Dodaj do ulubionych

Dłużnicy w sieci

12.03.07, 15:49
Nie potrzeba nowego programu, ale nowych, skutecznych procedur na obiboków i
pijaczyn którzy nie płacą czynszu. Jestem pewien że gdyby ruszyły eksmisje
takich niepłacących to nagle znaczna część z nich znalazłaby pieniądze. Ludzie
nie płaca bo nic im za niepłacenie nie grozi.
Obserwuj wątek
    • wolny35 Re: Dłużnicy w sieci 12.03.07, 21:11
      A kto go będzie obsługiwał?Starego mało kto potrafi.Ostatnoo przysłali mojej
      sąsiadce zawiadomienie,że zalega z czynszem na 5300 zł.Do staruszki trzeba było
      wzywac pogotowie.Płaci systematycznie.Poszedłem ze staruszką i ksiązeczką
      wpłatna oś Zlotej Jesieni 14 wyjaśnic sprawę.Tam paniusia w komputerze znalazła
      zadłużenie.Dopiero po awanturze przyszły DWIE Panie,KTóRE POKAZALY PANIENCE CO
      ROBI ŻLE .Na korytarzy siedziało kilkoro osob z takimi zawiadomieniami.
    • flamengista ależ to jest bardzo proste 13.03.07, 18:23
      Spora część mieszkań komunalnych mieści się w centrum miasta, w atrakcyjnych
      lokalach. I nie mam tu na myśli okolic rynku, ale np. Podgórze, Grzegórzki,
      Dąbie czy Krowodrzę.

Duża część tych mieszkań jest w porządnych blokach czy kamienicach, gdzie
      solidni lokatorzy czy wręcz właściciele (czasem np. 60% bloku to właściciele,
      reszta - lokatorzy z ZBK) muszą znosić ludzi z marginesu społecznego. Na razie
      jednak Miasto pokrywa za tych z marginesu rachunki. Na razie.

Nie widzę jednak powodu, gdy cena mieszkań na rynku wtórnym sięga 6-7 tys. za
      metr, by nadal miały być to mieszkania komunalne. I to w sytuacji gdy lokator
      nie płaci i płacić dalej nie zamierza (bo ma inne priorytety życiowe, np wódkę).

Takie mieszkania należy czym prędzej sprzedać, a lokatorów z elementu
      społecznego wysiedlić do hoteli robotniczych. Tam sobie mogą nie płacić...
      • wolny35 Re: ależ to jest bardzo proste 13.03.07, 20:01
        A ten "hotel robotniczy" najlepiej wybudowac w twoim miejscu zamieszkania.Już
        próbowano budowac baraki ale zawcsze ,ktos protestuje.Zawsze znajdzie się jakiś
        obrońca "biednych ludzi"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka