jakubek30 wkręt i tyle 11.01.07, 22:54 wrabiacie ludzi a oni komentują te bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
lili Re: wkręt i tyle 11.01.07, 23:37 ha ha ha... jaki tam wkret ! to ja jestem slynna autorka cytowanego zdania o schowku na szczotki, biuro baluckiego przyslalo mi ta oferte 2 miesiace temu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=52365885&a=52365885 jakubek30 napisał: > wrabiacie ludzi a oni komentują te bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
arkadius_k wiem dla kogo jest to mieszkanie 11.01.07, 22:55 facet wychodzio po 25 latach z kicia, aby czuć się swojsko kupuje sobie takie coś, kwestia przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof_64s Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.ppp.dion.ne.jp 11.01.07, 23:06 Nabijanie się z mierzenia pomieszczeń za pomcą "tatami" (po japońsku mata) jest trochę nie na miejscu, jak się patrzy z perspektywy Tokio. Tutaj naprawdę jest mało miejsca, mój pokój ma 6 tatami, więc mogę mieć luksus pt "stół i krzesło" Pozdrowienia z dalekiej Japonii (prefektura Tochigi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja W akademikach tez jest tyle i to na 2 osoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:25 tyle ze babka chyba walnięta za tyle kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venioo Re: W akademikach tez jest tyle i to na 2 osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:05 No wlasnie, czytajac to odnioslem wrazenie ze osoba piszaca artykul nigdy w akademiku nie mieszkala. Tyle ze w akademi toaleta nie jest tuz przy lozku... No i cena powalajaca jak za 9mkw. Pewnie kobieta chce 50tys a reszta to prowizja biura nieruchomosci... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Absurdy dziennikarstwa IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 11.01.07, 23:28 Smiesza mnie tacy dziennikarze, ktorzy na podstawie jednego telefonu pisza duzy artykul.Ten dziennikarz nawet nie widzial tego pomieszczenia, wiec jak moze sie wypowiadac. Jakies dwa lata temu w Londynie podobnej wielkosci "mieszkanie" w centrum miasta (chyba Chelsea)zostalo sprzedane za prawie 200 tys funtow i jakos nikt nie nazwal tego absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Absurdy dziennikarstwa IP: *.wolfson.cam.ac.uk 12.01.07, 01:42 w Oxfordzie za 250 funtow probowano wynajac mi pokoj, w ktorym miescilo sie tylko lozko i nie bylo okna (dawny schowek przerobiony na pokoj, choc sam dom byl luksusowy i w rewelacyjnym miejscu); skonczylo sie na tym, ze wynajalem pokoj za 350 funtow w innej czesci miasta w domu, w ktorym wlasciciel co tydzien w niedziele wiercil dziury w scianach i cos tam przerabial; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PMK Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:37 własnie jestem w trakcie czytania książki Bruczkowskiego i to 9 metrów wydaje sie nawet luksusem bo z kibelkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kora251 Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości 12.01.07, 00:10 e no dokladnie:)i zlew nawet jest,w sam raz dla nowoczesnego singla:) ................. patrz.pl/?108188 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.tkdami.net 12.01.07, 00:58 A ja wlasnie jestem w trakcie sprzedazy 78 metrowego mieszkania do ktorego przynalezy piwnica 12m2. HUURRA! To ja mam wlasciwie do sprzedazy dwa mieszkania i za to mniejsze moge zadac 120 tys.pln.Ojej ,ale w mojej widnej pieknej piwnicy brak kibelka,musze cos wymyslic . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ciekawe ... IP: *.chello.pl 12.01.07, 00:42 ... czy do tego mieszkania przynalezy jakas piwnica ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posrednik Re: Ciekawe ... IP: *.net.autocom.pl 12.01.07, 00:54 Tak, piwnica jest ustawna o wymiarach 1x0.90 metra. Dodatkowo płatna 14999 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as 2 osoby z dzieckiem na 20m2 IP: *.chello.pl 12.01.07, 03:34 mieszkają i jakoś żyją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymotej A może by z tego zrobić mini burdelik? IP: *.olesno.info.pl 12.01.07, 03:54 Blisko apteka, AGH.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotka - boje sie Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.proxy.aol.com 12.01.07, 06:39 A ja myslalem ze rekiny zyja tylko w slonej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Absurd na krakowskim rynku nieruchomości 12.01.07, 06:43 Był w moim zyciu moment,że chętnie zamieszkałabym w tym pałacu o powierzchni 9 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
olias to raczej problem dla lekarza 12.01.07, 07:14 zdarzają się takie rozumne babiny. Ale cała ta strona www.b12.pl jest zabawna. Ot, działka, Dębniki, 8.00 arów - 3400000 zł. 3 mln 400 tyś 000 zł !!!! (też z początku myślałem że o poziom mniej). Lecimy dalej. Wola Justowska, 104.00 m2 - 890000 zł Kraków Salwator, 34.80 m2 220000 zł propozycja dla pokolenia "1200 zł". Nic dziwnego że to pokolenie właśnie polonizuje Dublin (drugi język naulicy i w urzędach, sklepy, gazety, policjanci PL, niedawno polscy lekarze otwarli tam polską przychodnię). Mnie staremu tylko powodzenia w Nowej Polsce (na Wyspach) życzyć wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonus W Paryzu takie mieszkania to standard IP: 210.72.235.* 12.01.07, 07:37 Przez pol roku wynajmowalem w Paryzu mieszkanie o lacznej powierzchni 8 m2 (pokoj+lazienka+aneks) placac 420 euro miesiecznie, wiec jakos nie jestem szczegolnie zbulwersowany tym artykulem. Jezeli ktos nie ma klaustrofobii to mozna sie przyzwyczaic do takich warunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sean Re: W Paryzu takie mieszkania to standard IP: *.chello.pl 12.01.07, 07:45 Tylko KRK od Paryża jest z 9 razy mniejszy i ze sto razy biedniejszy. Tak, przyznajcie się, że daliście się spekulantom omamić i teraz odzywa się czkawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turyst W Paryzu takie mieszkania to standard ---ha ha ha IP: *.pergole.net 12.01.07, 12:43 no to ktos cie w bambuko zrobił bo w Paryzu to ja za taką kaskę wynajmowałam , fakt małe mieszkanie, ale była to osobna kuchnia osobna tycia łazienka i całkiem znosny pokój - jakies 27 metrów. Ale za to zajebiste widoki - jak to z ostatniego pietra XIX wiecznej kamienicy na wzgórzu :D Odpowiedz Link Zgłoś
qusz Re: W Paryzu takie mieszkania to standard 12.01.07, 13:26 Mieszkanie w kamienicy, 15 km od pięknej plaży nad brzegiem morza, miejscowość Grossetto ("stolica" prowincji)50m2 za 200euro miesięcznie... no comment Gość portalu: Polonus napisał(a): > Jezeli ktos nie ma klaustrofobii to mozna sie przyzwyczaic do takich warunkow. do wszystkiego się można przyzwyczaić, tylko po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
qusz Re: W Paryzu takie mieszkania to standard 12.01.07, 13:27 qusz napisał: > Mieszkanie w kamienicy, 15 km od pięknej plaży nad brzegiem morza, miejscowość > Grossetto ("stolica" prowincji)50m2 za 200euro miesięcznie... no comment Zapomniałem dodać: Włochy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: W Paryzu takie mieszkania to standard 12.01.07, 21:51 zazdroszcze :) w Turynie 400 za ok. 30 m2 mono... bardzo zalezy od wielkosci miasta, np. w Ascoli Piceno za te same pieniadze duze mieszkanie w pieknym centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: W Paryzu takie mieszkania to standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 03:11 Nie uwierzycie, ale ja z córeczką mieszkałyśmy na 6m2 przez 3 lata. Jak się musi, to się da , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:50 Ceny w Krakowie są chore.Z ludźmi niestety też nie jest lepiej. Przepraszam was krakusy ale niestety nie najlepiej wypadacie na tle innych miast. Wiem, ze zaraz zacznie się ofensywa......potraficie też być bardzo niemili. Trudno. Pazerność i bezczelność , szczególnie pośredników nieruchomości wręcz powala. To temat "rzeka". Można się pośmiać o ile nie jest się akurat w trakcie poszukiwania lokum. Ja na szczęście mam to za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.autocom.pl 12.01.07, 09:34 od dziś ustalmy u nas jasno-nasza nowa jednostka powierzchni bedzie 9m2:)...katastrofa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:39 Brzmi jak świetne miejsce na ekranizację "Naszej szkapy". Może Wajda się zainteresuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankamienicznik Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:57 Najgorzej jak głos zabierają ludzie bez wyobraźni nie potrafiący dostrzec złotego żródełka choć bije ono tuż pod nosem. Toż to skarb - lokalik z sanitariatem i łóżkiem w doskonałym punkcie handlowym. Idealne miejsce na robienie dobrze spragnionym pociechy. Usługobiorców nie interesują przeciez widoki z okna a skromny metraż doda tylko tak potrzebnej atmosfery intymności. 3-4 dziewczyny mogą go kupić do spółki i na pewno wydatek szybko się zwróci. Nie znam Krakowa ale sądząc z opisu cena nie jest przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimba Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.winterthur.ch 12.01.07, 11:47 Link do zdjec z tego 12 metrowego (calkiem calkiem): www.b12.pl/nieruchomosci,6585,2,0,oferta.html i ogloszenie z absurdem ('przyziemne', ale 'zielen: duzo' :): www.b12.pl/nieruchomosci,6515,2,0,oferta.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:58 Nic nowego, jeśli chodzi o tą firmę , ja zachęcony zdjeciami na ich www zerwałem się z pracy aby zobaczyć mieszkanie z kasą na zadatek w ręce, na zdjeciach jasne i czyste z ładnymi białmi meblami w dobrej cenie, a na miejscu nie to mieszkanie nie te kolory i meble, zażenowany ja a agent z usmiechem wyjaśnia, że jakby zamieścił na stronie właściwe zdjecia nikt by mieszkania nie chciał oglądac i że taka jest polityka firmy, szkoda na nich czasu, w mieście jest wiele na prawdę prof agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: 82.110.223.* 12.01.07, 12:28 Nie dziwie sie wcale. Jakis czas temu agencja Strzelczyk sprzedawala mieszkanie, o metr wieksze co prawda, w centrum Warszawy za 170 tysiecy. Dosyc szybko zniknelo z ich strony internetowej. Pewnie ktos potrzebowal cennej komorki na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls11@op.pl Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.chello.pl 12.01.07, 12:35 ..trzeba być kretynem, żeby teraz kupić jakiekolwiek mieszkanie w Krakowie, we Wrocławiu, Wwie, etc. No ale widać nie brakuje ich <kretynów> w naszym pięknym kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK. Błędy językowe w artykule. IP: *.ericsson.net 12.01.07, 12:53 Absurdem jest także to, że dzienikarz gazety największej w kraju i kreującej się na inteligencką, posługuje się tak słabo polszczyzną, że używa niepoprawnej formy "oglądnąć" (zamiast obejrzeć), a na korekta mu tego nie poprawia. Skąd on ma maturę z języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.chello.pl 12.01.07, 16:48 A może by tak zobaczyc co jest zapisane jako przeznaczenie tego Pomieszczenia w księdze budynku? Powinno sie zrobic wreszcie porządek z niewłaściwym przeznaczaniem lokali. Lokale z przeznaczeniem "mieszkalne" sa bezprawnie przeznaczane przez właścicieli do wynajęcia cele biurowe, handlowe itp. a w tym przypadku odwrotnir. Coś co zapewne jest zapisane jako piwnica probuje sie sprzedac jako mieszkalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. a w Paryzu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:43 moj znajomy w 9 m mieszkanku mieszka juz od wielu lat i calkiem sobie chwali, mieszkal tam nawet przez dwa lata z zona, ale ona tego nie wytrymala i sobie poszla. roznice jest tylko taka, ze u niego da sie przez okno wyjsc na dach domu i podziwiac paryskie dachy, katedre Notre-Dame i inne takie ;) Pamietam nawet impreze na tyh 8,5 metrach, bo tyle dokladnie jest u niego, na 7 czy 8 osob ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna jednorazowka? czemu nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:29 no wiecie, tak na szybko byle kibel byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna1272 Re: Absurd na krakowskim rynku nieruchomości IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.07, 21:41 A pamietacie "Ally MacBeal"? I mieszkanko zrobione z windy? W dodatku jeżdżącej? Tak mi się skojarzyło ;))) 9m2. Samodzielne. Szczyt luksusu. Szczególnie po 22m2 na 4 osoby w akademiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś