Dodaj do ulubionych

Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pomóżcie

IP: *.devs.futuro.pl 05.03.07, 17:00
Proszę piszcie jaką firme, (firmy) produkujące meble kuchenne polecacie???
Chodzi mi o meble solidne, troche droższe, ale porządne. Sprawdzone.Błagam o
pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość z Krakowa Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:12
      Znam fajną firmę w Prusach to jest zaraz za Stokami w Hucie. Nazywa się Fornir.
      Robiła dla nas dużo i są OK. tel.608 659 332 (12) 387 16 22.
      • Gość: mario Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:36
        SCAVOLINI - super jakość
        • Gość: breslauer Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: 212.244.79.* 05.03.07, 20:35
          popieram, tylko Scavolini. Mają salon przy Zakopiance, tuż za Górą Borkowską,
          po lewej jadąc w kier. obwodnicy A4. Chyba najbardziej profesjonalny serwis i
          porady co do wyboru modelu i projektu. Znam tą firmę od lat i sam kupiłem tam
          już dwie kuchnie.
          • calcium300mg Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom 05.03.07, 20:46
            Przede wszystkim zastanów się, czy na pewno warto iść zgodnie z modą i kupić
            meble do kuchni za większą kwotę niż meble do całego mieszkania:) Scavolini to
            bardzo droga firma, pewnie dobra, tylko po co? Z kolei najtańsze będą meble od
            BRW, tylko niestety jakość taka sobie. Jesteśmy teraz też na etapie wyboru
            firmy, jedno co można o rynku firm 'kuchennych' powiedzieć, to to że stosują
            jakieś zabójcze marże - większość nie chce udostępnić nawet szczegółowej wyceny
            projektu, który przygotowali - aby trudniej było porównywać oferty - a różnice
            w cenach są kosmiczne...
            • Gość: kr Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:24
              > Z kolei najtańsze będą meble od
              > BRW, tylko niestety jakość taka sobie.

Jakość nie będzie taka sobie, jakość będzie TRAGICZNA. Kupiliśmy szafę z
              aluminiowymi wykończeniami oraz meble do przedpokoju. Wszystkie elementy
              aluminiowe były do wymiany, bo transportowali je bez żadnych przekładek i
              wszystkie były solidnie porysowane. Jak przyjechały po dłuuuuuuugim oczekiwaniu
              nowe to sam kierowca stwierdził, że jak już brał z magazynu to wiedział że ich
              nie przyjmiemy - były jeszcze gorzej zniszczone. Druga wymiana - znalazł się w
              końcu papier do owinięcia.
              Ale jeszcze lepszy numer był z szafką do przedpokoju. Drzwi się nie domykały,
              pokrzywione bez możliwości wyregulowania - lewa krawędź i zawiasy przylegały,
              dół prawej też a góra odstawała na centymetr. Zgłosiliśmy, zabrali - znów po
              dłuuuuugim oczekiwaniu przywieźli nowe. Było jeszcze gorzej. Przyjechał
              specjalista oglądnąć. Potwierdził tylko to, na co zwróciliśmy w międzyczasie
              uwagę - te drzwi nie będą się NIGDY zamykały, bo szafka jest za mała a drzwi za
              ciężkie. I oni w salonie mają to samo. Poszedł zwrot całości przedpokoju.
              I z tego co rozmawialiśmy z kilkoma znajomymi którzy kupili BRW mieli dokładnie
              takie same przeboje. A to fotel połamany (bo ktoś coś wrzucił na pudło), a to
              drzwiczki od innego kompletu itp. itd.

BRW - Byle jak, byle Robić, byle Więcej.
          • Gość: capucino Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.devs.futuro.pl 07.03.07, 02:03
            A jakie ma mniej więcej ceny mebli ta firma SCAVOLINI ?? Jakiego rzędu jest to
            kwota? Meble faktycznie mi się podobają, widziałam już kiedyś ich stronkę,
            miałam tam jechać,ale jakoś tak mi umknęła ta firma.Bardzo interesuje mnie
            jakie mniej więcej ceny mają i na co mam się szykować :)
    • Gość: Capucino Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.devs.futuro.pl 05.03.07, 22:06
      Wielkie dzięki za odpowiedzi :) Meble typu BlackRedWhite na bank odpadają, bo
      mam u siebie w wynajmowanym mieszkaniu, nawet w pokoju i wszystko się
      rozkleja!!!!! tragedia.Dlatego wole droższe,ale znowu bez przesady.Planuje
      urządzić nowe mieszkanie za ok.50-70 tyś, więc na same meble do kuchni też nie
      moge wydać 20 tyś :D Jeśli ktoś jeszcze zna jakieś firmy godne polecenia niech
      pisze!!!! za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziękuje wszystkim.
      • Gość: Capucino Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.devs.futuro.pl 05.03.07, 22:10
        Mnie nawet nie chodzi o meble za mega kase, ale przede wszystkim takiej firmy i
        tak solidne,że przetrwają w idealnym stanie lata....Zastanawiam się nad meblami
        Wolsztyńska Fabryka Mebli.Moi rodzice mają kuchnie od nich i ma ponad 12
        lat,meble są jak nowe!! Nie przesadzam, ani jedna szuflada czy szafka nie jest
        obita,szafki nie obwisły, zawiasy w idealnym stanie, nic nie odpryśnięte! O
        taką solidność mi chodzi! Meble na serio wyglądają jak nowe i nikt nie wierzy
        jak do mamy przychodzi ze kuchnia ma 12 lat! A może ktoś ma z was do czynienia
        z Wolsztynem??? Piszcie
      • Gość: Michał Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.chello.pl 05.03.07, 22:42
        Nie wiem jak meble kuchenne BlackRedWhite, ale mam ich pokojowe i nie ma z nimi
        żadnych problemów. W przedpokoju mam również ich szafę i też nie mam żadnych
        zastrzeżeń.
        • Gość: Janek Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 06.03.07, 03:29
          ja tez kupilem szafe z BlackRedWhite - jest swietna!
          inna na zamowienie z niemieckimi przesuwanymi dzwiami- te maja fatalna
          konstrukcje, dzwi beda zawsze opadaly
          nie sluchajcie konkurencji, chca na Polakach zbic kase
    • chp1955 Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom 05.03.07, 23:14
      Ja mam trzy kuchnie z IKEA (we własnym mieszkaniu i w dwóch mieszkaniach do
      wynajęcia). Planuję zakup czwartej kuchni, oczywiście w IKEA. Moja najstarsza
      kuchnia ma 7 lat i wygląda jak nowa! Dobra jakość za niewygórowaną cenę, 10 lat
      gwarancji (kto tyle daje?)i duży wybór modeli kuhni i blatów. Polecam, bo nie
      zawiodłam się.
      • Gość: capucino Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.devs.futuro.pl 06.03.07, 01:11
        hmmmmm........ IKEA, nie wiem co powiedzieć,ponieważ nie miałam ich mebli ani
        kuchni, ale...99% moich znajomych którzy mają coś z ikei ,a 6 znajomych właśnie
        kuchnie mówi stanowczo NIE.Mialam okazje być i dotykać u nich meble IKEA i
        powiem szczerze,że jak na meble po 2, 3 lata to wyglądają bardzo źle.Zawiasy
        już poszły a i blaty pozostawiają wiele do życzenia :(( Każdy z kim bym nie
        rozmawiała strasznie krytykuje IKEE. HMmm....a tu komentarz,że jednak nie są
        złe.Hmmmm... ile ludzi tyle zdań, ale w każdym razie bardzo dziękuje za
        info.. :)))
        • Gość: Janek Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 06.03.07, 03:32
          stol z IKEA(b.drogi) nie chce sie moim znajomym rozwalic
          znudzil sie a on nie do poknania ( 3 dzieci)
        • Gość: kr IKEA - ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:57
          Mieliśmy w mieszkaniu meble kuchenne IKEA. Główny powód ich zakupu to możliwość
          składania "po kawałku". Przez trzy-cztery lata użytkowania gotowej kuchni nie
          mogliśmy absolutnie nic zarzucić. Co do blatu nie mogę się wypowiedzieć, bo
          wzięliśmy "hipermarketowy" lity buk - drogi, ale wart swojej ceny.
          Być może problem jest w tym, jakie meble (drzwiczki) się kupuje. O ile szafki i
          zawiasy są takie same, to drzwiczki mogą być z litego drewna (takie my mieliśmy)
          albo w okleinie.
          Obecnie do domu nie będziemy co prawda brać kuchni z IKEI, ale to głównie ze
          względu na nietypową aranżację sporej powierzchni (np. ścianka 45 stopni). Co do
          mebli poza kuchnią - jak najbardziej. Zresztą sporo innego wyposażenia
          kupowaliśmy i jak do tej pory nigdy nie byliśmy zawiedzeni. Natomiast fakt - nie
          szukamy w IKEI tanich rzeczy, ale funkcjonalnych (np. kupione kilka lat temu
          biurko komputerowe z dodatkowymi półkami rozbudowywanymi pod sufit za blisko
          1000zł).

Poza tym - skoro po 2-3 latach poszły zawiasy - czemu ich nie zareklamują?
          Czyżby 10 lat gwarancji miało jakieś super ukryte kruczki?
    • anja30 Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom 06.03.07, 11:17
      www.kuchnie.malopolska.pl

baaaardzo dobre!
      • Gość: go-ha Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.ramtel.pl 06.03.07, 14:03
        A my zaprojektowalismy nasza kuchnie w Galerii Adaptator na ul. Krakusa (w
        Podgorzu). Numeru tel nie pamietam, ale to wszystko do sprawdzenia w necie.
        Jestem bardzo zadowolona- solidna jakosc w normalnej cenie. Poza tym
        wynegocjowalismy dobre ceny sprzetu do zabudowy, ktory takze sprawdza sie bez
        zarzutu.
        • calcium300mg Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom 06.03.07, 18:43
          do negocjacji cen przyda się informacja z krakowskiej firmy: www.agdhurt.pl ...
          • Gość: Janek Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 07.03.07, 01:38
            Trendsideas.com
            ciekawe propozycje
            zwroccie uwage na najnowsze lodowki z szufladami oraz piekarniki
      • Gość: sylwia Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.crowley.pl 08.03.07, 16:00
        Mam pytanie a jak ksztaltuja sie ceny w www.kuchniemalopolska.pl?
    • Gość: zizzi Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 04:01
      ponawiam, pomózcie
      • Gość: marek polecam SIMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:56
        jakosc do ceny tam gra
        biuro maja na Ditla
      • Gość: Ala Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom IP: *.77.classcom.pl 12.03.07, 02:28
        Polecam Magnat. Maja sklep w obrebie CH Zakopianka. Ceny rozsadne, meble
        wygladaja ladnie i profesjonalnie zamontowane.
        • bibi234 Re: Jaką firmę od mebli kuchennych polecacie??Pom 12.03.07, 15:40
          A masz te meble ? jakie są w użytkowaniu ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka