Dodaj do ulubionych

Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaurant)

25.02.07, 17:49
Wczoraj po raz pierwszy wybrałem się do restauracji na ul. Karmelickiej "Łowcy
Smaków". Były moje urodziny i chciałem zabrać moją dziewczynę na coś nowego.
Wystrój wnętrza i atmosfera są całkiem miłe, oprócz nas było kilka innych par
oraz grupka cudzoziemców. Po obejrzeniu Menu byłem trochę rozczarowany,
wydawało mi się, że ta restauracja będzie miała coś innego do zaoferowania, a
w rzeczywistości oferuje to co wszystkie inne restauracje na rynku. Na dodatek
dania są stosunkowo drogie, średnio ok 20zł i napój 4zł za 200ml. Wybrałem
danie z kuchni meksykańskiej buritto, a dziewczyna quasadillas. Dania były
gotowe w NIECAŁE 5min?! szok! zazwyczaj czeka się min 15-20min, a tutaj
niespodzianka, dla niektórych, którzy się spieszą, może miła, ale ja chcę
otrzymać jedzenie świeżo przyżądzone, a nie odgrzewane. Para obok nas zapytała
się ile czeka się na jedzenie i dostała odpowiedź max 5 minut. Co do jedzenia.
Buritto nie wyglądało na buritto (kuczak i pieczarki w naleśniku - a gdzie
fasola? kukurydza? sos? przyprawy?) quasadilla to dokladnie to samo, tylko w 1
naleśniku większym, a buritto w dwóch. Naleśniki były gumiaste i suche.
Sałatka, oczywiście z kapusty, jakżeby inaczej (czy ktoś zna restauracje w
KRaku gdzie podają jakieś inne sałatki?) Kurczak i pieczarki w naleśniku były
lekko ciepłe, pod koniec już jadłem zimne. Nie najedliśmy się tym zabardzo
więc obok skoczyliśmy na ciastko i kawe do coffee heaven. Co najgorsze dzisiaj
mamy oboje biegunke i bolą nas brzuchy. Kompletna porażka.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: *.chello.pl 25.02.07, 19:26
      brzuchy Was bola pewnie po tej kawie...,
      jak ktoś pije kawe w tak żenującym miejscu to trudno, żeby znał się na kuchni...
      a sok za 4,00 zł to żadna rewelacja - taka cena to norma.
      • maciek240281 Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura 25.02.07, 23:11
        KAwe pije codziennie i w coffee heaven pilem nie raz i bylo ok. Brzuchy bola po
        cholernym buritto, ktore musialo byc odgrzewane i nieswieze. Nalesnik byl suchy,
        tak jakby byl z zamrazarki wziety i w microfali odgrzany.
        • Gość: :) Resteuracja lowcy smakow to nietrafiony pomysl.... IP: *.betanet.pl 26.02.07, 11:17
          a co do kawy w Cofee Heaven to kawa tam jest ok
      • maciek240281 Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura 26.02.07, 11:57
        jeszcze jedna rzecz...czy ja musze sie znac na kuchni zeby isc do restauracji?
        4zl za 200ml to norma, chociaz sa restauracje w krakowie gdzie za 330ml placi
        sie 3zl, a w pizza hut o ile sie nie myle 500ml 5zl (z dolewka). W Europie jest
        podobnie zreszta, bardzo wysokie ceny napojow. Inaczej w USA, gdzie woda jest za
        darmo, a napoje bardzo tanie.
    • Gość: Frodo 1 Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:31
      Byłem i jadłem w Łowcach Smaków. Obsługa w porzo, dania bardzo dobre. Polecam
      schab kompanieros - Pycha! Innym razem jadłem makaron w sosie serowym - Rewela!
      Jak ktoś bywa tylko w barach mlecznych to ceny mogą się wydać wysokie. Na deser
      polecam naleśniki z czekoladą (uwaga na porcję są dwa nie dałem rady) najlepiej
      brać dla dwóch osób jedną porcję. PALCE LIZAĆ!!!
      • mr.lordi heheeh komenatrz wlasciciela :) 27.02.07, 20:10
      • Gość: maciek240281 Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: 195.46.43.* 28.02.07, 11:28
        No to w takim razie na złe dania trafiłem. A po ilu minutach gotowe było? Jak
        moze być danie gotowe w 3 minuty? Przecież to restauracja, nie Mcdonald. Jeśli
        chodzi o ceny to nie są jakies super drogie ale większosc restauracji na rynku
        sa ciut tansze. W Łowcy Smaków poniżej 20zł tylko kilka dań jest. A picie
        mogliby chociaż 300ml dać no ale to akurat dotyczy większości restauracji w
        Krakowie.
        • Gość: cruzz Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: *.93.classcom.pl 01.03.07, 00:15
          Nistety kompletna PORAZKA!!!!!!
          • Gość: tomek Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: *.ists.pl 01.03.07, 19:08
            Nie będę pisał o jedzeniu w restauracji bo pewnie p.Maciek powie że jestem
            właścicielem.Byłem tam i jest ok.Jadam na mieście bo jestem z poza krakowa więc
            odwiedzam różne restauracje tego typu w porze lunchu często ( "Łowcy smaków,
            "Sphinks" "Gruzińskie coś tam").Zależy mi żeby zjeść szybko (mam tylko 30 min
            przerwy w pracy)ale i jeśc posiłek jak "człowiek".Usiąść ,wziąć kartę do ręki i
            zamówić przy stoliku. Oczekuję na jedzenie szybkie ,dobre i tanie- ze względu na
            częste wizyty.I to dają mi te restauracje. Co innego gdy wybieram się do tych
            restauracji na kolację lub obiad z żoną.Wtedy oczekuje że dania które zamówię
            bedą bardziej wykwintne i staranniej wykonane. Tylko że wtedy nie zamawiam dań
            z tgz. szybkiej półki (schoarma, buritto, kebab,pizza) ale potrawy które wiem że
            moge więcej od nich oczekiwać (wykwintne mięsa, ryby itp.) .Z tego co widziałem
            w kartach tych restauracji są dania różne. I nadające się na luch , jak i na
            godziny wieczorne.Więc teza że jest Pan niezadowolony z oczekiwania na swoje
            buritto tylko 5 min, w trakcie obiadu z partnerką jest tylko kwestią
            umiejętności wyboru dań przez Pana p.Marcine i ocena tego faktu przez jest
            raczej nieobiektywna w Pańskich ustach.
            Co do bohaterze tego "forum" Łowcach smaków - byłem aż dziś na ich stronie
            internetowej ,upewniając się gdzie ja chodzę jeść ,bo czytając Pana opinie
            zacząłem wątpić w siebie. Upewniłem się jednak że wszystko jest ze mną ok.
            • mr.lordi heheh ile dostales za mowienie nieprawdy ? 02.03.07, 11:52
            • Gość: maciek240281 Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: 195.46.43.* 02.03.07, 15:45
              Drogi p. Tomaszu
              Ja jestem z Krakowa i od czasu do czasu wybieram sie do restauracji. Jadalem w
              roznych restauracjach, w sphinxie, Siouxie, Taco i roznych innych. Ciesze sie
              jak nie musze czekac na jedzenie 40 minut, nie mniej jednak w 3 minuty nie da
              sie przygotowac swiezego jedzenia, co najwyzej wyciagniete z lodowki czy
              zamrazarki i odgrzane w mikrofalowce, takie jedzenie panie Tomaszu to ja moge
              sobie kupic w Tesco i odgrzac w domu w mikrofali. Nie doczytal pan dokladnie
              tego co pisalem, gdyz pisalem o tym, ze obok siedziala para, ktora zapytala sie
              (przed zamowieniem) ile czeka sie na danie w tej restauracji i kelner
              odpowiedzial max 5 minut, a wiec nie dotyczy to tylko czesci dan, ale
              wszystkich. Jedzenie jest niedobre, gdyz mam porownanie z innymi restauracjami,
              w Taco jest duzo lepsze buritto i tansze.
          • Gość: mz Re: Restauracja Łowcy Smaków (Explorer's Restaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:47
            Bylem tam kiedys na kolacji. Ceny w lokalu przyzwoite, wystroj ok. Ale jedzenie
            fatalne - plastikowe jak z McDonaldsa. Nic dobrego nie mozna powiedziec. Nie
            wiem czy to wina kucharza czy taka jest idea lokalu - "w 3 min z mikrofalowki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka