IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:26
mam parę pytań dotyczących liceum w Krakowie:
-do którego najtrudniej się dostać?
-gdzie warto iść? (chciałabym, zeby to było lo z j. włoskim)
-jak oceniać?
- moze prywatne?
np. u Pijarów?
proszę wypowiadajcie się!
Obserwuj wątek
    • Gość: X LO Re: Licea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:31
      jezu... dopiero polowa grudnia a ty juz sie lo martwisz?! wystopuj, masz duzo czasu! zwykle dopiero pod koniec marca każda szkoła ustala profile klas i wtedy znajdziesz taki z j. wloskim... a co do pijarow i prywatnego - odradzam! polecam X LO !! :D
      • Gość: absolwentkaXLO Jak można polecać komuś X L.O..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:50
        Widać teraz ile warte są porady na forum. X l.o to szkołą z bardzo niskim
        poziomem nauczania, z mnóstwem chamskich ludzi tj. nauczycieli próbujacych
        wypracować sobie autorytet przez krzyki i ponizanie uczniów.
        Ja kończyłam w '99 roku - nie polecam.
        Moja siostra tego roku - ma jeszcze gorszą opinięo l.o.
        Z jej klasy kilka osób chciało isćna prawo (ludzie zdolni i ambitni), brali
        lekcje prywatne za ciezką kasei mimo to sienie dostali bo najwazniejsze czego
        nauczysz sie w szkole a korepetycje stanowia bardziej "widzimisie"korepetytora
        (przygotował jak pod starąmaturę). Tym czasem niejaki pan Witkowicz historyk -
        przez prawie całą 4 klasę był nie obecny w szkole, lekcje sie nie odbywały,
        dyrekcje to nie obchodziło. W pierwsze j idrugiej klasie lekcje prowadził
        (mniej wiecej co drugi raz był) ale jej poziom -hmmm ...
        Z tej szkoły bardzo cieżko dostać sie później na studia.
        JA skończyłam P.K bez problemu (z wyróżnieniem) MIMO tego że kończyłam X L.O (
        a nie dzięki temu - co niektórzy nauczyciele próbujaw tej szkole sugerować.
        Absolwenci tej szkoły - jeśli dostają się na studia to MIMO tego że chodzili do
        tej szkoły. CZas spedzony w szkole jest zupełnie stracony. Dopiero popowrocie
        do domu trzeba zacząć samemu wszystko przerobić - i tylko Ci co majawiele
        samozaparcia i odpracowują wszystko samodzielnie mają szanse dostać się i
        skońćzyć) ciekawsze kierunki studiów.
        • Gość: X LO Re: Jak można polecać komuś X L.O..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:02
          no widać jakos można polecać! skonczylas szkole 7 lat temu, no bez przesady! duzo moich znajomych pokonczylo ta szkole, bez problemu dostalo sie na studia i sa z niej zadowoleni! chodze tu juz 2 rok i nie spotkalam sie jeszcze z zadnym!! chamstwem i ponizaniem z niczyjej strony! a co do Witkowicza, to tak sie sklada ze mnie uczy. nienawidze histy ale Jego lubie... pogledzi przez cala lekcje i koniec... i chciałabym zaby przynajmniej raz w miesiacu go nie bylo...<zeby historii nie bylo> ale jakos zadko mu sie zdarza nie przyjsc...
          • Gość: XLO do bani! Re: Jak można polecać komuś X L.O..... IP: 213.134.181.* 27.01.07, 15:26
            nie polecam - kończyłam w 2005roku

masakra - w ogóle się nie dostosowali z materiałem tam gdzie miał być rozszerzony, ale za to ostro piłowali z całej reszty
            czyż to nie paradoks?

debilna szkoła, można się przekręcić psychicznie z taką kadrą:/
            na szczęście to było minęło...

• ka_thy Re: Licea 14.12.06, 14:35
      Zajrzyj na stronę Omikronu - jeszcze są stare dane:
      e-omikron.pl/malopolskie/info.do
      Dla kazdej szkoły, dla kazdej klasy sa podane ilości punktów jakie trzeba było
      miec aby się dostać w pierwszej rekrutacji.
      • Gość: magdalek Re: Licea IP: *.eranet.pl 22.01.07, 01:16
        Zastanawiam się jak można odradzać komuś szkołę, której tak naprawdę się nie
        zna. Pijarzy to dobra szkoła - polecam (zwłaszcza bardzo dobre są klasy
        przyrodnicze i medyczne). Dużo nauki, ale jesli ktoś chce cos osiągnąć to musi
        się chyba uczyć? Dobrzy nauczyciele i wspaniała atmosfera. A co do innych szkół
        to się nie wypowiadam, bo nie znam, a nie będę oceniać szkoły pochopnie (tak jak
        niektórzy z moich przedmówców).
        • jeangrey Re: Licea 25.01.07, 22:34
          Gość portalu: magdalek napisał(a):

> Zastanawiam się jak można odradzać komuś szkołę, której tak naprawdę się nie
          > zna. Pijarzy to dobra szkoła - polecam (zwłaszcza bardzo dobre są klasy
          > przyrodnicze i medyczne). Dużo nauki, ale jesli ktoś chce cos osiągnąć to musi
          > się chyba uczyć? Dobrzy nauczyciele i wspaniała atmosfera.

Yyy... Dobrzy nauczyciele? Może i dobrzy, ale ja swoich pijarskich lat nie wspominam dobrze właśnie ze względu na nauczycieli. Chociaż część kadry już nie uczy - były dyrektor czy polonistka, która przeniesiona została do biblioteki, to pani od bilogii na stanowisku pozostała. Takoż i pan od chemii, że o jednym z księży nie wspomnę. 15 lat temu byli delikatnie mówiąc zbyt zaangażowani w prywatne sprawy uczniów. Ale może coś się zmieniło.

JG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka