Gość: UWAGA!!!! IP: *.aster.pl 20.12.06, 22:03 Uwazajcie na tego developerka - ostry cwaniak. Buduje, a raczej tylko probuje zbierac kaske w Krakowie i w Warszawie.UWAGA!!!!Ostrożnie oto link interwencja.interia.pl/news?inf=849669 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tresc Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:27 Tresc artykulu do linku: interwencja.interia.pl/news?inf=849669 Oto tresc: Uwaga na deweloperów 20.12.2006 Klienci firmy Klienci firmy "Salwador" nie wiedzą czy otrzymają mieszkania / Telewizja Polsat Reportaż • Jak działa firma "Salvator"? Zobacz reportaż. Telewizja Polsat Zapłacili za mieszkania, ale nie wiedzą, czy je dostaną. Warszawscy klienci firmy deweloperskiej "Salwator" kupili obietnice otrzymania mieszkań. Za ich pieniądze deweloper wybudował budynki, ale nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle pozwoli im wprowadzić się do nowych lokali. Dziś żal, rozgoryczenie i złość, a jeszcze dwa lata temu piękne wizje zamieszkania w budynkach w Warszawie. Firma deweloperska "Salwator" rozdawała nawet firmowe kaski, by klienci mogli doglądać postępy na budowie. Klienci pieniądze wpłacili, mieszkania powstały, ale zamiast kluczy dostali zakaz wchodzenia na teren osiedla... Krakowska spółka pierwsze umowy na sprzedaż mieszkań zawarła w lutym 2004 roku. Mieszkania miały być oddane już rok później. Terminu oddania mieszkań nie dotrzymano. Najpierw przeszkodą okazały się problemy z kanalizacją, potem podział gruntu, na którym powstały budynki. - Zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez syndyka i następujące po sobie decyzje lub ich odwołania. Wyszło na to, że takich działek nie ma - mówi Natasza Skocz, rzecznik grupy kapitałowej "Salwator". Tyle, że o problemach związanych z podziałem gruntu na działki, deweloper wiedział już w grudniu 2004 roku. Mimo to, dalej podpisywał z klientami umowy. Nie wiadomo, jak zakończy się sprawa podziału gruntu na działki. Deweloper wysłał do swoich klientów nowe aneksy do umowy, w których informuje, że prace wykończeniowe i zarządzanie obiektem ma przejąć inna spółka. Spółka powstała kilka miesięcy temu. - Deweloper nie wykazuje żadnej chęci negocjacji i ugody. Działa z pozycji siły. Nie negocjuje aneksów, tylko je narzuca. To jest niezgodne z prawem. Moje pisma, które wskazują na tę nieprawidłowość, pozostają bez odpowiedzi - mówi Małgorzata Wyszyńska, mecenas klientów firmy "Salwator". To jednak nie koniec - zdaniem klientów firmy "Salwator" deweloper robi wszystko, żeby zerwać umowy i zawrzeć nowe, z nowymi klientami, za dużo większe pieniądze. Polski Związek Firm Deweloperskich wykluczył "Salwatora" ze swoich szeregów. Kłopoty z wywiązaniem się z terminów umów "Salwator" miewał już w przeszłości. Do gry wkraczają teraz banki, które domagają się aktów własności kredytowanych mieszkań. Klienci firmy "Salwator" są w trudnej sytuacji. Sprawy w sądach będą ciągnąć się latami. Jeżeli nawet klienci odzyskają pieniądze, nie kupią już za nie podobnych mieszkań, bo ceny na rynku rosną, w szalonym tempie. * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Artykuł sponsorowany ! - Wojciech Kownacki IP: *.eranet.pl 20.12.06, 23:09 Tak się składa że macki Pana Wojtka powoli się kurczą i podobne bzdury jak ten sponsorowany reportaż zaczną wychodzić na jaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza ??? IP: *.icm.edu.pl 20.12.06, 23:53 a kto to?:) mój poprzedni szef z zupełnie innej branży miał taki artykuł na telefon na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Artykuł sponsorowany ! - Wojciech Kownacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:46 Znowu pochwalne teksty niby-klientow. Znowu kryptoreklama Salwatora. Za co wyrzucili was z PZFD???? ZA CO???!!!!!????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.eranet.pl 20.12.06, 23:41 To co opisują w tym artykule nie jest prawdą. Ja kupiłem w Salwatorze w Warszawie 2 mieszkania. Jedno miało być inwestycją (w stolycy) a drugie miało służyć do pomieszkiwania 2-3 dni w tyg. W momencie, zbyt późnego w mojej ocenie, powiadomienia mnie o problemie administracyjnym z działką jedno mieszkanie sprzedałem (cesje)a drugie zdecydowałem się zostawić. Od poczatku do końca jestem na bieżąco i kontroluje ich każde posunięcie. Salwator owszem nie dopatrzył kilku rzeczy ale nie moge oskarżyć tej firmy o złą wolę. A z Panem Jagiełło i innymi (osoby wypowiadające się w reportażu bardzo krytycznie) miałem styczność osobiście i znam ich mentalność. Oni sami chcą raczej zarobić na odszkodowaniach aniżeli otrzymać mieszkanie. Zaniedbania Salwatora to jedno a piętrzący trudności klienci drugie. Czasem wystarczy troche dobrej woli obu stron. Ja jestem pewny że mieszkanie otrzymam a w zamian za to - o czym nikt nie wspomniał tam nigdzie - dostanę piwnice. Po za tym wszystko po starych cenach. To oferta jaką dostali wszyscy klienci. Informacje do potwierdzenia u samych zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko eko mozart IP: 203.172.217.* 21.12.06, 00:12 Zgadzam się! Salwi daje czasem dupy z papierkami, ale co prawda to prawda. Nigdy nikt nie chciał ze mną rozwiązać umowy. Mój blok stoi, mieszkanie mam opomiarowane, a w piatek podpisuje akt. pozdrawiam sąsiadów z mozarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:45 Znowu pochwalne teksty niby-klientow. Znowu kryptoreklama Salwatora. Za co wyrzucili was z PZFD???? ZA CO???!!!!!????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzfd Re: eko mozart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 01:55 A co to jest PZFD, banda zgrzybiałych pajaców, z których praktycznie nikt nie stosuje się do ich tzw. kodeksu dobrych praktyk który miał być receptą na stosowanie niedozwolonych praktyk UOKiK przez nich samych. Dyrektor generalny - śmiechu warte Jacek Bielecki, miał kiedyś swoją firmę deweloperską, ale jest takim nieudacznikiem że zbankrutował i z ostawił ludzi na lodzie! Poza tym kogo oni reprezentują, bo napewno nie polskie firmy - 80% to firmy warszawskie w tym zagraniczne i dlatego każdy inteligentny domyśli się że, to banda kolesi - pirelli pekao development który rzeczywiście wywalił swoich klientów z checi zysku jest dalej członkiem, a jego przedstawiciek jest w zarządzie. Śmiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharkiee Re: eko mozart IP: 194.204.148.* 21.12.06, 08:24 A mój nie stoi i wydymali mnie, mamiąc obietnicami przez ponad rok. To nic że muszę wozić się po sądach. Zrobię to z rozkoszą, i wiele innych osób zrobi to także. Tego nie można zostawić. Ludzie Salwatora na forum używają tej samej retoryki : - ci co piszą źle, to są pieniacze i frustraci, - my ( Salwatorianie) mamy gdzie mieszakć dzięki Salwatorowi a oni nie, i to jest powód tych negatywnych uwag - Salwator co prawda ma uchybienia , ale inni deweloperzy to już w ogóle dno, - Konkurencja próbuje wygryźć Salwator z rynku, Kazdy niech ocenia to według swojego uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty spamer !!!!!! OSZUST - pisze przez serwery z Estoni IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.12.06, 09:43 O to dane tego gościa - zalogował się prze obcy serwer żeby nagadać tych bzdur WhoIs - Administrator domeny: 11312 Tallinn Estonia Telefon: +372 6800 000 +372 6800000 Fax: +372 6800 001 +372 6800001 Nie wierzycie? Prosze sprawdzić na stronie - wystarczy wpisać IP net-ip.info/?typ=sprawdz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:42 człowieku największe dno w Krakowie to firma Salwator. Nie ma większych oszóstów i złodziei. Nie ma większego partacza niż Salwator !!!!!! I ty okreslasz sie Salwatorianinem??? - czyli jak mam rozumieć osobą która podpisała kretyńską umowę i robi wszystko i podpisuje wszystko co bazmózgowi złodzieje z Salwatora podsuną. Salwatorianie - uuuuahahahahahhahhahahhhahhhahhahhhhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharkiee Re: eko mozart IP: *.chello.pl 06.01.07, 19:54 Do devil.Chyba nie zrozumiałeś tego o czym piszę. Salwatorianie to osoby podstawiane przez Salwatora. Ja do nich nie należę. Chodziło mi tylko o opisanie tego co dzieje się na forum -ich argumenty są zawsze takie same, aroganckie, przewidywalne, banalne, denne. Postaraj się bardziej rozumiec to co inni piszą. Podzielam twój pogląd o tej firmie jak bardzo wielu ludzi na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurij Re: eko mozart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:04 Ten koles nigdy nie rozumie... Osobliwosc forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySalvi Re: eko mozart IP: *.tygodnik.com.pl 28.12.06, 12:32 z tymi aktami na osiedlu Mozarta to jest tak: owszem podpisywali akty z odbiorcami z I etapu inwestycji ale niezgodne z umowami przedwstepnymi. nie mozna bylo nic negocjowac - albo sie podpisywalo (co wiekszosc ludzi byla zmuszona zrobic) albo sprawe mozna bylo zostawic w prozni. glowne niezgodnosci to wydzielenie z czesci wspolnej miejsc parkingowych ktore zgodnie z aktem salwator bedzie mogl sprzedac (zgodnie z umowa wlascicielem miala byc wspolnota, a salwator ustanowil sobie sluzebnosc!!!). mieszkancy, ktorzy nie kupia miejsc postojowych beda musieli parkowac poza osiedlem - pewnie kilkaset metrow od blokow. druga sprawa to ustanowienie zarzadcy (spolki Salwator Nieruchomosci) na 10 lat!!! w akcie zapisano, że aby ich odwolac trzeba miec 75% glosów. skandal. poza tym w akcie ustanowiono wygorowane stawki za zarzadzanie z coroczna waloryzacja! wszystkim tym ktorzy jeszcze nie wdepneli w salwator ODRADZAM kupno mieszaknia u tego dewelopera ... sczegolnie obawialbym sie podpisywania umowy przedwstepnej bez formy notarialnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: eko mozart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:41 Kolego powiedz skad masz takie dokładne wiadomości, przecież niekupując u nich mieszkania niedostałbyś do ręki nawet projektu umowy notarialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySalwi Re: eko mozart IP: *.tygodnik.com.pl 28.12.06, 12:53 wiem, bo w zeszlym tygodniu podpisalem z nimi akt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kty Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:46 ehh... kolejny nowy tekst o Salwatorze. Są to oszuści i tyle !!!! pewnie jeszcze wiele wyjdzie na jaw intryg i sytuacji niejasnych z tą firmą - to tylko kwestia czasu. Co raz to jakieś oskarżenie i zaraz odpowiedź - zapewne pracowników tej firmy, że niby jest wszystko ok, albo że się dziwią że takie rzeczy się wypisuje. Linki o Salwatorze staja się już po prostu żenujące!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.net.autocom.pl 21.12.06, 14:23 Zenujaca firma to i wpisy nie moga byc inne. Tylko troche przykro, ze czlowiek zaczyna innym ludziom (?) zyczyc, zeby kiedys sami do czynienia z takimi jak Edyta W. i Marek R., co chyba juz ma miejsce, jesli dobrze odczytuje ich przygody z urzednikami w W-wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipcio prosze o kontakt na hipcio@vp.pl IP: 83.238.175.* 05.01.07, 10:31 jak ktos wie cos wiecej niz na tym forum powiedziane zostalo to prosze o kontakt na hipcio@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:57 zgadzam sie - dopóki ta firma całkowicie nie wypadnie z rynku to jeszcze tak długo bedzie się działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurij Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:36 Anglo fan, zosia, slawek, Kasia, Basia, Mysia, Rysia - moglbym wymieniac godzine twoje idiotyczne nicki!!! Dales spokoj GEO i teraz zabrales sie za Salwator??? Ciekawe kiedy ktos sie za ciebie zabierze... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Cała (negatywna) prawda o Salwatorze !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:56 hahaha-kolego jakbys troche byl wyksztalcony choc troche w tej dziedzinie to bys moze sie domyslił , że takich adresow jest setki , podobnie jak twoich Odpowiedz Link Zgłoś