Dodaj do ulubionych

Ulica Wadowicka - pytanie

IP: *.121.inds.pl 22.11.06, 13:39
Witam - chciałem sie dowiedziec jak sie dostać z dworca głównego w Krakowie
na ulice Wadowicka? ( chodzi mi o komunikacje miejska ) oraz o czas jaki by
mi zajeła podroż własnie na ulice Wadowicka z dworca głównego?

Z góry dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: AVE Re: Ulica Wadowicka - pytanie IP: *.121.inds.pl 22.11.06, 18:42
      pomoże ktoś ?
    • qoobaq Re: Ulica Wadowicka - pytanie 22.11.06, 18:56
      Na przyklad tak:
      179 z dworca
      rozklady.mpk.krakow.pl/aktualne/index.php
      do przystanku Rondo Matecznego, gdzie jak mi sie zdaje owa ulica sie zaczyna, a
      pozniej przesiasc sie nalezy na tramwaj jadacy w kierunku Lagiewnik. Szczegolowe
      informacje dotyczace czasu przejazdu i godzin odjazdu znajdziesz na zalinkowanej
      stronie
    • mrug Re: Ulica Wadowicka - pytanie 22.11.06, 18:57
      Zależy w które miejsce Wadowickiej chcesz się dostać. Jeśli na odcinek przy
      przejściu Zakopiańskiej w Wadowicką (trochę bliżej miasta niż Łagiewniki) to
      spod dworca masz bezpośredni dojazd np. tramwajem 19.
      Rozkłady jazdy możesz sprawdzić tutaj:
      rozklady.mpk.krakow.pl/aktualne/index.php
      Jeśli chodzi Ci o miejsce gdzież bliżej ronda Matecznego, to jest większy
      kłopot, bo będziesz się musiał przesiadać. Na stronie podanej wyżej kliknij
      'przystanki' a następnie 'Rondo Matecznego' i wybierz sobie linię, która
      najbardziej Ci będzie pasować.
      Mapę Krakowa masz tutaj: www.dobaku.pl/mapa_krakowa.php
      Jeśli chodzi o czas przejazdu to około 20-30 minut.
      • Gość: AVE Re: Ulica Wadowicka - pytanie IP: *.121.inds.pl 22.11.06, 19:09
        Dzieki wielki - chodziło mi dokładnie o Wadowicka 6. Postaram sie nie zgubic :)
        Jeszcze raz dzieki
        • qoobaq Re: Ulica Wadowicka - pytanie 22.11.06, 19:13
          w takim razie, mozna przyjac hipotetycznie , ze jednak dotarcie na rondo
          Maqtecznego bardziej cie uzadza, jak sadze niskie numery beda gdzies w poblizu
          • Gość: AVE Re: Ulica Wadowicka - pytanie IP: *.121.inds.pl 22.11.06, 19:22
            Mysle, ze tramwaj numer 10 jest idealny :)
            • qoobaq Re: Ulica Wadowicka - pytanie 22.11.06, 19:26
              owszem, jest niezly, aczkolwiek uwzglednic musisz, iz bedziesz dyrdac z buta na
              Dietla bo niestety kolo dworca z tego co sie orientuje to on nie przejezdza.
              Dolicz sobie jakis kwadrans na dojscie 8-)
            • Gość: Moja Re: Ulica Wadowicka - pytanie IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:36
              przjdźmy do konkretów, chcesz do Angli (Tesco) i szukasz Buma Park ?
              Jeżeli tak to jednak 19-tka do Łagiewnik a potem pięc minut na bucikach widać w
              którą stronę iść. Jazda autobusem po Krakowie, ze wzgledu na nieprawdopodobną
              ilość remontów jest ryzykowna. Co do czasu dojazdu, to zależy od pory dnia ale
              30 min (tramwajem) powinno wystarczyć.
              • Gość: Twoja Re: Ulica Wadowicka - pytanie IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:54
                Nie Buma Park tylko Buma Square jest przy Wadowickiej 6. Trzy minuty na butach z pętli Łagiewnickiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka