Dodaj do ulubionych

Polskie Hollywood w Nowym Sączu

22.01.07, 08:47
Pozostaje życzyć powodzenia, szczęścia i chyba przede wszystkim utrzymania
wiary w to, że się uda. Wiem, że prowokacyjne te życzenia, ale szczere. I nie
z okolic.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent WSB-NLU Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:59
      jak Rektor mówił, że powstanie w N.S. jedna z najlepszych szkół wyższych w Polsce też był to ambitny plan i niektórzy nie wierzyli.
      • Gość: affection Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:25
        Wsb - najlepsza szkoła buhahaha. Ty chyba nie wiesz co mowisz. Padaka -
        studenci dno 99%. Nie dostali sie nigdzie indziej. Uczelnia to jest UJ, AGH,
        SGH. Za 100 lat popatrzymy czy taka dobra uczelnia jest. Pewnie, ze dzialaja,
        pewnie ze robia. Ale czemu nikit nie pisze ze polowa absolwentow jezdzi na
        szmacie w irlandii :) Jak szkola bez egzaminow wstepnych moze byc dobra. Tu
        chodzi o lepa o kase i tyle..............
        • Gość: Jedker Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 12:55
          znajoma skończyła finanse na AE w Krakowie i SGH (wymieniłeś przynajmniej jedną
          z tych uczelnii) i jej widza w żadnym stopniu nie przekracza mojej, jeszcze
          jedno, ona skończyła dwie prestiżowe uczelnie, a ja co roku jeździłem na
          wakacje do USA, w WSB skończyłem kurs BEC Higher, jestem zapraszany na rozmowy
          kwalifikacyjne w języku angielskim do największych korporacji w kraju, a
          absolwentka dwóch prestiżowych uczelnii, nie mogła znaleźć pracy, dlatego
          wyjechała za granicę ...................
          • jwojnar Ryzykowna inwestycja 22.01.07, 14:09
            Wiara góry przenosi, ale technologie wymagają kadry, infrastruktury , no i
            KASY. Nawet, jeśli są szanse powodzenia, to ktoś będzie musiał w to włożyć
            sporo pieniędzy. ja bym nie zainwestował, ale życzę sukcesu.
          • Gość: trzosik To jest zbrodnia! Będzie i kara!:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:21
            Jak można robić konkurencję rydzowi???:-((
            Czy łójciec na to wyraził zgódę???D:-
            • Gość: ns Re: To jest zbrodnia! Będzie i kara!:D IP: 195.116.233.* 24.01.07, 22:42
              no comment!
      • Gość: krakus Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:49
        ta wybitna szkoła nawet nie prowadzi studiów magisterskich na wszystkich kierunkach:). działam trochę w tej branży i o tej uczelni pierwszy raz słyszę, za to znam z autopsji takich rektorów-szarlatanów aż za dobrze. pół biedy jak uda im sie zarazić swoją wizją samorządowców i burmistrza, bo to nic trudnego, problem pojawia się kiedy rząd zaczyna sie interesować tą KOMPLETNIE BZDURNĄ I WYDUMANĄ KONCEPCJĄ. ludzie, gdzie wy macie głowy? parę lat temu jakiś turecki inwestor obiecał zbudować lotnisko miedzynarodowe, tor formuły jeden i bóg wie co jeszcze w jakimś małym miasteczku na podlasiu. wtedy też samorządowcy się podniecili, dawali mu wszystki- ziemię, pozwolenia,kasę. aż się okazało, że to oszust i po pomyśle pozostał smród.
        oczywiście, że takie rzeczy sie robi na świecie, aktywizuje się ubogie regiony w ten sposób, ale to mósi być poważny projekt,opracowany latami przez zespół specjalistów, a nie farmazon, który narodził się w głowie rektora z koziej dupy,który ma potrzebe wypromowania się.
        • Gość: krakus Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:51
          "musi" :)))
          • Gość: gość Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.europe.hp.net 22.01.07, 13:12
            wyglądasz na nieźle "niedopchniętą" przez życie , a jesli działasz w "tej"
            branży to chyba jakoś kulawo skoro nie slyszalas o tej szkole. A Rektor - gosć
            na poziomie , przynajmniej chce coś robić dla ludzi i dla swojego regionu.
            Przyznaj sie lepiej ze próbowałaś dostać się tam na studia i Cie nie
            przyjeli ... a teraz próbujesz sie odegrać ;)
            • Gość: prenessa Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 21:29
              Hej..dokładnie o tym samym pomyślałam....co jak co, ale o WSB jest głośno i to nie tylko w Nowym Sączu..
              Pozdr.
          • Gość: LOGOS Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:25
            CIOCIA PODPOWIEDZIAŁA?
        • Gość: jajcarz Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 13:02
          pożyjemy, zobaczymy, nie zapominaj o tym, że ta uczelnia ma wsparcie finansowe
          z zagranicy ...

p.s.
          odnośnie rektorzyny "z koziej dupy", to hohsztapler, ale zawsze dopinał
          swojego .......................................
          • Gość: $$$ Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:52
            o ile wiem, to WSB-NLU placi za uzywanie nazwy amerykanskiego uniwersytetu, i to
            nie malo
          • Gość: LOGOS Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:28
            NO BEZ JAJ! JAJCARZ, JESTEŚ BEZ JAJ!
            www.pracownialogos.com.pl/
        • Gość: oczyszerokootwarte Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 13:30
          Skoro pierwszy raz o tej szkole słyszysz to raczej o Tobie źle świadczy a nie o
          WSB-NLU. Mnie też (oględnie mówiąc) ten pomysł nie przypadł do gustu, ale czego
          jak czego, umiejętności reklamowania się rektorowi Pawłowskiemu nie można
          odmówić. Mimo, że ta szkoła to tak naprawdę zbiór bogatych głuptasów, którzy za
          pieniądze rodziców finansują jeden lub dwa elitarne kierunki, gdzie studiują
          naprawdę mądrzy i inteligentni ludzie, to jednak - dzięki przedsiębiorczości
          rektora - widać ją w różnych rankingach. A i jeszcze jedno: to że jesteś
          "krakusem" nie upoważnia Cię do obrażania nikogo "kozimi dupami" (nie pałam
          sympatią do rektora, niemniej jednak uważam, że kultura obowiązuje także w
          anonimowych wypowiedziach) - w Krakowie też ich nie brakuje.
        • Gość: :) to chyba dzialasz w branży zawodówek !! IP: *.icpnet.pl 22.01.07, 15:16
          !
        • Gość: prenessa Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 21:28
          "Krakus".......Ty się naucz najpierw POPRAWNEJ POLSZCZYZNY (musi się pisze prze z"u" !!!) a dopiero potem krytykuj innych.....zenujace sa te komentarze....ludzie..chyba Wam się nudzi....mie wstyd Wam, ze nie umiecie pisać poprawnie? Ja nie rozumiem...
          Pozdrawiam
        • Gość: qnik Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 00:47
          "robisz w branży" i pierwszy raz o WSB słyszysz?
          To pokazałeś swoją wiedzę, znaFFco

Weź jakikolwiek tygodni opinii i sprawdź jak w rankingach plasuje się WSB
        • Gość: pepe Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:43
          uuuuu... z wymową coś cieniutko jak na takiego "specjalistę".... to raz, a dwa,
          wyczuwam odrobinę zazrdości... czyżby krakowska duma została narażona...?? jak
          widać nie wszystko co najlepsze jest w Krakowie :]

p.s. wielu krakus-ów studiuje na WSB-NLU :) z tego wynika, że wspaniałe
          krakowskie uczelnie nie spełniły ich oczekwiań...

p.p.s. nie słyszałam, żeby chociaż jedna krakowska uczelnia dawała możliwość
          np. otrzymania amerykańskiego dyplomu.....
          jaka szkoda... miałbyś okazję się dokształcić :(((
        • Gość: UN Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.dyn.optonline.net 05.09.07, 18:50
          KRAKUSI TO CH..E!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: LOGOS Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:24
          KRAKUS, TY SIĘ NAJPIERW NAUCZ PISAĆ...
          www.pracownialogos.com.pl/
      • Gość: Jedker Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 13:24
        odnośnie WSB-NLU, to ok, odnośnie rektorzyny, to hohsztapler i krętacz, szkoda
        klawiatury, zeby pisać o tym gnoju z rozbierznym zazem ......................
    • Gość: Misio Nachalna propaganda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:16
      W ciągu dwóch tygodni kolejny artykuł w którym dość obszernie opisywana jest na
      wyższa szkoła czegoś tam w Nowym Sączu
      • Gość: fajerstarter Re: Nachalna propaganda! IP: *.171.78.164.crowley.pl 22.01.07, 10:28
        Misio, a nie przyszlo ci do glowy, ze warto pisac o takich incjatywach?!

Najwiekszym zlem PRLu jest wykrzywienie mentalnosci - jak ktos tylko ma jakies ambicje i pomysl to trzeba zrobic wszystko aby go wdeptac w ziemie.
      • nowak30 biedaku ! 22.01.07, 14:59
        Gość portalu: Misio napisał(a):

> W ciągu dwóch tygodni kolejny artykuł w którym dość obszernie opisywana jest
        na
        > wyższa szkoła czegoś tam w Nowym Sączu
    • Gość: Mariusz Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:27
      Ja jestem z Nowego Sącza. Tu studiowałem. Tu mieszkam. Tu pracuje. Tu mi niczego
      nie brakuje (no może poza kulturą muzyczną) no ale może kiedyś. Tu zostaje i
      jest jeszcze wiele ludzi, którzy myślą podobnie jak ja i razem bedziemy budować
      Nowy Sącz.
      • Gość: Promil Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 10:40
        A ja tu studiowałem, mieszkałem pewien czas, szukałem pracy ... i wolę wyjechać
        z tego miasta, niż robić za parę groszy (kosmiczne zarobki i jeszcze większe
        wymagania).

Sądeckie firmy wywalają pracowników po 3 miesiącach pracy u nich i szukają
        kolejnych. Sam znam trzy takie firmy i dwie z nich to spółki o zasięgu
        międynarodowym ... Nowy Sącz - miasto dobre dla tutejszych, przyjezdni po
        skończeniu studiów wyjerzdżają stąd jak najdalej ...
        • Gość: asceta Promil wyjerzdża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:19
          Gość portalu: Promil napisał(a):
          > Nowy Sącz - miasto dobre dla tutejszych, przyjezdni po
          skończeniu studiów wyjerzdżają stąd jak najdalej ...<

Promil wruć i naócz sie jeszcze trzegoś!!!
          • Gość: Promil Re: Promil wyjerzdża IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 12:23
            lterówki sie zdarzają :)

jeżeli komuś się podoba życie w NS, to chyba nigdy nie wyjeżdżał poza to
            miejsce, tam nic nie ma, wystarczy chociaż spojrzeć na repertuar kin, w
            piątkowe/sobotnie wieczory nie ma dokąd pójść, kultura w tym mieście już dawno
            umarła (jak kiedyś tu w ogóle była)

osobiście to miasto to dętka, nawet żeby zrobić porządne zakupy, trzeba jechać
            do Krakowa, ale są i plusy, miasto jest położone w ładnym rejonie kraju, blisko
            na narty (tylko żeby śnieg był)

p.s.
            są ludzie którzy zostaną tutaj ze względu na to miasteczko, pracę, możliwość
            rozwoju, zarobki (nie będą w cale wysokie), osobiście wolę budować swoje dalsze
            życie w innym miejscu i wielu moich znajomych kończących WSB uważa identycznie

dla jednych ważna jest praca i możliwości rozwoju i mogą mieszkać nawet na
            końcu świata, dla innych miejsce w którym będą mieszkać, NS niczym nie zachęca
            do pozostania tam i budowania w tym mieście dalszego życia
        • gosia3112 Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu 22.01.07, 13:03
          A ja tam mieszkałam od urodzenia, dopóki nie wyjechałam na studia do Krakowa.
          Teraz pracuję w innym regionie Polski i nie żałuję przeprowadzki.
          Z Nowego Sącza dobrze wspominam tylko liceum. W Sączu wszyscy wszystkich znają,
          dobre posadki są tylko dla ludzi o odpowiednich nazwiskach, a nie dla fachowców.
          Po prostu to miasto jest za małe, żeby było inaczej. Zawsze, kiedy tam
          przyjeżdżam i spotykam starych znajomych, mam wrażenie, że wszystko tam kisi się
          we własnym sosie i nic się nie zmienia. Chciałabym wierzyć, że ta nowa
          inicjatywa wniesie jakiś powiew świeżości, że _naprawdę_ przyciągnie zdolnych
          ludzi do tego miasta.
      • Gość: studentka(= Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 17:38
        Mariusz podpisuje się pod tym co powiedziałeś "obiema ręcami", ja
        też mieszkam i studiuje w Nowym Sączu nie mam zamiaru sie stąd
        ruszać (no chyba że na wakacje). A co do reszty to nikt nie
        pomyslał "że może w tym szaleństwie jest metoda"? WSB-NlU to szkoła
        z klasą, która stuentom pozwlala się rozwijać i myśleć kreatynie!!!
        a tym osobom, które uważają, że jest to uczelnia dla bogatych
        lalusiów to zapraszam np. na semestr studiowania na informatyce!
        Gwarantuje, że zmienicie zdanie już po miesiącu...
        pozdrawiam
    • dozobaczenia.pl Polskie Hollywood w Nowym Sączu 22.01.07, 10:46
      Wcześniej miała być "Hollyłódź", ale chyba nic z tego nie wyszło. Może tym
      razem będzie lepiej.
    • Gość: idioci prlu wajda i krauze to idioci IP: *.hsd1.or.comcast.net 22.01.07, 11:10
      co ma wspolnego nauka multimedi z zabawa dla dzieci i "osrodkiem badawczym"?
      banda tepych kmiotow
      • nowak30 Re: wajda i krauze to idioci 22.01.07, 15:04
        Gość portalu: idioci prlu napisał(a):

> co ma wspolnego nauka multimedi z zabawa dla dzieci i "osrodkiem badawczym"?
        > banda tepych kmiotow
        ==========================================
        nie podpisuj się liczbą mnogą jako banda -chyba że masz pełnomocnictwo,
        a jeśli nie to po prostu tak:
        "tepy kmiot "
        -przyjemnej zabawy .
        zwolennik Pawłowskiego.
        ============================================
        • nowak30 Re: do "tepego kmiota" 22.01.07, 15:07
          nowak30 napisał:

> Gość portalu: idioci prlu napisał(a):
          >
          > > co ma wspolnego nauka multimedi z zabawa dla dzieci i "osrodkiem badawczy
          > m"?
          > > banda tepych kmiotow
          > ==========================================
          > nie podpisuj się liczbą mnogą jako banda -chyba że masz pełnomocnictwo,
          > a jeśli nie to po prostu tak:
          > "tepy kmiot "
          > -przyjemnej zabawy .
          > zwolennik Pawłowskiego.
          > ============================================

==============
    • Gość: Kasia Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:11
      Gratuluję i bardzo sie cieszę. Jestem nowosądeczanka i w prawdzie mieszkam
      teraz w Warszawei, ale czuję sie bardzo zwiazązana z Nowym Saczem, który na
      pewno zasługuje na jak największy rozwój.

Kasia
      • Gość: Promil Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 12:46
        dobrze, że nie czujesz się Warszawianką, bo tam dużo takich źle czujących się
        osób jest ;)

prawdziwi Warszawiacy przeminęli jak smoki i dziewice ...
    • Gość: myss czy my wszystko musimy porownywac IP: *.chello.pl 22.01.07, 11:45
      do USA ? Polski Pentagon, polski central park, polski Brad Pitt ...polskie
      Oscary...dziennikarstwo na "jedynie slusznym poziomie"
      Rozumiem, ze to robota propagandowa w ramach milosci do sojusznika ..ale juz
      robi sie niedobrze ...
    • Gość: tOm Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 195.116.43.* 22.01.07, 12:04
      ciesze sie że w moim regionie takie projekty powstają. Powodzenia. Napewno się
      uda.
    • Gość: affection Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:21
      Śmiem wątpić :)
    • Gość: sądeczok Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:25
      Mam pewne wątpliwości co do miejsca gdzie ma być wybudowane to miasteczko.
      Jeżeli mają wybudować w miejscu które przedstawia fotografia to czarno to
      widzę. Chyba że wyburzą znajdującą się tam w okolicy oczyszczalnie ścieków, bo
      latem cedzi z niej smród nieziemski.
    • Gość: były-n-s Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 57.66.197.* 22.01.07, 14:29
      Tak sobie czytam i pusty śmiech mnie ogarnia. Entuzjazm w Nowym Sączu?!
      Ludzie, zróbcie najpierw drogę dojazdową do tej dziury zabitej dechami -
      ktokolwiek dojeżdża z Krakowa czy W-wy wie o czym mówię.
      Co do ludzi - wszyscy którzy mają trochę oleju w głowie wieją z tego "Holywood"
      gdzie pieprz rośnie. To nie jest miasto na takie inwestycje - pan Pawłowski
      próbuje za wszelką cenę rozreklamować swoją szkołę i tyle. Ja tego nie widzę,
      podobnie jak p. Kluska który dawno się stamtąd zwinął.
      • Gość: ph.d. Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 217.116.110.* 22.01.07, 15:15
        ośle, Kluska nigdzie się nie zwinął! tu jest, mieszka i pracuje. raptem 500m od
        WSB. Taka prosta zasada, najpierw pomyśl, później zweryfikuj czy aby wszystko
        już na dany temat wiesz,a potem wyrazaj opinie. Inaczej robisz z siebie
        posmiewisko!
    • Gość: Seb Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 195.205.100.* 22.01.07, 14:37
      Świat zmiania się dzięki ludziom, ich determinacji oraz entuzjazmowi. Życzę
      powidzenia! Wierzę, że się uda.
    • e.jelen Wiwat Pawłowski -więcej takich ludzi 22.01.07, 14:50
      Wiwat Pawłowski -więcej takich ludzi.
      AMEN
    • Gość: Polani Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.de.ibm.com 22.01.07, 15:22
      Polacy oddacie nam nasze nieruchomosci i nie rubcie z naszej synagogi jakiegos
      pubu,moj Kolgea z Erecu moze potwierdzic jego wlasnosc
      • Gość: x.Cz Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.chello.pl 22.01.07, 18:21
        Niemcu, oddaj naszego Rafaela.
    • Gość: m Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.krakow.pl 22.01.07, 15:29
      Ja także życze powodzenia i szczęscia. Fajnie by było mieć niedaleko
      Hollywood :)
    • Gość: c Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:39
      Tu są tylko barany ... :(
    • eva11 Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu 22.01.07, 18:58
      Chwała za to że są w Polsce jeszcze ludzie uczciwi, którym się coś chce jak
      rektorowi. Szkoda tylko, że typy takie jak „krakus” „jajcarz”
      czy „jedker”podcinają im skrzydła a sami nie mają odwagi zrobić NIC dla kraju.
      Życzę powodzenia wypasionej inicjatywie!
      • Gość: jedker Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 22.01.07, 19:44
        za krótko żyjesz na tym świecie, żeby zrozumieć niektóre sprawy ..............

nie mam nic do całej inicjatywy, jedynie do rektora, a czy on taki "uczciwy",
        jak napisałaś, to nie wiem ................ niech stawiają, budują, tworzą ...
        z jednym małym "ale", tylko UCZCIWIE ..............
        • Gość: Janusz z Sącza Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.eranet.pl 22.01.07, 19:54
          Uważam, że mamy podobną sytuację, jak rektor Pawłowski mówił o założeniu
          najlepszej szkoły biznesu - wszyscy się stukali w czoło i mówili że wariat - a
          tu proszę - 15 lat później szkoła która cieszy się renomą.
          Mimo iż mam 50 lat, to nie rozumiem opini ludzi piszących o tym że studiują tam
          bogate dzieciaki - imprezują jak wszyscy studenci - to nie jest szkoła sióstr
          zakonnych więc się bawią, a część z nich nie ma bogatych rodziców, tylko sami w
          wakacje pracują żeby na studia zarobić - wynajmowałem kiedyś 2 studentkom
          mieszkanie które mam na millenium i opowiadały mi jak co roku pracują w stanie
          Minesota na studia.

Trzymam kciuki za naszego rektora Pawłowskiego - człowieka z Sączam który dla
          tego miasta zrobił już wiele i dalej mu się chce.

• Gość: Bogusława Słota Polskie Hollywood w Nowym Sączu - to działa!!! IP: *.autocom.pl 22.01.07, 20:02
      Jestem właścicielem jednej 50 z firm zrzeszonych w Klasterze Multimediów i Systemów Informacyjnych Miasteczka Multimedialnego, który umożliwił naszej firmie rozpoczęcie bardzo korzystnej współpracy z firmami również zrzeszonymi w klastrze. Podjęcie wspólnych działań wewnątrz klastra to dla nas ogromna szansa na dzielenie się swoimi zasobami oraz potężna promocja firmy.
    • Gość: gg Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:44
      Słuchajcie cała reszta- chcielibyście mieć taką wiedzę, praktyczne
      umiejętności, (także językowe) i tyle docenienia przez pracodawców ile my-
      studenci (nie boje sie tego napisać) najbardziej elitarnej uczelni w tym kraju
      WSB-NLU- ale uwieżcie mi- to trzeba przeżyć- i przekonać sie!
      Pozdrowienia z NS!
      • gosia3112 Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu 23.01.07, 05:23
        Nie uważasz, że tak świetny student tak wspaniałej uczelni powinien zwracać
        uwagę na błędy ortograficzne, zanim zacznie wypominać komuś innemu brak wiedzy i
        wykształcenia? Jeśli nie wiesz, jak napisać słowo "uwieRZcie" to zajrzyj do
        starego, poczciwego słownika ortograficznego :) I proszę nie pisz, że to
        "literówka". Popraw swoje umiejętności językowe - zacznij od mowy ojczystej.
        Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi mam wrażenie, że WSB to szkoła snobów.
        Pozdrawiam
        • Gość: Love Hollywood w Nowym Sączu IP: *.crowley.pl 23.01.07, 09:38
          Mam okazję pracować z dwójką absolwentów tej szkoły. Dla mnieniesamowite jak
          mocno są z nią związani - sam fakt tego, że podesłali mi linka do tego
          artykułu, żeby pokazać co się dzieje. Czytam teraz te opinie i jest mi przed
          tymi wsółpracownikami głupio, że muszę takie bzdury czytać. Co do błędów
          ortograficznych - nawet najwięksi geniusze byli dyslektykami :)
          Sądzę, że ta szkoła jest ciekawa, bo wypracowali sobie taki super networking
          między absolwentami, jakiego jeszcze niegdy nigdzie indziej nie widziałem.
          • Gość: JP Jestem absolwentem WSB-NLU w Nowym Sączu IP: 212.160.172.* 23.01.07, 12:11
            Kochani (bez ironii) Polacy,
            Jestem absolwentem WSB-NLU w Nowym Sączu. Pracę po tej uczelni dostałem jeszcze
            na studiach. Pracowałem między innymi w Paryżu jako doradca prezesa w jednej z
            największych korporacji telekomunikacyjnych i... Wróciłem tu, do Polski. Nie
            dlatego, że byłem za słabo douczony. Wróciłem bo tu bardziej jesteśmy
            potrzebni, wykształceni i z odważnymi pomysłami. Choć tak często i obrzydliwie
            się do siebie odnosimy (treść tych komentarzy) to jednak jesteśmy wyjątkowo
            dobrym narodem. Zaufajmy komentarzom na nasz temat goszczących nas Irlandczyków
            i Anglików. Rozmawiajmy nie o pojedynczych przypadkach (szczególnie negatywnych
            lub pozytywnych) ale o sumie doświadczeń. Zwiedziłem kawał świata i poznałem
            wielu wartościowych ludzi. Choć mam do nich wszystkich wielki szacunek to
            uwierzcie - my Polacy, mamy, niespotykany nigdzie indziej na taką skalę,
            potencjał "wiary i możliwości". Wykorzystując inteligentnie Fundusze Unijne i
            doświadczenie dra Krzysztofa Pawłowskiego możemy "nawet" w Nowym Sączu stworzyć
            ponadregionalny ośrodek innowacyjni. Pomysł z wyższą uczelnią w Nowym Sączu nie
            miał prawa się udać. Tak twierdziło wielu. Teraz, jest faktem potwierdzonym
            choćby przez gremium akademickie. Ta niepaństwowa uczelnia (jako jedna z 2 w
            Polsce) posiada II kategorię naukową przyznaną przez Radę Nauki przy Ministrze
            Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
            Jak na dorobek 15letni to dużo. Nie mam jednak zamiaru porównywać WSB-NLU z
            Uniwersytetem Jagiellońskim. Dajmy tej szkole jeszcze kilkadziesiąt lat.
            Deptanie kiełkujących sadzonek nie pozwoli nam cieszyć się bujnym lasem za
            kilkanaście lat.
            Pomagajmy odważnym realizować marzenia.
            • Gość: WSBNLU Re: Jestem absolwentem WSB-NLU w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 21:39
              www.youtube.com/watch?v=FbQB2zR_3nM
            • Gość: Anna Re: Jestem absolwentem WSB-NLU w Nowym Sączu IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.03.09, 21:15
              Dzien dobry!
              Chcialabym podjac studia w kierunku BA Bussiness Administration with
              specialization in International Business po angielsku na WSB- NLU w
              Nowym Saczu. Jak bym mogle dostac ogolna opinie odnosnie tej szkoly
              i mozlwie tez o tym programie np. czy ciezko bylo znalesc prace po
              ukonczeniu WSB- NLU? Na jakim pozomie jest uznawany dyplom z WSB-
              NLU?
              moj adres emailowy: blachuta@yahoo.com
              dziekuje bardzo za wszelka pomoc =)
    • Gość: ~Student UJ Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.rtk.net.pl 23.01.07, 23:27
      Witam Wszystkich . Kazdy pisze komentarze a ja nie moge pojąć co kieruje
      młlodymi ludźmi aby krytykowac jakiekolwiek próby polepszenia bytu. Wiem , ze
      wiele osób albo zazdrosci studentom WSB , inni sązazdrosni że to nie w ich
      regionie ma powstac ta wielka inicjatywa !! . Ja powiem tak , znam studentow
      WSB i uwierzcie mają naprawde wiecej nauki niż MY . Rektor naprawde przykręcił
      śrube i jest ciężo zaliczyc wszystko w terminie . Jedna kwestia która mi sie
      nie podoba to fakt , że WSB zmienia ciągle swoje zasady , bez zgody i
      uzgodnienia ze studentami , i to naprawde dziala na niekorzysc tej szkoły . Na
      UJ jak cos nam zmieniaja , to idzie zazwczyaj lista i albo godzimy sie na cos
      albo nie , Ale mysle ze ta szkoła sie rozwija i na błedach sie nauczy !! Pozdro
      i wierze jeszcze raz , ze sie uda :)
      • sarotap Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu 23.01.07, 23:42
        To się uda. Przede wszystkim dlatego, że to wydaję się nierealne. Jeżeli jednak
        zwróci się uwagę na to, że jest na czele tej inicjatywy człowiek o takiej
        charyzmie i dzieje się to w mieście które ma ogromnego ducha przedsiębiorczości,
        to prześmiewcze komentarze to szanse tego projektu rosną ogromnie. Każdy kto
        miał kontakt z Nowym Sączem potwierdzi, że nie ma wielu miast tej wielkości
        gdzie powstało by praktycznie od 0 tak wielu potężnych firm działających na
        skalę światową. Wymieniając tylko: Fakro, Koral, Wisniowski, Optimus, Konspol.
        Tutaj nie możliwe jest realne. :-)
        • Gość: skakan ludzie, stuknijcie się w głowę IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:15
          NS to zapyziała mieścina, skąd do Krakowa jedzie się ok. 3 godzin autobusem (i
          tylko dlatego nie 5, ze oprocz PKSu mamy jeszcze prywatne linie). Miastem rządzi
          marazm, "klabig" ogranicza sie do picia na umór po nielicznych lokalach (co
          mozna zaobserwować w nocy na Rynku), a WSB najlepiej portretuje rzeźba przed ich
          budynkiem: cudaczna postać z małą główką. Firmy może i są, ale życia w tym
          mieście już od dana nie ma. Pomysł może i dobry, ale skąd wezmą kadrę, jeśli po
          pomyśle (znakomitym) szybkiej kolei do Krakowa najwyraxniej pozostało tylko
          wspomnienie. To przykład typowej polskiej wady: z motyką na słońce (z zcego
          zazwyczaj niewiele wychodzi). Zmiasta pomyslec, jak to połęczyć np. z krakowskim
          parkiem technologicznym i zapleczem w postaci krakowksich uczelni, będą wszystko
          od nowa budować. Idiotyzm. WSB jest może i dobrą uczelnią zawodową (kształcącą w
          bardzo ograniczonym zakresie), ale do ośrodka akadmickiego z prawdziwego
          zdarzenia jest jej bardzo daleko. Zresztą... rektor z tytułem doktora... śmiech
          na sali.
          • Gość: z parafii oj będzie się działo IP: *.crowley.pl 24.01.07, 10:28
            Czesc. Ja tam sądzę, że nie ma co kogoś krytykować i powstrzymywać przed
            robieniem rzeczy fajnych i ambitnych - poza tym gdyby coś było łatwe do
            zrobienia to już pewnie było by zrobione.
            Nie rozumiem skąd w ludziach nienawiść do ambicji, ciężkiej pracy i sukcesów -
            w USA taki człowiek jak rektor byłby wynoszony pod niebiosa i pokazywany jako
            lider i przykład do naśladowania.
            JM Pawłowski wygrał ostatnio nagrodę Keep Walking Award któej motto brzmi:

"Nie bój się zrobić dużego kroku, bo dwoma małymi nie pokonasz przepaści"

To jest coś co rektor od wielu lat realizuje w Sączu.
            Powodzenia!
    • Gość: enes Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 195.116.233.* 24.01.07, 22:39
      Dziele się z wami swoim optymizmem.<spox>.
      Przed wami trudne zadanie. Ale dacie radę.
      Potrzeba tu trochę artystycznego spojżenia i realistycznego myślenia.

Wszystkiego najlepszego!
      • Gość: linka Re: Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:25
        Śmieszy mnie to co czytam w tym commentach, szczególnie żałosne są opinie ludzi
        o wątpilwym poziomie, to że rektor jest "tylko" doktorem świadczy o jego
        charyzmie, tytuł jak widać tu o niczym nie świadczy, niektóre półgłówki
        wypowiadające się na forum z tytułem doktora nie odważyłyby się dokonywać
        wielkich rzeczy, marnie kochani, z ogromnym szacunkiem patrzę na rektora
        Pawłowskiego bo naprawdę dokonał wiele, kilkanaście lat temu, ludzie Waszego
        pokroju stukali mu w czoło słysząc o planach stworzenia uczelni, i co????? WSB-
        NLU powstało i ma się dobrze, co więcej, zajmuje czołowe miejsca w rankingach a
        znaczna część studentów przyjeżdża z zagranicy, po drugie, wyśmiewanym pomysłem
        przez niedowiarków były chęci stworzenia nowego kierunku - psychologii, i co???
        rektor znów postawił na swoim, WSB-NLU dostało uprawnienia do kształcenia na
        tym kierunku, był to kolejny ogromny sukces rektora Pawłowskiego, wszyscy wiemy
        (przynajmniej większość z nas), że psychologia jest jednym z najbardziej
        chronionyck kierunków przez uczelnie państwowe, co więcej, nie trzeba chyba
        mówić, że jest jednym z najbardziej obleganych, WSB-NLU sprostało wymaganiom i
        dostało zgodę, dodam, że wśród prywatnych uczleni, oprócz WSB tylko warszawska
        Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej ma uprawnienia do prowadzenia tych
        studiów, to chyba o czymś świadczy?? niektórzy pewnie tego i tak nie pojmą, na
        koniec dodam, że rektor Pawłowski otrzymał nagrodę Keep Walking Award 2006, dla
        niedouczonych i nie mających zielonego pojęcia o tym co to jest powiem tyle: TO
        ŚWIADCZY O JEGO KLASIE!
    • Gość: ar Pomysł fajny, powodzenia! IP: *.chello.pl 25.01.07, 20:12
      Przedsięwzięcie obroni się samo.
      Założenia przypominają raczej Letterman Digital Arts Center w San Francisco lub
      ostatnie projekty z Cupertino niż Hollywood, ale pewnie potrzebna była chwytliwa
      nazwa dla niedouczonych urzędników od grantów.

Z kolei rektor Pawłowski nie musi niczego udowadniać, dlatego zabawnie brzmią na
      tym forum wypowiedzi jego obrońców. Czuję się jakbym odsłuchiwał taśmy z
      gabinetu prezesa Ochódzkiego, Ryszarda.
      Tacy zwolennicy bardziej szkodzą niż pomagają, bo jak ktoś chce utopić się we
      własnej żółci lub robi z siebie idiotę na publicznym forum, to trzeba mu na to
      pozwolić.
    • Gość: Fun ciekawe: wspolpraca z Google??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:01
      Chyba zaczeli cos dzialac, bo dzisiaj na stronie WSB pojawiala sie informacja o
      podpisywaniu umowy z Google.
      www.wsb-nlu.edu.pl/index2.php?nodeId=10.4+Google
    • Gość: goral Polskie Hollywood w Nowym Sączu IP: 85.134.215.* 03.09.07, 00:36
      to w koncu gdzie bedzie polskie hollywood w Nowym Saczu czy w Nowym
      Miescie nad Pylica?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka