Dodaj do ulubionych

Chabówka - Nowy Sącz

IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.04.03, 14:42
Ponieważ od 1 lipca jedyne dwa połączenia na tej trasie idą do piachu, może
zróbmy imprezę wyjazdową na taki pociąg o 15.30
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:14
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ponieważ od 1 lipca jedyne dwa połączenia na tej trasie idą do piachu, może
      > zróbmy imprezę wyjazdową na taki pociąg o 15.30

A skąd masz te dane ???
      • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:18
        kliknij na pkp.pl i zaplanuj podróż na tej trasie, kursujące jeszcze pociągi
        mają notke "do 30 Cze" , łączę ten fakt z pewną juz likwidacją 65 składów
        małopolskiej DOKP od 1 lipca
        • Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:20

> kliknij na pkp.pl i zaplanuj podróż na tej trasie, kursujące jeszcze pociągi
          > mają notke "do 30 Cze" , łączę ten fakt z pewną juz likwidacją 65 składów
          > małopolskiej DOKP od 1 lipca

Aha - ten zapis istnieje od 17 marca, czyli dnia kiedy wróciły te pociągi na
          trasę. A nowina o likwidacji 1050 połączeń była już w lutym, więc nie za bardzo
          ma się jedno do drugiego. Jednak z PKP (tak samo jako z MPK) nigdy nic nie
          wiadomo.
          • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:29
            No chyba że będą od 1.07 szynobusy na tej linii
            • Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 19:54

> No chyba że będą od 1.07 szynobusy na tej linii

Między Limanową a New Sączem już takie jeżdżą.
              Jak kursowały między Zagórzem a Krościenkiem czy Łupkowem tubylcy nazywali
              je "bzyczkami". Jechałem tym - dość głośno silniki im chodzą.
              • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 07:35
                Według wyszukiwarki między Limanową a Sączem nic nie jedzie
                • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 24.04.03, 22:53

> Według wyszukiwarki między Limanową a Sączem nic nie jedzie

Jak nie, jak tak? :))
                  Są 3 pary pociągów, z Limanowej: 05:30, 07:56 i 17:30, z powrotem też pewnie
                  coś koło tego :))
                  • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 25.04.03, 10:08
                    A ja chciałbym przejechać calą trasę, jak nie chcecie to pojadę sam
                    • Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 25.04.03, 10:43
                      tez bym sie z checia przejechal ta linia ( wkonu juz tyle razy tam
                      jezdzilem ... sentymenty :) ). Narazie z tego co wiem to jezdza tam tylko
                      autobusy szynowe. O ile nie zamkna tej lini do wakacji, to pewnie jak rok
                      temu, obsluge pociagow przejmie MT Chabowka czyli pewnie TY2 - 953. Nie ma nic
                      piekniejszego niz przejazd ta linia w lecie pociagiem ciagnietym przez
                      parowoz...
                      • Gość: OLO I Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 25.04.03, 12:28
                        Czy to znaczy że można sie załapać na jazde za parowozem!!?? Dokąd dojeżdza takie cudo? Ile ta zabawa kosztuje??
                        • Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 26.04.03, 09:00
                          jak masz szczescie to sie zalapiesz :) a ile kosztuje to nie wiem, ale cennik
                          jest w dyrekcji poludniowej DOKP na placu matejki. Co, czyzbysmy palnowali
                          zorganizowaniej jakiegos przejazdu ? w sumie to nie glupi pomysl ( np do
                          kocmyrzowa ) tylko ciekawe ile to kosztuje i ile osob byloby potrzebnych zeby
                          takie akcja sie zwrocila finansowo...
                      • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 25.04.03, 16:36
                        Gość portalu: carver napisał(a):

> O ile nie zamkna tej lini do wakacji, to pewnie jak rok
                        > temu, obsluge pociagow przejmie MT Chabowka czyli pewnie TY2 - 953.

Nie przejmie, bo chyba cały czas obsługuje, i nie TY2, tylko SP42 :DD Z
                        parowozem to tylko jakieś specjalne turystyczne pociągi kilka razy w roku
                        jeżdżą :))
                        • Gość: carver Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.chello.pl 26.04.03, 08:56
                          powaga, w wakacje rok temu ( 2 lata temu zreszta tez ) codziennie na tej lini
                          zwykly pociag pasazerski prowadzily parowozy - najczesciej TY2 - 953. Taka
                          sytuacja jak w Wolsztynie, gdzie parowozy uczestnicza w normalnym ruchu.
                          Pamietam nawet ze frekwencja w tym pociagu nie byla tak zenujaco mala jak
                          obecnie.
                          Wiec reasumujac, mozna spotkac jeszcze parowozy w ruchu liniowym w malopolsce.
                          Na tej llini chyba pracuje jedna brygada przy obecnym rozkladzie jazdy, wiec o
                          ile bedzie tak jak w latach poprzednich, to kazdy pociag w lecie bedzie
                          obslugiwany parowozem. Pozatym na odcinku Mszana Dolna czesto mozna zobaczyc
                          parowozy albo podczas jakis jazd testowych, albo w ruchu towarowym. Trzeba
                          miec tylko szczescie ... :) apropos pytanie, wiecie dlaczego wygasili TY 51 -
                          137 ?? nie figuruje juz w ilostanie parowozow czynnych trakcyjnie, a przeciez
                          byla to jedna z 2 lokomotyw tego typu czynnych w Polsce !! Nawet swego czasu
                          przez miesiac prowadzila pociag retro do okola Krakowa
                          Poszukam zdjec z zeszlego roku, bo chyba mialem kilka, pokazujacych wlasnie
                          parowozy z pociagami planowymi na tej lini
                          • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 26.04.03, 09:09
                            Poszukaj, bo dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę :))
                    • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 25.04.03, 16:33

> A ja chciałbym przejechać calą trasę, jak nie chcecie to pojadę sam

Ja się wybieram od jakiegoś czasu, tylko ile razy sobie zaplanuję, to nagle
                      coś wypada :(( Ale chciałem to na 2 razy wziąć, bo inaczej to trzebaby
                      poświęcić na taką wycieczkę cały dzień i pół nocy :((
                      • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 20:58
                        Z breakiem w Limanowej?
                        Jeżdżą do niej busy
                        • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 27.04.03, 21:17

> Z breakiem w Limanowej?
                          > Jeżdżą do niej busy

No chyba nie sądzisz, że jestem samobójcą, PKS tam też jeździ :))
                          • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 21:22
                            Wiem, wiem, ale szkoda że nie przez Jodłownik
                            • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 27.04.03, 21:43

> Wiem, wiem, ale szkoda że nie przez Jodłownik

A co to jest ten Jodłownik? :))
                              • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: 217.96.109.* 01.05.03, 20:19
                                Jodłownik to bardzo ładne miejsce np na majówkę, dobre lokalne piwo także :)
                                • Gość: ADAŚ Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.05.03, 20:53

> Jodłownik to bardzo ładne miejsce np na majówkę, dobre lokalne piwo także :)

A skąd znasz tę miejscowość ?
                                • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 02.05.03, 14:31
                                  Oświeć mnie, jakie tam piwo produkują, to może skojarzę wreszcie, bo na razie
                                  ni cholery :))
                                  • Gość: mouset Re: Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.05.03, 18:40
                                    Coś z klasztorem w nazwie
                                    • kuba203 Re: Chabówka - Nowy Sącz 02.05.03, 20:50
                                      Nie kojarzę, trudno :((
                                      • Gość: mouset Mam! IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.05.03, 16:46
                                        Strzelec i Rycerskie :)
                                        • kuba203 Re: Mam! 08.05.03, 16:49
                                          No piwo kojarzę, ale nie wiedziałem, że to tam się robi :))
                                          • Gość: mouset Re: Mam! IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.05.03, 16:55
                                            Oui, monsieur 203, robią to braciszkowie cystersi z Jodłownika i Szczyrzyca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka