kt99 07.01.07, 19:45 czy ktoś ma i zechce pozyczyć mi takowy na środę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka50 Re: strój dla aniołka 7 lat 08.01.07, 15:24 Witam. Ja kiedyś (11 lat temu) w podobnym celu wykorzystałam - pożyczoną od znajomej- sukienkę komunijna o prostym, skromnym fasonie. Do tego dorobiłam skrzydła - wyciete z kartonu i oklejone pierzem z rozprutego "jasieczka' wyglądały "jak żywe". Trzymało się toto na gumkach , przyczepionych do kartonu niczym szeleczki. Co do skrzydeł- miałam projekt konkurencyjny : wykrochmalone na blachę płótno w kształcie kwadratu, złożone na pół (żeby był trójkąt) , a potem składane w drobną harmonijkę jak na wachlarz. Potem ten wachlarzskladalo się w połowie - i sztywne skrzydełka sterczaly pieknie. ale wnuczka wolala te z piórkami. Teraz nie trzeba pruć poduszek, bo w sklepach (np. Obi , Leroy Merlin) można kupić piękne piórka w róznych kolorach ( pakowane w celofanowe torebeczki). W mojej szafie jest sukienka komunijna, ale b.ozdobna i z naszytą hostią. Takąż hostię ma też chłopięca tunika wnuczka ( w dodatku jest krótka). Ale popytaj wsród znajomych , moze ktoś ma taką chlopięcą albę dlugą do ziemi i ci pozyczy?. Życzę sukcesów w poszukiwaniach i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś