Gość: mouset IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.04.03, 14:42 Ponieważ od 1 lipca jedyne dwa połączenia na tej trasie idą do piachu, może zróbmy imprezę wyjazdową na taki pociąg o 15.30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:14 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ponieważ od 1 lipca jedyne dwa połączenia na tej trasie idą do piachu, może > zróbmy imprezę wyjazdową na taki pociąg o 15.30 A skąd masz te dane ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:18 kliknij na pkp.pl i zaplanuj podróż na tej trasie, kursujące jeszcze pociągi mają notke "do 30 Cze" , łączę ten fakt z pewną juz likwidacją 65 składów małopolskiej DOKP od 1 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:20 Gość portalu: mouset napisał(a): > kliknij na pkp.pl i zaplanuj podróż na tej trasie, kursujące jeszcze pociągi > mają notke "do 30 Cze" , łączę ten fakt z pewną juz likwidacją 65 składów > małopolskiej DOKP od 1 lipca Aha - ten zapis istnieje od 17 marca, czyli dnia kiedy wróciły te pociągi na trasę. A nowina o likwidacji 1050 połączeń była już w lutym, więc nie za bardzo ma się jedno do drugiego. Jednak z PKP (tak samo jako z MPK) nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:29 No chyba że będą od 1.07 szynobusy na tej linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:54 Gość portalu: mouset napisał(a): > No chyba że będą od 1.07 szynobusy na tej linii Między Limanową a New Sączem już takie jeżdżą. Jak kursowały między Zagórzem a Krościenkiem czy Łupkowem tubylcy nazywali je "bzyczkami". Jechałem tym - dość głośno silniki im chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 07:35 Według wyszukiwarki między Limanową a Sączem nic nie jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 24.04.03, 22:53 Gość portalu: mouset napisał(a): > Według wyszukiwarki między Limanową a Sączem nic nie jedzie Jak nie, jak tak? :)) Są 3 pary pociągów, z Limanowej: 05:30, 07:56 i 17:30, z powrotem też pewnie coś koło tego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 25.04.03, 10:08 A ja chciałbym przejechać calą trasę, jak nie chcecie to pojadę sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 25.04.03, 10:43 tez bym sie z checia przejechal ta linia ( wkonu juz tyle razy tam jezdzilem ... sentymenty :) ). Narazie z tego co wiem to jezdza tam tylko autobusy szynowe. O ile nie zamkna tej lini do wakacji, to pewnie jak rok temu, obsluge pociagow przejmie MT Chabowka czyli pewnie TY2 - 953. Nie ma nic piekniejszego niz przejazd ta linia w lecie pociagiem ciagnietym przez parowoz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 25.04.03, 12:28 Czy to znaczy że można sie załapać na jazde za parowozem!!?? Dokąd dojeżdza takie cudo? Ile ta zabawa kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 26.04.03, 09:00 jak masz szczescie to sie zalapiesz :) a ile kosztuje to nie wiem, ale cennik jest w dyrekcji poludniowej DOKP na placu matejki. Co, czyzbysmy palnowali zorganizowaniej jakiegos przejazdu ? w sumie to nie glupi pomysl ( np do kocmyrzowa ) tylko ciekawe ile to kosztuje i ile osob byloby potrzebnych zeby takie akcja sie zwrocila finansowo... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 25.04.03, 16:36 Gość portalu: carver napisał(a): > O ile nie zamkna tej lini do wakacji, to pewnie jak rok > temu, obsluge pociagow przejmie MT Chabowka czyli pewnie TY2 - 953. Nie przejmie, bo chyba cały czas obsługuje, i nie TY2, tylko SP42 :DD Z parowozem to tylko jakieś specjalne turystyczne pociągi kilka razy w roku jeżdżą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 26.04.03, 08:56 powaga, w wakacje rok temu ( 2 lata temu zreszta tez ) codziennie na tej lini zwykly pociag pasazerski prowadzily parowozy - najczesciej TY2 - 953. Taka sytuacja jak w Wolsztynie, gdzie parowozy uczestnicza w normalnym ruchu. Pamietam nawet ze frekwencja w tym pociagu nie byla tak zenujaco mala jak obecnie. Wiec reasumujac, mozna spotkac jeszcze parowozy w ruchu liniowym w malopolsce. Na tej llini chyba pracuje jedna brygada przy obecnym rozkladzie jazdy, wiec o ile bedzie tak jak w latach poprzednich, to kazdy pociag w lecie bedzie obslugiwany parowozem. Pozatym na odcinku Mszana Dolna czesto mozna zobaczyc parowozy albo podczas jakis jazd testowych, albo w ruchu towarowym. Trzeba miec tylko szczescie ... :) apropos pytanie, wiecie dlaczego wygasili TY 51 - 137 ?? nie figuruje juz w ilostanie parowozow czynnych trakcyjnie, a przeciez byla to jedna z 2 lokomotyw tego typu czynnych w Polsce !! Nawet swego czasu przez miesiac prowadzila pociag retro do okola Krakowa Poszukam zdjec z zeszlego roku, bo chyba mialem kilka, pokazujacych wlasnie parowozy z pociagami planowymi na tej lini Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 26.04.03, 09:09 Poszukaj, bo dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 25.04.03, 16:33 Gość portalu: mouset napisał(a): > A ja chciałbym przejechać calą trasę, jak nie chcecie to pojadę sam Ja się wybieram od jakiegoś czasu, tylko ile razy sobie zaplanuję, to nagle coś wypada :(( Ale chciałem to na 2 razy wziąć, bo inaczej to trzebaby poświęcić na taką wycieczkę cały dzień i pół nocy :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 20:58 Z breakiem w Limanowej? Jeżdżą do niej busy Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 27.04.03, 21:17 Gość portalu: mouset napisał(a): > Z breakiem w Limanowej? > Jeżdżą do niej busy No chyba nie sądzisz, że jestem samobójcą, PKS tam też jeździ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 21:22 Wiem, wiem, ale szkoda że nie przez Jodłownik Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 27.04.03, 21:43 Gość portalu: mouset napisał(a): > Wiem, wiem, ale szkoda że nie przez Jodłownik A co to jest ten Jodłownik? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: 217.96.109.* 01.05.03, 20:19 Jodłownik to bardzo ładne miejsce np na majówkę, dobre lokalne piwo także :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.05.03, 20:53 Gość portalu: mouset napisał(a): > Jodłownik to bardzo ładne miejsce np na majówkę, dobre lokalne piwo także :) A skąd znasz tę miejscowość ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 02.05.03, 14:31 Oświeć mnie, jakie tam piwo produkują, to może skojarzę wreszcie, bo na razie ni cholery :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.05.03, 18:40 Coś z klasztorem w nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Mam! 08.05.03, 16:49 No piwo kojarzę, ale nie wiedziałem, że to tam się robi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Mam! IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.05.03, 16:55 Oui, monsieur 203, robią to braciszkowie cystersi z Jodłownika i Szczyrzyca Odpowiedz Link Zgłoś