Dodaj do ulubionych

II LO Sobek

13.05.03, 15:47
Czy są tu jacyś ludzie z dwójki mojej kochanej???
Obserwuj wątek
    • adam.67 Re: II LO Sobek 13.05.03, 16:01
      > Czy są tu jacyś ludzie z dwójki mojej kochanej???
      Zdziwisz się pewnie, ale są :)
      Melduję się pierwszy (matura rocznik 1986)
      Pozdr.
      A.
      • Gość: lukrad Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 16:59
        Cześć! Ja jestem matura ad '94. Jeżeli chcecie poznać jakieś moje opinie i
        wspomniena to przygotujcie sie na mocną dawkę defetyzmu ;))
      • Gość: magda3005 Re: II LO Sobek IP: 217.153.44.* 13.06.03, 09:45
        Zgłaszam sie matura maj 1992!!
    • Gość: Radny Re: II LO Sobek IP: 62.121.128.* 13.05.03, 16:58
      I ja też.Matura 1978.
      Siekiera ,motyka piłka ,szpula ,
      IV A olewa Gula !
      Ostatnio mieliśmy nawet spotkanie naszej klasy ,po 25 latach.
      Pozdrawiam
      • Gość: lukrad Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 17:01
        To ja jestem nawet nie taki dawny absolwent ;)
        • kat.ia Re: II LO Sobek 13.05.03, 17:10
          Ja też dojrzałam w 94
          • Gość: lukrad Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 17:15
            kat.ia napisała:

> Ja też dojrzałam w 94
            To zdradx jeszcze w której klasie, bo ja EEEEEEEEEEEEE...
            • kat.ia Re: II LO Sobek 13.05.03, 18:06
              Klasa C
              • Gość: lukrad Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:45
                To za co tak kochasz tę naszą byłą szkółkę? Bo ja mam do niej stosunek obojętno-
                ambiwalentny. Graciarnia niezbyt porywających wspomnień, było, minęło.
                • kat.ia Re: II LO Sobek 14.05.03, 15:04
                  a mi jakiś sentyment pozostał, już nie jeden raz natknęłam się na ludzi z II i
                  ciekawa byłam czy tu też są, no i są. Zresztą co się dziwić K-ów jest mały. No
                  to u Ciebie lokalny patriotyzm zanikł.
                • kat.ia Re: II LO Sobek 14.05.03, 15:12
                  poza tym moja szefowa jest z Nowodworka i tak jakoś od razu bardziej polubiłam
                  starą budę :)))
      • adam.67 Re: II LO Sobek 14.05.03, 08:32
        > I ja też.Matura 1978.
        No to może spotkamy się na obchodach rocznicowych w tym roku? chętnie wymienię
        uścisk dłoni z wyrazami szacunku...

A z przyśpiewek:
        Siekiera ,motyka, Słoń Trąbalski
        Porąbany Osiewalski
        Siekiera motyka zęba ból
        Porąbany Stefan Gul.

• kat.ia Re: II LO Sobek 14.05.03, 15:10
          coś właśnie słyszałam o spotkaniu rocznicowym od kogoś z klasy, ale mgliste
          informację, jak się czegoś dowiem, to nie omieszkam Ci dać znać. Ja bardzo
          chętnie przyjdę pooglądać stare mury. Mój rocznik już nie śpiewał o Gulu, za to
          uczyła mnie Gulotka informatyki i pamiętam, że dała mi popalić :))). Pozdr.
          • adam.67 Re: II LO Sobek 15.05.03, 08:54
            Ja mam namiary na ludzi, którzy zbierają kontakty (numery telefonów z artykułu
            w GW), mogę Ci podać jeśli chcesz?
            Pozdr.
            • kat.ia Re: adam67 15.05.03, 11:37
              ostatnim razem, kiedy było spotkanie to pamiętam, że puścili ogłoszenie w
              Kronice K-wa, to było jakieś kilka lat temu i z tego co słyszałam (nie byłam
              niestety) to była przewaga starszych absolwentów. W młodych rocznikach więzi
              zanikają, może to już nie jest ta sama dwójka, co kilkadziesiąt lat temu.Co do
              namiarów to chętnie, może coś z tego wyniknie. Z tego co widzę to tylko my
              jesteśmy na tak, reszta coś nie bardzo. Może my jacyś dziwni jesteśmy ? :)
              Pozdr.

• Gość: Lysy sobek IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.05.03, 06:25
                nieodmiennie melduje sie lysy.
                katia, mozesz siegnac do archiwum, powinny byc conajmniej dwa duze watki o
                sobku.

ja tez poprosze o namiary, chodzi chyba o stowarzyszenie? lukasz sloniowski i
                te sprawy?
                z tego co wiem to we wrzesniu sie jakies wieksze imprezy szukuja z racji
                120lecia zakladu.
                • bluetab70 Re: sobek - rocznica 25.05.03, 17:02
                  z tego, co pamietam, to w listopadzie
                • Gość: kat.ia zielona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 08:59
                  Gość portalu: Lysy napisał(a):

> nieodmiennie melduje sie lysy.
                  > katia, mozesz siegnac do archiwum, powinny byc conajmniej dwa duze watki o
                  > sobku.
                  >
                  > ja tez poprosze o namiary, chodzi chyba o stowarzyszenie? lukasz sloniowski i
                  > te sprawy?
                  > z tego co wiem to we wrzesniu sie jakies wieksze imprezy szukuja z racji
                  > 120lecia zakladu.

No tak jestem tu nowa i zielona. Chętnie poczytam wątki z archiwum. Namiary ma
                  adam67. Pozdrawiam łysego
                • Gość: qa Re: sobek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:37
                  Kazdy absolwent mogl zglosic sie, by dostac zaproszenie na obchody rocznicy
    • wh2 Re: II LO Sobek 13.05.03, 19:04
      == wh2 rocznik 2002 ==

szacunek i respekt ;-)
      • wh2 Re: II LO Sobek 13.05.03, 19:05
        ... w sensie ze matura ;-P
        • kat.ia Re: II LO Sobek 14.05.03, 15:14
          no to świeżutki jesteś :)
    • bluetab70 Re: II LO Sobek 15.05.03, 13:10
      i ja też!!
      Matura 88, w tym roku okrągława rocznica. Klasa Eeeeeeeeeeeee :)
    • Gość: Kostka Re: II LO Sobek IP: *.ists.pl / 192.168.8.* 24.05.03, 16:10
      Matura rocznik '96 i mimo wszystko (...;-))) b.miło wspominam. Pozdrowionka dla
      wszystkich !!!!!!
    • gwen_verdon Re: II LO Sobek 25.05.03, 19:08
      Czyżbym była najnowszą tutaj absolwentką ? Matura -2001 :) Skoro się już
      wszyscy przedstawili,to czas na ploty :)
      • Gość: kat.ia Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 09:02
        gwen_verdon napisała:

> Czyżbym była najnowszą tutaj absolwentką ? Matura -2001 :) Skoro się już
        > wszyscy przedstawili,to czas na ploty :)

A ja już myślałam, że tylko starzy pałają sentymentem do starych murów i
        zakurzonych wspomnień ;-)
        • adam.67 Re: II LO Sobek 26.05.03, 09:41
          > A ja już myślałam, że tylko starzy pałają sentymentem do starych murów i
          > zakurzonych wspomnień ;-)
          to przychodzi z wiekiem ;) i jak się okazuje dwudziestym pierwszym hi hi

a u mnie nowość:
          moja klasa się obudziła i organizuje spotkanie klasowe w czerwcu !!!
          Tak sobie myslę, że to chyba w charakterze "wieczorku rozpoznawczego" czyli
          żeby nie było obciachu na imprezie szkolnej - bo się może zdarzyć, że się
          ludzie nie rozpoznają. ale byłby numer...
          • Gość: kat.ia Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 09:54
            A ja myślę, że to ta piękna słoneczna pogoda tak na ludzi działa, wszystko
            wydaje się lepsze niż było w rzeczywistości i czasy wczesnej młodości się
            przypominają (no bo w sumie dalej wciąż jesteśmy młodzi) :)))

• adam.67 ej, słusznie prawicie koleżanko... 26.05.03, 11:21
              szczególnie ta iluzja lepszej rzeczywistości :)
              wiosna jak wiadomo potrafi ludziom w imbrykach pomieszać, nieprawdaż?

• Gość: kat.ia Re: ej, słusznie prawicie koleżanko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 11:26
                adam.67 napisał:

> szczególnie ta iluzja lepszej rzeczywistości :)
                > wiosna jak wiadomo potrafi ludziom w imbrykach pomieszać, nieprawdaż?

Tak, tak kolego Adamie. Ja się bardzo cieszę, że to budzenie się do życia na
                wiosnę nie mija wraz z wiekiem. Ja tak mam co roku :)
                >
                • adam.67 Re: ej, słusznie prawicie koleżanko... 26.05.03, 11:59
                  nie tylko nie mija, ale nabiera coraz to innego wymiaru. I co rok ciekawiej,
                  inny dystans, inne wrażenia.
                  Sam mam to samo, choć nie zawsze sobie do końca uświadamiam, że tempus fugit...
                  :)

• Gość: kat.ia tempus fugit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 12:26
                    adam.67 napisał:

> nie tylko nie mija, ale nabiera coraz to innego wymiaru. I co rok ciekawiej,
                    > inny dystans, inne wrażenia.
                    > Sam mam to samo, choć nie zawsze sobie do końca uświadamiam, że tempus
                    fugit...
                    > :)
                    > A u mnie im bardziej tempus fugit, tym większa przepaść między tym jak sobie
                    wyobrażałam wówczas dorosłe życie a tym jak jest naprawdę. Ale wolę już
                    dzisiejszy ironiczno-gorzki dystans do rzeczywistości od niegdysiejszej różowej
                    naiwności :). Takie spotkania absolwentów to bardzo dobra okazja, żeby
                    uświadomić sobie jak bardzi się zmieniamy (nie tylko fizycznie) :)
                    • adam.67 Re: tempus fugit 26.05.03, 12:34
                      masz rację.
                      taki ironiczno-gorzki dystans jest cechą umysłów dojrzałych.
                      Tylko trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić z tą goryczą, bo to ewidentny
                      syndrom piernika lub jak kto woli starego grzyba :)

Ja też się bardzo cieszę z powodu tego spotkania. Dokładnie z tych samych
                      powodów, o których piszesz!

• Gość: kat.ia Re: tempus fugit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 13:03
                        no tak, przed stetryczeniem trzeba się bronić. U mnie stetryczenie objawia się
                        tym zanikiem optymizmu, a przyrostem realizmu (a może to już pesymizm) :)
                        Ostatnio moim życiowym mottem jest taka oto myśl: Nie ma nic złego w tym by
                        oczekiwać najlepszego, o ile jest się przygotowanym na najgorsze (to chyba ze
                        Skazanych na Shawshank, o ile dobrze pamietam).
                        • adam.67 Oj trzeba trzeba 26.05.03, 13:32
                          byle nie zardzewieć.
                          Wprawdzie nie kocham ameryki, ale we must move, jak powiedział nieboszczyk
                          Kennedy.
                          A realizm nie oznacza pesymizmu, chyba że powiesz sobie: nic nie będę robiła bo
                          i tak niedługo umrę. Jest realizm? jest. A pesymizmu też sporo...

• bluetab70 dwóch ( dwoje) zgryźliwych tetryków ;P 26.05.03, 13:49
                            rozumiem jeszcze Adama - stary dziad w końcu :P , ma prawo do stetryczenia...
                            ale kat.ia?? toż to młodzież jeszcze :)

Pozdr.
                            dosyć_już_stara_tetryczka :)
                            B
                            • adam.67 witamy w klubie stetryczałych pierników :) 26.05.03, 14:01
                              och cóż za miły komplement od sympatycznej tetryczki, thanx !!!

stary dziad... he he he, ale za to jak u Hemingway'a: stary człowiek i
                              (jeszcze) może.
                              A żeby oddalić zarzut o gawędziarstwie - informuję że dla niektórych istnieje
                              możliwość bezpłatnej degustacji (free demo hi hi hi), ale się trzeba zapisać w
                              i czekać w kolejce ;)

Kat.ia to młodzież, a ja, stary dziad i lubieżnik jestem wszakże miłośnikiem
                              młodzieży (powyżej 18 lat).

• bluetab70 Re: witamy w klubie stetryczałych pierników :) 26.05.03, 15:08
                                adam.67 napisał:

> och cóż za miły komplement od sympatycznej tetryczki, thanx !!!

ależ proszę bardzo ;)

> stary dziad... he he he, ale za to jak u Hemingway'a: stary człowiek i
                                > (jeszcze) może.

hmmm, zdaje się, że zdradzasz tajemnice alkowy ;)

> informuję że dla niektórych istnieje możliwość bezpłatnej degustacji (free
                                demo hi hi hi), ale się trzeba zapisać w i czekać w kolejce ;)

brzmi interesująco :P
                                A przewidujesz kolejkę dla bezkolejkowiczów (po starej znajomości)??

> Kat.ia to młodzież, a ja, stary dziad i lubieżnik jestem wszakże miłośnikiem
                                > młodzieży (powyżej 18 lat).

No no, dobrze, że Twoja Pani tego nie czyta ( a może??)

Pozdrówki dla lubieżnika
                                od zbereźniki
                                • adam.67 Re: witamy w klubie stetryczałych pierników :) 26.05.03, 15:25
                                  > ależ proszę bardzo ;)
                                  wiedziałem, że na ciebie mogę liczyć..

> hmmm, zdaje się, że zdradzasz tajemnice alkowy ;)
                                  jakie tajemnice??? czy ja cóś mówiłem? ;)

> brzmi interesująco :P
                                  nie tylko brzmi... ale sza o tym, żeby gęby za bardzo nie rozpuścić...

> A przewidujesz kolejkę dla bezkolejkowiczów (po starej znajomości)??
                                  Oczywiście!!! znasz numer na moje audiotele?

> > Kat.ia to młodzież, a ja, stary dziad i lubieżnik jestem wszakże miłośniki
                                  > em
                                  > > młodzieży (powyżej 18 lat).
                                  >
                                  > No no, dobrze, że Twoja Pani tego nie czyta ( a może??)
                                  Nie jestem taki pewien (może i czyta???) a jeśli nawet to niech wie więcej o
                                  swoim chłopie :) na pewno jej się ta wiedza przyda...

>
                                  > Pozdrówki dla lubieżnika
                                  > od zbereźniki
                                  Oooo, kapitalna ta "zbereźnika" :) 100 points for SOH i wysuwasz się na
                                  prowadzenie.

miłego wieczoru, bo zaraz się stleniam w celu oddania się lubieżnej rozpuście
                                  A.
                                  • bluetab70 :))))))))))))))))))))) n/t 26.05.03, 15:29

• Gość: kat.ia ja chcę do tetryków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 14:27
                              bluetab70 napisała:

> rozumiem jeszcze Adama - stary dziad w końcu :P , ma prawo do stetryczenia...
                              > ale kat.ia?? toż to młodzież jeszcze :)
                              >
                              > Pozdr.
                              > dosyć_już_stara_tetryczka :)
                              > B
                              Jaka młodzież, jaka młodzież. Mój rok produkcji to 75. Ileż to się zawodów i
                              rozczarowań różnych przeżyło przez te 28 wiosen i przez swoją głupotę. Ja też
                              mam prawo do stetryczenia! Człowiek wygodny się zrobił, wymagania wobec życia
                              rosną, kontestować się nie chce, pracować dla idei również. Młodzieży
                              dzisiejszej się nie rozumie. A jak mi się zdarza jechać tramwajem, to od razu
                              patrzę, żeby wolne miejsce ucapić. Toż to ja tetryk pierwszej wody. :)))
          • bluetab70 cieniasy ;P 26.05.03, 10:36
            adam.67 napisał:

> a u mnie nowość:
            > moja klasa się obudziła i organizuje spotkanie klasowe w czerwcu !!!

a moja klasa spotyka sie "regularnie" tzn. co 5 latek !! W tym roku mamy 15-
            lecie, a spotkanko już umówione na 6.06 :)
            A dodam, że nie bylismy najbardziej zgraną klasą w dziejach ;)

Pozdr.
            B
            • adam.67 You are absolutely right ;) 26.05.03, 11:19
              ale za to jaka będzie uciecha z takiego nie-widzenia się przez taki szmat
              czasu...
              wrażenia będą jak z Matrix-u :)

PS/ a impreza w budzie nie jest w listopadzie :(
              pozdr.

• bluetab70 Re: You are absolutely right ;) 26.05.03, 11:57
                adam.67 napisał:

> PS/ a impreza w budzie nie jest w listopadzie :(
                > pozdr.

A kiedy?? Znasz jakieś szczegóły nt. bibki??
                w wybiórczej pisali coś o listopadzie, i tak mi się zapamiętało :) ale nie
                uzurpuję sobie prawa do nieomylności ;) ( jak np. Pani_Od_Geografii)

A może to rocznica powstania szkoły jest w listopadzie, a impreza w innym
                terminie??
                Pozdr.
                B
                • adam.67 Re: You are absolutely right ;) 26.05.03, 12:07
                  z tego co wiem z kontaktu telefonicznego to jest we wrześniu i ma trwać 2 dni.
                  More info mają przysłać w emailu.
                  • Gość: Gucio Stare dziady IP: *.izoo.krakow.pl 26.05.03, 12:16
                    adam.67 napisał:

> z tego co wiem z kontaktu telefonicznego to jest we wrześniu i ma trwać 2 dni.
                    > More info mają przysłać w emailu.

Cześć! Matura '77 (klasa c - biol-chem, osioł wychowawca).
                    Spotkanie szkolne we wrześniu. Dokładne namiary na stronie internetowej budy!
                    Tak, ktoś pisał o matrixie - pierwsze klasowe spotkanie mieliśmy po 20 latach,
                    kolejne po 25, i teraz co roku. Nie jest tak źle, nawet kilogramów nie przybyło
                    tak dużo (więcej dzieci!!!)
                    cześć Paweł
        • gwen_verdon Re: II LO Sobek 26.05.03, 15:31
          Ależ skąd :) Tylko ,że to na razie są świeże wspomnienia :)Ale i dostęp do
          najświeższych informacji ze szkoły wciąż jest :)
          • Gość: Lysy Re: II LO Sobek IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.05.03, 18:19
            czesc kat.ia, to ty rocznikowo jestes jak moj brat, i jego szanowna malzonka,
            tez sobki, hihi (e).
            skoro jednak we wrzesniu, to w okolicach 12 zapewne (swieto szkoly, ze tak
            powiem, od lat juz. rocznica odsieczy wiednia (320), no i zalozenia zakladu
            (120)).
    • Gość: carver Re: II LO Sobek IP: *.chello.pl 26.05.03, 19:02
      matura rocznik 2002 melduje sie.
    • Gość: Lysy swieze info IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.05.03, 04:59
      !!informacje ze strony liceum!!

Plan obchodów 120 lecia Szkoły
      10.09.03 - piątek
      Uroczysta Msza Święta na Wawelu
      Ślubowanie klas I – ych na/
      Placu Mariackim
      Uroczysta Akademia w Filharmonii
      Bankiet z okazji 120 lecia

11.09.03 sobota
      Spotkanie Absolwentów
      Zwiedzanie wystaw okolicznościowych
      Piknik Absolwencki
      Sesja Naukowa
      Prosimy o kontakt Absolwentów, przyjaciół Szkoły chcących włączyć się
      w obchody 120 lecia i prace Towarzystwa Przyjaciół II LO.
      Poszukujemy nowych członków mogących w sposób prężny swoim działaniem,
      finansowym wsparciem wesprzeć działania Fundacji. !!!!!!!

Planowana nazwa Fundacji Przyjaciół II LO - „ Fundacja Odsiecz”

Komunikat Towarzystwa !!!!!!!!!!!!

Absolwenci II LO im. Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie.
      W związku ze zbliżającymi się obchodami 120-lecia istnienia II L.O. im. Króla
      Jana III Sobieskiego w Krakowie, Dyrekcja i członkowie Towarzystwa Przyjaciół
      Liceum zwracają się z prośbą do wszystkich absolwentów o nawiązanie kontaktu
      telefonicznego lub pisemnego celem zaproszenia Państwa do uczestnictwa
      w obchodach tego jubileuszu.

Prosimy o kontakt na adres:

Towarzystwa Przyjaciół II Liceum Ogółnokształcącego
      im Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie
      31-136 Kraków
      ul. J. Sobieskiego 9

tel. 637-25-05 w godz. 19-21
      633-11-82 w godz. 19-21
      fax: 285-41-45
      e-mail: m_walczyk@autocom.pl
      • Gość: maciek Matura 2004 jak dobrze pojdzie IP: *.strikte.net 27.05.03, 19:43
        A ja jeszcze uczeszczam do zakladu poprawczego numer 2 :) lubilbym ta szkole
        bardzo, gdyby nie lacina chyba nie musze mowic z kim :) Wiec matura za rok o
        ile przejde z laciny pozdrawiam uczen sobka
        • Gość: kat.ia Re: Matura 2004 jak dobrze pojdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 18:04
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> A ja jeszcze uczeszczam do zakladu poprawczego numer 2 :) lubilbym ta szkole
          > bardzo, gdyby nie lacina chyba nie musze mowic z kim :) Wiec matura za rok o
          > ile przejde z laciny pozdrawiam uczen sobka
          • Gość: kat.ia Re: Matura 2004 jak dobrze pojdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 18:08
            Gość portalu: kat.ia napisał(a):

> Gość portalu: maciek napisał(a):
            >
            > > A ja jeszcze uczeszczam do zakladu poprawczego numer 2 :) lubilbym ta szko
            > le
            > > bardzo, gdyby nie lacina chyba nie musze mowic z kim :) Wiec matura za rok
            > o
            > > ile przejde z laciny pozdrawiam uczen sobka

Czyżby p. E. Sobańska??? Mnie też nie chciała dopuścić do matury za krótką
            spódnicę i szaleństwa na studniówce kolegi z roku wyżej, na której się bawiłam
            świetnie zamiast kuć łacinę przed egzaminem komisyjnym z tegoż właśnie
            przedmiotu. Było trochę strachu, ale w końcu do matury doszłam, czego również i
            młodszemu koledze zyczę :))
      • Gość: Lysy wybaczcie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.05.03, 02:58
        to tak elegancko odpowiadac samemu sobie:P, ale wlasnie zauwazylem, ze 10 i 11
        wrzesnia, to nie sa te dni tygodnia, co podali organizatorzy (czyli piatek i
        sobota). nie wiem w zwiazku z tym kiedy to naprawde bedzie. a ja do polski
        wracam 12.09. a to znaczy ze mnie tam nie bedzie:-(
        • Gość: kat.ia Re: wybaczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 18:10
          Gość portalu: Lysy napisał(a):

> to tak elegancko odpowiadac samemu sobie:P, ale wlasnie zauwazylem, ze 10 i
          11
          > wrzesnia, to nie sa te dni tygodnia, co podali organizatorzy (czyli piatek i
          > sobota). nie wiem w zwiazku z tym kiedy to naprawde bedzie. a ja do polski
          > wracam 12.09. a to znaczy ze mnie tam nie bedzie:-(

nie martw się na zapas, może jeszcze się coś zmieni i zdążysz akurat :)
          • Gość: neneh II liceum IP: *.acn.pl 28.05.03, 19:14
            Witam, jestem absolwentką Sobka z 1989 roku. Jak
            weszłam na stronę szkoły i zobaczyłam zdjęcie korytarza
            to aż mnie scisnęło...

widzę, że dzielnie trwaja w szkole prof. Socha,
            niezapomniana prof.Podolska, moja wychowawczyni prof.
            Tylek. Mature zdawałam jeszcze za Gula ale prof.
            Stepskiego zawsze będe zyczliwie wspominać. A z łaciny z
            prof. Sobańska pamietam kuty na pamięć fragment do dziś i
            od czasu do czasu robie tym na niektórych wrażenie ;-))

vides ut alta stet nive candidum
            Soracte nec iam sustineant onus
            dissolve frigus ligna super foco
            large responens atque benignius

Mam nadzieje, że nie machnęłam zbyt wielu błędów.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich byłych i obecnych
            dwójkowiczów :-))))
            • Gość: kat.ia Re: II liceum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 10:48
              U nas to szło tak:

Galia est omnia divisa in partes tres quarum omniam .... dalej nie pamiętam.
              Wiem tylko, że to były pamiętniki Cezara z wojny z Galami. To straszne było,
              jak trzeba było to wykuć na pamięć. Dobrze, że mam już to za sobą. Pani Socha
              dobrze się trzyba, mieli ją mianować dyrektorem, ale odmówiła. Powiedziala, że
              woli święty spokój. wiem to od koleżanki, której ciotką jest właśnie p. Socha.
              • neneh Re: II liceum 29.05.03, 12:07
                " Galia... " , no jasne,że było. Za nic na świecie nie
                chciało mi sie tego wkuwać na pamięć i wykombinowałam
                sobie, że dobrowolnie zdecyduję sie na pałę , bedę miała
                trzy na semestr i jakoś to przeżyję. Ale niestety, prof.
                Sobańska okazała sie przebieglejsza i miała szczery
                zamiar pałować do skutku i nauczyć się tego musiałam.
                Było też
                " De Aristide " : Aristides Lisimahi filius atque cum eo
                contendit ..." i dalej nie pamietam. To były czasy...

A jak tam atmosfera festiwalu teatralnego, dalej tak
                wesoło ?
                • garg_ul Re: II liceum 02.06.03, 17:56
                  neneh napisała:

> A jak tam atmosfera festiwalu teatralnego, dalej tak
                  > wesoło ?

A teraz by się Festiwalowi właśnie wsparcie absolwentów chyba przydało. Bo jak
                  Pani Augustyńska z tego zrezygnuje (a pewnie tak uczyni wkrótce), to nie wiem,
                  co dalej z tym będzie :((
                  • neneh Re: II liceum 06.06.03, 17:33
                    Uuuu, no jak to - duch w młodzieży upada ?

• garg_ul Re: II liceum 06.06.03, 20:46
                      W młodzieży to jeszcze par sześć. Ale w sponsorach niestety. A zresztą teraz z
                      roku na rok coraz bardziej aspołeczne dzieciaki się rodzą :( I z tego takie
                      potem skutki.
          • Gość: Lysy Re: wybaczcie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.05.03, 01:49
            jedyna nadzieja w tym pomieszaniu dat...
      • Gość: gaduła Re: to był 1966 jak zdawałem maturę ! IP: *.tera.com.pl 29.05.03, 10:27
        to był 1966 jak zdawałem maturę ale nie tęsknię za szkoła i tymi z którymi
        byłem w klasie, spotkaliśmu się raz na 25 lat i tyle, Było I przeszło,
        nie mam ochoty wracać do tamtych lat - jak np Gul czy dewiant Broniatowski,
        oraz pare jeszcze innych nazwisk które nie mile wspominam !!
        natomiast dobrze wspominam naszego wychowawcę dr Kazimierza Zająca, Dr Kloske
        od chemii czy dr Wrońskiego polonistę !!
        BAWCIE SIĘ DOBRZE !!!
    • Gość: Magda Re: II LO Sobek IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 02.06.03, 17:12
      Witam wszystkich !
      Ja zdawałam maturę w 1998.
      Wybieracie się na ten zjazd absolwentów we wrzwśniu ?
      • Gość: Lysy Re: II LO Sobek IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.06.03, 02:25
        czy ty mieszkasz u pewnej romanistki w domu, ze masz takie ip???:P
      • gwen_verdon Re: II LO Sobek 04.06.03, 08:42
        Na razie znana jest mi jedynie data mszy na tę okoliczność ( bazylika na
        Wawelu). A zjazd chyba sobie daruję, decydując się na coś bardziej
        nieformalnego ze swoją byłą klasą :)
    • Gość: juska Re: II LO Sobek IP: 213.241.90.* 03.06.03, 09:59
      i ja tez jestem, i ja tez...niektorzy to mi sie nie przyzali ze dzialaja na
      jakim s forum!a ja nic nie wiedzialam o uroczystosciach.ja tez pamietam vides
      ut alta stet... a pamietacie
      arma virumque cano???jak to szlo dalej....pamietam tylko ze w rytmie
      poloneza.pozdrawiam wszytskich sob.
      • Gość: Lysy Re: II LO Sobek IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.06.03, 02:54
        masz babo placek...
    • Gość: krk Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 11:43
      Są,Są nawet się w niej uczą i nie do końca im się to podoba ;)
    • Gość: absolwentka Re: II LO Sobek IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 07.06.03, 19:42
      czy ktos wiec co bedzie z nami???
    • Gość: Lysy jaja z maturami IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.06.03, 19:15
      www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1518433.html
      • Gość: Lysy Re: jaja z maturami c.d. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.06.03, 03:41
        www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1524709.html
        • Gość: kat.ia Re: jaja z maturami c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 09:06
          cześć, o tej aferze czytałam już gdzieś wątek na forum (ale oczywiście nie
          pamietam już gdzie), jak wszucisz w wyszukiwarkę II, to na pewno wyjdzie).
          Pozdr. Aha jak tam przyjazd, bo z tego co pamietam, pisałeś, że nie wiesz czy
          zdążysz na zjazd. Coś się wyjaśniło? Kat.ia
          • Gość: Lysy Re: jaja z maturami c.d. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.06.03, 14:37
            pewnie czytalas pod artykulem.
            co do przyjazdu, to nadal wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazuja, ze bede
            dopiero 12 wrzesnia:-(

pozdrawiam!
            • bluetab70 Re: jaja z maturami - epilog??? 13.06.03, 11:17
              właśnie przeczytałam artykuł w wyborczej i oświadczenie pani kurator.
              Oj, brzydko, brzydko, panowie Walczyk i Stępski...

www.kazimierz.com
    • frustrat Re: II LO Sobek 12.06.03, 14:27

• Gość: magda Re: II LO Sobek IP: 217.153.44.* 13.06.03, 09:49
      Zgłaszam się matura maj - 1992! Pozdrawiam wszystkich z tarczą na
      agrafce........
    • Gość: casus@data.pl Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 12:13
      TAk, ja jestem z "kochanej dwójki" Schodzi szkoła na psy i tyle. Prawda jest
      taka, że odkąd Stępski się za to zabrał to jets coraz gorzej... a
      współpracowników też sobie dobiera. Wybranie Walczyka na v-ce to tak jakby
      Miller wziął Rywina na Przewodniczącego KRRiT.
      • Gość: kat.ia Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 12:38
        Gość portalu: casus@data.pl napisał(a):

> TAk, ja jestem z "kochanej dwójki" Schodzi szkoła na psy i tyle. Prawda jest
        > taka, że odkąd Stępski się za to zabrał to jets coraz gorzej... a
        > współpracowników też sobie dobiera. Wybranie Walczyka na v-ce to tak jakby
        > Miller wziął Rywina na Przewodniczącego KRRiT.

Zgodzę się, że Stępski rozpuścił uczniów. Co zrobić, Gule niestety wymarły.
        Ale zaraz, zaraz, a czy przypadkiem Gul, to nie komunista?
        • Gość: kakaka Re: II LO Sobek IP: *.pp.com.pl 14.06.03, 13:01
          Gul to komunista
          Gul to terrorysta.
          Gul budził szacunek.I budzi. Bardzo Go szanuję.

pzdr
          • Gość: kat.ia Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 13:04
            Ja też go szanuję, ale komunistą był. I myślę nawet, że raczej dla stołka niż
            dla idei (choć nie mnie sądzić)
            • Gość: kakaka Re: II LO Sobek IP: *.pp.com.pl 14.06.03, 13:12
              nie wiem dlaczego był komunistą. teraz, po długim czasie, akurat Gula bym nie
              wartościował op przynalezności.
              nie był oportunistą - jak mi się wydaje
              był sprawiedliwy. był osobą. był uczciwy.
              ciekaw jestem co sobie myślał po 89.

w każdym razie za jego władania - przypadek taki jak z maturami nie do
              pomyślenia. Nawet jeśli powyższe nie jest prawdą. :_))

ukłony
        • garg_ul Re: II LO Sobek 14.06.03, 13:22
          Gość portalu: kat.ia napisał(a):

> Ale zaraz, zaraz, a czy przypadkiem Gul, to nie komunista?

Naaee.. Matematyk ;)))
          • Gość: kat.ia mea culpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 13:47
            Po głębszym zastanowieniu się przyznaję rację, że nie należy Gula wartościować
            w odniesieniu do przynależności. Faktycznie: robił swoje i robił to dobrze.
            Oportuniści rzadko bywają profesjonalistami, a profesjonalizmu Gulowi odmówić
            nie można.
            Chodziło mi o to, że w tamtych czasach takie stanowiska były przyznawane
            ludziom, o bardzo wyraźnym profilu ideologicznym (że tak brzydko powiem). Mało
            tego, utrzymanie się przez tyle lat na stołku też wymagało pewnych ofiar
            moralnych (że drugi raz tak brzydko powiem).
            Jeżeli chodzi o Stępskiego, jedno jest go zapomnieć (druga osoba po Gula,
            której szybko nie zapomnę, to prof. Sobańska :))). Ja byłam pod jego rządami
            tylko w pierwszej klasie (to był jego ostatni rok przed emeryturą), a pamiętam
            go bardzo dobrze i również wspominam z szacunkiem i sentymentem.
            Mea culpa po raz drugi: nie powinnam była zakładać tego wątku w tym miejscu.
            Wątek się rozbudował i na pewno denerwuje niezainteresowanych (czyli
            większość). Ale kiedy to czyniłam, byłam nowicjuszem na forum (tzn. teraz też
            jestem) i nie znałam zasad. Rzeczywiście, wątki o szkołach powinny mieś miejsce
            np. na forach szkolnych.
            Nie mniej jednak pozdrawiam wszystkich, którzy napisali :))

• Gość: kat.ia Poprawna wersja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 13:52
            mojego posta (wcześniej zjadło mi kawałek):

