Dodaj do ulubionych

Turecki Szwab

13.03.26, 09:52
W kraju Mercedesa przejmuje wladze Cem Özdemir z partii Zielonych. Miejmy nadzieje, ze nie kaze sie uczyc po turecku bo troche mi szkoda jezyka niemieckiego, ktorego mnie w liceum uczyli...

PF
Obserwuj wątek
    • j0rl.1 Re: Turecki Szwab 13.03.26, 09:59
      polski_francuz napisał:

> W kraju Mercedesa przejmuje wladze Cem Özdemir z partii Zielonych. Miejmy nadzieje, ze
      > nie kaze sie uczyc po turecku bo troche mi szkoda jezyka niemieckiego, ktorego
      > mnie w liceum uczyli...

:E tam. W takiej UK premierem byl Hidus niedawno. To co to szef rzadu w jakims tam landzie.

Ale przygladalem sie troche temu Turkowi,. Ciekaw bylem jak rozwiazal problem jedzenie swininy. Bo to maja zakazane Koranem. A wiec wybral kombinacje ze jest wegetarianinem. Wiec juz nie musi pokazywac ze mieso je ale nie swinine.
      Z tym ze cholera wie czy jak nikt nie widzi to wpieprza steki, naturalnie z wolowiny bo moslem a na zewnatrz udaje wegetarianina.

Ale tez trzeba przyznac ze jako ze wie jak jego wsplplemiency oszukuja w socjalach, jest w tych sprawach twardszy jak rodowicie Niemcy czesto. To akurat dobrze.
      To tak jak ja wiem jacy sa Polacy.Oszustami socjalnymi.
      • monalisa2016 Re: Turecki Szwab 13.03.26, 10:10
        To nie zart tylko ponura wrecz bardzo smutna napawajaca do refleksji rzeczywistosc, kamizelki ochronne dla kur jako ochrona przed jastrzebiem.

www.youtube.com/watch?v=0lgBxXZ4uwM
      • polski_francuz Polacy nadchodza 13.03.26, 10:15
        j0rl.1 napisał:

"To tak jak ja wiem jacy sa Polacy."

Masz szczescie bo w kolejce do wladzy jest Felek Banaszak...

www.youtube.com/shorts/E8FOH-ov-m4

PF
    • monalisa2016 Re: Turecki Szwab 13.03.26, 10:04
      Wie bestellt, so geliefert.
      W moim okregu wyborczym, (nie jest to okreg robotniczy) pierwsza partia byla CDU (tu sie tez dziwilam) a druga byla AfD, zieloni dostali porzadne lanie czyli minus, no coz wielkie miasta zacedowaly o wyniku, tak jak w Polsce. Kto pcha sie jeszcze mieszkac w dzisiejszych czasach do wielkich miast? To sie widzi na ich ulicach!
      • polski_francuz Mieszkancy miast 13.03.26, 10:17
        monalisa2016 napisał(a):

" Kto pcha sie jeszcze mieszkac w dzisiejszych czasach do wielkich miast? To sie widzi na ich ulicach!"

Przez grzecznosc nie przecze. :)

PF
        • monalisa2016 Re: Mieszkancy miast 13.03.26, 10:55
          polski_francuz napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
          >
          > " Kto pcha sie jeszcze mieszkac w dzisiejszych czasach do wielkich miast? To
          > sie widzi na ich ulicach!"
          >

>
          > Przez grzecznosc nie przecze. :)
          >
          > PF

Tak wyglada rzeczywistosc ktora najprawdopodobniej zawita tez do Polski jak sie rozroba na Bliskim Wschodzie skonczy albo bedzie sie przedluzac, w Polsce jest jeszcze duzo placu wolnego jak twierdza lewicowe srodowiska. :-), :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka