, że Polska to taki kraj gdzie za przeciętną pensję można
              sobie bez problemów kupić niedrogie mieszkanie, a jak ktoś już nie che sobie
              kupić mieszkania to może je wynająć za przyzwoitą cenę :/. LUDZIE! Czy ktoś
              jeszcze pamięta ile zarabiają przeciętni ludzie w naszym boskim kraju i jak ktoś
              nie chce wyjechać do Anglii czy innej Ameryki to ma przesrane?
        • Gość: rodzic z komitetu Re: Terlecki - jest dobry na wszytsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:51
          dyrektroka robiła jako jedyna, od 5 lat opisywała sprawę p. Beaty i jej
          rodziców, rodziców sie pozbyła, są na to dokumenty - kilkadziesiąt pism,
          postępowanie administracyjne.

Nie może reprezentowac gminy - dostaje zwrot dokumentów z sądu.
          • Gość: gość Re: Terlecki - jest dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:02
            nie gadaj głupio... - chiała byc dyrektorkom niech se bierze kukułcze jajo!
    • Gość: Wiem gdzie to jest ZSZPGNiG w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:02
      Przy ul. Brzozowej 5 !
    • Gość: Buahaha Re: Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:22
      a ja chodzę do tej szkoły i co!!!
      • Gość: Absolwentka Re: Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.chello.pl 22.11.06, 13:41
        A ja już ją skończyłam. Też do niej chodziłam i co? I nic. Nie chwalę się, bo
        nie ma czym!
    • Gość: nee-chee Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:59
      jestem absolwentką tej szkoły.
      w ciągu trzech lat nie widziałam tej Pani ani razu, może dlatego, że nie chce
      się ona nam (uczniom) pokazywać.
      z tego co wiem, ta Pani nie chce się ruszać z tej rudery, choć przebywa tam
      ponoć bezprawnie.
      Nie wiem, co o tym myśleć....

"wilgotne ściany
      cztery grzyby
      zabójcze
      centrum Europy
      stolica kultury
      jej świat"
      • Gość: domesticus Re: Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:22
        nie ponoć... przebywa prawnie i bezprawnie jednoczesnie, bo nie ma tytułu
        najmu... a więc bezprawnie i prawnie, bo jest zameldowana. To jest dopiero
        paradoks
    • Gość: maja Re: Slums na podwórku krakowskiego gimnazjum IP: *.crowley.pl 22.11.06, 11:30
      nikt nie potrafi rozwikłać zagadki, a u nas w szkole podobny problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka