Dodaj do ulubionych

podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie !

21.01.07, 01:14
teraz normalny bilet 10 zł, ulgowy 8 zł

niby niewiele, ale dla młodych to jdnak moze by bariera,

tym bardziej dziwne, że i tak - w sumie - niewiele osób chodzi tam na basen i
jest pustawo,

ale, jak się tam przyjedzie w tygodniu do południa popływac np. na godz.
11,00 czy 11,45 to w szatni zawsze siedzą ze 3-4 znudzone bileterki-
szatniarki a na basenie pływa kilka osób...,

WNIOSEK ?
zeby przyciagnac więcej młodych na basen trzeba obniżyc ceny, poreklamowac to
i ...zapewniam, wystarczy jedna bileterka...,

a tak, mlodzi chleją piwsko, a znudzone bileterki w liczbie 3-4 spedzają cza
na rozmowy o pierdołach

!
Obserwuj wątek
    • polski0001 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:16
      I pewnie dlatego podniesli jak mało ludzisków chodzi Koszty musza sie jakos
      zwrocic !!
    • weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:16
      Ja idę jutro a raczej dzisiaj na 7 rano;-) Na AE;-)
      • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:19
        weronka77 napisała:

> Ja idę jutro a raczej dzisiaj na 7 rano;-) Na AE;-)

no, ale basen KORONA jako jedyny w Krakowie, nie ma chlorowanej wody [starsznie
        drazni np. oczy], tylko jako produkują jakąs "morską wodę"
        tu mozna poczytac

www.korona.krakow.pl/basen.html
        • weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:23
          Ma soloną i strasznie zimną i brudną...
          • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:27
            weronka77 napisała:

> Ma soloną i strasznie zimną i brudną...

kurcze, a mi się wydawało, że woda na "Koronie" jest za ciepła !!!

co do brudu, nie zgadzam się,

basen na "KORONIE" to jedyny profesjonalny basen w Krakowie, o głebokości od 2-
            4 m, tam nie przychodzą ludzie, którzy chca sie pochlapac wodą, tylko poplywac,
            i tacy wiedza, że trzeba się umyc, pod prysznica, przed...pływaniem

a czy woda w basenie KORONA jest słona ? - nie wiem, nie pijam tam wody !

:)))

www.korona.krakow.pl/basen.html.
            • weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:33
              NA Ae cieplej bo ok 28 stopni no i jakos tak sympatyczniej..I czyściej..
              • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:37
                weronka77 napisała:

> NA Ae cieplej bo ok 28 stopni no i jakos tak sympatyczniej..I czyściej..

mozliwe,
                ale pamietam, że wystarczy przekroczyc tą brame, by wejśc na teren AE i czuc
                taki okropny "zapach" chloru..., z prawej strony

i z tego chloru potem się zmywac,

i co wg mnie najgorsze, ten chlor tak cholernie szczypie w oczy !

ale, !

jesli tam lubisz to pływaj !

pamietaj, popływaj sobie troche na plecach [minimum 200 metrów na "seans"],
                zeby zwalczac ryzyko krzywizny kręgosłupa od siedzenia przed kompem !

• weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:45
                  Na AE nie jest chlorowany tylko turbinowy;-)Na plecach nie pływam bo nie
                  umiem.Za to ujzezdzenie ćwiczę-też pomaga;-)
                  • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:50
                    weronka77 napisała:

> Na plecach nie pływam bo nie umiem.

kładziesz się na plecach,
                    ręce przy ciele,
                    głowa w wodzie, ale tak podniesiona abys widziała palce stów,
                    nogi blisko siebie,

kopiesz nogami w wode, gó..e stopami, starajac sie nie wynurzac kolan z głowy
                    zaś sopy traktujac jak płetwy,

oczywiscie nogi cały czas złaczone, glowa w wodzie lekko podniesiona,
                    obserwująca ruchy stóp...,

i spoko płyniesz,,,

w końcu mam papiery młodszego ratownika WOPR, wiec wiem co piszę !

acha patrzysz na sufit basenu i ropzoznajesz jak się zbliżasz do drugiego
                    brzegu,
                    płynac prosto nie zrobisz nikomu krzywdy, a na jakieś 1.5 metra przed końcem
                    basenu, odwracasz się na brzuszek i dopływasz...
                    • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:51
                      sorry za literowki,
                      nowy laptop, dziwna klawiatura....
                    • weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:52
                      eee ja się boję głębokiej wody podobniej jak wysokich przeszkód.Ale dziękuję za
                      radę chętnie skorzystam-ile kosztuje godzina lekcji pływania na placach?I jakie
                      są wolne terminy?;-)
                      • weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:52
                        Plecach;-) Też mam nowy Lap;-))
                      • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 01:58
                        weronka77 napisała:

> ile kosztuje godzina lekcji pływania na placach?I jakie są wolne terminy?

cóż,
                        lekcje oczywiście gratis, a najlepiej pływaj - na razie - jak umiesz,

a w czerwcu możemy się "styknąc" np. na otwartym basenie przy ul. Eisennberga,
                        tam jest otwarty basen, płytki [maks 1,8 metra], ale woda podgrzewana, to cie
                        spoko naucze w dwa , trzy spotkania...,

po prostu położe cie plecami na wodzie, dostaniesz taką deseczke, którą
                        połozysz na brzuchu, a rękami będziesz ją przytrzymywac rekami,
                        ona cie bedzie unosi na powieszchni,

do tego prawidłowo ułozysz głowe,

i wystarczy machac nóżkami,,,

a jak jeszcze słonko swieci, mozna sie super opalic - wiem z praktyki !

przypomnij o powyższym pod koniec maja 2007 r.

• weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 02:01
                          Super;-) Dziekuję;-) A czy można zabra dwuipółletnią uczennicę? Pływa nieżle
                          ale na plecach też nie umie;-)
                          • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 02:03
                            weronka77 napisała:

> Super;-) Dziekuję;-) A czy można zabra dwuipółletnią uczennicę? Pływa nieżle
                            > ale na plecach też nie umie;-)

dzieciom nudzi się pływac na plecach..,
                            wolą takie kółeczko, jego się trzymaja i szaleją !

ale oczywiście możesz zabrac, może byc świetna zabawa !

• weronka77 Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 02:09
                              Jula szaleje w skrzydełkach;-) Póki co jeżdzimy do Piekar ale jak będzie ciepło
                              to czemu nie?;-)Załatwione;-))
                              • sabbina Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 21.01.07, 02:13
                                weronka77 napisała:

> Jula szaleje w skrzydełkach;-) Póki co jeżdzimy do Piekar ale jak będzie
                                ciepło
                                >
                                > to czemu nie?;-)Załatwione;-))

no właśnie ! Skrzydełka na rączkach !
                                ach ta ma pamięc !

mam trojke takich malolatek w domu, więc wiem, co jest grane ...:)))
                                [najmlodsza 2 lata, najstarsza 8...]

chodze z nimi [ z dwojka najstarszych 8, 5 lat}] na basen AP przy Oleandry,....,

ale ja tam nie wchodze do wody !

płace ratowniczce-instruktorcce co ich uczy....

kochane dzieciaki !
            • zabieganab Re: podniesli ceny na basenie "Korona" w Krakowie 25.01.07, 15:17
              nie wiem jaka woda jest gdzie indziej, jesli chodzi o temperaturę,
              ale na KORONIE jest ok.
              Ona bedzie sie zawsze wydawała za zimna osobom, które chodza na basen
              sie "wymoczyc"! ;-))
              Gdy sie pływa, nawet nie za szybko, to sie automatycznie robi ciepło.

A co do słonosci...
              Owszem tam woda jest słona.

Nie chcę być Sabbina dla Ciebie niemiła,
              ale... jesli jesteś na basenie i pływasz, to bez picia tej wody poczyjesz, ze
              ona jest słona.
              Ale Ty chyba właśnie należysz do tych moczacych sie w basenowej niecce!

;-)))

Ale! To swietnie, ze takie osoby jak Ty są!
              Bo dzięi Wam, bilety kosztuja tylko tyle ile kosztuja. Bez Was byłyby droższe!!!
    • sheanez ceny biletów 23.01.07, 10:40
      czy ktoś wie ile kosztuje bilet normalny na basen AE, ew. AWF (cena za godzinę
      czy 45 min?)? dziekuję z góry za wpisy
      • sabbina Re: ceny biletów 24.01.07, 01:50
        sheanez napisała:

> czy ktoś wie ile kosztuje bilet normalny na basen AE, ew. AWF (cena za
        godzinę
        > czy 45 min?)? dziekuję z góry za wpisy

podejrzewam, że na AWF nie ma miejsc,
        jak na AE nie wiem,

ale podaje ci link na BASEN WISLA

www.tswisla.pl/www/?dzial=obiekty&obiekty=basenkryty
        • prunio4 Re: ceny biletów 24.01.07, 22:11
          na AWF miejsca jest od groma.Popołudniami np po 15-tej jest pusto....
          • sheanez Re: ceny biletów 25.01.07, 14:46
            więc ile kosztuje bilet na AWF?
    • dokto można dodać jakiś gratis, np.pizzę 23.01.07, 23:39
    • norek.pl a estetyka i higiena... 25.01.07, 14:52
      nadal w stylu późnego Gierka?
      • zabieganab Re: a estetyka i higiena... 25.01.07, 15:11
        spoko! ;-))
        w lecie 2006 zrobili generalny remont!
        Co do kolorów - mozna by sie sprzeczac,
        ale jest czysto, nowocześnie, wygodnie.

NApisałabym: polecam!
        ale nie napiszę, dlaczego?

Dlatego, ze ja chodzę wieczorami i jest zawsze minimum 5 osób na torze! ;-((
        A często i wiecej....
        Bo jednak ceny nie sa takie złe, a w wiekszosci -wieczorami- chodzą ludzie
        dorosli.
        Może ceny bileców ulgowych, czyli młodzieżowych , powinny byc mniejsze?

Owszem - ucieszyłabym sie, gdyby bilet na basen kosztował np. 5-6 zł/h!!!
        Ale gdy sie taki wydatek porówna z godzina aerobiku czy fitnesu - to basen,
        nawet z 10zł/h wygrywa!!!!!
        Bo różne fitnesy, dobrze zorganizowane i z dobrą renomą kosztuja od 12 zł za
        godzinke!!! ;-/)
        • norek.pl Re: a estetyka i higiena... 25.01.07, 15:15
          to do przebieralni już się nie wchodzi w buciorach prosto z ulicy?
          • zabieganab Re: a estetyka i higiena... 25.01.07, 15:19
            nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

A przyznam nawet, ze wejscie i szatnia sa ciekawie zrobione architektonicznie!

Ale - nie polecam Wam basenu KORONA wieczorem!

;-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka