Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych

• mietowe_loczki Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 11:54
      Nikogo to nie obrażało, dopóki dzieciaki z gimnazjum (sic!) nie rozszyfrowały
      napisu.
    • Gość: filozOff przede wszystkim obrażają samych siebie IP: *.fdk.airbites.pl 26.01.07, 12:01
      Przede wszystkim obrażają samych siebie sprzedając coś takiego. Przykre że tego
      nie rozumieją
    • Gość: kris No Job Is Better Than Blowjob IP: *.kolornet.pl 26.01.07, 12:04
      Osobiscie bym wolal byc bezrobotnym niz trzaskac komus loda.
      Nie ma sie co obrazac, a raczej powinni sie wstydzic Ci co takie bluzy nosza bo
      to w sumie troche jak ogloszenie towarzyskie (szkoda ,ze to bluzy meskie)
      • zigzaur Trzaskać ??? 26.01.07, 12:43
        Robiono mi takie rzeczy ale odgłosów trzaskania, Bóg mi świadkiem, jako żywo nie
        było!
    • vitabravo Wyższość zachodniej kultury wyszła na bluzy. 26.01.07, 12:08
    • Gość: kultura Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.zeto.opole.pl 26.01.07, 12:25
      Uważam,że wolność niektórych słów w Polsce przekracza granice przyzwoitości i
      obraża zwykłych ludzi.To jest samowolka a na dodatek obrzydliwa.
    • Gość: mjk Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:28
      kurczę, myślałem że jak ktoś nie zna angielskiego to nie pisze artykułów o
      angielskich hasłach. Jakiż naiwny był ten majak mój...
    • Gość: ano dzięki za reklame - wiem gdzie kupić IP: 165.72.200.* 26.01.07, 12:30
    • Gość: Gravel Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:35
      Takie haslo to zadna nowosc. Widzialem je w Nowym Jorku we wrzesniu 2004 roku.
      Byl to element kampanii osmieszania Busha przed kolejnymi wyborami. Wiadomo ze
      ten od b*** jobow to Clinton :)
      Pozdrawiam
      • zigzaur Inny śmieszny napis na koszulce (damskiej): 26.01.07, 12:44
        Ich mag die Tiere!
        Ich bin gut zu Vögeln!

(dla znających niemiecki i nie tylko słownikowy)
    • Gość: titta Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.botany.gu.se 26.01.07, 12:36
      Och, przec iez te bluzy jesli kogos obrazaja to tylko ich "nosicieli". Dosc wymownie swiadcza o ich
      poziomie (takze zatrudnienia)...
    • zigzaur A ja widziałem T-shirty z napisem: 26.01.07, 12:38
      PIE.., NIE ROBIE!

Ciekawe, czy to obraża:
      - pracujących,
      - pracodawców,
      - niepracujących
      ?
    • Gość: a jaki debil cos takiego bedzie na sobie nosic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:46
      jaki debil cos takiego bedzie na sobie nosic??
      • Gość: Bubuś Freestyler A co? IP: 81.210.83.* 26.01.07, 12:48
        a co może no job is better than blowjob :-D ?
        • maruda.r Re: A co? 26.01.07, 13:03
          Gość portalu: Bubuś Freestyler napisał(a):

> a co może no job is better than blowjob :-D ?

Osobiście wolałbym nie pracować, niż robić laski lumpom na dworcach.

• Gość: el_bigos Re: A co? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 13:06
            osobiście wolałbym nie pracować niż KOMUKOLWIEK robić laskę, ale widocznie
            młodzież bardzo lubi robić laski wszystkim, to takie cool...
    • Gość: el_bigos "Liczymy na tych, którzy mają poczucie humoru" IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:48
      na jaki rodzaj poczucia humoru ten palant liczy????
      • soulworm prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 12:49

• Gość: Marek Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:54
          Przecież to nie istotne,ile procent bezrobotnych jest w naszym kraju.
          Tekst jest wulgarny,prostacki i chamski.
          Propaguje agresję,nietolerancję i nienawiść.
          • Gość: el_bigos Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:56
            dla tych palantów to jest nieważne, ważne jest natomiast, że to jest modne i
            takie amerykańskie
          • mulla_komar Dopisz jeszcze antysemityzm i ksenofobie psycholu 26.01.07, 13:33
            Jak szalec to szalec!
        • Gość: el_bigos Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:54
          nie jestem bezrobotny, ale za to jestem przeciwny bezgranicznej głupocie, poza
          tym możesz wyjaśnić o jaka prawdę tobie chodzi? wolałbyś robić laskę zamist być
          bezrobotnym?? potrafisz człowieku myśleć? czy nie nadużyłem przypadkiem słowa
          "człowieku" odnosząc się do twojej osoby?
          • maruda.r Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:02
            Gość portalu: el_bigos napisał(a):

> nie jestem bezrobotny, ale za to jestem przeciwny bezgranicznej głupocie, poza
            > tym możesz wyjaśnić o jaka prawdę tobie chodzi? wolałbyś robić laskę zamist być
            > bezrobotnym??

Nie irytuj się. Osobiście nie widzę obrażania bezrobotnych, a robienie z siebie
            durni. Co sądzić o chłopaku w bluzie z napisem, który daje się przetłumaczyć
            "zrobię laskę każdemu, byle nie pracować". Trzeba być debilem, żeby ubrać coś
            takiego.

• szonaj Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:14
              "zrobię laskę każdemu, byle nie pracować" chyba pajacu nie zrozumiałeś.
              chodzi o to że lepiej robić laske niż pracować na odlewni. Wstawać rano wylać
              się i wolne. Tylko debile są bezrobotni. Praca teraz jest na każdym kroku. Ja
              dostaje przynajmniej jedną ofertę pracy na miesiąc, wogóle jej nie szukająć.
              Jak jest jakiś bezrobotny w okolicach krakowa to znajde mu prace w ciągu 7 dni.
              No chyba że chce pracować 10m od domu, pierdzieć w krzesło i zarabiać 2000zł
              netto za to że zna worda i troche angielski i skończył jakąś Wyższą szkołe
              pierdół. Bezrobotni to pasożyty.
              • Gość: Kali Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:20
                Dobrze powiedziane. Sam zasuwam jak mam sezon po 16-18 h na dobe jak nie mam
                sezonu po 10. Wciaz szukam pracownikow szyjacych na maszynach i pomocnikow ale
                gdzie tam lepiej pod budka z piwem stac i zlom zbierac. Dodam tylko ze prowadze
                dzialalnosc "na czarno" bo zlodziejskiego zusu nie bede placil na to zeby stado
                nierobow mialo darmowa opieke zdrowotna i zasilki. Co za kraj, co za mentalnosc :(
            • mietowe_loczki Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:22
              A co sądzić o mamuśce, która kupuje dziecku bluzę z NAPISEM, nie zastanowiszy
              się nawet przez chwilę, co on w ogóle znaczy. I która następnie próbuje całą
              winę przerzucić na sprzedawcę angażując w to gazetę.
    • Gość: Autor Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.citysat.com.pl 26.01.07, 12:54
      Spoko bluza. Zna ktoś jakiegoś linka do sklepu, bo chętnie bym sobie taką sprawił.
    • maruda.r Komu robią laskę właściciele bluz? 26.01.07, 12:55

Kontrowersyjnym hasłem są oburzeni bezrobotni. - Może kogoś w kraju wysoko
      rozwiniętym to śmieszy, ale w borykającej się z problemem bezrobocia Polsce to
      bardzo kiepski dowcip

Nie wiem dlaczego obrażają się bezrobotni. Jeżeli chłoptasie chcą komuś robić
      laskę, to ich sprawa.

• patman Blowjob is better than be a moher 26.01.07, 13:02
      Takie hasło z pewnością nikogo nie urazi, bo ewentualni poszkodowani to analfabeci.
      • Gość: czester Re: Blowjob is better than be a moher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:14
        A hasla z koszulek na rzecz tolerancji, jakie propagowala GW? Te akurat mnie
        niektore obrazaly. Ale czy ktos robil skandal. Zenada.

Czekam z uteskinieniem, kiedy bede mogl zalozyc koszulke: NIe plakalem po Michniku.

No bo skoro tolerancja.....
    • Gość: hmmmm Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:05
      I znowu kolejna reklama... Teraz to wszyscy pobiegną do sklepu...
    • wiem123 Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 13:07
      moze i tekst nie jest najodpowiedniejszy ale:
      1. nie ma co robić z tego afery
      2. dosłowne tłumaczenie o bezrobotnych jest nadinterpretacją
      3. tekst jest znany i wielokrotnie był na koszulkach i bluzach i jakoś nikt nie
      zwracał na to uwagi, dziennikarze nie mają juz o czym pisać ???
      4. mamy polskie powiedzenie : "żadna praca nie hańbi" czyż nie ? ;))
    • Gość: kubek Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: 195.242.108.* 26.01.07, 13:09
      W tym samym sklepie widzialem kiedys rodzicow kupujacych swojemu dziecku bluze z napisem "suck my dick" , przekonujacych sie ze "fajna nie??"
    • Gość: 20070126 Nie robic afery bo nikt nie rozumie, interesujacy IP: *.hansaworld.ee 26.01.07, 13:10
      sposob myslenia
    • zapytaniaznak To nie obraza bezrobotnych tylko bezrobocia 26.01.07, 13:14
      Bezrobocie to nie to samo co bezrobotny. Brak pracy jest do dupy. Tyle mówi ów
      napis. Czy zdaniem bezrobotnych to nieprawda ???
      Faktycznie, spora część zarejestrowanych w Polsce jako bezrobotni chwali sobie
      ten stan. Ja nie chwalę, bo z moich podatków idzie kasa na ich zasiłki i socjale.

Pomijam aspekty, typu blowjob - zależy z której strony na to patrzeć ;-)
    • Gość: NoJob Gdyby Job zamienic na Zyda to dopiero bylaby afera IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.07, 13:19
      Tego bohaterski New Yorker nie zrobi oczywiscie. Bezrobotni!! Skladajcie pozwy
      ze wzgledu na dyskryminacje. Maja chlopaki w new Yorkerze poczucie humoru to
      odniosa sie ze zrozumieniem do takiej inicjaty przeciez. Jak sie ma "dobry"
      humor to trzeba miec pieniadze!!
    • onlyoner Dziennikarska głupawka 26.01.07, 13:22
      Powiadamiam że angielski odpowiednik terminu "bezrobocie" pisze się jako
      "unemployment" a termin "bezrobotny" pisze się "unemploymed", "out-of-work" albo
      "workless".

Natomiast "no job" powinno się powyższym kontekście tłumaczyć jako "żadna praca"
      ale w żadnym razie jako "BYCIE BEZROBOTNYM"
    • Gość: bolo rok szuka pracy? chyba w barze. IP: 195.205.152.* 26.01.07, 13:24
      bezrobotni sa nimi bo tak im wygodnie. ew. nie maja wyksztalcenie podstawowe,
      fakt, lepiej juz robic laske ;)
      • Gość: kjach1 no to w ja proponuję tłumaczyć "piece of cake" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:28
        jako "kawałek ciasta" (chociaż w tej sytuacji 'system' jest akurat odwrotny)
        • Gość: ruben Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 13:55
          no i co? napis jak napis... aktualnie jestem w Niemczech... tu mają jeszcze
          lepsze przykłady prowokacji... a jeśli komuś ten napis przeszkadza, to nie musi
          kupować... z resztą nagle wszyscy bezrobotni tacy poligloci i angielski znają
          (sic!).

Ludzie, więcej luzu... a panu redaktorowi już dziękujemy...

Pozdrawiam z Wernigerode
    • el_che Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 13:42
      A ja mam wrazenie ze nikt (lacznie z copywriterami) tak naprawde nie rozumie
      tego napisu. W podanym zdaniu blowjob nie wystepuje jako czasownik tylko jako
      RZECZOWNIK. Czyli "Blowjob is better than no job" oznacza że lepiej jak ktos ci
      robi laske (a nie jak ty komus robisz) niz jak nie masz zadnej roboty. Napis
      oczywiscie jest kompletnie bez sensu ale copywriterzy pewnie sie ucieszyli ze
      wyszla im fajna gra slow.
      • Gość: hrb Uszaszowski Jakiez to yntelygentne!!!.... IP: 61.68.169.* 26.01.07, 14:08
        Holota zna obce jezyki!!...A ta gra slow jest na poziomie napisow
        klozetowych...W RODZAJU: 'Tu sie produkuje ser dla ZSRR,kazda dupa jest gotowa
        produkowac dla Chruszczowa!'TAK WALCZYLI POLACY Z kominiarzami, ale to niestety
        juz historia.
      • Gość: ojejku roman naucz sie w koncu angielskiego IP: 195.136.169.* 27.01.07, 11:21
    • Gość: NY'er ciągnie bezr Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.acn.airbites.pl 26.01.07, 14:22
      hehe laska na pewno jest lepsza od braku pracy ;-) ... w ogóle to jest mało
      fajniejszych rzeczy niż laska ;), co więcej noszenie takich ubrań to mało
      inteligentny sposób zwracania na siebie uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka