IP: 62.233.162.* 07.05.03, 09:50
Kto mi odpowie na nurtujace mnie pytanie, mianowicie, wiem że isnieje w
Krakowie Towarzystwo Żużlowe Kraków dlaczego taka KS Wanda nie odda tego
żuzla temu towarzystwu. Przecież ile razy organizowali turniej to zawsze
dobrzy zawodnicy jeździli i zawsze z tego co wiem byli wypłacani , a Wanda ma
tylko długi, i jak to ostatnio wyraził sie były trener Wandy( zwolniony) to w
tym klubie zamiast porządnego żużla jest TKKF- chodzi oczywiście o poziom i
wiek zawodników.
Obserwuj wątek
    • lamancza Re: Żużel 29.07.03, 15:37
      żużel to sport wiejskich chłopaczków i robotników, a Kraków to jak wiadomo
      miasto inteligentów... Dlatego moim zdaniem nie ma tu atmosfery dla żużla :-(
      • Gość: dolnoślązak Re: Żużel IP: *.lanet.wroc.pl 30.07.03, 11:46
        lamancza napisał:

> żużel to sport wiejskich chłopaczków i robotników, a Kraków to jak wiadomo
        > miasto inteligentów... Dlatego moim zdaniem nie ma tu atmosfery dla żużla :-(

Nie wiem skąd wziąłeś taką wiedzę. Mam nadzieję, że napisałeś to w "dobrej
        wierze". Widzę, że nicka obrałeś nieprzypadkowo, bo błądzisz Kolego! Jest wręcz
        odwrotnie niż piszesz. To "piłka kopana" jest sportem "wiejskich chłpaczków i
        robotników", o czym możesz się naocznie przekonać wyjeżdżając na pierwszą
        lepszą podkrakowską wioskę lub zaglądając na jakiekolwiek miejskie podwórko. O
        zdolnościach intelektualnych naszych "kopaczy" też nie chce mi się gadać, bo co
        taki otworzy usta w TV, to tylko obciach. Natomiast na posiadanie drużyny
        żużlowej mogą pozwolić sobie tylko miasta i to nie wszystkie ( obecnie w Polsce
        zaledwie 22 miasta). Oczywiście nie zamierzam dyskutować o poziomie
        inteligencji Krakowian, ale jeśli jesteś jednym z tych "intelektualistów" to
        dodajesz naszej historycznej stolicy wątpliwego splendoru.
        A jeśli chodzi o żużel, to najwidoczniej nigdy na zawodach nie byłeś. Przez
        dwie godziny emocje i niesamowita dawka adrenaliny, a torze sławy światowego
        speedway'a. Oczywiście, żużel koniecznie trzeba oglądać na żywo - inaczej jest
        tak jak z "lizaniem lizaka przez szybę". Najbliżej na extraligę masz chyba do
        Częstochowy, a na 1 ligę do Tarnowa. Zapewniam Cię, że po obejrzeniu
        zawodów "żużlowych na żywo", nigdy już nie będzie interesowała Cię "Kiszka"
        Kraków, czy jak jej tam. Terminarz ligi żużlowej znajdziesz na s. 249 TG TVP1.
        Trzymaj się ciepło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka