xyz_xyz_xyz 22.02.07, 09:21 jak się w to gra? Nie pamiętam, a moje dziecię nalega, coby z nim w karty pograć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:26 Talia na ilosc osob grajacych rozdana do konca, potem 'starsza" - mocniejsza karta "bije" słabszą...i tak wkolo az do czasu gdy przeciwnk nie ma nic... skaldasz i rzucasz, skladasz i rzucasz....dajze dziecku wygrac....Ty wojenny strategu:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: wojna karciana 22.02.07, 09:29 czasem trzeba mu dać przegrać. Niech się uczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:32 nauka nie polega na porazkach.... a napoleonow nam potrzeba...? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: wojna karciana 22.02.07, 09:38 niby nie, ale porażki znosić też powinien umieć. Zwłaszcza, że jest ich dwóch i siłą rzeczy któryś zawsze musi przegrać. Dziś ja w zastępstwie, bo jeden uziemiony wirusem, a drugi w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:39 Ale nie powiedzieliście jeszcze , że jak się odkryją dwie równorzędne to wtedy się mówi "wojna" ! i się przykrywa się następną ( tak , żeby nie było widać) i ta trzecia jest decydująca , kto zbierze kupkę. Trzymam kciuki za dzieciaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:40 no i to jest istota tej zabawy...tylko ja jakos nie mam smialosci pis ac ze dwie takie same...:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:54 trudny2002 napisał: > no i to jest istota tej zabawy...tylko ja jakos nie mam smialosci pis ac ze > dwie takie same...:) > trudny no i proszę .. "te dwie takie same k " nawet w wątku dla dzieciaka się z wojną pokojarzyły ... wcale się nie dziwię , żeś nie śmiał PISać... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: wojna karciana 22.02.07, 10:01 gosia.43 napisała: > > > no i proszę .. "te dwie takie same k " nawet w wątku dla dzieciaka się z wojną > pokojarzyły ... wcale się nie dziwię , żeś nie śmiał PISać... nie ma co sobie zartowac, to sa sprawy trudne... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz_xyz Re: wojna karciana 22.02.07, 09:40 o, właśnie! Wydawało mi się, że czegoś brakuje. Dzięki, idę grać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: wojna karciana 22.02.07, 09:44 no i dzieciaki strasznie lubią , jak jest " ta wojna" .. wiem to po moich...kochanych szkrabach. Odpowiedz Link Zgłoś