edeka5 07.03.06, 18:28 No, no, no, ale powrót syna marnotrawnego Z wysokiego pułapu, z takim opowiadaniem ... Ale proszę dalej, bo urwało Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Do 36krzyśka 07.03.06, 21:18 Mmmmm.... zaczyna się pięknie oraz intrygująco. I zamek już się pojawił, czyli będzie tajemniczo. Lubię te klimaty i już ostrzę sobie apetyt, ale błagam - nie odsuwaj tego talerza w połowie zdania, bo to nieludzkie jest. Po takiej przystawce, jeśli kucharz chce wyjść cało z tego lokalu - musi być danie główne. Przednówek jest, człowiek zmęczony zimą, więc cierpliwości nie ma i może wyjść z siebie... Krzysiek, dawaj dalej, proszę! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do 36krzyśka 07.03.06, 22:01 ..zeby tak urwac w polowie zdania i zginac na dlug, to skandal ! Witaj Krzysku i nie przepadnij znowu akurat teraz. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Do 36krzyśka 07.03.06, 23:37 Moze Go wlasciciel worka marynarskiego dorwal? =8-O Odpowiedz Link
groha Re: Do 36krzyśka 07.03.06, 23:37 Z tych, kurka wodna, nerwów, sama zaczęłam grzebać po uzależniającym internecie, hehe i znalazłam, to na czym zawiesili się Rafał z Kisielem: www.miasta.internet.v.pl/miasta/chociwel.htm To teraz czekamy, co z tego wyniknie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 01:05 "W 1375 roku księga Karola IV wymienia zamek w Chociwelu jako jeden z 12 najsilniejszych zamków rodu Wedelów na wschód od Odry." Zamek rodu Wedelów (Wedlów) - smacznie to brzmi Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:19 Krzysiu, litosci ! Nie mozesz calej powiesci w jednym watku opublikowac ?? Mamy tak latac po watkach, a jak watki sie rozejda to dopiero bedzie szukanie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:22 próbowałem w jednym wątku ale mi odrzuca bo za dużo znaków binateralnych cokolwiek to znaczy! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:27 OK, sytuacja opanowana, zmusiłem kompa do współpracy będzie wszystko w jednym wątku Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:31 I pamietaj ze post moze miec tylko 200 wersow, inaczej ci tekst ucina, a my za uciete w polowie zdania.. mordujemy. ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:37 obcinanie opanowane, kazdy zakończony fragment będzie miał cdn, a to oznacza ze z uporem maniaka bede kontynuowal powiesc. sam jestem ciekaw co z tego wyniknie, poza wywaleniem mnie z pracy Odpowiedz Link
altu Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 11:40 hm.. niezle sie zaczyna. ja sobie cyztam i z boku obserwuje. jak na razie - masz juz reklame.. w linku pzodrawiam Odpowiedz Link
groha Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 14:31 Krzyśku, ja poproszę o ten widoczek, bo muszę mieć pożywkę dla wyobraźni. Chyba zmęczona jestem, bo mi się zaczyna nakładać. Tam duch pif-paf, tu tajemniczy gość i świecące okienka piwniczne. Nawet baron von Duperstangel mi się rozdwoił Złapałam się na tym, że czekam, kiedy Kisiel z Rafałem pójdą do Luśki na super pierogi... Wybaczcie, w pewnym wieku chyba coś się robi z podzielnością uwagi. Oczywiście, że czekam z pazerną chciwością na ciąg dalszy obu tajemniczych historii i publicznie obiecuję, że jeśli nie pociągniecie tego do końca, jak należy, to moja zemsta będzie okrutna. Krzysiu, dialogi świetne! Ale gdyby mogli zaczynać zdanie z dużej litery, to chyba lepiej by się czytało, nie uważasz? To tylko tak, na zupełnym marginesie Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 14:40 staram się jak mogę, litery uwzględnie, ale juz widzę że mi wskoczył jakis Krzysiek pod koniec ostatniej cześci. Wstępnie Rafał miał być Krzyskiem, ale doszedłem do wniosku, że to zakrawa na megalomanię liczę na wyrozumiałośc p.t.Czytelników, w końcu to grafomańskie dzieło a widoczek murów kryjących tajemnicę jest tu: 213.227.74.104:81/bbb/show.php?doc=zamki/zp/karkowo Odpowiedz Link
edeka5 Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 16:38 Nie wytrzymam. Jako, że bywam w Zachodniopomorskim, to muszę zobaczyć osobiście Karkowo. Może latem, przy okazji pobytu na Borneo. Odpowiedz Link
april02 Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 15:00 A wiesz, że to by było nawet interesujące doświadczenie. Jutro zagonię Luśkę do robienia pierogów, tak na wszelki wypadek Odpowiedz Link
ida14 Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 14:46 No to ja chyba tez musze przeczytać. Narazie sledze losy Luski, ale mam strasznie mało czasu wiec czasem zbieraja mi sie trzy odcinki na raz i meczą mi sie oczy. Jak znajde chwile to i ta powieść przeczytam Odpowiedz Link
groha Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 15:08 Krzysiu, spokojnie, przecież jesteś wśród swoich Rozumiemy, jak to ciężko, gdy na ramieniu siedzi muza i pogania, a za plecami czai się szef) Pałac w Karkowie wzbudził we mnie zachwyt i furię, jak zwykle. Tak mam, gdy patrzę na ruiny. Nie dość, że tym neogotyckim cacuszkom zwykle najbardziej dokopywała władza robotniczo-chłopska, to teraz są przedmiotem różnych kapitalistycznych przekrętów. No, coś mi się robi. Ależ ten musiał być piękny w pełni rozkwitu! Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 16:02 Krzysku - genialny jestes. Pisz dalej, nie zwazaj na szefa. Zarobisz kiedys fortune z ksiazek. Jakby co, to ja Ci to pierwsza przepowiedzialam. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Do 36krzyśka 08.03.06, 17:39 lol21ndm napisała: > Krzysku - genialny jestes. Pisz dalej, nie zwazaj na szefa. ... Co Ci tam szef, tu stada żądnych wiedzy o tajemniczym zniknieciu panny Edyty czekają. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Do 36krzyśka 15.03.06, 22:21 Krzysku kochany. Dalej mowie, ze masz talent. Swietnie sie czyta i z tego tez powodu mam pytanie - bedziesz wydawal? albo chociaz udostepnial w jednym kawalku? czy kopiowac mam? Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Do 36krzyśka 17.03.06, 23:46 Nie wiem, czy to bylo bezposrednio do mnie, ale odpowiadam: ...szczerym. Odpowiedz Link
groha Re: Do 36krzyśka 28.03.06, 15:13 Widzę, że jesteś, więc pozwolę sobie zadać inteligentne pytanko: jak tam z ciągiem dalszym? Mam nadzieję, że te stare fundamenty po wyburzonym budynku, to nie ostatnie zdanie? Nie poganiam, absolutnie, tak tylko pytam, bom ciekawa Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do 36krzyśka 28.03.06, 15:30 alez oczywiscie ze bedzie cdn, tylko ze mnie w pracy w kierat zaprzegli a po 18 to juz glowa nie ta. a komp w domu nadal strajkuje Odpowiedz Link
goonia Re: Do 36krzyśka 21.04.06, 23:37 Ja bym bardzo chciala wiedziec dlaczego ja po raz drugi czytam watek z komentarzami a powiesci nie?!!!!!!! Zabieram sie zaraz, komentarz bedzie w przyszlym tygodniu Odpowiedz Link
goonia Re: Do 36krzyśka 25.04.06, 16:59 Padlam na kolana i tak mi zostalo. Prosze o jeszcze! Duzo, szybko i dobrze, ma sie rozumiec. Odpowiedz Link