Gość: Zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 14:31 Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Będę wdzięczna za opinie o tej inwestycji oraz deweloperze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sauron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: 138.227.189.* 17.01.07, 12:18 Ja kupiłem. Developera sprawdziłem na tyle na ile się dało (sporo inwestycji, w jedej z nich mieszka amój kolega i jeszcze sufit mu się nie zawalił ;), w federacji konsumentów, pozwolenia etc) i opnie są pozytywne. A co do samej inwestycji to buduja, powoli ale do przodu. Pierwotnego terminu raczej nie dotrzymają, ale myśle że do końca roku mieszkania być powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:07 Serdeczne dzięki, sąsiedzie. Ja też kupiłam tam mieszkanie, w budynku B. O deweloperze mam raczej pozytywne informacje. Rzeczywiście nie ma szans na dotrzymanie sierpniowego terminu, deklarują listopad. W umowie mam sierpień i nie za bardzo wiem, co się w takim przypadku robi...Może wiesz coś na ten temat? Bardzo się cieszę, że się odezwałeś!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:56 Witam, ja też zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy Rydlówce. Czy wiecie coś na temat planów zagospodarowania terenu przylegającego do tej działki? W tej chwili to poprzemysłowe otoczenie sprawia trochę przygnębiające wrażenie. Pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:38 Witam przyszłych sąsiadów!Ja też kupiłam mieszkanie przy ul. Rydlówka, w budynku "B". Zgadzam się z Pawłem, że otoczenie na razie nie wygląda najpiękniej, ale mam nadzieję że w przyszłości będzie się zmieniało na lepsze. Z tego co wiem ( prywatne śledztwo ), los przylegającej do działki piekarni jest raczej przesądzony. Po drugiej stronie ulicy są tereny przeznaczone pod budownictwo. Mam nadzieję, że dzięki nowym inwestycjom powoli Rydlówka się "ucywilizuje". Miejsce ma tę zaletę, że jest blisko centrum, ma dobrą komunikację, Tesco niedaleko.Jak każde, ma swoje plusy i minusy... Dla mnie od widoków, ważniejsi są fajni sąsiedzi!!! Pozdrawiam wszyskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtr Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:53 Jesli mozna zapytac jakie sa obecne ceny za m2? Z tego co widze ogloszenia wisza, albo nie aktualizuja ogloszen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:14 W ubiegłym tygodniu telefonowałam do Proinsu i pracownik wspominał o cenie 6300/m2, ale nie wiem czy brutto. Do 13 stycznia trwa jakaś promocja, ale nie dociekałam na czym polega, bo mieszkanie już kupiłam. Wyślij zapytanie mailem z krn. Szybko odpowiadają. Życzę udanych zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtr Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:34 Dzieki ;) to ceny maja bardzo atrakcyjne jak na ta lokalizacje ;) Przejezdzalem tam kiedys i podobalo mi sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.crowley.pl 22.01.07, 10:34 Mozesz rozwinac temat o przylegajacej piekarni ? Cos z nia maja zamiar zrobic ? Pozdrawiam sasiadow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:52 Witam sąsiada! Nie wiem na ile informacja ta jest wiarygodna, ale piekarnia należy podobno do spółdzielni, która jest w likwidacji. Pewnie już developerzy ostrzą sobie na działkę zęby ( a raczej kły ). Piekarnia ładanie nie wygląda, ale chyba nie jest uciążliwa...? Bardziej niepokoiła mnie fabryczka z pokaźnym kominem, na końcu ul. Szafrana. Zinwigilowany dozorca z tego obiektu ujawnił, że mieszają tam jakieś komponenty do produkcji mydła, ale zarzekał się nie nie cuchnie.Co do komina, firma dostała karę za niespełnianie norm unijnych i w zeszłym roku montowali tam kotłownię gazową z jakimiś fikuśnymi filtrami.Jako żywo, ostatnio komina już nie widziałam... Pozdrawiam! PS Sąsiedzie, który blok i piętro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:28 Co do umowy, to jest jasno napisane, że mają odać w sierpniu + ewentualnie 3 miesiące spóźnienia. Więc jak oddadzą w listopadzie to zmieszczą się w tych 3 miesiącach, a jak nie oddadzą do końca grudnia to będą płacić kary ;) Pozdrawiam wszytkich przyszłych sąsiadów z budynków B i C:) A wogóel to które piętro?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:46 Ja kupiłam w budynku "B", IV piętro. A wy? Byłam wczoraj na budowie. Budynki powoli pną się do góry. W parterach mieszkania mają chyba ściany działowe. Ciekawe kiedy wpuszczą nas na budowę? W Proinsie powiedzieli mi, że w styczniu przyślą dokładne plany z pomiarami i będą się umawiali na ewentualne zmiany. Jeśli wiecie więcej - podzielcie się. Również gorąco pozdrawiam. Trzymajmy się razem, drodzy sąsiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.autocom.pl 21.01.07, 19:30 Czyżby cena spadała bo jak ja dzwoniłem w połowie grudnia to otrzymałem informację żę 7300 brutto ale jak widzę nie idą im mieszkania czyżby zaczeli obniżać cenę i to znacznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.35.pxs.pl 22.01.07, 19:07 Ja mam w budnku B II piętro. Dla zainteresowanych zdjęcia z budowy zrobione dzisiaj. picasaweb.google.com/michal.kasprzyk/RydlWka Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:01 Drogi Sąsiedzie! Zdjęcia są super!Dzięki!!! Jeśli ci zabraknie: soli, cukru, herbaty itp. - możesz ratowac się na IVp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: 138.227.189.* 29.01.07, 11:14 Napisałem dzisiaj do Działu techniczego i oto co mi odpisali: "W tym tygodniu będziemy Państwu przesyłać rzut architektoniczny mieszkania oraz projekt instalacji sanitarnych i elektrycznych. Zmiany można zglaszać do końca lutego 2007r." Pani napisała też, że może przesłać projket mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:56 Ja też mam taką informację od Pani Agnieszki. Parę miesięcy temu powiedzieli mi w Proinsie, że jak już coś powstanie, będzie można wejśc na budowę i obejrzec mieszkanie. Warto byłoby je zobaczyc w kontekście tych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauron Re: ul. Rydlówka, Proins IP: 138.227.189.* 02.02.07, 16:21 Dostałem dzisiaj projkety architektoniczny i instalacji. Czas się brać za przeróbki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:35 A ja jeszcze nie... Życzę natchnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: ul. Rydlówka, Proins 21.01.07, 20:54 witam Proins znam od strony zawodowej, gdyz pracowałam w firmie która z nimi współpracuje. Nigdy nie było z nimi problemu jesli chodzi o płatności. Zastanów się tylko nad jednym. Mieszkania w niektórych miejscach kosztują 8000-12 000 zł za metr. Nie wiem ile oni chca. Niestety wiekszosc mieszkań to kolejne m bogatego wlasciciela który puszcza je potem w wynajem studentom. No i sie zaczyna jedna wielka impreza Odpowiedz Link Zgłoś
gwozdziu2 Re: ul. Rydlówka, Proins 06.02.07, 13:11 Ja kupiłem na Obozowej, mieszkam od roku. Powiem tak - jeśli nie zależy ci na tym, aby - mieszkanie było oddane w terminie, - blok wybudowany z materiałów wyszczególnionych w projekcie i umowie przedwstępnej, a nie z tańszych zamienników, - mieszkania teoretycznie na parterze nie były praktycznie w suterenach, - ogrodzenie było ładne i funkcjonalne, - zastosowane technologie były w miarę nowoczesne, kupuj w Proinsie. Odpowiedz Link Zgłoś
sauron1906 Re: ul. Rydlówka, Proins 13.02.07, 23:03 Zapraszam wszytkich przyszłych mieszkańców na prywatne forum dotyczące tej inwestycji. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45864 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggf Re: ul. Rydlówka, Proins IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:59 budowa idzie jak nalezy Odpowiedz Link Zgłoś