Dodaj do ulubionych

Dropkick Murphys

IP: *.lo2.olsztyn.pl 17.06.03, 12:13
WitamsmileGdzieś niedawno na forum przeczytałem że to jakiś genialny zespółsmile
Niestety (a może na szczęściesmile młody jeszcze raczej jestem i chciałbym żeby
starszyzna forumowa troszkę przbliżyła twórczość tego zespołu,poleciła płytki
itp.smileZ góry dziękujęsmile))))pozdr.
Obserwuj wątek
    • homohedonistus Re: Dropkick Murphys 17.06.03, 12:53
      Zespół dobry, jeszcze niedawno podobał mi się znacznie bardziej, ale zmęczyła mnie trochę płyta 'Sing loud, sing proud!'. Ja polecam dwie pierwsze(zwłaszcza pierwszą), czyli 'Do or die' oraz 'Gang's all here'. Na 'Sing loud...' jest kilka świetnych kawałków, choćby tradycyjne 'The Rocky Road to Dublin', czy 'Which side are you on?', ale generalnie rozszerzenie składu na stałe o dudy i przeszkadzajki nie wyszło kapeli na dobre. Na dwóch pierwszych płytach dudy pojawiały się okazjonalnie i to były chyba dobre proporcje. Na dniach mają wydać nową płytę(a może już wydali?), może coś się pod tym względem zmieniło.
      • homohedonistus Dropkick Murphys 'Blackout' 13.07.03, 21:54
        Przesłuchałem już kilka razy najnowszą płytę DKM i mogę powiedzieć, że jest naprawdę dobra. Mam wrażenie, że kolesie dryfują w kierunku MTV, ale co mi tam skoro słucha się tego przyjemnie. Oczywiście ortodoksi za tę płytę będą wieszali na DKM psy i mają do tego prawo. A i faktem jest, że najlepszymi piosenkami na tej płycie są te, których jak się słucha to się nie ma wątpliwości, że to jest punk. Czyli jak dla mnie 'Gonna be a blackout tonight','Buried alive', 'This is your life', 'The Outcast'. I mimo, że znajdują się na tej płycie ballady,to na szczęście nie ma tu takiego dna jak 'The Torch' z poprzedniej płyty. Czyli podsumowując, mieszanina punk rocka i irlandzkiej muzyki ludowej stanowi wspaniały podkład pod każdą alkoholową imprezę. DKM do MTV!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka