Dodaj do ulubionych

Widziane 19.04.2003

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 10:46
Dziś w tramwajach raczej puchy.
Adaś estetycznie odebrał B&G tyle, że na pomykającym na "501" Ikarze.
Ciotka Filka dziś na łamach "Krakowskiej" pokazuje dziś różki.
"Nie ten pan nie będzie taki do przodu" - to jej słowa, gdy pasażer oburzył
się na jej zarzut o kradzieżach tablic w autobusach dokonywanych przez
pasażerów. "Mam zdjęcia dziewczyn, które to robią i wyślę je do prasy" -
ciotka się odgraża. ALE SIĘ JAJA POROBIŁY (w sam raz na Wielkanoc).
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Widziane 19.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 13:25
      Na "16" dziś też dwa akwaria.
      • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 17:00
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Na "16" dziś też dwa akwaria.

To już chyba smutna norma :((
        Na 172 BN124, na 152 BM700 :))
        • Gość: mouset Re: Widziane 19.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.04.03, 22:09
          Czyli 172 - powolniak a 152 ch.......
    • Gość: Locutus Loki widział - Loki sfocił :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.04.03, 18:49
      Najpierw to, czego Loki nie sfocił: do Bieżanowa Nowego jechał świniak (chyba
      DK594) wypełniony kibolami i gliniarzami, w asyście dwóch suk milicyjnych -
      konwój jechał na sygnale i nie zatrzymywał się na czerwonym świetle :-P

A teraz sfocone: BN124, BM702 i PE192 na #172, oraz, uwaga, uwaga, jelcz M181MB
      na... #607 - w środku dnia!!! Jak wywołam film, to będziecie mieli oglądanie w
      fotogalerii transportowej...

Podziękowania dla kiermana, który był tak uprzejmy i wrzucił mi na wyświetlacz
      to, o co poprosiłem. (Panowie! Jestem na dobrej drodze do uchwycenia scanii
      CN94UA na #162 ]:-> )

I jeszcze raz życzę wszystkim wesołych świąt - specjalnie dla was czeka
      świąteczna karteczka po adresem web.dkm.cz/koplih/htf/smoochies-
      easter.swf
      • Gość: carver Re: Loki widział - Loki sfocił :-D IP: *.chello.pl 19.04.03, 23:43
        A gdzie mozna ogladnac te wszystkie wasze zdjecia ? bo z tego co czytam tutaj
        to robicie ich baaardzo duzo.
        • Gość: Locutus Re: Loki widział - Loki sfocił :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.04.03, 23:46
          Nio różnie... każdy się publikuje gdzie indziej - ale największa ogólnopolska
          fotogaleria (i właśnie tam wyślę swoje foty, jak je tylko wywołam) to
          zp.lo3.wroc.pl/~tomek/
    • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 20:50
      Na dworzec wjechał przed chwilą OSOBOWY z Żyliny (ED72). Nie no, za chwilę
      pewnie wjedzie osobowy ze Świnoujścia, obsługiwany kibelkiem z krótkimi
      plastikowymi ławeczkami. Łapy opadają :((
      • malopolanin Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 20:54
        kuba203 napisał:

> Na dworzec wjechał przed chwilą OSOBOWY z Żyliny (ED72).

O co Ci chodzi ? Przecież to bardzo przyzwoity pociąg przyspieszony w cenie
        osobówki. Zresztą jest to ostatnie połączenie Żywca z Krakowem ( szkoda, że nie
        przez Suchą) :(

Nie no, za chwilę
        > pewnie wjedzie osobowy ze Świnoujścia, obsługiwany kibelkiem z krótkimi
        > plastikowymi ławeczkami. Łapy opadają :((

Nie rozumiem...?!
        • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 21:02
          malopolanin napisał:

> O co Ci chodzi ? Przecież to bardzo przyzwoity pociąg przyspieszony w cenie
          > osobówki. Zresztą jest to ostatnie połączenie Żywca z Krakowem ( szkoda, że
          nie
          >
          > przez Suchą) :(

Hę? Chodziło mi o to, że na tak długiej trasie (zwłaszcza, że międzynarodowej)
          powinien kursować pociąg pospieszny, ale widzę, że skoro jest przyspieszony, to
          nie jest tak źle :)) Uznajmy wobec tego, że tego fragmentu nie było ;))
          Natomiast chyba powinno PKP wystawić jakiś bardziej reprezentacyjny tabor, niż
          burdelowo-różowy w środku ezt, w którym podróż wzbudza we mnie agresję ;))

> Nie rozumiem...?!

Już nic ;))
          • malopolanin Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 21:08
            kuba203 napisał:

> Natomiast chyba powinno PKP wystawić jakiś bardziej reprezentacyjny tabor,
            niż
            > burdelowo-różowy w środku ezt, w którym podróż wzbudza we mnie agresję ;))

Zgadza się, ale pociesz się, że jeszcze do końca ubiegłego roku ten skład
            jeździł aż do Bratysławy.
            Zresztą jak widziałem obmalowane graffiti "żółtki" w Czeskim Cieszynie,
            przygotowane do odjazdu do Katowic i BB, to pozbyłem się kompleksu pociągu do
            Żyliny.
            • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 21:10
              malopolanin napisał:

> Zgadza się, ale pociesz się, że jeszcze do końca ubiegłego roku ten skład
              > jeździł aż do Bratysławy.

No to już sam nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić, że odpadło nam kolejne
              połączenie kolejowe... Ale kiedyś przecież ten pociąg miał słowacki skład
              wagonowy?

> Zresztą jak widziałem obmalowane graffiti "żółtki" w Czeskim Cieszynie,
              > przygotowane do odjazdu do Katowic i BB, to pozbyłem się kompleksu pociągu do
              > Żyliny.

Echhhh :((
              Kończę już, bo czeka na mnie różowy pociąg (Rzeszów 21:20) :))
              • malopolanin Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 21:16
                kuba203 napisał:

>
                > No to już sam nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić, że odpadło nam kolejne
                > połączenie kolejowe...

Smucić, bo Katowice wywalczyły sobie połączenie z Bratysławą kosztem Krakowa.
                Oczywiście w gazetach połączenie z Żyliną prezentowano jako "nowe", a
                nie "skrócone".

Na pocieszenie od nowego rozkładu ma ruszyć pociąg Kraków - Kijów przez Medykę
                z zastosowaniem SUW 2000!!!

Ale kiedyś przecież ten pociąg miał słowacki skład
                > wagonowy?

Parę lat temu nie korzystałem z tego pociągu. Ze trzy lata temu widzałem go
                jednak u nas na dworcu i skład był nasz, ale może akurat trafiłem na wyjątek...

• kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 23:12
                  malopolanin napisał:

> Na pocieszenie od nowego rozkładu ma ruszyć pociąg Kraków - Kijów przez
                  Medykę
                  > z zastosowaniem SUW 2000!!!

Wooooow, no to będzie coś, a czy wagony będą jakieś specjalne, czy zwykłe?

> Parę lat temu nie korzystałem z tego pociągu. Ze trzy lata temu widzałem go
                  > jednak u nas na dworcu i skład był nasz, ale może akurat trafiłem na
                  wyjątek...

Słowacki skład jeździł w poprzednim rozkładzie jazdy, o ile pamiętam, a jak
                  wcześniej, to nie wiem :))
    • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 20:53
      Pociąg do Tarnowa stoi gotowy do odjazdu, "proszę pospieszyć z
      przesiadaniem" :DD Proponuję literackiego Nobla dla autora tego komunikatu,
      uporczywie powtarzanego na dworcu od dobrych kilku lat :))
      • Gość: mouset Re: Widziane 19.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.04.03, 22:10
        Aż prosi się zabrać ręczny megafon i krzyknąć: proszę się pocałować w d...
    • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 19.04.03, 23:16
      Dziś padł absolutny rekord prędkości, jechałem do domu 9 minut :))
      A tuż przed 22 pod przejazd kolejowy na Bieżanowskiej podjechała drezyna, z
      której wysypała się dość liczna ekipa torowców, jeden pan z latarką zaczął
      oglądać płyty na przejeździe, i stwierdził: "Kurwa, co oni pierdolą, tu trzeba
      przecież wszystko wymienić" :)) No to może wymienią... :))
      • Gość: Locutus Re: Widziane 19.04.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.04.03, 00:00
        Optymista niepoprawna
        • kuba203 Re: Widziane 19.04.2003 20.04.03, 00:04
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Optymista niepoprawna

Zobaczymy za kilka dni, nie wolno tracić nadziei :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka