Dodaj do ulubionych

Parkowe Wzgórze

IP: 208.49.241.* 19.01.07, 11:59
Jesteśmy wstępnie zainteresowani tą inwestycją. Szukałam na tym forum
jakichkolwiek opinii na ten temat i ku mojemu zaskoczeniu nie ma jeszcze
żadnego wątku.
Czy są tu może przyszli mieszkańcy Parkowego Wzgórza? A może znacie kogoś kto
kupił/planuje kupić tam domek?
Będę wdzięczna za wszelkie opinie dotyczące tej inwestycji.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Parkowe Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:31
      Parkowe Wzgorze? Czy to nie sa te drogie domki w Mogilanach? Pewnie Ci, ktorych
      na nie stac nie siedza na forum :)))
    • Gość: Rafał Re: Parkowe Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:37
      Inwestycja nie jest w cale taka droga w porównaniu do cen domów czy też biorąc
      pod uwagę ceny apartamentów w Krakowie. Uważam że jest to pewna inwestycja.
      realizują ją etapami. W etapie I wiem że jest jeszcze wolnych parę domów.
      Odradzam tylko zakup domu pokazowego ponieważ pękła im rura wewnątrz domu i
      zalało domek pokazowy. Ściany w nim były trochę zagrzybione - chyba że już to
      poprawili.

Ogólnie polecam choć sam nie jestem nabywcą domu w Parkowym Wzgórzu
      Pozdrawiam
      • Gość: FK Re: Parkowe Wzgórze IP: 208.49.241.* 19.01.07, 16:08
        Dzięki za opinie. Hmmmm...Skoro w pokazowym domku pękła rura, to jakie mam
        gwarancje, że w moim ewentualnym domku nie stanie się tak samo?
        Ale fakt faktem, że na oko wygląda to wszystko bardzo solidnie. Firma też
        wydaje się być pewna (ING jest bodajże udziałowcem). Osiedle kusi nas pięknym
        położeniem, sosunkowo krótkim dojazdem do centrum (sama byłam zaskoczona -
        ok.15-20 minut), oraz estetyką. W przyszłości przewidziany jest dowóz dzieci z
        osiedla busikiem do szkół, a być może nawet przedszkole w jednym z domków. W
        okolicy kursuje kilka linii busów (w razie konieczności), a poinformowano nas,
        że będzie też prawdopodobnie linia przechodząca przy osiedlu.

Czekam na inne opinie :)
        Pozdrawiam
        • Gość: ala Re: Parkowe Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:46
          To 15-20 min to chyba nie w godzinach dojazdow i powrotow z pracy (w takich
          godzinach licz drugie tyle). No moze jeszcze zalezy co rozumiesz przez centrum.
          Choc oczywiscie lokalizacja nie jest zla, sama mieszkam na poludnie od Krakowa.
          Kilometry od Matecznego do poludniowych okolic Krakowa pokonuje sie szybko.
          Co do rury, to moze po prostu woda zamarzla w instalacji.
    • Gość: gosc Re: Parkowe Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:21
      równiez interesuje mnie ta inwestycja; czy wiecie kiedy planują II etap?
      • Gość: gapa Re: Parkowe Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 20:44
        wszystkie domy w I etapie są już sprzedane, rozpoczęto rezerwację II etapu,
        domy trochę inne i niestety droższe, ale zainteresowanie duże, więc nie ma się
        co dziwić. Jest to jedyne w takiej skali i w takiej formie osiedle w okolicach
        Krk. Dojazd z i do Matecznego to 15-20 minut (sprawdzałam wielokrotnie, o
        różnych porach dnia i tygodnia). W centrum Mogilan wszelkie sklepy, szkoła,
        apteka i piękny, choć nieco zaniedbany pałac Konopków i duży park. MPK i busy z
        Mogilan co chwilę, trudno o coś lepszego poza miastem. Co do jakości, to jak
        sobie przypilnujesz, to wszystko będzie OK. Niestety spóźniłam się z zakupem w
        I etapie i bardzo żałuję, bo wartość domów będzie tylko rosła i to znacznie
        szybciej niż co kolwiek innego gdzie indziej.
        • Gość: gość Re: Parkowe Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:45
          My też się interesowaliśmy, ale były już tylko tynieckie domy, moim zdaniem
          fatalne. Ani ustawne, ani ładne, ani w ciekawym miejscu, zdecydowanie za małe a
          do tego cena powyżej 600 000 (to było na początku 2006r). Ponadto miałam
          wrażenie jakiegoś sekciarstwa. Słowo oczywiście nieadekwatne, ale widziałam
          umowę - wydaje mi się, że jesli płaci się za działkę i za dom, to ma sie tam
          prawo robić co sie chce - w granicach przyzwoitosci rzecz jasna rozumianej
          zdroworozsadkowo i w zgodzie z obowiazujacym prawem. A tymczasem w zgodzie z
          umową miałabym problem ze zrobieniem grilla dla znajomych, bo o 22 cisza nocna.
          Administrator ma bardzo szerokie uprawnienia, trzeba uzyskiwac zgody na
          dosłownie wszystko - przedziwna historia. Oczywiscie nie chcialabym budowac
          baraku w ogródku - wiadomo - ale nie lubię pytac o zdanie, a tym bardziej o
          pozwolenie. Rozumiem charakter osiedla - zamkniete, jednolite, troche
          amerykanskie, ale bardziej cenie sobie swobode i te ograniczenia tam mnie mocno
          zniechecily. Kupilismy dom gdzie indziej, tez na niewielkim, zamknietym
          osiedlu, i mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mi sie do niczego - powtarzam, mam
          nadzieje :)))))) - wtracal. Miejsce tez mi sie podobalo, ale co do bliskosci to
          mam watpliwosci. Mam male dzieci - nie wiem czy w okolicy jest jakis lekarz
          ktory ewentualnie w nocy przyjedzie? Pewnie tak, ale nie jest to juz tak
          oczywiste jak - jednak - w mieście.
          • Gość: gapa Re: Parkowe Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:54
            Jest jednak wystarczająco wielu ludzi, którzy godzą się na takie ograniczenia,
            bo działa to w dwie strony. Można mieć pewność, że zasada "wolnoć Tomku w swoim
            domku" nie spowoduje, że sąsiada pies będzie bezkarnie wyć o 2 w nocy, że nie
            będzie śpiewów przy grillu po 22, palenia śmieci czy resztek działkowych upraw
            i duszenia się w dymie oraz wielu uporczywych innych sąsiedzkich historii tak
            powszechnych wśród tzw osiedli domków jednorodzinnych. Mało któremu Polakowi to
            pasuje, to fakt, tacy po prostu jesteśmy. Parkowe Wzgórze to także eksperyment
            społeczny i chętnie będę mu się przyglądać.
    • Gość: marek Re: Parkowe Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:43
      mialem kupowac domek na parkowym wzgorzu ale zdecydowalem sie na nowsza
      inwestycje blizej krakowa w Lusinie.Fajna okolica polecam zeby sie zapoznac
      chociaz i porownac. daja fajne rozwiazania BUD_MAR.jesli jakies pytanka macie
      do mnie to moge podzilic sie prywatna opinia charm25MAŁPApoczta.fm Chetnie
      podziele sie swoimi spostrzezeniami.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka