Gość: krakus IP: *.chello.pl 17.04.07, 23:11 w... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: wyp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:24 a oczywiscie z towarem wjezdzalyby tiry bo na plecach by nie przynosili tych flaszek jesli otrzymaja zgode bedziemy robic blokade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: wyp... IP: *.malopolska.mw.gov.pl 18.04.07, 08:59 może pociągi i samoloty bo do sklepów spożywczych oczywiście ciężarówki z coca-colą nie przyjeżdżają Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Zdrowa żywność 19.04.07, 12:38 Teraz będzie można oblepione muchami i brudem starych bab suche rogale zapić chemikaliami Coca-Coli. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: wyp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:19 ale wam współczuję ... to już to miasto nie potrafi samo wyremontować sobie wózków? musi być wszędzie coca-cola? nie mogą władze miasta zrobić nic same? na szczęście we Wrocławiu by to nie przeszło pozdrawiam Kraków Wrocławianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus II Ty, Krakus, ty masz naprawde nierówno pod sufitem. IP: *.chello.pl 19.04.07, 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.crowley.pl 17.04.07, 23:22 Widzieliscie ten osrany golebnik z papy na Rynku? Co za kretyn go tam postawil??? Toz to bylby obciach w najgorszej zafajdanej dziurze a tu w "Stoleczno- Krolewskim" Krakowie golebnik z czarnej osranej papy na srodku rynku przy Muzeum Narodowym i kawiarni Noworolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:39 Coca cola powinna wprowadzic prawdziwe bajgle z Nowego Jorku, ktore bardzo szybko wyparly by z rynku te coraz wstretniejsze buly z pszennej maki nieslusznie zwane obwarzankami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmek Re: widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:47 Gołębnik z czarnej osranej papy prezentuje się bardzo ohydnie, chociaż prawdą jest, że gołębie zasrałyby doszczętnie płytę w tym miejscu, bo chcą siedzieć za płotkiem. Ten cholerny płotek jest źródłem wszelkiego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska ble IP: *.chello.pl 18.04.07, 00:06 Bajgle dzisiejsze są niejadalne, fakt, ale coca jeszcze gorsza :(( Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll kupa koli i pipsiu coli spada sprzedaż 18.04.07, 00:15 te napoje kolorowane są passe - ciekawe, czy urzędnikowskie muzeum o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powaga Kogoś chyba Bóg opuścił....Pomysł idiotyczny. IP: *.77.classcom.pl 18.04.07, 00:31 Pieniądze to nie wszystko. Ważna jest też tradycja, zwłaszcza w takim miescie jak Kraków. Może wogóle dajmy McDonaldowi wyłącznośc na dystrybucję obwarzanków. Na pewno solidnie zapłacą. Pomysł idiotyczny, licze na ostry sprzeciw decydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.04.07, 00:43 boze, ale profanacja! to zdjecie az mnie powalilo na ziemie; oczywiscie, ze kasa sie liczy ale wszystko ma swoje granice; chyba, ze zrobic tak czasowo na okres np. tylko jubileuszu ale za naprawde spore pieniadze (w koncu kasa to jednak kasa :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:08 Ej, ludziska. Cola chce ozdabiać logo wózki i sprzedawać swoje napoje, a obwarzanki sobie zostaną takie jakie były. Mnie to absolutnie nie przeszkadza. Niech te wózki będa czerwone, na 100% wyjdzie ładniej niż to co nasz "plastyk" obstalował obecnie dla naszych ulic. Ja tu bym sie własnie jego, a nie Coli czepiała. On oszpeca miasto w dramatyczny sposób - dlaczego wózki musiały byc identyczne, dlaczego parasole na Rynku mają byc identyczne. Czyzby tu chodziło o korzyści od firm, które będą zamówienia jednolitych urządzeń realizować. Jeżeli to nie chodzi o przekupstwo, a o gust, to pan Stokłosa nadaje się jedynie do chińskiego obozu pracy, a nie do Krakowa, gdzie podstawą była, jest i będzie indywidualność. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:11 Przed indywidualnością dla Krakowian jest jedynie zysk, tak więc jeśli Coca Cola duuuzo zapłaci dla nas 9a nie dla pana plstyka), to pewnie nikt by się nie oburzał o reklamy na wózeczkach, jeśli już moga byc na Sukiennicach, autobusach, muzeach. No może pan plstyk, on też jest w koncu z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 11:23 LUCUSIA3 ależ ty jesteś głupia!!! wyobraż sobie pstrokaciznę na Rynku Głównym, nie masz gustu kobieto... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 12:39 Nooo, ty masz rację... Wszystko powinno być takie jednolite, eleganckie. Stalowo-szare na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruszkakrk a parasole RMF-u?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:04 dlaczego na stoiskach kwiaciarek, a raczej kwiaciarzy mogą być parasole RMF-u, natomiast na wózkach z preclami nie może być logo coca-coli?? hmm według mnie można by coś takiego spróbować zrobić za dobrą kaske, która by była naprawdę dobrze spożytkowana, a nie przepadła by gdzieś. Na początek można by to wprowadzić na okres próbny np 2 lat myślę ze i coca-coli by się opłaciło i Naszemu miastu/nam:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaper Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.stat.gov.pl 19.04.07, 08:33 o, ja właśnie tak lubię, stal i szkło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez krakus Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 01:39 E tam, nie przejdzie, bo w związku ze zwiększonymi obrotami musieliby im kasy fiskalne kupić. Coca-coli podpowiadam tańsze rozwiązanie: wyposażyć sprzedawców w czerwone kurteczki, polarki i t-shirty z firmowym logo. I oczywiście płacić za ich noszenie 200-300 zł na miesiąc. Żaden plastyk nie przyczepi się... Odpowiedz Link Zgłoś
cracovpl reklama tylko piekarni 18.04.07, 02:14 dlaczego na wozkach mialaby byc reklama napojow? niech reklamuja sie piekarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Mam pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 02:23 Proponuję do tego wszystkiego umieścić na dziedzińcu Wawelu wielopiętrową makietę butelki Coca-Coli zwieńczoną zamiast kapsla "głową Mitoraja". Jestem pewien, że pan prof. Dźwigaj za odpowiednią opłatą opracuje znakomity projekt. Monument powinien syczeć, pogwizdywać, a także emitować muzykę pana Piotra Rubika, na której napisanie również powinny znaleźć się fundusze z kasy miasta. U podnóża tej wiekopomnej i niewątpliwie jubileuszowej instalacji umieściłbym marmurową tablicę z napisem: Prezydentowi Miasta - wdzięczni Krakowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: 212.33.154.* 18.04.07, 05:44 Ciekawe co na to Pan Czesiek z Florianskiej? A swoja droga, rzeczywiscie to juz nie ten smak co dawniej, dziadostwo od kilku lat pieka. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:48 nie aż takie dziadostwo, i nie wszędzie. Ja kupowałam precle na Nowym Kleparzu, tuż przy wejściu : chrupkie, smak niezapomniany, ale to było dość dawno, ostatnio nie mozna kupic naprawdę dobrych precli, chyba, że ktoś obejdzie całe misto i ma akurat szczęście. Reklama coca-coli to bardzo kiepski pomysł. Wystarczy, że parasole na rynku sa w ostrych barwach, koszmar estetyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.autocom.pl 18.04.07, 20:12 A gdzie Ty widziałeś inne niż piwa parasole na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka istnieja projekty studentow ASP WFP na takie wozki IP: *.fema.krakow.pl 18.04.07, 07:03 A moze by tak firma Coca-cola, jesli juz koniecznie chce wkroczyc w krajobraz Krakowa zwrocila sie do Krakowskiej ASP na Wydzial Form Przemyslowych, Katedra Projektowania Produktu? Wiem, ze kilka lat temu u prof Piotra Bozyka powstal taki profesjonaly i designerski projekt WÓZKA NA KRAKOWSKIE OBWARZANKI. Byla to nawet zdajsie praca dyplomowa. W ten sposob firma moglaby sie pozytywnie zapisac w Krakowie a przy okazji promowac dobry design. NAPRAWDE WARTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, naprawde IP: 195.94.195.* 18.04.07, 07:25 bajgiel - przysmak zydowski, Coca-Cola - firma zalozona przez bogatych Zydow w USA, znienawidzona przez to w krajach arabskich, swego czasu, w latach 50-tych, zona wlascieciela byla ikona mody - supergwiazda Joan Crawford, boska twarz Coli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eddie Re: bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, nap IP: 195.150.133.* 18.04.07, 07:52 Anito, a co ma piernik do wiatraka? I co ma bajgiel do krakowskiego precla? Nie mówiąc już o Arabach?! My chyba na Bliskim Wschodzie nie mieszkamy i nie musimy się przejmować tym, co Arabowie lubią a czego nie? Natomiast, oczywiście, jestem przeciwny pomysłowi Coca-Coli - w tym momencie władzom miasta może wydać sie kuszący, ale niesie sporo zagrożeń na przyszłość, choćby "zawłaszczenie" przez koncern naszego poczciwiny i oznaczenie go "TM". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, nap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:27 jak to "co ma piernik do wiatraka". to są poszlaki żydowskiego spisku, kolejna odsłona antypolskiego ataku, kto tego nie widzi to chyba głupi jest.a te precle, przyjrzyjcie się dobrze, chodzimi o ich sploty, układają się w masońskie symbole i na pewno są koszerne, chodzi o to, żeby nas zmuszać do jedzenia koszernego i popijać koszerną kolą w której sa narkotyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-Ki Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: 195.150.133.* 18.04.07, 07:46 Po pierwsze: wózki powinny być w barwach Krakowa - czyli niebieskie, a nie czerwone. Coca-Cola kusi pieniedzmi na jubileusz - czy budżet tej imprezy wciąż jest otwarty? To trochę dziwne. I rzestańcie wreszcie używać słowa "obwarzanek", bo w Krakowie mówi się "precel" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:51 Mi-Ki jesteś wielki!!! precle są tylko w Krakowie, obwarzanki to inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:10 Gość portalu: Mi-Ki napisał(a): > Po pierwsze: wózki powinny być w barwach Krakowa - czyli niebieskie, a nie > czerwone. Coca-Cola kusi pieniedzmi na jubileusz - czy budżet tej imprezy wciąż > > jest otwarty? To trochę dziwne. I rzestańcie wreszcie używać > słowa "obwarzanek", bo w Krakowie mówi się "precel" ! He he, to Pepsi powinna wejść w ten pomysł, jej barwy też są niebieskie:). Zgrzyt byłby mniejszy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoda (Krakowianin Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.ists.pl 18.04.07, 15:34 Skąd przyjechałeś baranie!!!!!!!!!!!!!!!!! W Krakowie zawsze były obwarzanki!!!! To takie okrągłe z solą lub makiem, a ostatnio z sezamem lub )o zgrozo!!!) o smaku pizzy. Precel to coś takiego co przypomina 8. Też z solą lub makiem. I oba produkty od lat są krakowskie, ale nie mozna ich mylić. Zresztą wiekszości forumowiczów wszystko się myli. Zapamietajcie raz na zawsze - obwarzanek jest ogrągły, precel w kształcie ósemki a bajgiel to tradycyjny wyrób żydowski, przed woją dostępny rółwnież w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsikooo Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.nat.n4u.krakow.pl 19.04.07, 09:15 precel to jest co innego łajzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.04.07, 07:57 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irekkacz to skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:15 moze by urzednikom napisac naczole np. Pepsi, a zamiast garniturów ubierac ich w stroje z napisem np. Subaru albo Daewoo, przeciez to jak sprzedawanie sie za pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:17 Chyba zacznę bojkotować obwarzanki :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaotawić obwarzank NIE NIE NIE NIE od coli jest lepszy kwas solny IP: 213.17.150.* 18.04.07, 09:17 Gupole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Coca-cola lapy precz od obwarzanków!!!! IP: *.betanet.pl 18.04.07, 09:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskarek Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:57 Preeecleeee, świeżutkieeee, chrupiąceeee, kupujcie, miłeee panieee iii panowiee preeecelki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Wiocha-a może cały Kraków zakleimy bannerami ?!!! IP: 195.75.207.* 18.04.07, 11:02 pieniądze to nie wszystko! To chamska macdonaldyzacja Krakowa!!! nie zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.chello.pl 18.04.07, 11:50 Ja niechcę ometkowanego wózka z moim ulubionym przysmakiem. Nawet za cenę słabszego jubileuszu !! to co sukiennice pomalujemy na czerwono też (przyda im się odnowa ) NIE Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 13:23 uuu tego po Krakowie się nie spodziewałem, żeby rozpatrywać taka nikczemną propozycje. Wyp...... z tym czerwonym, wózki drewniane z logo Krakowa a nie jakąs colą, co to Krakow wasalem Atlanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa77 Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:20 co za durny pomysl. Moze ewentualnie mala plakietka jak chcą zasponsorwoacnwoe wozki... elegancke, retro , pasujace do Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
rejent1 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 14:38 No tak zaprośmy na Rynek Coca-Cola i debili z LPR to bedzie pięknie.Zgroza !!!!!!!!!! Kończ waśc wstydu oszczędź.Ja stanę na Rynku a debile z LPR niech mi wbiją nóż w plecy z napisem Coca-Cola i przejadą wózkiem z obwarzankami też z napisem Coca-Cola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi A komunistom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:47 nie udało się przemalować krakowskich tramwajów na czerwono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.betanet.pl 18.04.07, 19:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:30 kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:33 już znalazłem - 1949-62. Odpowiedz Link Zgłoś
roroism Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone 19.04.07, 08:28 ludziku..jak już pewnie wiesz....u nas były niebieskie, jak w biało-niebieskiej fladze miasta (wisła te rzeczy), warszawa miała czerwone... Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 może logo Coca-Coli na Wawelu 19.04.07, 08:32 Zaniedługo wasi urzędnicy wpadną na pomysł żeby dach Wawelu pomalować na czerwono i nanieść na to logo Coca-Coli... Szkoda waszego pięknego miasta. pozdrowienia z Hanysowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fupa Re: może logo Coca-Coli na Wawelu-chyba tak! IP: *.chello.pl 19.04.07, 10:15 Gdyby Coca-Cola przemalowała dach Wawelu, choćby na czerwono, to nie musielibyśmy się wstydzić, że jest tak tandetnie pomalowany na zielono. Wstydzić się musiałem oprowadzając gości, było widać, że dach i rynny są "patynowane" na olejno, zresztą razem z przyległą ścianą, która zresztą też ma wygląd wnętrza bramy przy piwiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
pastor Dlaczego wózki mają być czerwone??? 19.04.07, 08:38 Czerwony ma tyle wspólnego z Krakowem, co nasze miasto z Warszawką. Ciekawe, że na meczach Celticu reklamy Coca-Coli są zielone - tak, jak barwy The Bhoys. Wózki niech staną, ale w jakimś mniej wściekłym kolorze i jedynie z niewielkim, dyskretnym logo. I, oczywiście za DUUUUUŻĄ kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś