zielonki 22.03.07, 00:42 Forumowicze też piwinni składać oświadczenia. Wsza sędzia w Bytowie orzekł, że wpisy na forum to materiały prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonki Re: Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 22.03.07, 00:43 Bez urazy, ale miało być "wszak". Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 22.03.07, 08:29 To krok w kerunk dyskania kolejnego przyczółku. O tak dużej dotacji nie mogą decydować "wykształciuchy" tu muszą być swoi ludzie. NIecfh więc wszyscy członkowie komitetu honorowo zrezygnują, a powołani zostaną jedynie słuszni. Na złość Kaczorom, protestujcie, ale nie dajcie powodu do powołania na nowo składu komitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalista4 Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 22.03.07, 08:50 Jeśli panowie w SKOZK nie mają nic na sumieniu to dlaczego nie chcą wypełnić oświadczenia? A może jednak mają coś na sumieniu? A jeśli są tacy "honorowi" to niech wyp...ją z komitetu i najlepiej z Krakowa i to szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 15:30 Wiesz co, ja bym bardzo Ciebie nie chciała widzieć w Krakowie. Takie prostackie wypowiedzi to sobie daruj, bo Ciebie nikt tu nie obraża. I pewnie absolutnie nie dziwi Cię to, że ci ludzie składali oświadczenia lustracyjne już kilkakrotnie z racji innych pełnionych funkcji- dla mnie to paranoja, bo jakoś nie przypuszczam, że cokolwiek się w ich przypadku mogło zmienić. Ale może dla Ciebie normalną rzeczą jest to że się ludziom każe co chwila udowadniać ze nie są wielbłądami. Odpowiedz Link Zgłoś
janitor79 Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 22.03.07, 09:05 Gazeta "Wybiórcza" i jej lustracyjne fobie, te ataki Gazetki zrobiły się już nad wyraz kuriozalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jkmm2 Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 22.03.07, 10:37 Proponuję wpisać do deklaracji następujące oświadczenie:byłem tajnym współpracownikiem ORMO do którego zwerbował mnie KGB na zlecenie CIA a działałem w Korei Pólnocnej i byłem opłacany przez Securitate której pomagał Mossad.Kontrolę nad tą działalnością miała Stasi i BND.Temat mojej działalności:głupota rządzących!!!Swoje uwagi przekazałem Antkowi który je puścił w szeroki świat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANEK Re: Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji IP: *.icm.com.pl 28.03.07, 23:21 No ciekawe.... Mowia panowie: ze spolecznie, ze jakim prawem, etc... a ja sie dziwie: 1. dlaczego tak trudno powiedziec ze sie bylo porzadnym czlowiekiem (niby wstyd, ale jak zmuszaja, zeby powiedziec, to chyba warto?) 2. 100 mln zlotych do dzielenia, i mowia, ze spolecznie? ciekawe ile firm zaprasza na rauty, imprezki, zeby przy rozdzielaniu pieniedzy miec czlowieka sympatyzujacego, albo znajomego. Nawet nie dla lapowek, ale dla wiedzy co sie dzieje. Wiec nie histeryzujmy. Strasznie mnie smiesza, te 'spoleczne' bo nikt tam nikogo na sile nie trzyma. To jest raczej HONOR. A w PL honor byl dawniej rzecza swieta. Dopoki targowiczanie,lapiduchy i komuchy go nie zniszczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
lee20091 A kto Tajstera zlustruje???????? 22.03.07, 12:23 A kto Tajstera zlustruje ??? NO KTO ?? to proste NIKT bo to człowiek nad wszystkimi HA HA Ten kraków to bardzo dziwna kraina Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Odnawianie zabytków wyłącznie po lustracji 23.03.07, 09:25 Do PiS nie może po prosu dotrzeć, że ktoś może robić coś dla kraju, społeczeństwa czy swojego miasta bez jakichś ukrytych celów, po prostu dla dobra wspólnego - i w dodatku za darmo. Już to jest podejrzane. Na wszelki wypadek należy takich ludzi skontrolować, prześwietlić, a najlepiej zmusić do publicznej spowiedzi i samokrytyki. Co tam jakiś "etos inteligencji" - teraz to nazywa się "układ wykształciuchów". Gorzej, że to najwyraźniej zgadza się z poczuciem przynajmniej części społeczeństwa - stąd ta kretyńska argumentacja "jakby byli w porządku, to by im nie przeszkadzało. Jeśli protestują, to widocznie mają coś za uszami". Nie wiem jak ci argumentujący w ten sposób, ale dla mnie obowiązek składania oświadczeń na temat tego, czego się NIE robiło jest uwłaczający (chociaż lustracji nie podlegam ze względu na wiek). Widocznie mam inne poczucie godności. Czekam na wyrzucenie z komitetu Macharskiego (mam nadzieję, że oświadczenia nie złoży). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Kraków. Odnawianie zabytków - po lustracji IP: *.chello.pl 18.09.08, 11:52 Ciśnie się powiedzenie"Głupszym od nieuka jest głupiec wykształcony".Ręce opadają z bezsilności. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia ofiary durnej lustracji 18.09.08, 16:30 Lista odwołanych członków SKOZK: Arendarski Andrzej, Dunikowski Marek, Görlich Krzysztof, Gil Mieczysław, Hennelowa Józefa, Kaszyński Stanisław, Kornowski Wojciech, Kydryńska Aleksandra, Lassota Józef, Małkiewicz Adam, Meysztowicz Jerzy, Ochman Wiesław, Pacuk Stanisław, Pieronek Tadeusz, Popiela Tadeusz, Radwański Kazimierz, Russek Joachim, Rybarska Maria, Skoczek Tadeusz, Szklarczyk Bogusław, Terentiew Nina, Woźniakowski Jacek, Zachwatowicz Krystyna. Ponadto kilka osób zrezygnowało z członkostwa w proteście. Odpowiedz Link Zgłoś