Dodaj do ulubionych

Pleśń w domu

01.04.07, 12:33
Witm.KUpiłem stary dom.Wyremontowałem go,ale teraz okazało się że nie ma
izolacji poziomej.Na scianach pokazuje się pleśń.Proszę o porade lub firme
która by coś zrobiła.Jestem z okolic Krakowa.
Obserwuj wątek
    • laenia Re: Pleśń w domu 01.04.07, 15:03
      Mam ten sam problem w domu - pleśń wylazła nagle, po 30 latach. Ja znalazłam w
      Panoramie Firm firmę Bud-Rem (tel. 012/6479305), która zajmuje się m.in.
      odgrzybianiem budynków. Na razie tylko obejrzeli i wycenili, więc nie wiem
      jeszcze, czy warto ich polecić. W każdym razie bądź przygotowany na to, że
      trzeba odkuć tynki i wymienić tylne ścianki mebli, jeśli przylegały do
      zapleśniałej ściany.
    • krakowiaczek_pl Re: Pleśń w domu 01.04.07, 21:24
      Mnie niestety też to spotkało - odbyło się to przez stopniowe podcinanie budynku - ok. 1,5 metrowe odcinki, wkładaniu papy i zalewaniu betonem.
      • polski0001 Popytajcie tutaj 01.04.07, 21:47

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=217

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e5fc0ba7d3dec99.html
      • bluszczu77 Re: Pleśń w domu 02.04.07, 17:21
        Witam.Sam pan to podcinał czy odpowiednia firma to robiła.Jak firma to jaki
        koszt?
        • krakowiaczek_pl Re: Pleśń w domu 04.04.07, 07:04
          Firma wyceniła to na ok. `10 tys zl - ale chcieli zrobić to metodą "iniekcyjna" czyli coś tam wstrzynkąć w fundament - ale to tylko na 10 lat mialo wystarczyc.
          Wiec zrobilismy to sami z tesciem. Naszczescie spoina którą szliśmy była bardzo słaba i piłą "moja-twoja" poszło bez problemu.
          • bluszczu77 Re: Pleśń w domu 04.04.07, 14:24
            MAm jeszcze pytanie.Tą spoinę dawaliście poniżej wylewki wewnątrz domu?
    • al.dona Re: Pleśń w domu 04.04.07, 14:37
      Slyszalam o elektrycznym osuszaniu fundamentow - moj znajomy musial to zrobic,
      bo tez nie mial poziomej izolacji. To faktycznie jest problem
      • bluszczu77 Re: Pleśń w domu 04.04.07, 18:23
        Jutro ma przyjechać z firmy Wigopol ,zakłada jakieś urządzenie które osusza
        fundamenty.Za bardzo też nie wiem o co chodzi.Koszt na 100m/2 domu to 9 tys.NIe
        wiem czy się zdecyduje (troche za drogo na mnie)
        • dokto Re: Pleśń w domu 04.04.07, 18:50
          A co z zabezpieczeniem p.wilgociowym fundamentów. Dopóki tego nie zrobisz nie
          ma sensu ich osuszać.
          W tej sprawie polecam stronę muratora. Tam poczytaj, popytaj a potem działaj.
          • bluszczu77 Re: Pleśń w domu 04.04.07, 22:45
            Jeszcze nie jest powiedziane że ma je osuszyć tylko przyjedzie i zobaczy co się
            da zrobić.Myśle że wpadnie na pomysł ,że przed osuszeniem trzeba najpierw
            zabezpieczyć fundamenty aby nie podciągała wilgoć!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka