Dodaj do ulubionych

Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!!

IP: *.aster.pl 20.12.06, 22:03
Uwazajcie na tego developerka - ostry cwaniak. Buduje, a raczej tylko probuje
zbierac kaske w Krakowie i w Warszawie.UWAGA!!!!Ostrożnie

oto link

interwencja.interia.pl/news?inf=849669

Obserwuj wątek
    • Gość: tresc Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:27
      Tresc artykulu do linku:
      interwencja.interia.pl/news?inf=849669
      Oto tresc:
      Uwaga na deweloperów
      20.12.2006
      Klienci firmy
      Klienci firmy "Salwador" nie wiedzą czy otrzymają mieszkania / Telewizja Polsat

Reportaż
      • Jak działa firma "Salvator"? Zobacz reportaż.
      Telewizja Polsat

Zapłacili za mieszkania, ale nie wiedzą, czy je dostaną. Warszawscy klienci
      firmy deweloperskiej "Salwator" kupili obietnice otrzymania mieszkań. Za ich
      pieniądze deweloper wybudował budynki, ale nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle
      pozwoli im wprowadzić się do nowych lokali.

Dziś żal, rozgoryczenie i złość, a jeszcze dwa lata temu piękne wizje
      zamieszkania w budynkach w Warszawie. Firma deweloperska "Salwator" rozdawała
      nawet firmowe kaski, by klienci mogli doglądać postępy na budowie. Klienci
      pieniądze wpłacili, mieszkania powstały, ale zamiast kluczy dostali zakaz
      wchodzenia na teren osiedla...

Krakowska spółka pierwsze umowy na sprzedaż mieszkań zawarła w lutym 2004 roku.
      Mieszkania miały być oddane już rok później.

Terminu oddania mieszkań nie dotrzymano. Najpierw przeszkodą okazały się
      problemy z kanalizacją, potem podział gruntu, na którym powstały budynki.

- Zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez syndyka i następujące po sobie decyzje lub
      ich odwołania. Wyszło na to, że takich działek nie ma - mówi Natasza Skocz,
      rzecznik grupy kapitałowej "Salwator".

Tyle, że o problemach związanych z podziałem gruntu na działki, deweloper
      wiedział już w grudniu 2004 roku. Mimo to, dalej podpisywał z klientami umowy.

Nie wiadomo, jak zakończy się sprawa podziału gruntu na działki. Deweloper
      wysłał do swoich klientów nowe aneksy do umowy, w których informuje, że prace
      wykończeniowe i zarządzanie obiektem ma przejąć inna spółka. Spółka powstała
      kilka miesięcy temu.

- Deweloper nie wykazuje żadnej chęci negocjacji i ugody. Działa z pozycji siły.
      Nie negocjuje aneksów, tylko je narzuca. To jest niezgodne z prawem. Moje pisma,
      które wskazują na tę nieprawidłowość, pozostają bez odpowiedzi - mówi Małgorzata
      Wyszyńska, mecenas klientów firmy "Salwator".

To jednak nie koniec - zdaniem klientów firmy "Salwator" deweloper robi
      wszystko, żeby zerwać umowy i zawrzeć nowe, z nowymi klientami, za dużo większe
      pieniądze.

Polski Związek Firm Deweloperskich wykluczył "Salwatora" ze swoich szeregów.
      Kłopoty z wywiązaniem się z terminów umów "Salwator" miewał już w przeszłości.

Do gry wkraczają teraz banki, które domagają się aktów własności kredytowanych
      mieszkań. Klienci firmy "Salwator" są w trudnej sytuacji. Sprawy w sądach będą
      ciągnąć się latami. Jeżeli nawet klienci odzyskają pieniądze, nie kupią już za
      nie podobnych mieszkań, bo ceny na rynku rosną, w szalonym tempie. *
      • Gość: XXX Artykuł sponsorowany ! - Wojciech Kownacki IP: *.eranet.pl 20.12.06, 23:09
        Tak się składa że macki Pana Wojtka powoli się kurczą i podobne bzdury jak ten
        sponsorowany reportaż zaczną wychodzić na jaw!
        • Gość: misza ??? IP: *.icm.edu.pl 20.12.06, 23:53
          a kto to?:) mój poprzedni szef z zupełnie innej branży miał taki artykuł na
          telefon na drugi dzień.
        • Gość: aaaaa Re: Artykuł sponsorowany ! - Wojciech Kownacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:46
          Znowu pochwalne teksty niby-klientow.
          Znowu kryptoreklama Salwatora.

Za co wyrzucili was z PZFD????

ZA CO???!!!!!????!!!!!
    • Gość: sprawiedliwy Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.eranet.pl 20.12.06, 23:41
      To co opisują w tym artykule nie jest prawdą. Ja kupiłem w Salwatorze w
      Warszawie 2 mieszkania. Jedno miało być inwestycją (w stolycy) a drugie miało
      służyć do pomieszkiwania 2-3 dni w tyg.

W momencie, zbyt późnego w mojej ocenie, powiadomienia mnie o problemie
      administracyjnym z działką jedno mieszkanie sprzedałem (cesje)a drugie
      zdecydowałem się zostawić. Od poczatku do końca jestem na bieżąco i kontroluje
      ich każde posunięcie. Salwator owszem nie dopatrzył kilku rzeczy ale nie moge
      oskarżyć tej firmy o złą wolę. A z Panem Jagiełło i innymi (osoby wypowiadające
      się w reportażu bardzo krytycznie) miałem styczność osobiście i znam ich
      mentalność. Oni sami chcą raczej zarobić na odszkodowaniach aniżeli otrzymać
      mieszkanie.

Zaniedbania Salwatora to jedno a piętrzący trudności klienci drugie. Czasem
      wystarczy troche dobrej woli obu stron. Ja jestem pewny że mieszkanie otrzymam a
      w zamian za to - o czym nikt nie wspomniał tam nigdzie - dostanę piwnice. Po
      za tym wszystko po starych cenach. To oferta jaką dostali wszyscy klienci.

Informacje do potwierdzenia u samych zainteresowanych.
      • Gość: roko eko mozart IP: 203.172.217.* 21.12.06, 00:12
        Zgadzam się! Salwi daje czasem dupy z papierkami, ale co prawda to prawda. Nigdy
        nikt nie chciał ze mną rozwiązać umowy. Mój blok stoi, mieszkanie mam
        opomiarowane, a w piatek podpisuje akt.
        pozdrawiam sąsiadów z mozarta
        • Gość: aaaaaaa Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:45
          Znowu pochwalne teksty niby-klientow.
          Znowu kryptoreklama Salwatora.

Za co wyrzucili was z PZFD????

ZA CO???!!!!!????!!!!!
          • Gość: pzfd Re: eko mozart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 01:55
            A co to jest PZFD, banda zgrzybiałych pajaców, z których praktycznie nikt nie
            stosuje się do ich tzw. kodeksu dobrych praktyk który miał być receptą na
            stosowanie niedozwolonych praktyk UOKiK przez nich samych. Dyrektor generalny -
            śmiechu warte Jacek Bielecki, miał kiedyś swoją firmę deweloperską, ale jest
            takim nieudacznikiem że zbankrutował i z ostawił ludzi na lodzie! Poza tym kogo
            oni reprezentują, bo napewno nie polskie firmy - 80% to firmy warszawskie w tym
            zagraniczne i dlatego każdy inteligentny domyśli się że, to banda kolesi -
            pirelli pekao development który rzeczywiście wywalił swoich klientów z checi
            zysku jest dalej członkiem, a jego przedstawiciek jest w zarządzie. Śmiechu
            warte!
        • Gość: sharkiee Re: eko mozart IP: 194.204.148.* 21.12.06, 08:24
          A mój nie stoi i wydymali mnie, mamiąc obietnicami przez ponad rok. To nic że
          muszę wozić się po sądach. Zrobię to z rozkoszą, i wiele innych osób zrobi to
          także. Tego nie można zostawić.
          Ludzie Salwatora na forum używają tej samej retoryki :
          - ci co piszą źle, to są pieniacze i frustraci,
          - my ( Salwatorianie) mamy gdzie mieszakć dzięki Salwatorowi a oni nie, i to
          jest powód tych negatywnych uwag
          - Salwator co prawda ma uchybienia , ale inni deweloperzy to już w ogóle dno,
          - Konkurencja próbuje wygryźć Salwator z rynku,
          Kazdy niech ocenia to według swojego uznania.
          • Gość: Anty spamer !!!!!! OSZUST - pisze przez serwery z Estoni IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.12.06, 09:43
            O to dane tego gościa - zalogował się prze obcy serwer żeby nagadać tych bzdur

WhoIs - Administrator domeny:

11312 Tallinn
            Estonia
            Telefon: +372 6800 000
            +372 6800000
            Fax: +372 6800 001
            +372 6800001

Nie wierzycie? Prosze sprawdzić na stronie - wystarczy wpisać IP
            net-ip.info/?typ=sprawdz
          • Gość: devil Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:42
            człowieku największe dno w Krakowie to firma Salwator. Nie ma większych
            oszóstów i złodziei. Nie ma większego partacza niż Salwator !!!!!!
            I ty okreslasz sie Salwatorianinem??? - czyli jak mam rozumieć osobą która
            podpisała kretyńską umowę i robi wszystko i podpisuje wszystko co bazmózgowi
            złodzieje z Salwatora podsuną.

Salwatorianie - uuuuahahahahahhahhahahhhahhhahhahhhhaha
            • Gość: sharkiee Re: eko mozart IP: *.chello.pl 06.01.07, 19:54
              Do devil.Chyba nie zrozumiałeś tego o czym piszę. Salwatorianie to osoby
              podstawiane przez Salwatora. Ja do nich nie należę. Chodziło mi tylko o opisanie
              tego co dzieje się na forum -ich argumenty są zawsze takie same, aroganckie,
              przewidywalne, banalne, denne. Postaraj się bardziej rozumiec to co inni piszą.
              Podzielam twój pogląd o tej firmie jak bardzo wielu ludzi na forum. Pozdrawiam.
            • Gość: Jurij Re: eko mozart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:04
              Ten koles nigdy nie rozumie... Osobliwosc forum ;)
        • Gość: antySalvi Re: eko mozart IP: *.tygodnik.com.pl 28.12.06, 12:32
          z tymi aktami na osiedlu Mozarta to jest tak:
          owszem podpisywali akty z odbiorcami z I etapu inwestycji ale niezgodne z
          umowami przedwstepnymi. nie mozna bylo nic negocjowac - albo sie podpisywalo
          (co wiekszosc ludzi byla zmuszona zrobic) albo sprawe mozna bylo zostawic w
          prozni. glowne niezgodnosci to wydzielenie z czesci wspolnej miejsc
          parkingowych ktore zgodnie z aktem salwator bedzie mogl sprzedac (zgodnie z
          umowa wlascicielem miala byc wspolnota, a salwator ustanowil sobie
          sluzebnosc!!!). mieszkancy, ktorzy nie kupia miejsc postojowych beda musieli
          parkowac poza osiedlem - pewnie kilkaset metrow od blokow.
          druga sprawa to ustanowienie zarzadcy (spolki Salwator Nieruchomosci) na 10
          lat!!! w akcie zapisano, że aby ich odwolac trzeba miec 75% glosów. skandal.
          poza tym w akcie ustanowiono wygorowane stawki za zarzadzanie z coroczna
          waloryzacja!
          wszystkim tym ktorzy jeszcze nie wdepneli w salwator ODRADZAM kupno mieszaknia
          u tego dewelopera ... sczegolnie obawialbym sie podpisywania umowy
          przedwstepnej bez formy notarialnej
          • Gość: Eko Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:41
            Kolego powiedz skad masz takie dokładne wiadomości, przecież niekupując u nich
            mieszkania niedostałbyś do ręki nawet projektu umowy notarialnej?
            • Gość: antySalwi Re: eko mozart IP: *.tygodnik.com.pl 28.12.06, 12:53
              wiem, bo w zeszlym tygodniu podpisalem z nimi akt
    • Gość: Kty Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:46
      ehh... kolejny nowy tekst o Salwatorze. Są to oszuści i tyle !!!! pewnie
      jeszcze wiele wyjdzie na jaw intryg i sytuacji niejasnych z tą firmą - to tylko
      kwestia czasu. Co raz to jakieś oskarżenie i zaraz odpowiedź - zapewne
      pracowników tej firmy, że niby jest wszystko ok, albo że się dziwią że takie
      rzeczy się wypisuje. Linki o Salwatorze staja się już po prostu żenujące!!!!!1
      • Gość: Troll Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.net.autocom.pl 21.12.06, 14:23
        Zenujaca firma to i wpisy nie moga byc inne.
        Tylko troche przykro, ze czlowiek zaczyna innym ludziom (?)
        zyczyc, zeby kiedys sami do czynienia z takimi jak Edyta W.
        i Marek R., co chyba juz ma miejsce, jesli dobrze odczytuje
        ich przygody z urzednikami w W-wie
        • Gość: hipcio prosze o kontakt na hipcio@vp.pl IP: 83.238.175.* 05.01.07, 10:31
          jak ktos wie cos wiecej niz na tym forum powiedziane zostalo to prosze o
          kontakt na hipcio@vp.pl
      • Gość: slawek Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:57
        zgadzam sie - dopóki ta firma całkowicie nie wypadnie z rynku to jeszcze tak
        długo bedzie się działo
        • Gość: Jurij Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:36
          Anglo fan, zosia, slawek, Kasia, Basia, Mysia, Rysia - moglbym wymieniac
          godzine twoje idiotyczne nicki!!! Dales spokoj GEO i teraz zabrales sie za
          Salwator??? Ciekawe kiedy ktos sie za ciebie zabierze... ;)
    • Gość: slawek Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:56
      hahaha-kolego jakbys troche byl wyksztalcony choc troche w tej dziedzinie to
      bys moze sie domyslił , że takich adresow jest setki , podobnie jak twoich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka