Dodaj do ulubionych

Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d...

IP: *.ghnet.pl 05.01.07, 23:11
NARESZCIE! W KRK jest cały czas sezon! Teraz przyjezdzaja Rosjanie, na wiosne
Hiszpanie i Izraelczycy, w lecie Skandynawowie i Amerykanie. A Brytyjczycy
przez cały rok!!! Pracuję w sklepie przy Rynku, więc wiem. Szczególnie ważne
są linie "nocne" na Kazimierz, do studencko-hotelowych Bronowic i do Huty
(tam przejazd taksówką jest najdrozszy). Wydłużenie kursów tramwajów powinno
nastąpić jak najszybciej.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.171.128.130.crowley.pl 06.01.07, 00:38
      wreszcie!!!!
      • Gość: miś z Krakowa Bez sensu. Jak kogoś stać na balowanie do 1 w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 18:46
        knajpie to stać go też na 15zł na taksówkę. A nie dla paru zapijaczonych gości
        puszczać ekstra wielkie autobusy, na które oczywiście wszyscy sie będą musieli
        złożyć. Sam czasem posiedzę dłużej w knajpie, ale nie domagam się od razu ekstra
        autobusu, bo taksówek w mieście nie brakuje. A obłożenie pasażerów na nocnych
        kursach każdy sam może zobaczyć. Bezpieczeństwo pomijam, bo pewnie są tacy co
        lubią adrenalinę.
        • destin Pozycz mi trochę kasy... 07.01.07, 12:07
          Ciekawe jakimi liniami jeździsz w nocy bo na 608 obłożenie jest sporo powyżej
          max na każdym kursie.A taksówka do mnie kosztuje po ostatnich podwyżkach ok 30
          pln więc jak dla mnie to jest sporo.
          • pirulo Re: Pozycz mi trochę kasy... 07.01.07, 13:03
            Bardzo słuszna inicjatywa!

od Gierycha do Leppera wszystko na ostro
        • Gość: mmm 15 zł ? <lol> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 21:02
          to ty chyba prawie w centrum mieszkasz ?!
          ja bym na twoim miejscu robił sobie nocne spacerki - dobrze robią na
          przetrzeźwienie i lepiej się sypia po dawce świeżego powietrza !
          a tak na serio :
          do mnie nie jechałem w 2006 roku taxi do domu taniej niż za 42 zł (w dodatku z
          Kazimierza skąd mam bliżej niż Rynku) !!!
          ty chyba sam jesteś taryfiarzem i już kulisz ogon z nerwów przed utratą zysków
          gdy wprowadzą w życie tą inicjatywę...
          • Gość: hehe Re: 15 zł ? <lol> IP: *.kolornet.pl 09.01.07, 09:51
            42? Chyba cię jebią na kazdym kroku, ja od siebie w sylwestra w nocy jechałem
            za 30 zł 8km.
    • Gość: eeeee Re: Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 06.01.07, 01:56
      co z bezpieczenstwem w srodkach komunikacji nocnej? jak miasto zamierza je
      poprawic i dlaczego nie zamierza?
    • Gość: jhfhf Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 08:42
      Zasatanawiam się czemu turyści mają być zainteresowani akurat weekendowymi
      wieczorami?
      • mr.lordi dobry pomysl ale na caly tydzien tak zrobic.... 06.01.07, 12:51
        nie tylko na weekendy, do połnocnych czescie krakowa takie cos sie przyda tam
        jest trudny dojazd zwlaszcza wieczorem
    • witch.abroad Re: Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie 06.01.07, 13:58
      A ja pamietam, ze nie tak dawno temu autobusy (przynajmniej te mnie interesujace
      - czyli centrum miasta - Wola Justowska) jezdzily niemalze do polnocy! A potem z
      kazda zmiana rozkladu ostatni autobus odjezdzal coraz wczesniej i wczesniej...
    • Gość: fa cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 02:17
      Jego zdaniem nie bez powodu nocne autobusy jeżdżą raz na godzinę. (...) Proszę
      popatrzeć dziś na miasto. Nie ma ludzi - kwituje.

Nie ma ludzi bo wszyscy maja w swiadomosci brak komunikacji MPK wieczorem i od
      razu kieruja sie do taksowek lub busow.
      • Gość: ms proste trasy, a nie "wycieczkowe" jak 610 IP: *.2-0.pl 07.01.07, 23:48
        jak ostatnio wracałem 610 na Q2nów - stary, przegubowy ikarus, pełny, jazda na stojąco: najpierw z Kazimierza spacerek na Rondo Grunwaldzkie (czemu ten autobus nie może jechać np. Westerplatte, Stradom, Krakowską - więcej ludzi by skorzystało, szybciej by jechał). Koło Matecznego autobus robi okrażęnie aby zaliczyć zajezdnię w Łagiewnikach. Potem kolejne okrążenie na Piaskach.

A taksówka to nie 5.50 ale 30 zł, ale przynajmniej nie trzeba pół miasta iść na przystanek i siedzimy w czasie jazdy.

Nocne trasy powinny być możliwie proste-szybkie i zahaczające o centrum oraz w miarę możliwości - Kazimierz. Ach - jeszcze wzorem Warszawy czy Poznania - centralny punkt przesiadkowy.

Czekamy na fachowca od komunikacji, co będzie miał jaja.
    • destin Zapraszam p.Starowicza na przejażdżkę 608 07.01.07, 12:04
      szczególnie pierwszym kursem.Masakra jaki tam jest tłok.A to przez to że jest
      półtorej godziny przerwy od odjzadu ostatniego tramwaju i
      autobusu "dziennego".Może to zmienić na początek?
      • Gość: x Re: Zapraszam p.Starowicza na przejażdżkę 608 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:14
        Kompletny bezsens... czemu wydłuża sie tylko w okresie letnim? Z nocnych korzystają głównie studenci, ktorzy w lecie wracaja do domow. Jak wydluzac kursy to przez caly rok, bo taka jest prawda, ze jak studenci wyjezdzaja to miasto jest puste. Anglicy ktorzy najczesciej wydzieraja sie na Rynku mieszkaja na tyle blisko zeby od niego dojsc na piechote, a jak dalej to stac ich na taksowke.
        Na tyle co jedze nocnymi, nigdy jeszcze nie widzialam w nich cudzoziemcow.

Co do 608... Niestety pasowaloby aby jedzil nie co godzine, a co 30 - 45 minut, bo obojtnie ktorym kursemsie nie jedzie to wiecznie jest zapchany, glownie studentami z Polibudy.
    • Gość: lunch Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.01.07, 12:04
      Zaraz, a dlaczego w artykule jest mowa o MPK? Przecież komunikację organizuje
      ZTP.
    • Gość: P.HA. Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.su.krakow.pl 09.01.07, 09:22
      Wreszcie. Kraków centrum kultury ,Z mojego doświadczenia po różnych imprezach
      od kilku lat w Krakowie powrót z centrum do innych dzielnic ,tylko swoim
      samochodem lub kto bez pieniędzy to niestetu pieszo, nieraz to uniemożliwia
      uczestnictwo np.NOC mUZEÓW,KONCERTY na Błoniach i inne. W tedy spróbujciesie
      dostać do9 Nowej Huty, BRAK MPK / po 22ostatnie połączenie /TO JEST
      Skandal /MPK tylko zarabia, a nic Wzamian...
      • Gość: majcher-fan MPK -firma FER-PLEJ IP: *.interkom.net.pl 09.01.07, 10:01
        tak mieli napisane na niektórych tramw. i autobusach ,dodatkowo dopisano "dla
        klientów"
        czy jakoś tak.
    • Gość: marcin Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:09
      jak to niema nikogo? wystarczy stanac na rynku glownym o godzinie 23 i zobaczyc
      czy nikogo niema przeciez w weekendy puby i dyskoteki sa otwarte bez wzgledu na
      pore roku!!!
    • Gość: jony Dzienna komunikacja nocą - od maja wydłużenie d.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:51
      cyt / Proszę popatrzeć dziś na miasto. Nie ma ludzi - kwituje./
      A jak mają być jak potem nie maja czym do domu dojechać!!!

• Gość: TmK_kRk Turyści mieszkający w Hucie...? Śmiem wątpić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:14
      nie ma turystów mieszkających w Nowej Hucie. Tam mieszkają tylko ci, którzy nie
      mogą mieszkać gdize indziej. A miastu nie zależy na mieszkańcach, bo więcej
      (przynajmniej tak się miastu wydaje) zarabia na turystach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka