trudny2002 09.01.07, 09:50 takie imię jak Pelagia, to ładne imię? Piękne bo na P , pozatem mozna pisac Pe- lagia nosi sie lekko i zdrobnienia urocze, i takie rdzenne i w koncu niepowszechne.... trudny Inne ładne imiona prosze wpisywac do księgi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: :)) 09.01.07, 11:15 Kunegunda Gracjan Edgar! Marek Jurek! Zbysław Gudrun Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: :)) 09.01.07, 12:02 Gudrun ma taki pejoratywny wydzwiek...ale posrod przytoczonych tylko o Gudrun wypada napomknąć:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: :)) 09.01.07, 12:20 A czymu Gudrun kojarzy ci sie pejoratywnie? A Ernest zwany na Śląsku "ynstą"? A Hildegarde, czyli Hilda? A Kunegunda, czyli Kundzia to moja ciotka. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: :)) 09.01.07, 12:44 też mialem ciotkę Kundzię...:))) a i jeszcze takie ciotki babeczne....o śmiesznych imionach... a Gudrun? Spotkałem kiedys taką bardzo miłą Niemkę ale dwuimienną z ktorych jedno to własnie Gudrun...i Ona sama podchodzila do swojego imienia z pewnym ...no powiedzmy przekoananiem o niezbyt dobrym kojarzeniu sie imienia Gudrun... Ale pod pewnymi wzgledami mogę powiedziec ze zacierało sie ewentualne niekozystne wrazenie i ta jak juz wspomnielismy pejoratywnosc ... A dlaczego tylko w przypadku tej Gudrun chcesz bym wyjasniał? Pozostale jak pojmuję nie wymagają dodatkowych informacji... Milego dnia trudny Twoje imię to natomiast imię bodaj najzacniejsze..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: :)) 09.01.07, 13:17 Ja też znałem kiedyś Gudrun - bardzo atrakcyjną Niemkę, pracowała w knajpie w Essen, gdzie często spędzaliśmy sobotnie wieczory. Nic pejoratywnego mi się z nią nie kojarzy:) A nasze imiona ? Rzeczywiście zacne;-D Odpowiedz Link Zgłoś
gph Solidariusz 09.01.07, 12:51 ładna jest też Izaura oraz Leoncio, choć rzadziej spotykany. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Solidariusz 09.01.07, 13:13 ładnie istotnie i tak powiedzialbym wspolczesnie i odpowiedzialnie... i moze Włoszczazy albo Rydzyniusz.. trudny Oczywiscie wszyscy o rodowodzie z Solidariuszem w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Solidariusz 09.01.07, 13:19 trudny2002 napisał: > ładnie istotnie i tak powiedzialbym wspolczesnie i odpowiedzialnie... > i moze Włoszczazy albo Rydzyniusz.. > trudny > Oczywiscie wszyscy o rodowodzie z Solidariuszem w tle... ponoć jak Szanowny pan Premier będzie miał córkę da jej na imię Teczka prosto i z kluczem. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Solidariusz 09.01.07, 13:32 ale zeby sie ta Teczka tylko wciąż nie rozwiązywala...bo rozwiazłych teczek juz mamy dosc...Ale Ty powiedzze mi kto mu zrobiłby te Teczkę? Służby? Eeee. trudny Kocie skory podobno dobre...na nerki , a chrzan świetny na potencję...tylko i jedno i drugie trzeba dobrze przywiazac... Odpowiedz Link Zgłoś