Dodaj do ulubionych

Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:23
nie mówi się "na Podgórzu", tylko "w Podgórzu"! Do 1915 roku Podgórze było
osobnym miastem, połączonym (nie przyłączonym) z Krakowem dobrą wolą obu
miast.
Szanujmy takie językowe, typowo krakowskie rodzynki, tworzą magię tego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: breslauer w Podgórzu, a nie na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:24
      nie mówi się "na Podgórzu", tylko "w Podgórzu"! Do 1915 roku Podgórze było
      osobnym miastem, połączonym (nie przyłączonym) z Krakowem dobrą wolą obu
      miast.
      Szanujmy takie językowe, typowo krakowskie rodzynki, tworzą magię tego miasta.
    • mar_dub Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 01.04.07, 19:35
      o tak ja tez uwielbiam podgorze.....a zwlaszcza cra cra cracovia hooligans
      • dawid_kot w bloku rotacyjnym 01.04.07, 19:54
        na Józefińskiej jest akurat wisla

Drukarnia ma obsuwe z otwarciej jakies pol roku, ale dobrze, ze juz jest,
        brakowalo jej
    • Gość: asd Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.chello.pl 01.04.07, 20:17
      moj nauczyciel pochodzacy z Kielc mowi tak samo.. 'konsekwentny bede, jade NA
      HUTE, NA PODGORZE, NA BRONOWICE..' ;/
      • Gość: Mary Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: 195.150.133.* 02.04.07, 07:46
        Z tym "na Hutę" to chyba przesada... może tak rzeczywiscie mówią w Kielcach...
        ale tu nie Kongresówka!
      • Gość: eso Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.net.autocom.pl 02.04.07, 20:48
        Znaczy ze co bo nie wiem o czym piszesz?
      • Gość: Abrakadabra Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 12:11
        Na Hucie to można pracować, jedzie się do Huty i mieszka w Hucie.
    • Gość: Pawel Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.171.128.130.crowley.pl 01.04.07, 21:31
      Poziom czytelnikow Wyborczej chyba mocno sie obnizyl - dyskutuja tylko o tym,
      ktorzy kibice dominuje w tej czesci miasta.
      A z tym "planami rzadzacych" co to niby takie dobre dla Podgorza, to moze nie
      przesadzajmy: kladke w tym miejscu planuje sie od wielu - trudno wiec zasluge
      przypisywac prezydentowi, projekt budynku Crikoteki - z tym zgadzaja sie wszyscy
      lacznie z jurorami konkury jest zenujacy. Plany na zniszczenie Fortu i Wzgórza
      sw. Benedykta trudno uznac za wyraz troski "rzadacych" o Podgorze, zreszta
      podobnie jak 9-pietrowe blokowisko planowane na miejscu Vistuli, ktore zasloni
      nie tylko Podgorze, ale i nawet Krzemionki, ze nie wspomne o planowanym
      podziemnym parkingu pod rynkiem podgorskim, ze stacja trafo na samym srodku i
      wylotami szybow komunikacyjnych przed kosciolem. No wiec nie przesadzajmy z tymi
      planami "rzadacych", ze to niby przemawiaja na korzysc...
      • Gość: Eddie Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: 195.150.133.* 02.04.07, 07:52
        Oczywiście, najlepiej na wszystko mówić, że jest do nieczego. I kładka (co to
        ma za znaczenie kto ją wymyślił? Ważne, by wreszcie powstała!). I parking (też
        nie widzę problemu - chyba pod Rynkiem Podgórskich nie ma jakis szczególnych i
        wartych ochrony reliktów archeologicznych, a jeśli sądzisz, ze takich
        parking "zniszczy" Rynek, to koniecznie pojedź do Poznania i przejdź się na
        Plac Wolności!) Tak wiec najlepiej być na "nie". To nic nie kosztuje!
        • Gość: Pawel Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.171.128.130.crowley.pl 02.04.07, 11:42
          A ja polecam obejrzenia planow, jakie zostaly wykonane dla Rynku Podgorskiego -
          to tez nic nie kosztuje, a pozwala na wyciagniecie wnioskow o faktycznych
          zamierzeniach...
      • Gość: zwierzyniecki marudzisz strasznie IP: *.crowley.pl 02.04.07, 10:05
        ty, Pawel, a nie przesadzasz Ty czasem z tym wybrzydzaniem ?
        stacja trafo na srodku nie pasuje ? mozna ja przesunac. wyloty tez. chyba ze
        nie pasuje Ci parking w ogole. blokowisko tez.. lepsza buda vistuli ktora tam
        jest, no nie?
        nie bardzo widze jaka jest Wasza wizja rozwoju... nic duzego nie robic i nic
        bron boze nie zmieniac ? tylko male knajpki, wina musujace i szynka
        prosciutto ? to nie Paryz, tu tak sie nie da;
        chodzi o rzeczywisty rozwoj (ok, z glowa) a nie o stworzenie slodkiego skansenu
        dla turystów.
      • Gość: pomysl troche Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:18
        bzdura! cricoteka zapowiada sie swietnie, o czym mowilo rowniez i jury konkursu!
        i do tego byc moze niedaleko stanie muzeum sztuki wspolczesnej. oba, co jest
        pewne, fantastycznie wplyna na rewitalizacje jeszcze zapuszczonych i
        zapomnianych miejsc. o ile same sie wczesniej nie zrewitalizuja oczywiscie.
        podgorze, co jest jasne od dobrych kilku lat, musi odzyc i wlasnie odzywa.
      • Gość: asasello_krakow Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.ghnet.pl 02.04.07, 10:48
        czy "wszyscy", to Twój pseudonim? wybacz, ale masz tendencje do wypowiadania sie
        nie w swoim imieniu, a co gorsza przekręcania faktów. bo jak ktoś tu już
        wspomniał, akurat projekt Cricoteki spotkał się z dobrym przyjęciem - nie
        wyłącznie, rzecz jasna...tak generalnie, to mam wielki problem z Waszą
        działalnością, bo walkę o słuszne sprawy (fort św. Benedykta) przeplatacie z
        tymi częściowo słusznymi (apartamentowiec na miejscu Vistuli - ochrona widoku
        tak, ale nie tak jak proponujecie Wy i radni...) oraz zupełnie populistycznymi
        atakami na niemal każdego inwestora, który ośmieli się postawić nogę na prawym
        brzegu Wisły (np. Qubus) nawet kładka Wam się nie podoba...
        na szczęście nie wykazujecie 100% skuteczności, bo Podgórze potrzebuje rozwoju.
        z głową, ale jednak rozwoju.
        • Gość: Pawel Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.171.128.130.crowley.pl 02.04.07, 11:38
          Napisanie, ze 'nawet kladka nam sie nie podoba' jest oczywiscie kompletna
          brednia, bo jestesmy jej ogromnymi entuzjastami! Nikt z nas tez nie domaga sie
          pozostawienia Vistuli przy Nadwislanskiej, uwazamy jedynie ze 9 pieter, to duzo
          za duzo. Zgadzamy sie, ze Podgorze potrzebuje rozwoju i proba zarzucania nam, ze
          tak nie jest wynika zapewne z nieznajomosci naszych dzialan i pogladow...
        • Gość: zwierzyniecki Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.crowley.pl 03.04.07, 09:32
          asaselo, podpisuje sie wszystkimi rekami pod tym co napisales !
          niemal z ust mi wyjales
    • Gość: smoook Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:47
      Będą tu ślimaki, dobre wina musujące, sery i włoska szynka prosciutto.

Trochę to mało oryginalne i przyciągnie chyba tylko paru nadętych noworyszów i
      nietrzeźwych Angoli. Zapiekanki, kiełbaski i oscypki na Kazimierzu biją
      prosciutto na łeb i na szyję.

Wina MUSUJACE? To jest jakiś żart Hmm?
      • Gość: ? Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 22:16
        a gdzie jest ten Podgórz???
        • Gość: Helmuth Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.chello.pl 01.04.07, 22:41
          Asd z całym poszanowaniem dla Ciebie, zastanów się czy da się powiedzieć
          logicznie "Jade w Podgórze, jade w Bronowice, jade w Hute", trudno nie mowic
          wtedy "jade na Podgórze". Chodzi tu Nam o: "jestem w Podgórzu", a nie "jestem na
          Podgórzu", bo nie mówi się "jestem na Krakowie" i "jestem na Hucie"...

Pawle trzeba inaczej spojrzec na to kto komentuje artykuł, ważne że czyta
          artykuł -> czyta -> rozwija się -> staje się inteligentnym człowiekiem... taki
          proces trwa długo. ;)

Smook szczególnie ze (koszerne) oscypki i kiełbaski to tradycyjny żydowski
          pokarm prosto z Kazimierza... nie rozśmieszaj ;):):)

"a gdzie jest ten Podgórz???"
          Trudno nie wiedzieć gdzie jest Podgórze, jak sie czyta gazete wyborczą, dział
          Kraków (zakładam ze czyta) i dodatkowo nie ma wiedzy jak sie odmienia przez
          przypadki... :D:D

• Gość: Monika Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:49
            Nie jadę "na Podgórze" tylko do Podgórza ,do Bronowic ,do Nowej Huty. Piszmy i
            mówmy po polsku
            • Gość: MichalM Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.idc.net.pl 02.04.07, 12:44
              Ale o co chodzi przeciez jak pytamy o droge to mowimy "Hej Panie kaj na Kraków"

:)

Pozdrawiam
              MichalM
          • Gość: ? "a gdzie jest ten Podgórz" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 06:33
            widzę że jestem tu chyba jedynym

nienapływowym mieszkańcem Krakowa :-)
            • Gość: nikita Re: "a gdzie jest ten Podgórz" IP: *.ssm.lama.net.pl 02.04.07, 07:49
              Nie jesteś jedynym:)
              Mam nadzieję (cichą)że w miejscu Vistuli nie powstanie blokowisko.
      • Gość: d. Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.04.07, 12:52
        > Wina MUSUJACE? To jest jakiś żart Hmm?

Dlaczego żart?

Spróbuj prosecco albo innego włoskiego frizzante. Nie ma nic lepszego, jak zimne
        prosecco na łonie natury w gorący letni dzień.
      • Gość: 123 Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 02.04.07, 18:27
        Wiesz, to po prostu kolejna reklama zaprzyjaźnionego geszeftu - tym razem z
        mafii Łodzińskich
    • allspice Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 02.04.07, 08:52
      Kraków jest Wielki i wkrótce wszystkie dzielnice zostaną zadeptane przez
      turystów:)))
    • sceptyk31 Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 02.04.07, 09:00
      Tylko dojechać do Krakowa od strony wschodniej to katorga, może by przyszył coś
      w tej dziedzinie i zamiast poszerzania poboczy, poszrzył całą drogę ?
      • Gość: archifun Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:08
        Z tą kładką to należałoby ogłosić nowy konkurs bo w ostatnim wybrano projekt,
        który nie spełnia wymogów żeglugowych - prześwit, a konstrukcja posadowiona
        jest poniżej poziomu wody powodziowej i niszczy zabytkowe wały, które są
        przecież urządzeniami przeciwpowodziowymi. Jej konstrukcja raczej przeczy
        osiągnięciom inżynierii mostowej, a żebra łączące pomosty to niezły poligon dla
        parkurowców lub samobójców. Ciekawe też jak ta kładka kiwałaby się na wietrze.

Oczywiście można po raz kolejny złamać prawo zamówień publicznych i to wszystko
        poprawić, tylko, że będzie to juz zupełnie inny projekt. Zachęcam wszystkich do
        wzięcia udziału w kolejnym konkursie, bo to bardzo inspirujący temat, tylko
        szkoda, że urzędnicy z magistratu nie potrafią merytorycznie oceniać koncepcji
        wedle stworzonych przez samych siebie obiektywnych i merytorycznych kryteriów.

Podobał mi się pomysł, który zdobył drugie miejsce: Lewickiego i Łataka, mimo,
        że gęsta konstrukcja całkowicie zasłaniała krajobraz bulwarów w bliższej
        perspektywie. Ale zamysł był oryginalny, szkoda, że nie wygrał, bo bardzo
        jestem ciekaw jak autorzy chcieli go zrealizować w skali 1:1. Jury chyba się
        przestraszyło, a trzeba było próbować, skoro nie wzbudza w nich lęku I Nagroda.
        W przypadku cudu powodzenia Podgórze miałoby przełomowe dzieło inżynierii.

Szkoda, że nie wszystko co się komu wizualnie podoba jest realne. Świat byłby
        niebywale piękny. A tak jest tylko piękny. I tego się raczej trzymajmy.
    • Gość: SMOK Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: 195.116.28.* 02.04.07, 10:37
      Pozdrawiamy Henia:D
    • Gość: Houk podgorze.pl to banda oszołomów. IP: *.um.krakow.pl 02.04.07, 10:54
      a Podgórze ma szansę być atrakcyjną dzielnica - i to bardzo, ale nigdy nie
      pokona Starego Miasta.
      • Gość: Pawel banda oszołomów? IP: *.171.128.130.crowley.pl 02.04.07, 11:46
        Chyba sie nie znamy? Zapraszam na spotkanie PODGORZE.PL. Porozmawiamy o tym, kto
        jest oszolomem, a kto nie...
        • Gość: Tomek Ja wole Nowa Hute... IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 02.04.07, 12:05
          Pozdrowienia dla wszystkich
          • Gość: ABIL Re: Ja wole Nowa Hute... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:57
            nowa huta to nie jest zaden Krakow. To zenada ze probuja sie wsiowi podszywac
            pod Krakowian. Bez wstydu
            • Gość: Wsiowy Re: Ja wole Nowa Hute... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:34
              Abil propnuję żebys w przyszłości używał nicka bardziej adekawtnego do twojego
              poziomu(dodaj 2 litery na początku,jedną usuń i bedzie ok)Czy ci się to podoba
              czy nie to NH formalnie od 1951 roku jest częśćią Krakowa.
              Może wytłumaczysz jakie dzielnice wg. Ciebie "są Krakowem" a jakie już
              nie!!!!Czy Nowy Kleparz, Kazimierz, Stradom, Krowodrza towg. ABILA to jeszcze
              Kraków??
              Bez wstydu to jesteś Ty ABIlu pisząc tego typu posty.
            • Gość: Tomek Re: Ja wole Nowa Hute... IP: *.ppp.tiscali.fr 02.04.07, 21:16
              Wole NH bez wzgledu czy uwazasz ja za czesc Krakowa czy nie. Wg mnie bardziej
              probujesz podszywac sie pod inteligenta niz nim jestes.
              • Gość: Tomek Re: Ja wole Nowa Hute... IP: *.ppp.tiscali.fr 02.04.07, 21:17
                to byla uwaga to Albi'ego czy jak mu tam
            • Gość: zwierzyniecki ABI to cham IP: *.crowley.pl 03.04.07, 09:37
              ABIL przedpiszcy potraktowali Cie zbyt uprzejmie i taktownie,
              ja napisze wprost:
              jestes chamem i wywloka. obrazasz wielu ludzi z premedytacja.
              twoja obecnosc zasmieca forum.
          • Gość: ashka79 Re: Ja wole Nowa Hute... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:25
            nie bój nic - najpierw był rynek potem kazimierz - teraz podgórze ... Przyjdzie
            czas na NH:)
      • Gość: Norbert Re: podgorze.pl to banda oszołomów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:22
        racja! sami skanseniście którzy nie rozumieja rozwoju. Ich głównym celem jest
        protestowanie i blokowanie inwestycji. Z nimi podgórze to będzie się jeszcze
        dłuuuugo rozwijać.
      • Gość: m_q podgorze.pl to banda oszołomów - napisał urzędas IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 22:48
        ... z Magistratu ( IP: *.um.krakow.pl ).

Czyżby absolwent informatyki w szkole prezydenta-profesóra liczacy na premię dla
        lizusa?
    • Gość: Listekklonu Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:10
      Nawet na Kazimierzu nie ma takich boskich żuli jak w Podgórzu.
      • Gość: O.o Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:34
        Widze, że pęd do bycia "trendy", na czele "awangardy", cool, off, no mainstream niektórym robi wode z mózgu. Kto wie, może niedługo na topie będą niedzielne spacerki po terenie szpitala na Babińskiego. To by w sumie pasowało "awangardzie".
        • Gość: 123 Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 02.04.07, 18:31
          LOL (jak to się mówi teraz), dobre - poperam :))
    • mwp1969 idze idze bajoku 02.04.07, 13:07
      Najważniejszym elementem magicznej atmosfery Kazimierza sprzed kilku lat było to, że;
      A. było tanie piwo
      B. nikt poza krewnymi i znajomymi królika nic o tej fajnej atmosferze nie wiedział (nie było cwanych restauratorów, mafii, plastików, warszawiaków, anglików i drogich bryk ruszających z piskiem opon - jak teraz).
      Od kilku lat kilku kolesi i koleżanek próbuje lansować podgórze - i myśle, że na tym etapie to się już atmosfera kazimierzowska sprzed 10 lat nie uda. A jak powstanie nowe magiczne krakowskie miejsce to się o tym raczej z gazet i internetu szybko nie dowiecie.
      • Gość: 123 Re: idze idze bajoku IP: *.range86-131.btcentralplus.com 02.04.07, 18:33
        Kolejny mądry głos!
    • ebe4 Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 02.04.07, 15:00
      Wreszcie ktoś zauwazył ze druga strona Wisły kryje piękne miejsce!!! Na
      bulwarach mozna specerowac tylko jedną stroną Wisly po po drugiej są same
      przeszkody - zagrodzone, nie ma przejsc - a tymczasem takie miejsce powinno
      zyć!!!! Powinny byc ławki, latarnie, kawiarenki w pobliżu!!! Tymczasem Podgorze
      ejst piekne, kamienice sa sliczne chociaz zaniedbane, stad sa piekne widoki i
      jest blisko do centrum:) Czy MIASTO mzoe cos zrobic laskawie zeby rzeka w
      naszym miescie zaczela zyc ? Haaaaaaaaaaaaaalo.
    • jan.raszewski Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 02.04.07, 16:05
      Panowie nic dwa razy sie nie zdarza!!!!Dlatego nie uda sie wam zrobić z Wolnego
      Królewskiego Miasta Podgórze najmodniejszej dzielnicy Krolewsko Stolecznego
      Miasta Krakowa,ta dzielnica P. ktora ma byc jak zrozumialem wczesna "kopia"
      Kazimierz, to jakaś pomyłka.Taki produkt na rynku juz jest a na drugi taki sam
      nie ma miejsca.Kazimierz chociaż zyskal bardzo duzo w stosunku do krakowa to
      jednak go nie zdetronizowal to zupelnie coś innego, inna skala.Wieksze szanse na
      zajęcie III miejsca w rankingu popularnych dzielnic Krakowa ma NH ( chociaż
      takich tlumów turystów jak na Kazimierzu nigdy tam nie będzie bo proponuje cos
      innego, Podgorze proponuje tak naprawdę old schoolowy Kazimierz II!!
      • Gość: nique-a Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:28
        ha! czy chcemy czy nie Podgorze i tak bedzie centrum swiata i rozrywki za pare
        dobrych lat! a to dlatego (panie Raszewski) ze ta oto dzielnica nawet na dzien
        dzisiejszy ma wiecej walorow niz Kazimierz i nie bedzie ona jego kopią a
        alternatywą. A do Huty prosze pana to troche daleko choc nie ukrywam ze duzo
        poszlo do przodu w tamtejszym regionie i ja nie krytykuje a gratuluje!
    • Gość: x Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski 1525 IP: *.crowley.pl 02.04.07, 17:11
      ?
      • Gość: SMOK Re: Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski IP: *.net.autocom.pl 02.04.07, 19:51
        Usunieto poniewaz wg najnowszych badan historycznych znalezione zostaly dowody
        na to ze Hołd Pruski byl w roku 1527 i nie w krakowie tylko w Wadowicach w
        miejscu gdzie pozniej mieszkal Karol Wojtyła.
        • Gość: x Re: Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski IP: *.crowley.pl 02.04.07, 20:48
          myslisz ze cos madgrego napisales? oj biednys ty biedny w tym swoim
          uk-pubo-krakowku
    • popijajac_piwo Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? 02.04.07, 20:46
      już dawno mówiłem, że Stare Podgórze rządzi...
    • Gość: krak super - !!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 21:40
    • Gość: Hejnałko Czołem, pokraki z (po)Krakowa! IP: *.109.rev.vline.pl 02.04.07, 23:33
      :)
    • Gość: hhhhoooorsejten wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 02:27
      Ahojże cztwa internauci.
      U nas w wałbrzychu też mamy podgórze.
      Rządzi tutaj JERE.
      Zapamiętajcie to słowo.
      • mniklas5 Re:bezpieczenstwa 03.04.07, 05:39
        nie bardzo rozumiem aspektu rowerowego dla stalych bywalcow i prowadzenia
        restauracji, czy ci bywalcy mieliby dojezdzac z domu do restauracji,a co z
        goscmi bywalca , czy tez zrzucac wage po posilku.
        druga sprawa czy chuligani Wisly nie przychodza do tej dzielnicy, inaczej
        byloby niebezpiecznie, czy w ogole w tej sytuacji jest bezpiecznie, czytalem o
        chuliganach- turystach z Anglii czy Szkocji. Nie wiem czy skorzystam z takiej
        oferty turystycznej
    • Gość: amulet Re: Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:37
      NAJWAŻNIEJSZE ZE W KONCU OTWORZYLI DRUKARNIE - BYŁAM STAŁYM BYWALCEM I SZCZERZE
      MOWIAC TRUDNO BYLO ZNALEZC "ZASTEPSTWO" WIEC HIP HIP HUUUUUUURA A MALKONTENCI
      NIECH SIEDZA W DOMACH ALBO INNYCH DZIELNICACH O CO TEN DYM?
    • Gość: burarura Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: 195.94.195.* 23.08.07, 16:37
      nareszcie :))))
      jako przewodnik po Krakowie (co, zebysmy się dobrze zrozumieli,
      oznacza równie że po Kazimierzu, Nowej Hucie, Podgórzu, Zwierzyńcu,
      itd....) uważam, że Podgórze zdecydowanie powinno zacząć "bardziej
      życ". Jest niesamowitą dzielnicą, przesiąkniętą historią, najstarszą
      i najnowszą, ludzie!! - od Kraka do getta. Należy się naprawdę mądry
      plan zagospodarowania/rewitalizajci, czy jaktam to juz nazwiemy.
      Taki, który ułatwi życie mieszkańcom, ale też taki, który uczyni go
      atrakcyjniejszym turystycznie i kulturalnie.

Uwielbiam Podgórze.
      A najbardziej Park Bednarskiego :)
    • Gość: solz Podgórze najmodniejszą dzielnicą Krakowa? IP: *.net.autocom.pl 30.03.08, 22:13
      Znalazłem jeszcze inny ciekawy serwis o podgórzu.
      podgorze.ovh.org
    • Gość: kemot modne podgorze??? IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.08, 13:10
      tak, najbardziej oczekujemy wszyscy angielskiego pubu! bardzo originalny i
      modny pomysl! powiedzialbym ze nawet na skale europejska wyjatkowy... zalosne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka