Dodaj do ulubionych

Kraków do raportu: nasi cenni ludzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 00:18
Wypowiedź pracownicy capgemini mnie nie dziwi. Tam właśnie chcą zatrudniać
znających języki obce, niekoniecznie z wyższym wykształceniem. Problem w tym,
że w Krakowie to jedna z większych firm w dodatku z zachodnim kapitałem więc
garną się tam ludzie z wyższym wykształceniem nie zważając, że głównie do
wklepywania faktur (do czego wystarczyłoby ukończenie szkoły średniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ps Powinniśmy się poprawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 02:59
      Dziwna jest wymowa tego tekstu. Z opublikowanych w poprzednich artykułach
      analiz wynika, że mieszkańcy Krakowa są wykształceni, reprezentują pożądane
      cechy na rynku pracy, ale niestety rozbestwili się: chcą zarabiać za dużo.

Jako pracobiorca nie odczuwam specjalnego dyskomfortu z tego powodu.
      Organizatorzy zakładów pracy w stylu montowni Oriona (opisanej w Duzym
      Formacie) nie przyjadą? Trudno.

• Gość: Mi-Ki Re: Powinniśmy się poprawić? IP: 195.150.133.* 05.03.07, 07:57
        "Chcą zarabiać za dużo" - czy to źle? Ty byś nie chciał zarabiać więcej? Bo ja
        bardzo chętnie. Moja znajoma przed 3 miesiącami wylądowała w Wa-wie, 1 praca,
        na wejściu - i jak powiedział jej szef: na początek - dostała 1000 zł więcej
        niż ja, po 10 latach mozolnego i powolnego awansowania w Krakowie. Ok, życie w
        Wa-wie jest droższe, ale bez przesady!
        • lucusia3 Re: Powinniśmy się poprawić? 05.03.07, 09:41
          Nie jestem pewna czy rzeczywiście droższe. Co kosztuje więcej - jedzenie (nie żartujcie), odzież (nie kosztuje, te same sklepy, sieci, a większe wyprzedaże), mieszkanie (porównajcie ceny).
          To stereotyp - w Warszawie życie jest droższe. Pewnie, jeżeli idzie się codziennie do knajpy, wtedy życie jest ewidentnie droższe w Warszawie, ze względu, jak sądzę, na małą konkurencję.
          Nie rozumiem dlaczego więc Kraków jest tak zagrożony podniesieniem płac, jesli na tych samych stanowiskach w Warszawie zarabia sie teraz co najmniej 30-40 % więcej, a warszawa zagrożona nie jest.
          • Gość: gucio Re: Powinniśmy się poprawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:38
            W Warszawie życie jest droższe bo droższe są grunty.
            A skoro droższe sa grunty to i droższe czynsze, kttóre z kolei windują ceny w
            sklepach i centrach handlowych.
            Poza tym ubezpieczenie OC w wawie jest o 15% droższe niż w krakowie.

Nie zmienia to faktu że i tak tam się dużo lepiej zarabia.
            Kraków to Starówka i jej klimat
            Natomiast Warszawa to biznes i ekonomia
            • Gość: piokuk Re: Powinniśmy się poprawić? IP: 82.160.57.* 05.03.07, 13:06
              Jaka Starówka?????????
            • marin205 Re: Powinniśmy się poprawić? 04.04.07, 10:34
              prawda jest taka że może i zarabia się więcej w warszawie - ale nie dlatego że
              koszty utrzymania wyższe - tylko dlatego żeby mieć na bilety PKP , by dojechać
              do rodziny w Krakowie BUHAHA
    • Gość: beata wklepywanie faktur za 1500 zl na reke IP: 195.94.195.* 05.03.07, 14:00
      - oto szczyt kariery w Krakowie dla ososby po studiach z wyzsza edukcja -
      zalosne !!! A ceny ? Swiatowe.
    • sceptyk31 Kraków do raportu: nasi cenni ludzie 05.03.07, 18:43
      Jak wymeldujecie Ziobrę i Wassermana to u mnie macie pierwsze miejsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka