mietowe_loczki Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 11:54 Nikogo to nie obrażało, dopóki dzieciaki z gimnazjum (sic!) nie rozszyfrowały napisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff przede wszystkim obrażają samych siebie IP: *.fdk.airbites.pl 26.01.07, 12:01 Przede wszystkim obrażają samych siebie sprzedając coś takiego. Przykre że tego nie rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris No Job Is Better Than Blowjob IP: *.kolornet.pl 26.01.07, 12:04 Osobiscie bym wolal byc bezrobotnym niz trzaskac komus loda. Nie ma sie co obrazac, a raczej powinni sie wstydzic Ci co takie bluzy nosza bo to w sumie troche jak ogloszenie towarzyskie (szkoda ,ze to bluzy meskie) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Trzaskać ??? 26.01.07, 12:43 Robiono mi takie rzeczy ale odgłosów trzaskania, Bóg mi świadkiem, jako żywo nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultura Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.zeto.opole.pl 26.01.07, 12:25 Uważam,że wolność niektórych słów w Polsce przekracza granice przyzwoitości i obraża zwykłych ludzi.To jest samowolka a na dodatek obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjk Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:28 kurczę, myślałem że jak ktoś nie zna angielskiego to nie pisze artykułów o angielskich hasłach. Jakiż naiwny był ten majak mój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gravel Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:35 Takie haslo to zadna nowosc. Widzialem je w Nowym Jorku we wrzesniu 2004 roku. Byl to element kampanii osmieszania Busha przed kolejnymi wyborami. Wiadomo ze ten od b*** jobow to Clinton :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Inny śmieszny napis na koszulce (damskiej): 26.01.07, 12:44 Ich mag die Tiere! Ich bin gut zu Vögeln! (dla znających niemiecki i nie tylko słownikowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.botany.gu.se 26.01.07, 12:36 Och, przec iez te bluzy jesli kogos obrazaja to tylko ich "nosicieli". Dosc wymownie swiadcza o ich poziomie (takze zatrudnienia)... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A ja widziałem T-shirty z napisem: 26.01.07, 12:38 PIE.., NIE ROBIE! Ciekawe, czy to obraża: - pracujących, - pracodawców, - niepracujących ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jaki debil cos takiego bedzie na sobie nosic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:46 jaki debil cos takiego bedzie na sobie nosic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubuś Freestyler A co? IP: 81.210.83.* 26.01.07, 12:48 a co może no job is better than blowjob :-D ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A co? 26.01.07, 13:03 Gość portalu: Bubuś Freestyler napisał(a): > a co może no job is better than blowjob :-D ? ************************************ Osobiście wolałbym nie pracować, niż robić laski lumpom na dworcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos Re: A co? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 13:06 osobiście wolałbym nie pracować niż KOMUKOLWIEK robić laskę, ale widocznie młodzież bardzo lubi robić laski wszystkim, to takie cool... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos "Liczymy na tych, którzy mają poczucie humoru" IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:48 na jaki rodzaj poczucia humoru ten palant liczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:54 Przecież to nie istotne,ile procent bezrobotnych jest w naszym kraju. Tekst jest wulgarny,prostacki i chamski. Propaguje agresję,nietolerancję i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:56 dla tych palantów to jest nieważne, ważne jest natomiast, że to jest modne i takie amerykańskie Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Dopisz jeszcze antysemityzm i ksenofobie psycholu 26.01.07, 13:33 Jak szalec to szalec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: 213.17.140.* 26.01.07, 12:54 nie jestem bezrobotny, ale za to jestem przeciwny bezgranicznej głupocie, poza tym możesz wyjaśnić o jaka prawdę tobie chodzi? wolałbyś robić laskę zamist być bezrobotnym?? potrafisz człowieku myśleć? czy nie nadużyłem przypadkiem słowa "człowieku" odnosząc się do twojej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:02 Gość portalu: el_bigos napisał(a): > nie jestem bezrobotny, ale za to jestem przeciwny bezgranicznej głupocie, poza > tym możesz wyjaśnić o jaka prawdę tobie chodzi? wolałbyś robić laskę zamist być > bezrobotnym?? ********************************** Nie irytuj się. Osobiście nie widzę obrażania bezrobotnych, a robienie z siebie durni. Co sądzić o chłopaku w bluzie z napisem, który daje się przetłumaczyć "zrobię laskę każdemu, byle nie pracować". Trzeba być debilem, żeby ubrać coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szonaj Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:14 "zrobię laskę każdemu, byle nie pracować" chyba pajacu nie zrozumiałeś. chodzi o to że lepiej robić laske niż pracować na odlewni. Wstawać rano wylać się i wolne. Tylko debile są bezrobotni. Praca teraz jest na każdym kroku. Ja dostaje przynajmniej jedną ofertę pracy na miesiąc, wogóle jej nie szukająć. Jak jest jakiś bezrobotny w okolicach krakowa to znajde mu prace w ciągu 7 dni. No chyba że chce pracować 10m od domu, pierdzieć w krzesło i zarabiać 2000zł netto za to że zna worda i troche angielski i skończył jakąś Wyższą szkołe pierdół. Bezrobotni to pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:20 Dobrze powiedziane. Sam zasuwam jak mam sezon po 16-18 h na dobe jak nie mam sezonu po 10. Wciaz szukam pracownikow szyjacych na maszynach i pomocnikow ale gdzie tam lepiej pod budka z piwem stac i zlom zbierac. Dodam tylko ze prowadze dzialalnosc "na czarno" bo zlodziejskiego zusu nie bede placil na to zeby stado nierobow mialo darmowa opieke zdrowotna i zasilki. Co za kraj, co za mentalnosc :( Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: prawda boli? czyzby pan "bezrobotny" ? 26.01.07, 13:22 A co sądzić o mamuśce, która kupuje dziecku bluzę z NAPISEM, nie zastanowiszy się nawet przez chwilę, co on w ogóle znaczy. I która następnie próbuje całą winę przerzucić na sprzedawcę angażując w to gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.citysat.com.pl 26.01.07, 12:54 Spoko bluza. Zna ktoś jakiegoś linka do sklepu, bo chętnie bym sobie taką sprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Komu robią laskę właściciele bluz? 26.01.07, 12:55 Kontrowersyjnym hasłem są oburzeni bezrobotni. - Może kogoś w kraju wysoko rozwiniętym to śmieszy, ale w borykającej się z problemem bezrobocia Polsce to bardzo kiepski dowcip ********************************* Nie wiem dlaczego obrażają się bezrobotni. Jeżeli chłoptasie chcą komuś robić laskę, to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Blowjob is better than be a moher 26.01.07, 13:02 Takie hasło z pewnością nikogo nie urazi, bo ewentualni poszkodowani to analfabeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester Re: Blowjob is better than be a moher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:14 A hasla z koszulek na rzecz tolerancji, jakie propagowala GW? Te akurat mnie niektore obrazaly. Ale czy ktos robil skandal. Zenada. Czekam z uteskinieniem, kiedy bede mogl zalozyc koszulke: NIe plakalem po Michniku. No bo skoro tolerancja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:05 I znowu kolejna reklama... Teraz to wszyscy pobiegną do sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś
wiem123 Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 13:07 moze i tekst nie jest najodpowiedniejszy ale: 1. nie ma co robić z tego afery 2. dosłowne tłumaczenie o bezrobotnych jest nadinterpretacją 3. tekst jest znany i wielokrotnie był na koszulkach i bluzach i jakoś nikt nie zwracał na to uwagi, dziennikarze nie mają juz o czym pisać ??? 4. mamy polskie powiedzenie : "żadna praca nie hańbi" czyż nie ? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: 195.242.108.* 26.01.07, 13:09 W tym samym sklepie widzialem kiedys rodzicow kupujacych swojemu dziecku bluze z napisem "suck my dick" , przekonujacych sie ze "fajna nie??" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20070126 Nie robic afery bo nikt nie rozumie, interesujacy IP: *.hansaworld.ee 26.01.07, 13:10 sposob myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak To nie obraza bezrobotnych tylko bezrobocia 26.01.07, 13:14 Bezrobocie to nie to samo co bezrobotny. Brak pracy jest do dupy. Tyle mówi ów napis. Czy zdaniem bezrobotnych to nieprawda ??? Faktycznie, spora część zarejestrowanych w Polsce jako bezrobotni chwali sobie ten stan. Ja nie chwalę, bo z moich podatków idzie kasa na ich zasiłki i socjale. Pomijam aspekty, typu blowjob - zależy z której strony na to patrzeć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoJob Gdyby Job zamienic na Zyda to dopiero bylaby afera IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.07, 13:19 Tego bohaterski New Yorker nie zrobi oczywiscie. Bezrobotni!! Skladajcie pozwy ze wzgledu na dyskryminacje. Maja chlopaki w new Yorkerze poczucie humoru to odniosa sie ze zrozumieniem do takiej inicjaty przeciez. Jak sie ma "dobry" humor to trzeba miec pieniadze!! Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Dziennikarska głupawka 26.01.07, 13:22 Powiadamiam że angielski odpowiednik terminu "bezrobocie" pisze się jako "unemployment" a termin "bezrobotny" pisze się "unemploymed", "out-of-work" albo "workless". Natomiast "no job" powinno się powyższym kontekście tłumaczyć jako "żadna praca" ale w żadnym razie jako "BYCIE BEZROBOTNYM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo rok szuka pracy? chyba w barze. IP: 195.205.152.* 26.01.07, 13:24 bezrobotni sa nimi bo tak im wygodnie. ew. nie maja wyksztalcenie podstawowe, fakt, lepiej juz robic laske ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjach1 no to w ja proponuję tłumaczyć "piece of cake" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:28 jako "kawałek ciasta" (chociaż w tej sytuacji 'system' jest akurat odwrotny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 13:55 no i co? napis jak napis... aktualnie jestem w Niemczech... tu mają jeszcze lepsze przykłady prowokacji... a jeśli komuś ten napis przeszkadza, to nie musi kupować... z resztą nagle wszyscy bezrobotni tacy poligloci i angielski znają (sic!). Ludzie, więcej luzu... a panu redaktorowi już dziękujemy... Pozdrawiam z Wernigerode Odpowiedz Link Zgłoś
el_che Re: Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych 26.01.07, 13:42 A ja mam wrazenie ze nikt (lacznie z copywriterami) tak naprawde nie rozumie tego napisu. W podanym zdaniu blowjob nie wystepuje jako czasownik tylko jako RZECZOWNIK. Czyli "Blowjob is better than no job" oznacza że lepiej jak ktos ci robi laske (a nie jak ty komus robisz) niz jak nie masz zadnej roboty. Napis oczywiscie jest kompletnie bez sensu ale copywriterzy pewnie sie ucieszyli ze wyszla im fajna gra slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Jakiez to yntelygentne!!!.... IP: 61.68.169.* 26.01.07, 14:08 Holota zna obce jezyki!!...A ta gra slow jest na poziomie napisow klozetowych...W RODZAJU: 'Tu sie produkuje ser dla ZSRR,kazda dupa jest gotowa produkowac dla Chruszczowa!'TAK WALCZYLI POLACY Z kominiarzami, ale to niestety juz historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojejku roman naucz sie w koncu angielskiego IP: 195.136.169.* 27.01.07, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NY'er ciągnie bezr Kontrowersyjne bluzy obrażają bezrobotnych IP: *.acn.airbites.pl 26.01.07, 14:22 hehe laska na pewno jest lepsza od braku pracy ;-) ... w ogóle to jest mało fajniejszych rzeczy niż laska ;), co więcej noszenie takich ubrań to mało inteligentny sposób zwracania na siebie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś