luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 11:53 no nie lubimy! a mamy jakiś obowiazek żeby ich lubić? Oni Nas też nie lubią Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:04 lubic ich to chyba dyshonor... ja nie lubie trudny Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:15 jakby nas lubili to by się wycofali z polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:21 Wolicie ogladac przy korycie starych ubekow? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:23 no to pogadali. dzielimy sobie świat na Kaczyńkich i ubeków? to idź sobie pogadaj gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:36 Bo widzisz, partyjka Tuska to nieudacznicy. Beda zawsze ogrywani przez ubekow. A mysla o sobie jako o zbawcach gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
kkiko1 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:41 Tak , okazało się, że to PiS ma program, ideę i konieczne samozaparcie do jej realizowania. A PO okazło się być li tylko przekłutym balonem, z którego powietrze nieustannie uchodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:45 pytasz czy lubimy Kaczyńskich. nie lubimy. i nie ma na to wpływu to jacy są inni. Lubisz kogos , tylko dlatego że nie lubisz kogos kogo on nie lubi? a co do tych nieudaczników , to jak rozumiem jest to przeciwieństwem fachowców z pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:48 myslalem o nieudacznikach politycznych ktorzy liczyli na latwe zwyciestwo przyniesione na tacy dziennikarzy GW co do kadr miales kiedys lepsze u wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:52 assur napisała: > myslalem o nieudacznikach politycznych > ktorzy liczyli na latwe zwyciestwo przyniesione na tacy dziennikarzy GW > co do kadr > miales kiedys lepsze u wladzy? wymień jakieś konkretne przykłady tych świetnych kadr. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:08 powiedzialem ironicznie.... a co do kadr gilowska, religa, dorn, ziobro, sikorski .... nie sa przecież slabi Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:11 1. twoja lista jakby nieaktualna 2. moze i nie słabi , ale jeszcze nigdy nie było tylu słabych co w tym rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:50 Ciekawa metoda, jak widać zwolennicy kaczyńskich szybko się uczą od swych "mistrzów" . Należy stosować gre przeciwieństw. Cała dyskusja zawsze sprowadza sie do tego jaka ta platforma jest okropna. a ja myslałem , że chcesz pogadać o kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:09 chodzi o kaczyńskich, ale tylko o nich nie o cały PiS Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:12 jeżeli o kaczyńskich to po co mieszasz w to ubeków i platforme? Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:25 chce pokazać ze tylko Kaczyńscy zmierzali do obalenia niesprawiedliwych przywilejow nomenklatury Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 15:01 Jak na razie, to "przywileje" dalej są, tylko "nomenklatura" inna... Takie zmiany, to każda nowa władza wprowadzała i PiS nie jest tu wyjątkiem, niestety. Draństwo polega na tym, że do władzy dostali się dzięki hasłom które dotyczą etyki, a robią tak jak ci krytykowani. Jak ktoś mówi, że "kolesiostwo" jest be, a potem wszystkie stanowiska obsadza "po znajomości" albo "z kontraktu", to dla mnie jest łgarz, szuja i tani cwaniak... Jak tego nie widzisz, twoja sprawa, ale czasem warto "wyjść" na zewnątrz i popatrzyć na siebie z boku... Odpowiedz Link Zgłoś
kkiko1 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 12:50 kKo lubi a kto nie, potwierdzają regularnie przeprowadzane sondaże. Wyniki tych sondaży są dla PiS rewelacyjne, jeśli weżmie się pod uwagę zmasowaną , nieustanną nagonkę pseudoliberalnych mediów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 15:09 kkiko1 napisała: > kKo lubi a kto nie, potwierdzają regularnie przeprowadzane sondaże. > Wyniki tych sondaży są dla PiS rewelacyjne, jeśli weżmie się pod uwagę > zmasowaną , nieustanną nagonkę pseudoliberalnych mediów!!!! a pamiętasz, jak pisałem ci kiedyś o przesunięciu elektoratu? Poczytaj sobie: Tajemnica zaginionego elektoratu lewicy. Prof. Jan Winiecki, szef Towarzystwa Ekonomistów Polskich pisze o zagadce utrzymujących się wysokich notowań wyborczych PiS. To, co obserwujemy w Polsce od mniej więcej półtora roku, to przesuwanie się elektoratu "lewicy bezbożnej" w stronę "lewicy pobożnej" - czyli PiS - bezpośrednio, a ostatnio także pośrednio, via Samoobrona. Seria afer korupcyjnych, zakończona spektakularną klęską wyborczą SLD, była sygnałem do odwrotu dla sporej części lewicowego elektoratu o charakterze silnie roszczeniowym. Antyklerykalizm, zauważalny wśród tego elektoratu, został zepchnięty na bok w obliczu potrzeby znalezienia wsparcia dla znacznie ważniejszej roszczeniowości. I tak "byt określił świadomość". ... Tak więc, chociaż wszystkie badania opinii pokazują, że od PiS odsuwa się lepiej wykształcona część jego historycznego elektoratu i ta część, która kiedyś uwierzyła w zapowiadaną przez tę partię rewolucję moralną (często są to ci sami ludzie), PiS nadal utrzymuje swoje 22-28 proc. poparcia. Tyle, że z innymi ludźmi! www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,16384,, To by się zgadzało, prawda? Bez obrazy, ale w twoim przypadku nawet bardzo. Wiesz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:03 assur napisała: > Skad wiesz ze was nie lubią? bo powiadają, że stoimy tam, gdzie ZOMO, a to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 13:24 to byla tylko metafora chodziło o wskazanie na tych co chcą zakonserwowania niesprawiedliwego systemu obrony nomenklaturowych przywilejow ktorych ludzie tyska nie zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 14:16 Poważny polityk nie może sobie pozwalać na takie metafory, gdyż są one obraźliwe dla tych, którzy się z owym politykiem nie zgadzają. Ponadto definiują one świat na czarno-biały, prowadzą do przekłamań i uproszczeń. Popieranie Kaczyńskich nie jest chyba czynnikiem decydującym o tym, czy człowiek jest mądry/głupi, uczciwy/nieuczciwy, szczery/obłudny, itd. Przy okazji, zdaje mi się, że na stałe bywasz na Forum Wrocław. Co sprawia, że chce ci się i do nas zaglądać? O Krakusów nie musisz się martwić, bo o stały poziom propagandy dba tutaj Kiko. Wszyscy zdajemy sobie sprawę z oszałamiających sukcesów rządu, jak również z naszego zmanipulowania, wykształciuchowstwa i nieumiejętności myślenia. pozdrawiam pan.ziutek Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 14:49 Kraków jest to moja ojczyzna. Krakow jest wielki i królewski... Wroclaw to zaledwie biedne aspiracje slabszych do lepszego swiata. Oni sa tak biedni,ze bawią mnie do oszołomienia. Kaczyńskich strasznie podle traktuja liberalne media. Nie zasłuzyli na taki los.To dobrzy patrioci, oddani krajowi. Krytyka wobec nich niekiedy tylko słuszna czesto przeradza się w miesprawiedliwą nagonkę. Mysle o harcerskich bojach toczonych w stylu Komorowskiego i Miodowicza. Bijecie sie na hasla i stereotypy jak dzieci w piaskownicy. A to jednak Kaczynscy jako pierwsi maja powazna determinacje do degradacji starej nomenklatury pasozutujacej na strukturach, majatku i budzecie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 14:56 taka rola mediów, by smagać batem rządzących, na tym polega demokracja. To samo media robiły poprzedniemu rządowi. Tylko poprzednicy Kaczorów temu sie tak nie dziwili. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 15:07 Tak, tak... Zapomnieli jeszcze wydać dekret, że wszyscy mają być szczęśliwi, bogaci i katoliccy... I jaki sens ma to sformułowanie :"...determinacje do degradacji starej nomenklatury..." Determinacja do degradacji???? Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 19:15 Nie udaję. Tego nie kumam, bo samymi życzeniami nikt od starożytności niczego sensownego nie załatwił. Nie kumam, jak można "zdegradować przywileje" bez jasno zdefiniowanego klucza do tej "degradacji". No, chyba że będzie to wg. "widzimisię" np. prezia, tylko co to ma wspólnego ze sprawiedliwością??? A jeśli kluczem ma być (TYLKO) przynależność do np SB, PZPR, czy MO, to tworzy się niebezpieczny i idiotyczny precedens. Już dzisiaj każdy powinien się 10 razy zastanowić zanim poinformuje ABW, CBŚ czy inną instytucję, bo za parę lat może jakiś nowy Macierewicz znajdzie na niego "haka" w postaci podpisanego potwierdzenia złożenia zeznania. Paranoja? - Owszem. Ale tak to teraz zaczyna wyglądać. To stalinizm wymyślił taką odpowiedzialność zbiorową, a teraz twórca/cy tego bagna rechoczą zza grobu... Jedynym kryterium powinno być udowodnione przestępstwo, a jak dotąd jest kupa insynuacji, pomówień, rozpoczętych i roztrąbionych postępowań, a wyroków nie ma. DLATEGO NIE KUMAM i KUMAĆ nie zamierzam. Nie jestem płazem... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:49 Odpowiednie ustawy tzw " deizbekizacja" zostala przygotowana przez urzednikow prezydenckich po licznych konsultacja. Mowisz o rownym prawie, rownym traktowaniu pospolitych oszustwów, czy zlodziei ze zorganizowaną mafią , ktora przez 45 lat niewoliła kraj. W Polsce niepodleglej nadal nomenklatura posiada liczne przywileje,a ludzie walczacy ze zniewoleniem czesto popadli w nedze. Zrownano niechybnie status ofiar i katów. Ja tu nie widze sposobu na rowne traktowanie tych dwóch kategorii kryminalnych. Dla mnie w tym przypadku najbardziej odpowiednia powinna być sprawiedliwość rewolucyjna. Niestety historia nie zna innych metod zalatwiania tyranii. Na przykladzie gnijacej Polski widać ,ze obrano mylną drogę do slepego zaułka. Kaczynscy robia co moga , aby coś w tym kraju jescze naprawić. I nieustannie sa osmieszani przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 14:49 Coś mi odpowiadasz trochę obok tematu. Nie twierdzę, że należy tak samo traktować przestępstwo "trywialne" (piszę tak dla skrótu) i kańciarzy na rządowych stołkach, bądź tym podobnych. Twierdzę, że kryteria mają być jasne i nie stosujące "odpowiedzialności zbiorowej". Labidzenie, że "przestępcy systemowi" chodzą wolni jest bez sensu. Zamiast tego trzeba zdobyć dowody na ich przestępczą działalność, ale te prawdziwe, a nie jakieś bzdety typu "wszyscy wiedzą, że...", "jego dziadek był w NKWD..." i.t.p. Napisałeś o zrównaniu ofiar i katów. Też mi się to nie podoba, ale czy zauważyłeś, że takie "zrównanie" jest (też) efektem paranoicznych działań i wypowiedzi tych, którzy (jak sądzę wg. Ciebie) próbują stosować "sprawiedliwość rewolucyjną". A na marginesie, każda rewolucja (może poza Amerykańską - wojna wyzwoleńcza) nie zlikwidowała tyranii. Następuje tylko zamiana na stółkach tyranów. Przy okazji - napisałeś "...obrano mylną drogę do slepego zaułka...". To z logicznego punktu widzenia chyba nie źle, bo po kiego grzyba pchać się w ślepy zaułek? Więc skoro jestem na mylnej=nie właściwej drodze do tegoż zaułka, to znaczy, że jestem na właściwej drodze, nie??? Kaczyńscy robią co mogą, by wszyscy brali za dobrą monetę tym podobne wykwity logiczne... Ostatnio coraz mniej skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 16:32 Dobrze.Napisalem mroczny skrót myślowy.Teraz bardziej przejrzyscie. Obrano błedną drogę, ktora zaprowadziła nas do ślepego zaułka. Sprawiedliwość wobec sprawcow systemu powinna być wytoczona na poczatku lat 90-tych. Niestety stało się inaczej.Państwo zostało obarczone grzechem pierworodnym. Straciło na autorytecie z powodu zaniechania jednej z podstawowej funkcji: karania winy za zbrodnie. Co gorsza nie nazwano zla po imieniu. Przy okraglym stole chciano namowić opozycje do amnezji i stworzenia nastepnego systemu, w ktorym ci sami będą bardziej uprzywilejowani od reszty obyweteli.Tym samym stworzono precedens.Nierowność wobec prawa. Lecz błedy popełnione na poczatku mszczą sie przez lata.Wyłaza z kata jak upiory.Wlasnie obserwujemy taka sytuacje. Pojawiają się coraz to nowe doniesienia o zatajonej agenturze { np. Wielgus ). Czy ktoś taki sadził ,ze przed nim mają klekać wierni katolicy?To hańba. Co do prawa.A kto powiedział,ze prawo jest idealne? Nie ma takiego zalożenia, aby stosować odpowiedzialność zbiorową. Niech wreszcie sądy zabiorą się za swoja powinność. Dlaczego pozwolono by generalicja uchylała isie od odpowiedzialnosci? Zawinił tchorzliwy konformizm..... Premier jest pod silnym naciskiem otoczenia. Nie ma zadnej komfortowej sytuacji do wykonania niebednych zadań. Do tego jeszce pod bokiem krzycza warchoły z samoobrony i LPR. W przypadku wygranej Tuska, prawdopodobnie efekty pracy byłyby jeszce gorsze. Przynajmniej za JK. coś posunieto do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 21:39 Ależ to wszystko są ogólniki!!! "...Sprawiedliwość wobec sprawcow systemu powinna być wytoczona..." A któż to jest tym "Sprawcą systemu"? Marks? Engels? Hegel? A może wręcz Kapitalizm XIX wieczny? Mówiąc "sprawca" musisz mieć konkretne osoby, które popełniły konkretne - karalne - czyny. Nie da się (trzymając się rozsądku) określić "winnych" rozwijania i trwania chorego systemu. Jeżeli masz jakiś zestaw kryteriów, podaj mi, może zwyczajnie brak mi wyobraźni. Tak się złożyło, że na przełomie 89/90 jednostki działające w ramach starego systemu miały "handicap", bo potrafili działać wspólnie, byli sprytni, potrafili zorganizować kasę na rozruch i.t.p. Że to "niesprawiedliwość dziejowa" - może, ale to fakt. Idąc Twym torem myślenia należało by "udupić" wszystkich, którzy się "dorobili", dlatego, że się dorobili. Przecież to Lenin... To, że był Okrągły Stół, to nie grzech, tylko rozsądne i w miarę bezkonfliktowe odsunięcie betonu od władzy. Pewnie, że każdy by chciał pełnej "sprawiedliwości dziejowej", ale tak to tylko w bajkach bywa. "Państwo ... Straciło na autorytecie z powodu zaniechania jednej z podstawowej funkcji: karania winy za zbrodnie." To nie tak. Straciło na skutek podziału i prymitywnych awantur w szeregach "reformatorów". Chciano szybko dopchać się do żłobu, a część miejsc była już zajęta. Więc zamiast cierpliwie robić swoje, zaczęto gwałtownie szukać sposobów na załatwienie "tych złych". Efekt? Balcerowicz musi odejść, Kuroń jest be, Michnik to zdrajca i krypto komuch, robienie ludziom wody z mózgu i tyle. I to ciągłe szukanie agentów, którzy są winni temu, że jest jak jest... Za niepowodzenia najczęściej odpowiadamy sami, bo czegoś nie przewidzieliśmy, przeszarżowaliśmy, zawahaliśmy się przy jakiejś decyzji i spóźniliśmy się na koniunkturę i.t.p. Znam "z bliska" parę takich przykładów. Problem kleru pomijam, bo zupełnie mnie ci panowie nie obchodzą, póki nie mieszają się do mojego życia. To nie mój problem. "Co do prawa.A kto powiedział,ze prawo jest idealne?" Ja na pewno nie. "Nie ma takiego zalożenia, aby stosować odpowiedzialność zbiorową. Niech wreszcie sądy zabiorą się za swoja powinność. Dlaczego pozwolono by generalicja uchylała isie od odpowiedzialnosci? Zawinił tchorzliwy konformizm....." Założenia oficjalnego może nie ma, ale jest silna chęć, bo okazuje się, że udowodnić winę nie jest wcale tak łatwo. Zwłaszcza po latach. Na dodatek właśnie ekipa Kaczyńskich, zamiast zająć się kilkoma sprawami rokującymi nadzieję na sukces (procesowy) rozgrzebuje całe bagno i dziwi się, że wszystko się "rozmywa". To nie konformizm, to opór materii. Pewnych rzeczy zrobić się pewnie nie da... Alternatywą jest rewolucja, ale ona prowadzi zwykle (po bałaganie) do kolejnej dyktatury, więc po cholerę nam to? Kaczyński nie ma komfortu - i dobrze. Może nie narobi większych bzdur, choć bałagan już zaczyna robić... Tusk, chociaż nie idealny, splunąłby na przeszłość i zajął się tym, co jest i co będzie. Starałby się - jak sądzę - jednoczyć naród, a nie prowokować kolejne podziały wg. słów - haseł, które mają nikłe znaczenie dla przyszłości. UFFF. Dosyć. Kaczyńskich nie lubię za: =brak dystansu =brak dykcji =uczepienie się przeszłości i zrobienie z niej punktów odniesiania dla dzisiejszych zadańbierzących działań, =za Gosiewskiego =za Wassermana =za ministrów typu tego od gospodarki morskiej =za Leppera =za wpychanie takich jak ja w szeregi ZOMO (choć tylko werbalne - wystąpienie w stoczni) =za kolesiostwo przy obsadzie stanowisk - kopia LSD, tylko z mniejszą gracją... I można by jeszcze sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 10.02.07, 09:02 To jasne. Chodzi o sprawcow systemu stworzonego przez znanych generałów. Oni w najwiekszym stopniu zaszkodzili krajowi, nam wszystkim. Nawet ekipa Gierka nie zapisala sie tak źle w PRL. Zaklamywanie przeszlosci nie rozwiaze naszych problemow. Nalezy coś z tym zrobić sensownego.Wprowadzić np. ustawowa degradacje stopni i przywilejow dla czołowych postaci PRL.Tak jak postepowali Niemcy.Mamy dobry wzor do nasladowenia.Nie potrzebujemy odkrywać Ameryki. Prawdopodobnie narastarajaca frustracja z powodu niemocy w obozie S... ( a takze walka o prymat na prawicy )spowodowała wewnetrzne podziały i narastanie trwajacej dotad psychozy politycznej w tym srodowisku.... W przypadku Tuska byłby to fatalny wybór dla panstwa. Zreszta łatwe zyciestwo PO lansowalo nam uporczywie srodowisko tzw. inteligencji skupionej wokol GW.Spoleczenstwo jednak zorientowalo sie w calej grze. Tuska charakteryzuje miekki oportunizm, płytkośc pogladow i motywacji. Sprawia wrazenie marionetki opakowanej w marketingowe slogany. Ten jesgo powierzchowny neoliberalizm budzi zazenowanie. Tej formacji zalezy wylacznie na budowaniu otoczenia dla biznesu. Nie rozumieja funkcji nowoczesnego panstwa.Wrecz prowadza do jego destrukcji. Kaczynscy zas sa niezlomnymi bojownikami.Idą przez zycie pewni swych zdecydowanych pogladów propanstwowych.Oni nie oszukują, sa naprawdę autentyczni. Ufam bardziej takim bojownikom niz zaklamanym koniunkturalistom. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 10.02.07, 14:51 Krótko, bo zaczynasz modzić. "sprawcow systemu stworzonego przez znanych generałów" - jeszcze raz pytam, cóż to za pojęcie "Sprawca systemu"??? Oni go nie stworzyli, oni go wykorzystywali i to często w zgodzie z istniejącym wówczas prawem. "Zaklamywanie przeszlosci nie rozwiaze naszych problemow" - a któż chce zakłamywać??!!! Niech się tym zajmują ci od historii. Politycy mają się zajmować teraźniejszością i przyszłością. "ustawowa degradacje stopni i przywilejow dla czołowych postaci PRL" - tak "z listy"?, bez udowodnienia win? To jest właśnie odpowiedzialność zbiorowa. I skąd wziąłeś to pojęcie "degradacja przywilejów"??????? "Tak jak postepowali Niemcy.Mamy dobry wzór do nasladowenia" Bez histerii. Hitlerowcy i nasze "komuchy" to nie to samo. Jak tego nie widzisz, to daruj sobie rozmowę z normalnymi ludźmi. Chyba, że nie "tych" Niemców miałeś na myśli, wtedy sorry, źle zrozumiałem. Funkccja nowoczesnego państwa, to nie "prowadzenie za rękę bezwolnej masy" tylko tworzenie i pilnowanie zdrowych warunków dla życia ludzi. A z tym, czy chcesz czy nie, wiąże się właśnie biznes - jako sposób aktywnego funkcjonowania ludzi w społeczeństwie. Bez biznesu (tego w potocznym rozumieniu) masz gospodarkę gomułkowską, którą nawet komuchy w końcu odrzuciły, bo była nie z tej planety... A na koniec, ciekawy jestem jakim kryterium posługujesz się pisząc "tzw inteligencja"?? Wg tego co wyczytuję "między wierszami" twoich postów, to jestem "nieinteligencja". Może. Nie robi mi różnicy, czy ktoś postrzega mnie jako wielbłąda... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 10.02.07, 18:14 Niedlugo wyjdzie na to ze zylismy w PRL tylko przez przypadek i wcale nie było nam z tym źle , a tylko jacys narwańcy chcieli go zburzyć i usczesliwić narod kapitalizmem.Dzisiaj niektorzy popadają w panikę przed tym, aby nie zrobic najmniejszej krzywdy ludziom ktorzy wykorzystywali tamten system do swej prywaty kosztem spoleczenstwa.Obrzydliwa sie staje ta proba destylacji ( wydzielania tych dobrych ,gorszych i mniej gorszych )beneficjentow wladzy PRL pod pretekstem unikania odpowiedzialnosci zbiorowej. Tych beneficjentow systemu latwo wskazać ( KC PZPR oraz zbrodnicza UB, SB ). Wlasnie przez 17 lat probowano utrwalic taki sposob myslenia jako jedynie słuszny.Mam to akurat w "powazaniu"....Co powiecie na temat ofiar dzialania rzadów dyktatury Jaruzelskiego? To nie tak.Trzeba widziec szerzej złozoność problemu. Sprawcy systemu?Trzeba odroznić system Gierka od Polski stanu wojennego za Jaruzelskiego,który istniał niemalze przez cale lata osiemdziesiate. Jesli epoka Gierka miała jakies pozory legalnośći, to rzady ekipy Jaruzelskiego były bezprawna dyktaturą.Dla mnie jest to oczywiste. Niemcy Federalne uporały się z przeszloscia NRD w sposób wzorowy. Osadzono Honeckera, Stasi oraz wysokich dygnitarzy tego panstwa. Polska powinna zrobic rzecz najbardziej sprawiedliwa.Osadzić dyktature generałow ( Jaruzelski , Kiszczak,.... ).Zdegradowac do stopnia szeregowca, pozbawić wysokich emerytur,wsadzić do wiezień.To wlasnie. Noweczesne państwo to nie ojciec bezwolnych mas.Dobrze wiesz co mam na nyśli. Dobre przyklady stanowią tutaj: Skandynawowie, ale takze Niemcy. Wysoki stanard usług publicznych zagwarantowany w sprawnych gospodarczo panstwach.Tego wlasnie oczekiwano. Nie chcielismy jakiegoś zalosnego klonu USA, jakim stała się III RP. Panstwo pod kazdym wzgledem nieudolne, aspoleczne,skorumpowane. Spoleczeństwo powiedziało dość. Trzeba z tym skonczyć.Wybrano Kaczynskich. Jesli chodzi otzw. inteligencje, to mam na mysli te formacje ktore korzystaja z pomocy kierownictwa Gazety Wyborczej ( PD, PO,,, ) Nie oszukujmy się, redakcja tej gazety ma jednoznaczne sympatie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 11.02.07, 17:41 Chyba jednak nie znajdziemy wspólnej platformy. "Niedlugo wyjdzie na to ze zylismy w PRL tylko przez przypadek i wcale nie było nam z tym źle" Bo też, jeśli zdarzenia historyczne typu wojna, Jałta i.t.p można traktować jako przypadek, był to przypadek. A druga część tego zdania jak ulał pasuje do poglądów elektoratu PiS i Samejbrony. Było "bezpiecznie", miernie i biednie ale stabilnie. Tak to widzi spora część tych, którym się "nie udało". "Obrzydliwa sie staje ta proba destylacji (wydzielania tych dobrych ,gorszych i mniej gorszych )beneficjentow wladzy PRL pod pretekstem unikania odpowiedzialnosci zbiorowej." To nie pretekst, to zasada dobrego prawa. A po cholerę nam kolejne "złe prawo"?? Dalej znów wracasz do ogólników - stwierdzenia, że było źle. No było, ale co z tym zrobić nie tworząc nonsensów? "Jesli epoka Gierka miała jakies pozory legalnośći, to rzady ekipy Jaruzelskiego były bezprawna dyktaturą.Dla mnie jest to oczywiste." Pozory miała i jedna i druga. Sęk w tym, że to co dla Ciebie jest oczywiste, nie jest oczywiste dla prawników. Nawet Kaczyńscy nie próbują tak stawiać sprawy. "Dobre przyklady ..." - Skandynawia i Niemcy (zwłaszcza Niemcy) zanim rozdęli system socjalny mieli okres prawdziwej bidy, z którego wyszli (m. in. dzięki tym "żałosnym Stanom") i dopiero mając znakomicie funkcjonującą gospodarkę zaczęli "dopieszczać" obywateli. Teraz zaczynają mieć z tym kłopot, ciekawe, co będzie dalej. Dla nas to niestety droga niewykonalna. Mamy za słabą gospodarkę, a żeby dać, trzeba mieć co dać. "Jesli chodzi otzw. inteligencje, to mam na mysli te formacje ktore korzystaja z pomocy kierownictwa Gazety Wyborczej ( PD, PO,,, )" A któreż to formacje sa???? I z jakiej pomocy korzystają? Finansowej??? Znów jacyś kolarze i masoni? To nie dla mnie rozważania, sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 12.02.07, 12:13 Tworzycie meandry prawa, tam gdzie sprawa nie budzi watpliwosci. Niech beneficjeńci ( PZPR + UB,SB )nie zaslaniaja sie polowaniem na czarownice i histerią przeciwko rzekomej probie wytoczenia odpowiedzialnosci zbiorowej. Kiedyś trzeba bedzie odpowiedzieć za spowodowane szkody. PRL nie byl dzielem przypadku. Został narzucony przez Stalina wbrew woli Aliantow, ktorzy po wojnie domagali się demokratycznych wyborow w strefie radzieckiej. Poniewaz sfalszowano pierwsze wybory, system tworzony w PRL nie miał spolecznego poparcia. Tym bardziej nielegalne stały sie rzady dyktatury Jaruzelskiego w latach osiemdziesiatych. Rada Państwa wydala dekret o wprowadzeniu stanu wojennego na zamowienie generałow lamiac nawet knstytucje PRL, podczas obrad Sejmu. Nie ma wię tu zadnych pozorow legalnosci.To jasne. Ameryka dopomogla Europie Zachodniej znisczonej przez wojnę, ale kraje te nie przejeły zywcem systemu amerykańskiego w kazdym aspekcie. Znacznie rozni się moedel europejski od amerykańskiego, co dobrze opisał w swojej ostatniej ksiazce Ryfkin. Polacy w 1990 roku ( zwlaszcza tzw. elity ) zapragneli sklonować 51 stan USA. Efekt po latch reform ustrojowych i gospodarzcych okazał się żalosny. Statystyki plasuja obecnie Polskę niemal na szarym końcu UE. Natomiast kraje "rozdetej struktury socjalnej" nadal ptrzezywają rozkwit. Kierownictwo GW wspomagało (UW-PD-PO) poprzez uporczywe lansowanie w opiniotworzcych mediach tych ugrupowań, jako jedyne rozwiazanie polityczne dla Polski. Nie wylkuczone że wspomagano finasowo okreslonych politykow. Polacy wybrali jednak inaczej do czego ma nieustanne pretensje klika odsunieta od wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 12.02.07, 12:58 Jak wyglądała sprawa Polski po II wojnie to wszyscy "tzw inteligenci" wiedzą, jak też o tym, że Alianci nie chcieli parzyć sobie palców z powodu Polski. Trudno im się dziwić, zważywszy, że nikt nie jest jasnowidzem. Europa nie przejęła systemu Stanów, ale miała ich pomoc na "starcie". Myśmy się (choć nie z własnej winy) jak zwykle spóźniliśmy. W 90 latach trzeba było (i nadal trzeba) nadrabiać to, co straciliśmy. Jeszcze raz powtórzę: Rozliczanie WINNYCH jednostek niech się zajmą historycy, a nie ci, którzy mają dbać o terażniejszość i przyszłość. Rewolucyjne zapędy oparte dodatkowo na prywatnych "układach" mogą tylko zaszkodzić. Powinieneś sobie z tego zdawać sprawę. "Kierownictwo GW wspomagało (UW-PD-PO) poprzez uporczywe lansowanie ..." GW nie było i nie jest jedyną gazetą w tym kraju. Jeśli znajduje sobie tylu sympatyków, to coś w tym musi być, nie??? Chyba, że uważasz, iż ludzie czytają i "słuchają" GW, TVN, Radio ZET i.t.p. bo im za to płacą... Coż, wolno Ci tak myśleć. A skoro piszesz o prawdopodobnym "dofinansowywaniu" polityków, to czemu zapominasz o RM? Oni pewnie też dofinansowują "określonych polityków" nie??? Polacy wybrali, bo są podatni na "łatwe hasełka". Przynalmniej ci, tęskniący podświadomie do mechanizmów epoki, którą tak namiętnie krytykują... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 21:03 Krzypek wypadł smiesznie podczas przesluchania.Żalosny spektakl. Prezydent powinien lepiej przemysleć sprawę. Żal Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 14:22 assur napisała: > Biedni jesteście. nie, my jesteśmy źli, bo dobrego źli nie lubią. Tak powiedziała Kiko. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 15:17 jak dzieci grysiku...i co? trudny jak Kazik szpinaku, jak Henrysia kalarepki, jak Miecio zimy i my ich nie lubimy Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 15:22 ja to nawet bardzo nie lubię, bo drób to tłusty i na dużo cholesterolu. Już wolę indyki lub pospolite kurczęta. Kaczkom nie zapomnę też, że jedna mnie w dziecięctwie obesrała, jakem się chciał z nią zaprzyjaźnić. Nie to, co kurczątka. Te mi muchy z rąk jadły. :D Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 08.02.07, 19:27 Lubić można słodycze, seks [jak koń owies - dla przypomnienia :)] albo nawet nauczycielkę. Wobec rządzących można mieć zaufanie lub/i szacunek - nie mam ani jednego, ani drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Do assur! 08.02.07, 20:13 oni nie udają, oni tacy są naprawdę - niekumaci i przeżarci propagandą wiadomych mediów. Smutne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Do assur! 08.02.07, 20:20 • Propaganda jest matką wydarzeń w Polsce cat8 08.02.07, 09:12 + odpowiedz Wrzawa medialna to typowe psie głosy , które nie ida w niebiosy.... Karawana PiS-u jedzie dalej, patataj, patataj, patataj.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaat nareszcie bratnią duszę znalazłam!!! 08.02.07, 20:34 assur - szokujesz aktywnością Autor: no_nick ☺ Data: 07.02.07, 11:25 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Na forum wrocławskim kończy się "dyskusja" z assurem.To troll,który biega po licznych forach i losowo wstawia tam cytaty z PiSowskiego manifestu lipcowego czy innej deklaracji.Poziom jego PiSarstwa jest poniżej rumianego wicepremiera - a to duża sztuka! Zwiększył aktywność bo od dziś jest vacat w MSW :) assur to nie człowiek,to program Autor: no_nick ☺ Data: 06.02.07, 16:31 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- słabo się na tym znam,ale to chyba automat piszący zlepkami zdań.Może ktoś z tu obecnych byłby w stanie zdiagnozować. Re: J.Kaczynski najlepszy premnier Polski... Autor: beretelwi Data: 07.02.07, 15:05 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Brak aktywnosci niejakiego assura na forum szanownym tymze od godziny 11:z minutami do 15:00 swiadczy tylko i wylacznie o tym ze: 1. assur jest nie tyle programem co komputerem wymagajacym resetu 2. w tym czasie tenze komputer musi byc ladowany inna informacja od tej, ktora sie zuzyla 3. lize buty klamczynskim assur wszędzie - uważajcie otwierając lodówkę Autor: no_nick ☺ Data: 07.02.07, 11:27 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=56857594&a=56857594 Assur na wieść o wakacie w MSW przyspieszył ... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 oj, piszczy! 08.02.07, 20:41 Co piszczy w trawie ? 9111951u 08.02.07, 07:32 + odpowiedz Panika, panika, panika. Raport WSI nadchodzi. Stąd ten popłoch na opozycji i różnej maści kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 trolling 08.02.07, 20:34 Co znaczy stwierdzenie: trollujesz ? Z praktyki i wypowiedzi administracji stwierdzenie "trollujesz" znaczy mniej więcej to samo, co napisanie "nie podoba mi się twoje pisanie, denerwujesz mnie, ale nie mam argumentów, żeby ci odpowiedzieć, więc nazwę cię trollem, bo tak najłatwiej". Prawda, jakie to celne? Odpowiedz Link Zgłoś
gaat Re: trolling 08.02.07, 20:54 trollujesz znaczy min. wklejasz ten sam tekst na wielu forach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaat Re: trolling 08.02.07, 21:01 a w przypadku kiko nawet na jednym forum po kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: trolling 08.02.07, 21:00 kikoo1 napisała: > Prawda, jakie to celne? Oj prawda prawda, celne niemalże jak Tomek Frankowski w 2 lidze angielskiej. Przyjrzyj się samej sobie - to Ty ciągle bronisz zajadle Braci Mniejszych nie podając żadnych konretów prócz tego, że spadło bezrobocie (btw - jak miało nie spaść skoro 2 miliony rodaków uciekło w popłochu za granicę). Albo atakujesz ten wyimaginowany przez Kartofelków "układ medialno-liberalno-esbecko-wykształciuchowsko-żydokomuno-bleblebleble...." Reasumując - pisz sobie co tam chcesz, ale przyjmij z godnością zdania od Twojego odmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Kaczynscy ..... Mdłosci dostaje na to nazwisko 08.02.07, 21:04 a jak ich widze w tv to zmieniam kanał ... To moje zdanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: trolling 08.02.07, 21:13 Tak właśnie robię, piszę, co uważam za stosowne. Jeśli dostrzegasz w tym pewne uproszczenia, to dlatego, iż bardziej zawiłe wywody pozostają zwykle bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: trolling 08.02.07, 21:20 Gdyby to jeszcze były Twoje autorskie wywody to pół biedy. Ale jeśli wklejasz całymi stronami artykuły z jakichś katoprawicowych portali, to wybacz, ale mało kto będzie się silił na sensowny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: trolling 08.02.07, 21:29 a to szkoda, ale skoro tu większość forumoswiczów to anafabeci i główne argumenty to wyzwiska ad personam, no to "dyskusje" wyglądają jak wyglądają. A może spróbuj własnym przykładem coś zadziałać! Najwygodniej jest albowiem krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: trolling 08.02.07, 21:37 Może warto byłoby zastanowić się, dlaczego. Ludzie są już tą naszą polską polityką znużeni. Krytykowana jesteś właściwie nie za poglądy, ale głównie za nachalność. Jakby nie spojrzeć - przeszło połowa wątków jest albo Twojego autorstwa, albo przynajmniej "oznaczona" przez Ciebie wpisom ku chwale PiS i bliźniętom. Poza tym zauważ, że czytelnicy "gazety" to w większości elektorat o nieco innych poglądach od kasty panującej. Ja tam nic do Ciebie nie mam - popierasz PiS, lubisz Kaczyńskich - OK, co mi do tego. Ale stanowczo za dużo na tym forum politykowania - głównie dzięki Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: trolling 08.02.07, 21:54 Ludzie pojawiają się tu i znikają z forum na własną odpowiedzialność. Każdy może tu pisać do woli i jest tylko jeden warunek - przestrzegać netykiety. Ciebie w tym nicku widzę po raz pierwszy, ale z tego co piszesz, wynika, że bywasz tu często ale chyba nieregularnie? Bywają tu przecież dyskusje na inne niż polityczne tematy, szczególnie odkąd istnieje podforum "Kto nami rządzi", dość niemrawe zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: trolling 08.02.07, 21:58 kikoo1 napisała: > Ciebie w tym nicku widzę po raz pierwszy, ale z tego co piszesz, wynika, że > bywasz tu często ale chyba nieregularnie? Zgadza się. Więcej tu czytam niż piszę. > Bywają tu przecież dyskusje na inne > niż polityczne tematy, O właśnie, dobrze to ujęłaś: "Bywają". Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: trolling 08.02.07, 22:00 > Ludzie pojawiają się tu i znikają z forum na własną odpowiedzialność. O, widzę, że odrobiłaś lekcje. To cieszy, bo jeszcze tydzień temu pisałaś, że przez Peteena. A kolega twój rozmówca, (nie chcę przekręcić nicka, więc nie próbuję) już tu od jakiegoś czasu jest. Nie wierzysz - zapuść wyszukiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.ziutek Re: trolling 08.02.07, 22:02 a widziałaś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=56957666&a=56972578 Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: trolling Panie Ziutku! 08.02.07, 22:34 Tak , na własną odpowiedzialność, a przyczyny to dalsza sprawa, ale równie istotna. Peteen jest nieznośnie prostacki i bluzga po wszystkich , którzy są odmiennego zdania. Ale mam już dość pisania o petenie, bo to nic przyjemnego. Póki co szczęśliwie nie ma go! Tak, elektorat może się i zmodyfikował, choć nie sadzę by to była jakaś znacząca skala. Ludzie lubią mieć poczucie bezpieczeństwa i to jest potrzeba naturalna, niezwykle silna. Liberalizm tego nie gwarantuje i dlatego szanse ma niewielkie. Współczuję ludzim kłopotów z pracą, utrata zatrudnienia to nieszczęście. Miejmy nadzieje, że uda się PiSowi z biegiem czasu bezrobocie zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Do assur! 09.02.07, 09:51 Być moze weszli na zla droge. Istnieje mala nadzieja na resocjalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:07 Nie lubimy;-) A powniniśmy? Kaprys taki mamy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:11 Póki co na szczęście nikt nic nie musi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
omari Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:12 wiele w zyciu się jednak musi - normy! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:13 Niektórzy normy mają swoje a inne...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 09:58 Wedlug Dorna najlepszym premierem Polski po 1989 roku jest J.Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.terlik No ja jestem b. biedny ! Hura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.07, 10:00 Bo mam ich w du.... poważaniu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: No ja jestem b. biedny ! Hura !!!!!!!!!!!!!!! 09.02.07, 11:08 Masz w powazaniu Kwasniewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 10:43 assur napisała: > Wedlug Dorna najlepszym premierem Polski po 1989 roku jest J.Kaczyński. Według Don Kichota najpiękniejszą kobietą była Dulcynea ... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 11:11 Kaczyńscy sa blednymi rycerzami. Polacy, jak podaje historia, czczą przecież zlamanych bohaterów walki narodowo- wyzwoleńczej. Skad ten nagly zwrot? Syndrom zaborow?Wladza jakakolwiek jest wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 14:54 Porównanie do błednych rycerzy jest SUPER!!! Widziałeś taki film "Jabberwocky"? To nie syndrom zaborów, to skutek otwartości na świat (łatwiejszy dostęp do informacji). Zaczynamy zbyt dużo widzieć i wiedzieć, choć jeszcze nie wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 19:06 Pewną otwartośc na swiat mielismy nawet za czasow Gierka. Dzisiaj odwaga staniala i wiecej wolno. Gdyby ktos tak sobie szydził z generalow z pewnoscią dla niego przestaloby być smiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 21:44 Ależ szydzono i jak jeszcze... Oczywiście nie na publicznych forach, ale jednak... Odwaga staniała - to fakt widoczny aż do obrzydliwości, przynajmniej jak chodzi o stosunek do dawnych KOR-owców i innych wolnomyślicieli. A otwartość za Gierka była jednak ograniczona i to na wiele sposobów. Jednym z nich był brak motywacji do "rozglądania: się po świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 11:22 assur napisała: > Biedni jesteście. a co, jakiś nowy podatek wprowadzili? Od nielubienia władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
sztandar.prawicy Uwielbiam Kaczyńskich !!!! 09.02.07, 11:32 Oni nas uratujom przed bolszewkicko zagładom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 to watek na szczyt 09.02.07, 13:49 taki szczytujacy nieustannie powinien byc... i tylko nie wiem dlaczego ten autor z takim zapalem ten znak zapytania postawil... no nie lubimy i juz trudny Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: to watek na szczyt 09.02.07, 15:44 o tym pamietac warto... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 15:46 assur napisała: > Biedni jesteście. Biedny jestem ale lubie Kaczorów . Dbają o polski interes Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 16:35 no widzisz a wyksztalciuchy, przedsiebiorczy, rozumni...jakos nie potrafiia sie przekonac...moze na chlodno kalkulują?:)trudny A dużo was tych biednych? I rosnie liczba? No to moze trzeba sie namnazac...i dostac tyle zeby byc bogatym Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 20:43 Tak kalkulują na chlodno prywatę przez 17 lat. I co z tego wyszlo dla kraju? Okropna bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Re: Nie lubicie Kaczynskich? 09.02.07, 20:41 bracia dbaja o interes Polski, a zatem staniemy sie bogatsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzyss Re: Nie lubicie Kaczynskich? 10.02.07, 04:14 ...bo głupsi już nie możemy być Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 na Kubie nie ma rozpowszechnionego internetu ! 10.02.07, 16:35 • Cytat: <Nareszcie mamy rząd, który broni interesu Polski 9111951u 10.02.07, 08:38 + odpowiedz stąd ten jazgot , szczekanie i sikanie kundelków.> Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Za to wszyscy kochają wodza... 11.02.07, 17:45 To może trzeba u nas zablokować internet???? Jak masz zamiar odpowiedzieć w duchu kynologiczno - fizjologicznym, to podaruj sobie... Odpowiedz Link Zgłoś