Po głębszym zastanowieniu się przyznaję rację, że nie należy Gula wartościować
            w odniesieniu do przynależności. Faktycznie: robił swoje i robił to dobrze.
            Oportuniści rzadko bywają profesjonalistami, a profesjonalizmu Gulowi odmówić
            nie można.
            Chodziło mi o to, że w tamtych czasach takie stanowiska były przyznawane
            ludziom, o bardzo wyraźnym profilu ideologicznym (że tak brzydko powiem). Mało
            tego, utrzymanie się przez tyle lat na stołku też wymagało pewnych ofiar
            moralnych (że drugi raz tak brzydko powiem).
            Jeżeli chodzi o Stępskiego, jedno jest pewne, że nie stanie się legendą, tak
            jak Gul. Gula można różnie oceniać, ale nie można go zapomnieć (druga osoba po
            Gulu, której szybko nie zapomnę, to prof. Sobańska :))). Ja byłam pod jego
            rządami tylko w pierwszej klasie (to był jego ostatni rok przed emeryturą), a
            pamiętam go bardzo dobrze i również wspominam z szacunkiem i sentymentem.
            Mea culpa po raz drugi: nie powinnam była zakładać tego wątku w tym miejscu.
            Wątek się rozbudował i na pewno denerwuje niezainteresowanych (czyli
            większość). Ale kiedy to czyniłam, byłam nowicjuszem na forum (tzn. teraz też
            jestem) i nie znałam zasad. Rzeczywiście, wątki o szkołach powinny mieś miejsce
            np. na forach szkolnych.
            Nie mniej jednak pozdrawiam wszystkich, którzy napisali :))

• Gość: nowy Re: II LO Sobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 02:56
      no to chyba się dołącze...niosąc powiew orzywczej świerzości- matura 2003. mam
      nadzieję, że kiedyś też będę wspominał czasy mojej bytności w tym liceum z z
      rozżewnieniem, bo na razie wspominam je z rozzłoszczeniem. ale za pewne zmienię
      zdanie po studiach ( o ile się dostanę). pozdrawiam rocznik 2003 !! JAZDA!! %-)
      • Gość: kat.ia Re: II LO Sobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 09:16
        Gość portalu: nowy napisał(a):

> no to chyba się dołącze...niosąc powiew orzywczej świerzości- matura 2003.
        mam
        > nadzieję, że kiedyś też będę wspominał czasy mojej bytności w tym liceum z z
        > rozżewnieniem, bo na razie wspominam je z rozzłoszczeniem. ale za pewne
        zmienię
        >
        > zdanie po studiach ( o ile się dostanę). pozdrawiam rocznik 2003 !! JAZDA!! %-
        )

Ja też tak miałam d dwóch lat po maturze. Z czasem i wiekiem to przychodzi i
        perspektywa się zmienia. Pozdrawiam i powodzenia :)))
        • adam.67 Re: II LO Sobek 16.06.03, 09:44
          > Ja też tak miałam d dwóch lat po maturze. Z czasem i wiekiem to przychodzi i
          > perspektywa się zmienia. Pozdrawiam i powodzenia :)))

U mnie przyszło z wiekiem XXI :))))) wcześniej jakoś nie zależało mi na
          wskrzeszaniu wspomnień. Teraz nie potrafię powiedzieć dlaczego tak uważałem.
          Dziś szykuję się do sobotniej imprezy klasowej. Zobaczymy co się będzie
          działo :)
    • Gość: wee Pozdrowionka IP: *.ists.pl / 192.168.8.* 14.07.03, 19:00
      Pozdrowionka dla wszystkich dwójkowiczów 1
    • Gość: fi-fi Re: II LO Sobek IP: 195.205.230.* 16.07.03, 17:03
      Widzę że wypowiadają się sami absolwenci, a ja... właśnie od września zaczynam
      naukę w owym Lo i szczerze mówiąc niewiele wiem o tej szkole. Gdybyście mogli
      mi troszeczkę przybliżyć atmosferę, stosunki panujące w jej murach, wogule
      opowiedzieć o szkole, byłabym wdzięczna. POZDRAWIAM !!!!
      • Gość: mary Re: II LO Sobek IP: *.ceti.pl 16.07.03, 17:12
        Nie chodziłam do dwójki, ale słyszałam od kilku osób, że to dośc restrykcyjna
        szkółka.
    • Gość: AskaG Re: II LO Sobek IP: *.kra.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 24.09.03, 18:27
      czesc!!
      Jestem ze sławnej klasy 4d... (matura: maj 2001)
      pozdrawiam. ;-))))))
      • Gość: maks Re: II LO Sobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 19:36
        Droga Joasiu G....k ! To rzeczywiście klasa niezapomniana,kolorowa
        i nietuzinkowa.Pamiętam.Pozdrawiam.
    • Gość: ^_^ początkująca ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:04
      a ja właśnie rozpoczełam nauke w II zakładzie karnym i musze Wam powiedzieć że
      póki co jest bardzo sympatycznie... :] oprócz kilku belfrów z którymi ciężko
      będzie żyć w zgodzie i przyjaźni (historia-p.P,łacina-p.S...)reszta jest w
      porządku... niestety skończył sie nam już okres ochronny więc powoli trzeba
      zacząć sie uczyć :/ pomimo wszystko jestem dobrej myśli... nie żałuje wyboru
      szkoły, panuje tu bardzo fajna atmosfera no i przede wszystkim schody są
      cudowne... ;D pozdrawiam wszystkich zielonych !!!!!! ;] ps... jutro cała klasa
      bedzie pytana z łaciny - 3majcie kciuki :D
      • Gość: misio Re: początkująca ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 18:00
        I jakie były oceny ????
        • Gość: początkująca ocenki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 19:59
          eee nie było tak źle :]] skala ocen od 4 do 5 :] zdolne z nas dzieciaki...
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka