Dodaj do ulubionych

ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12?

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.05.03, 12:41
TRAMWAJEM NA CMENTARZ ZA DARMO.
W związku z dwusetną rocznicą powstania Cmentarza Rakowickiego Zarząd
Cmentarzy Komunalnych we współpracy z Obywatelskim Komitetem Ratowania
Zabytków Krakowa oraz Stowarzyszeniem Przewodników Turystycznych w Krakowie
organizują bezpłatne zwiedzanie cmentarza. Bezpłatne tramwaje odjadą: w
sobotę 9:12, 10:10 i 11:11 - linia nr 2 z Salwatora; w niedzielę o 8:55 i
10:55 - linia nr 0 z Bieżanowa Nowego. Linia będzie obsługiwana taborem
zabytkowym.
Obserwuj wątek
    • adas29 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 16.05.03, 12:50
      Jestem pewien, że nie puścili "12", bo się bali na nowo zadymy !!!
      Pewnie - nie ma co wywoływać wilka z lasu.
      • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 16.05.03, 13:06
        Jakiej zadymy??? Na forum??? Kto się bał??? ZCK??? Tak samo, jakbym ja
        twierdził, że nie zrobili autobusu z Bieżanowa na Polibudę, bo bali się
        zadymy :)) Wymyślili inne trasy, imho równie ciekawe, a może nawet bardziej,
        więc nie rozumiem, o co chodzi :))
        • adas29 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 16.05.03, 14:42
          kuba203 napisał:

> więc nie rozumiem, o co chodzi :))

Jezuuuu Kuba. Jakby pojawił się numer "12" to by od razu odbiło się
          postulatami przywrócenia tej linii na stałe. Prosta sprawa. Na pewno
          zadzwoniłby do "Krakowskiej" oburzony mieszkaniec Rakowickiej - hihihi.
          • Gość: Locutus Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.05.03, 22:48
            No dokładnie... wprawdzie na początku byłem przeciwny pomysłom przywracania
            #12, ale później mnie przekonaliście... no i ufoki by zniknęły z #8 i wróciły
            na #13...

Jako członek klubu #428 DOMAGAM SIĘ PRZYWRÓCENIA LINII NUMER DWANAŚCIE NA
            TRASIE: BRONOWICE NOWE - Balicka - Podchorążych - Karmelicka - Straszewskiego -
            Dominikańska - Westerplatte - Lubicz - Rakowicka - CM. RAKOWICKI!!!
            • Gość: Clint Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: Odrzanska4:* 16.05.03, 22:53
              Juz porozlepiane na przystankach ze #0 bedzie jezdzic a nie #18 :))
            • Gość: mouset Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 09:07
              Dawać 12!!!! Cholerne 16 kursują co 10 minut puste, a tu ledwo da się wsiąść do
              4 lub 13
              • Gość: ADAŚ Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 10:45
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Dawać 12!!!! Cholerne 16 kursują co 10 minut puste, a tu ledwo da się wsiąść
                do 4 lub 13

Tak, tak, tak - Mouset na przezydenta !!!
                • Gość: mouset Mouset Majchrovsky ogłasza IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 11:04
                  Dekretem CK Prezydenta wprowadza się co następuje:

1. likwidację 428, 228, 155, 287
                  2. powstanie linii 12
                  3. wydłużenie 133, 135, 192, 115
                  4. ufoki na 13
                  5. 16 co 20 minut
          • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 15:36
            adas29 napisał:

> Jezuuuu Kuba. Jakby pojawił się numer "12" to by od razu odbiło się
            > postulatami przywrócenia tej linii na stałe. Prosta sprawa.

Jakieś teorie spiskowe wymyślacie, numer 12 należy do przedziału
            zarezerwowanego dla linii stałych (1-29), przyjęło się, że linie zabytkowe
            oznacza się numerem 0, niezależnie od tego, gdzie jeżdżą, i tyle, żadnego
            drugiego dna w tym nie ma. Zleceniodawcą przejazdu jest ZCK, któremu
            podejrzewam zwisają domniemane protesty mieszkańców i organizacja komunikacji
            tramwajowej.
            • Gość: mouset Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 17:38
              A co w wypadku dwóch linii zabytkowych z numeracją?
              • pavlack Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 17:51
                A czy były kiedyś dwie linie zabytkowe?
                • Gość: mouset Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 17:53
                  To pytanie teoretyczne gdyby były, to jedna 0 , druga 00?
                  • pavlack Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 17:56
                    Jak będą dwie, to wtedy bedzie problem i coś się wymyśli. Na razie nie widzę
                    potrzeby :D

A myślę, że nawet jak jutro ta linia by jeździła po trasie 12, to by się 0
                    nazywała.
                    • Gość: mouset Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 17:59
                      Też fakt :(

Dlatego niecierpliwie czekam na 12 obsługiwaną taborem z 16
                      • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 21:27

> Dlatego niecierpliwie czekam na 12 obsługiwaną taborem z 16

Powiem Wam, że z dwojga złego to już bym wolał tą 12 niż 16 co 10 minut, ale i
                        tak to nie jest dobry pomysł :))
                        • Gość: ADAŚ Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 21:30
                          kuba203 napisał:

> Powiem Wam, że z dwojga złego to już bym wolał tą 12 niż 16 co 10 minut, ale
                          i tak to nie jest dobry pomysł :))

Jeszcze Adaś Cię przekona do tej "12". Na początek dostaniesz cukierka !!!
                          • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 21:41
                            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Jeszcze Adaś Cię przekona do tej "12". Na początek dostaniesz cukierka !!!

Hihi, podczytałeś w innym wątku, że lubię, i teraz chcesz mnie wziąć
                            podstępem ;))
                            • Gość: mouset Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.05.03, 21:42
                              Mouset kupi Ci nawet czekoladkę hihihi, ale mówisz już rozsądnie n/t 16, jesteś
                              ćwierć nogą w klubie 428
                              • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 21:55

> Mouset kupi Ci nawet czekoladkę hihihi,

Przemyślę ;))

> ale mówisz już rozsądnie n/t 16, jesteś
                                >
                                > ćwierć nogą w klubie 428

Za 428 do piachu to ja też jestem, nie zapominaj :))
                            • Gość: ADAŚ Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 21:42
                              kuba203 napisał:

> > Jeszcze Adaś Cię przekona do tej "12". Na początek dostaniesz cukierka !!!
                              >
                              > Hihi, podczytałeś w innym wątku, że lubię, i teraz chcesz mnie wziąć
                              > podstępem ;))

Pomyśl przez chwilę - potem dostaniesz bombonierę, czekoladę, ba nawet tort w
                              kształcie "dwunastki" - hihihi.
                              No i Różowej Panterze nawet nie wspomnę.
                              • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 21:57

> Pomyśl przez chwilę - potem dostaniesz bombonierę, czekoladę, ba nawet tort
                                w
                                > kształcie "dwunastki" - hihihi.

Ja chcę tort w kształcie 102N :DD

> No i Różowej Panterze nawet nie wspomnę.

Lepiej nie :))
                                • pavlack Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 22:00
                                  A ja chcę 102Na na własność :D
                                  • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 22:11
                                    pavlack napisał:

> A ja chcę 102Na na własność :D

Byłem pierwszy!! :DD
                                    • pavlack Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 22:13
                                      To ja N+ND+ND chce :D
                                      • Gość: ADAŚ Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 22:20
                                        pavlack napisał:

> To ja N+ND+ND chce :D

Spokojnie, spokojnie - Adaś Ci kupi skład bulw z dożywotnią reklamą Twojej
                                        strony internetowej. Będziemy tę reklamę co jakiś czas odświeżać.
                                        • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 22:25

> Spokojnie, spokojnie - Adaś Ci kupi skład bulw z dożywotnią reklamą Twojej
                                          > strony internetowej. Będziemy tę reklamę co jakiś czas odświeżać.

Nie wiem, jak inni, ale ja bym nie chciał :))
                                          • Gość: ADAŚ Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 22:27
                                            kuba203 napisał:

> Nie wiem, jak inni, ale ja bym nie chciał :))

Paskudny materialista !!!
                                            Nie wie, że się gest liczy.
                                          • pavlack Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 17.05.03, 22:28
                                            Sprzedałbym do Wawy i kupił za te pieniądze 102Na lub eNkę :D

P.S. Teraz już naprawdę dobranoc :D
                                            • kuba203 Re: ZABYTKOWE LINIE NA CMENTARZ, NIE MA 12? 18.05.03, 14:33
                                              pavlack napisał:

> Sprzedałbym do Wawy i kupił za te pieniądze 102Na lub eNkę :D

O, to już lepszy pomysł :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka