Dodaj do ulubionych

Salwator - nowa forma płatności - rewolucja?

IP: *.eranet.pl 24.04.07, 22:49
Jak oceniacie nową formę płatności? Jestem dziennikarką i byłam na konferencji
z udziałem wykładowcy z AE, banków i ubezpieczycieli. Wszyscy bardzo dobrze
sie do tego odnoszą i twierdzą że salwatorowy system płatności to najuczciwszy
system funkcjonujący na rynku. Mnie osobiście ciężko się z tym nie zgodzić ale
chce poznać wasze opinie. Dzięki z góry za wasze głosy i pogląd na tę sprawę.
Obserwuj wątek
    • Gość: bebe Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.kolornet.pl 24.04.07, 22:55
      Jest już wątek o tym:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=60519565
      Nie należy dublować tematów.

A swoją drogą, znów post z eranetu zachwalający Salwatora....
      • Gość: halina Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.eranet.pl 24.04.07, 23:49
        Droga Pani. Wypraszam sobie. Moją intencją jest poznać opinie forumowiczów. Te
        negatywne również a może i zwłaszcza. Chcąc opisać obiektywnie dane zjawisko
        muszę poznać obie strony medalu. Interesują mnie jednak rzeczowe i konkretne
        opinie tylko i wyłącznie w tej sprawie - tj. możliwości zapłaty 5+95%. Inne
        tematy mają swoje wątki.
        • helenka17 Halu Droga - "krypciocha"!! 25.04.07, 00:54
          Możesz sobie wypraszać do woli. Nachalna krypciocha Salwatora, którą ten uprawia
          za Twoim (i nie tylko Twoim oczywiście) pośrednictwem nie robi na nikim
          wrażenia. A już na bywalcach tego forum -z pewnością.
          Dziennikarkę to Ty mogłaś w telewizji co najwyżej widzieć.
          Mogłaś sobie na tutejszy użytek lepszą bzdurę wykombinować, jeśli znałabyś-
          choćby ze słyszenia - metodykę pracy w tym zawodzie, to wiedziałabyś, że tego
          rodzaju podjazdy są zabronione przez większość kodeksów etycznych tego fachu.
          Nie obrażaj więc dziennikarzy, bo nie wszyscy są jednakowo cierpliwi,
          i nie nadymaj się, bo to grozi pęknięciem.
          Dziennikarze pozyskują informacje inaczej niż się to pokazuje w reklamach pasty
          do zębów i miętowych cukiereczków, słowo daję.
          Sława kombinacji Salwatora dawno już przekroczyła granice Polski i dalej się
          rozszerza.
          Czekamy na wyrzucenie tej sławnej firmy z następnych stowarzyszeń.

H.
          • Gość: juko Re: Halu Droga - "krypciocha"!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 01:17
            Eeee tam Helenko... Ja jej "prawie" uwierzylem ;)))
          • laenia Re: Halu Droga - "krypciocha"!! 25.04.07, 13:59
            Zgadzam się - wyjątkowo prymitywna krypciocha. Dodam jeszcze, że z taką
            polszczyzną i interpunkcją pani Halina wyjątkowo się zbłaźniła, udając
            dziennikarkę.
            A forma płatności to żadna rewolucja. Kupiłam mieszkanie w Budimeksie 10-90%,
            więc Salwator proponuje najwyżej lekką i mało znaczącą modyfikację propozycji
            obecnych na rynku.
    • Gość: JaCol Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.icm.edu.pl 24.04.07, 22:58
      No jak dla mnie bomba.
      Inaczej nie mógłbym sobie na mieszkanie takie pozwolić.
      Po za tym można zrobić to w formie aktu notarialnego a to chyba
      najbezpieczniejszy sposób!
      • tuja444 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? 24.04.07, 23:04
        Ja ich lubię chociaż niechlujstwo prowadzenia strony www jest porażające. Nie
        aktualizują w ogóle "zdjęć z budowy". Budynki sie budują a im się nie chce kilku
        FOTEK zamieścić. Oferta nowa jest ok ale że " retro non agit " i tak nie skorzystam.
        Pozdrawiam sąsiadów z Mozarta.
    • karolek114 Re: Salwator 25.04.07, 13:16
      Generalnie nie ma tu czego komentować!
      Jak ktoś robi jakiś pozytywny ruch to dobrze a jak robi coś przeciw klientom to
      źle. Rozłożenie płatności w proporcjach na 5% i 95% jest bezdyskusyjnie ok i nie
      ma potrzeby poruszać tego wątku. Podobnie z aktami notarialnymi - dobrze że
      można w tej formie podpisywać umowy ale z tego co wiem to żadna nowość ani w
      Salwatorze ani na rynku. Zwykle ludzie wręcz nalegają by kupować mieszkania bez
      aktów bo tak jest taniej. Po Salwatorze widać że się zmienia i jako pierwszy na
      naszym lokalnym rynku robi ukłony w kierunku kupujących. Ciekawe jak sie to
      rozwinie u konkurentów.
    • Gość: znawca Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:43
      Salwator to złodzieje i nic tego nie zmieni. Chca ta niby nową forma zamydlić
      wszystkim oczy.......
      • Gość: lol Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:09
        salwator to jeden wielki przekret'zrobili joiz kilka przekretow w krakowie
        • Gość: iTuTeżSzaleją kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:24
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=46705468
    • Gość: gargamel Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 26.04.07, 11:44
      Pomysł nie nowy ale dobry. Płacenie za coś czego fizycznie nie ma to największa
      bolączka klientów rynku pierwotnego. Deweloperki wreszcie zrozumieli że o
      klienta trzeba walczyć.
      • Gość: Agent Muu Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 12:35
        To tylko i wyłącznie kwestia ceny. Kiedyś kupowało się mieszkania na papierze - ale były dużo tańsze! Teraz będziemy kupować gotowe - ale z odpowienią premią dla dewelopera...
        • Gość: Gosc Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.telnet.krakow.pl 29.04.07, 19:32
          Jedna z inwestycji Salwatora zostala nakazem skazana na rozbiorke - oto co
          mysle o nowej formie pracy Salwatora.
          • Gość: dżordż Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.miechow.com 29.04.07, 21:50
            która?
            • helenka17 Ul. Drożyna 01.05.07, 20:52

• Gość: była klientka Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:39
      A jak niby ma sprzedawać Salwator swoje mieszkania jak banki przestały udzielać
      kredytów klientom tej firmie. To nie "dobroduszność" Salwatora a próba
      wybrnięcia z kłopotów. Muszą pozwolić zapłacić klientom na koniec budowy bo
      inaczej nikt nie kupi u nich mieszkania. Na gotowe mieszkanie bank da kase ale
      na budowane - nie!. I to wszystko w temacie.
      • Gość: kamil Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.128.108.194.contactel.net 30.04.07, 11:20
        Nie to nie wszystko w temacie. To stek bzdur!!!
        Nic wiecej. Zadzwoncie do byle jakiego banku. Gdzie kolwiek. Nikt nigdzie nie
        ma nic przeciwko kredytowaniu nieruchomosci salwatora. ba. w przypadku wbku
        nawet z salwatorem wspolknie buduja. A to goowniane forum nie robi nic wiecej
        jak opluwa wszystko i wszystkich. Nie wiem czy bylas czy jestes klientka
        salwatora.Jedno jest pewne jestes goopia.
        dzieki tobie podobnym ludzie maja potem problem ze sprzedaza na rynku wtornym,
        albo z wynajmem. A wszystko bo jedna czy druga sie dossie do monitora i i
        napieprza byle by uwage na siebie zwrocic
        • helenka17 No co Pan powie...? 01.05.07, 20:56
          A to z Polskiego Związku Firm Deweloperskich to także ich wirtualnie wyrzucili?
          A jakieś inne rewelacje na temat uczciwości Salwadora?
          I dziennikarzy także wirtualnie wozili samolotem do Egiptu, żeby później o nich
          dobrze pisali, tak?
          Patrz Pan, a u lekarzy to uchodzi za przekupstwo, a u dziennikarzy - nie...
          Śmiało...
          • tuja444 Re: No co Pan powie...? 01.05.07, 21:27
            Helenko:0 Jak Ci się Egipt marzy to zamiast się tu wypacać jedź na wakacje.
            Chociaż nie jestem pewna czy Egipt bo piszesz coś o Salwadorze. Może Sun
            Salvador. Albo jakaś Hiszpania Salwadora Daliego?:o
            • Gość: inter Re: No co Pan powie...? IP: *.76.classcom.pl 01.05.07, 23:10
              ciekaw jestem po co Salwator wysprzedaje piekne dzialeczki budowlane. pierwsze
              widze, zeby deweloper taka dzialalnoscia sie paral
              • Gość: Gosc Czy Salwator jest na skraju upadlosci? IP: *.net.autocom.pl 02.05.07, 09:45
                Czy Salwator jest na skraju upadlosci?
                Coraz wiecej o tym slychac - czy cos wiecie wiecej?
            • helenka17 Zwyczajowo - mój chłopcze - piszę to, co chcę 02.05.07, 11:27
              A dla Ciebie przeznaczona jest druga część mojej sygnaturki, bo się zapultałeś -
              aż miło!
              I teraz masz kłopot.
              No to pa.

H.
            • helenka17 drobna korekta 02.05.07, 11:55
              ...bo Ty dziewczynka jesteś...
              A jak tam z kolorem włosów ?

H
        • atv81 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? 03.05.07, 11:46
          Tak Kamilu, masz rację, tylko potem to nie pracownicy WBK będą mieć problemy z
          meldunkie, tudzież z miszkaniem w domu, który ma nakaz rozbiórki, tylko klienci
          Salwatora-Potwora! A Bank, cóż, kredyt trzeba spłacić, nawet jak się mieszka
          pod mostem!!! Cenię Bank, który dba o mnie, a nie taki, który chce na mnie
          zarobić za wszelką cenę. I to nie teoria. Miałam kupić dwa lata temu mieszkanie
          Od Salwatora, ale mój Bank nie udzielił mi kredytu na tą inwestycję. Mogłąm
          zmienić bank, ale zmieniłam na szczęście dewelopera. I mieszkam spokojnie.
          • Gość: inter Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.76.classcom.pl 03.05.07, 18:47
            ktos moze zna prawdziwy powod sprzedazy dzialek przez salwator ? chodzi o
            dzialki polozone w b. atrakcyjnych miejscach - np. ul. malczewskiego. interesuje
            mnie czy to kwestia klopotow finansowych czy tez moze dzialeczki maja jednak
            wspolna ceche - sa nie do zabudowania
            • Gość: kamil Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.128.108.194.contactel.net 04.05.07, 00:46
              zmienia sie ich polityka jak kazdeg o duzedo dewelopera

domdevelopmnet buduje tylko na duzych dzialkach

salwator prawdopodonie sprzedaje male a ku puje duze

posredniczylem w dwuch bardzo duzych tranzakcjach na zakup gruntu przez a spolke
            • helenka17 Ano 04.05.07, 01:47
              ...jeśli na sąsiedniej ulicy (Drożyna) dostałabym prawomocny i ostateczny nakaz
              rozbiórki części bloku, który wystawiłam, to też bym się pozbyła działki.
              Ponadto zakładam, że Zwierzyniecki Park Kulturowy jednak się obroni - mimo
              pilnej działalności mec.Chrupasty nad obaleniem planów miejscowych na Wzgórzu.
              A jeśli się obroni, to z kombinacji inwestycyjnych nici.
              Chodzą też słuchy, że od czasu likwidacji WSI firmie z Salwadoru także jakoś
              gorzej idzie, czy cuś. Ale to tylko plotki...pewnie.

H.
              • Gość: kamil Re: Ano IP: *.128.108.194.contactel.net 04.05.07, 11:03
                Helenko. Ja juz zdobylem pewnosc co do Twojej tozsamosci. To doprawdy niezykle
                jak skrzetnie to przed nami ukrywalas. W tym momencie jestem pewien ze jestes
                jednym z Braci Kaczynskich - T.W.Helenka. Gdyby zas poproszono mnie o opinie co
                do wskazania na konkretna persone. Gdyby padlo pytanie ktory to brat!?!?
                Bez wachania wskazal bym na slady siersci jakie pozostawiasz wszedzie gdzie sie
                pojawiasz (tu czytaj: w kazdym watku)i nazwal bym cie Jarkiem!
              • Gość: kamil z a z d r o s c z a z d r o s c z a z d r o s IP: *.128.108.194.contactel.net 04.05.07, 11:10
                A na powaznie... HELENO!
                Rzecz pierwsza: skad u ciebie tak kretynskie - typowo polskie - zazdrosne -
                spojzenie?!

Skad przeswiadczenie ze jesli komus cos wyjdzie to napewno kradnie i zabija.
                Tacy czy tam takie (trzymajac sie formy zgodnej z twoim dzisiejszym nikiem) jak
                ty plaszcza sie na rozmowach kwalifikacyjnych, zapierdzielaja w MCdonaldsie,
                lub biegaja ze sciera w domu...a wieczorami, gdy meskie szowinistyczne swinie
                ida spac buszuja na forum. Patrza ile to inni maja i jak malo one maja.

Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D
                R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S
                C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A
                Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O
                S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z
                A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R
                O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C
                Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D R O S C Z A Z D
                R O S C
              • Gość: kamil helenka i salwi IP: *.128.108.194.contactel.net 04.05.07, 11:18
                Tak jak wspominalem nie moge sie wypowiadac tak szczegolowo jak ty. Nie znam
                historii przeprowadzonych transakcji. Tyle co widze, badz slysze o nich.
                Ty jestes swietnie poinformowana, znacznie lepiej niz inni na forum, znacznie
                lepiej niz jakikolwiek potencjalny klient.
                Swiadczy to ze nie jest ci salwator zupelnie obojetny. I ze prawdopodobnie
                bylas strona dla jakichs transakcji i cos ci nie wyszlo. No coz. Nie pozostalo
                ci wiele to wylewasz zolc na fora:)
              • Gość: kamil Salwator IP: *.128.108.194.contactel.net 04.05.07, 11:24
                Salwator po mojemu: firma dlugo dzialajaca na rynku. Na budownictwie sie nie
                znali, ale na upartego, uczeni roznymi doswiadczeniami, duzo sie nauczyli.
                Biorac pod uwage calosc dzialalnosci (przynajmniej taka ktora jest mi znana ze
                strony internetowej), Salwator to holding. Maja wiele roznych firm i swietnie
                sie rozwijaja. Jedna pomaga drugiej. O plynnosc finansowa bym sie nie martwil.
                O klientow moze sie nie troszcza zbytnio, ale BUDUJA! i nie uciekaja za granice.
                Wszyscy ktorzy wieszaja na nich psy sa w bledzie i dzialaja z podobnych pobudek
                jak opisana wczesciej Helenka:(
                • Gość: anty_salwator Re: Salwator IP: 62.29.174.* 21.05.07, 15:35
                  Gościu, a ty już ze sobą gadać zaczynasz? Oj nie dobrze, nie dobrze...
                  Bzdury piszesz aż głowa boli. Do tego błędy ortograficzne!

Pół Polski wie, że Salwator robi ludzi w balona (Mehoffera 103 w Warszawie).
                  Albo świadomie to robią, albo są na tyle niekompetentni, że ciągle mają
                  problemy. Efekt jest jeden - ludzie zamiast mieszkać u siebie płacą kredyty i
                  mieszkają na stancji.
              • Gość: inter Re: Ano IP: *.76.classcom.pl 04.05.07, 18:06
                jednak ta dzialka przy malczewskiego poza ZPK lezy, pozostale zreszta tez w
                innych miejscach, cos mi sie wydaje ze glebsze dno musi tu byc..

co do ZPK to pewnie sie obroni, ale w ten sposob ze rada uchwali ponownie
                stosowna uchwale. obecnie obowiazujacy nie jest do uratowania
              • Gość: Łysy Re: Ano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:03
                nakaz rozbiórki której części tego budynku?
                • helenka17 Patrząc od Królowej Jadwigi 11.05.07, 01:33
                  - to dalsza.

H.
                  • Gość: Łysy Re: Patrząc od Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:02
                    Dziękuję. Ta ze ślepą ścianą w odl. 3 m od sąsiada? A z powodu?
    • Gość: obserwator Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:21
      Konkurencja nie może dotrzymać kroku i finansować inwestycji z kredytów
      przejmując ryzyko na siebie, więc co robi uaktywnia się na forum i opluwa
      salwator. Ja kupiłem mieszkanie w innej firmie i to parę lat temu z
      dopuszczalnym opóźnieniem, ale przez całą inwestycję żyłem w strachu czy
      deweloper nie upadnie. Ta oferta to rewelacja i zupełna nowość na rynku, bo np.
      w budimexie wpłacasz 10% na konto dewelopera, a w salwatorze 5% na rachunek
      zablokowany z którego deweloper dostaje kasę dopiero po akcie notarialnym
      przenoszącym własność. I jeszcze jedno zanim mnie oplują prawdziwe krypciochy
      czyli konkurenci salwatora - wątki o problemach finansowych są żałośnie
      śmieszne w przypadku firmy która nie bierze złotówki od klienta do czasu
      sprzedaży gotowego produktu!
      • Gość: asmolog Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.eranet.pl 07.05.07, 23:43
        No a czego się spodziewałeś? hahaha toż to kij w mrowisko!
        Podobnie jak pośrednicy nieruchomości, tak i developerzy to jedna wielka sitwa!
        Wystarczy że jeden pośrednik (np.b12) obniży prowizje zaraz całe stowarzyszenie
        podnosi alarm i stara się mu dokopać. Analogicznie Salwator. Robi bądź co bądź
        ukłon w stronę klienta i od razu wrzawa! Najłatwiej pisać o problemach. Nikt, a
        zwłaszcza przedstawiciele developerskich układzików, nie lubią gdy sie z nimi
        konkuruje.
        • Gość: marcinek Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 08.05.07, 09:48
          Właśnie jadę podpisać nową umowę. Ciesze się że ktoś rozwiał moje wątpliwości bo
          przyznam że jedyne jakie miałem wynikały właśnie z informacji zaczerpniętych z
          forum.
          Co do płatności 5% teraz 95% po odbiorze jest to dla mnie jedyne wyjście
          finansowe , bo najpierw muszę sprzedać swoje dotychczasowe mieszkanie i nie
          miał bym kasy na wyższą pierwszą wpłatę. Uważam że jest to super!
          • bw1012 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? 08.05.07, 16:29
            Prawda zawsze się sama obroni. Proszę, napiszcie jeszcze w jakiej ostatecznie
            cenie będą te mieszkania (za 1 m2 i za całość np. 60 m2), bo obawiam się, że
            wielu z nas po prostu nie będzie na nie stać, albo spłacać kredyt będą wnuki
            (może prawnuki?)
            Beata
            • Gość: juko Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:21
              W cenie zawarty jest juz kredyt. To byloby swietne rewolucyjne rozwiazanie, ale
              jakies 2 lata temu ;)))
              • Gość: asmolog ceny bez zmian IP: *.eranet.pl 08.05.07, 18:00
                Dzwoniłem i pytałem - ceny zostają bez zmian.
                Znowu się szarpią żałośni "forumo-wsioki". Salwator od kilku miesięcy nie
                podniósł cen a oni przepłacili u innych developerów i teraz ich skręca.
                • Gość: juko Re: ceny bez zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:08
                  Ej chlopcze!!! Jesli ktos ma inne zdanie od ciebie to juz od razu musi byc
                  forumowym wsiokiem??? Jak czytam takie rzeczy nasuwa mi sie na mysl Jarek
                  Kaczynski, dla ktorego kazdy kto mysli inaczej niz on jest ZOMO, łże elitą
                  ewentualnie wyksztalciuchem w rozumieniu Dorna! Zastanow sie co piszesz...
          • bw1012 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? 09.05.07, 16:09
            Halo, Panie "Marcinku", czy już umowę ma Pan w garści? :))
            Jeśli to nie tajemnica, to proszę podać za ile i jakie mieszkanie Pan kupił?
            (ew. w jakiej lokalizacji)
            Beata
          • Gość: asmolog Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.eranet.pl 16.05.07, 10:11
            No co tam Marcinku nic sie nie chwalisz? Napisz kilka słów bo ja też dziś
            planuje podpisanie umowy i chciałbym poznać twoje doświadczenia!

Pozdrawiam
      • tuja444 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? 08.05.07, 18:05
        a mi szkoda bo choć mieszkanko mam już prawie oddane i choć nie mam prawa
        narzekać musiałam standardowo płatności rozłożyć (szkoda że prawo nie działa
        wstecz)
      • Gość: Pablo Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.spray.net.pl 23.05.07, 00:28
        Wszystko ok ale czy Salwator chce zawrzeć uczciwą umowe przedwstępną w formie
        notarialnej ? Bo jak nie to oni naprawdę się niczego nie nauczyli. Jako
        przyklad dobrej ale nie idealnej umowy z developerem polecam umowy Dom
        Development. Wszystko jest czarno na białym i z reguły dobre dla obu stron

Osobiście odradzam robienie interesów z Salwatorem, można byłoby ich nazwać
        złodziejem. Przejechalem się na robieniu interesów z tą firmą. Pani Edyta
        Woźniak pełnomocnik spólki to prostak nie mający pojęcia o developerce. Szkoda
        że nie wyczulem z kim mam do czynienia.

Kilka rad dla uczestników rynku nieruchomości:
        1. Sprawdzajcie czy developer jest właścicielem działki i w jakim stopniu jest
        ona obciążona z reguły jest bo za coś developer musi zacząć budować
        2. Sprawdzajcie czy developer ma prawomocne pozwolenie na budowe i zgodę na
        wszystkie przyłącza
        3. Zasięgnijcie informacji z rynku i nie lekceważcie nawet najmniejszych
        negatywnych sygnałów
        4. Podpisujcie umowy tylko w formie notarialnej

TO ABSOLUTNE MINIMUM

Pozdrawaim
    • Gość: klient 3 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:27
      jaka to rewolucja ja handluje mieszkaniami z całej polski i tak to juz było w
      wawie 2 lata temu -sam tak kupiłem tam 1 mieszkanie-szkoda ze cywilizacja tu
      tak pózno przyszła
      • Gość: uwaga Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:14
        chello.pl to konkurencja a w wawie nikt do dzisiaj nie ma takiej oferty wg
        mojej najlepszej wiedzy. Może jakieś konkrety, link........?
        • Gość: uwaga Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:43
          chello.pl zatkało cię? Ciągle czekamy na link.... i nic? No, ale zaraz pojawi
          się w nowym wątku jako klient 4 z tekstem salwator upada, uciekają na Kubę,
          oszukali ludzi, rozwiązali umowy, tynk mi sę na głowę sypie. Chryste pomyśl
          lepiej jak konkurować uczciwie i weź się do roboty bo czarny PR przy takim
          systemie sprzedaży salwatora na nic się nie zda!
          • Gość: klient 3 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.chello.pl 17.05.07, 23:30
            skąd możesz znać rynek w kraju jak jestes od salwatora i nie grzeszych
            inteligencją- ja kupilem w jw construction ( może o nich słyszałeś) 10 % 1
            wpłata a 90 przy odbiorze to było 2 lata temu-ul góczewska jak to ci coś mówi-
            więc uzyj resztek szarych komórek i poszukaj sobie reszte w necie a nie biadol
            jak stara panna.ja handluje mieszkaniami w całej polsce a nie tylko w krakowie-
            wiec mam lepsze rozeznanie na rynku.jak sie nie orientujesz to sie sie nie
            wypowiadaj w tym temacie co sie w polsce dzieje - znasz tylko lokalny rynek i
            na tym sie lepiej skup bo wasza firma ma kiepską renomę.
            a chello to ma chyba dzis w samym kraku z 5 tys ludzi.
            • Gość: . Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.eranet.pl 18.05.07, 00:27
              Jak cie słucham to mi cie zal!
              A co to kogo obchodzi gdzie i czym handlujesz?
              Mnie również interesuje lokalny rynek Krakowa bo tu mieszkam i podobnie jak
              kolega o dziwnym niku Uwaga system salwatorowy uwazam za szczal w dziesiatke bo
              ma wplyw na mnie a nie na warszawke czy ine miasta.
              W kraku sa jedyni a przynajmniej jako jedyni potrafili o tym skutecznie
              zakomunikowac.
              Pozdrawiam.
              • Gość: magda Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: 80.50.234.* 18.05.07, 08:51
                ale słuchajcie tu chodzi o to ze w krakowie to sie teraz pojawilo( i jako
                jedyne na razie) ten system planosci a w wawie juz od 2 lat jest i ja to tak
                rozumie( wiec byl wczesniej ) -czytajac wnikliwie wasze odowiedzi klient 3 ma
                racje bo stwierdzil ze to juz bylo wczesniej w innym miescie i nie wiem o tyle
                halasu. niech sobie zarabia na handlu ile chce.
                • Gość: uwaga Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:24
                  Do klienta3. Znowu opwiadasz bzdury, oczywiście jak nie opluwam salwatora, to
                  jestem z salwatora, żałosne chello.pl z konkurencji - oczywiście. Dwa lata temu
                  wprowadzili system 10)90 ale 10% trafia na konto dewelopera i może nim
                  dysponować dowolnie. Nie twierdzę, że z JW jest coś nie tak, ale jeżeli się
                  przeliczy i ogłosi upadłośc to 10% poszło. W salwatorze natomiast wpłata wynosi
                  5% i dokonywana jest na rachunek powierniczy zamknięty, do czasu sprzedaży
                  mieszkania deweloper nie widzi nawet złotówki, a w przypadku ogłoszenia
                  upadłości wyłączona jest z masy i wraca do klienta. I to jest rewolucja i ukłon
                  w stronę klienta, ale ty masz za mało szarych komórek, żeby pojąć takie
                  niuanse "wielki inwestorze" mały człowieczku!
                  • Gość: sylwek56 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.kolornet.pl 20.05.07, 10:14
                    ej kolego co się tak denerwujesz bo ci zyłka peknie i zawał gotowy- nie
                    podniecaj sie tak tym salwatorem - bo jak spieprzyli pare inwestycji to tylko
                    taki ruch ich ratuje- czemu np Novo Mar nie musi robic takich akcji ? bo on na
                    czas oddaje mieszkania i cena sie nie zmienia to jest ta a drobna różnica.
                    • Gość: gig Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.05.07, 09:41
                      To jakiś krzak!
                      ...nawet stronę w necie ciezko znalesc.Novo Mar to jakiś hotel.
                      • Gość: podgórzanka Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.boreknet.com 21.05.07, 11:29
                        Novo Maar. Wchodzi w skład izraelskiej spółki BSR, nic dziwnego, że nie mają
                        problemów z pieniędzmi :) Ciekawe, czy na OE powstanie na końcu budynek o nazwie
                        Tel Awiw :) (w końcu Izrael w Eurowizji startuje, to i na OE może się znaleźć).
                        • Gość: zydek90 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.chello.pl 21.05.07, 19:39
                          zadnych argumentów tylk zazdrosc ze Novo Maar ma kase a salwator nie ma ?tu
                          chodzi o nabijanie klientów w butelke i podejscie generalne - salwator to cwana
                          firma co sie dorobila ale mentalnosci szefow nie zmienisz - kto sie h.ujem
                          urodził kanarkiem nie umrze.
    • Gość: anty_salwator Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: 62.29.174.* 21.05.07, 15:46
      Powiem krótko:
      System płatności bardzo dobry. Moim zdaniem powinno to być uregulowane ustawowo,
      że developer nie może budować z pieniędzy klientów. Jak chce niech zaciąga
      kredyt, ale póki nie ma mieszkania - wara od pieniędzy klienta.

Jednak nawet jeśli firma Salwator nie chciała nic pieniędzy na początek a
      dopiero przy akcie notarialnym 100% to ja z tą dziadowską firmą nigdy nic już
      nie chciałbym mieć wspólnego.

PS. Systemy typu 5/95 10/90 to żadna nowość. W Budimexie jest to od bardzo
      dawna. W Atanerze chyba też więc czym się tu ekscytować? Banki po prostu nie
      dają kredytów pod mieszkania budowane przez Salwator.
      • Gość: uwaga Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:55
        Dajblu z konkurencji salwatora! Banki nie dają kredtów na zakup mieszkań w
        salwatorze bo to dziadowska firma bez kasy!!!??? I dlatego dają kasę samemu
        salwatorowi żeby budował największe inwestycje w Krakowie (City, Eko Park)! Nie
        ośmieszaj się, żałosne...
        • Gość: geo23 Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: 80.50.234.* 22.05.07, 11:06
          kolego co sie tak denerwujesz- bo ci żyłka peknie i zawał gotowy czy warto za
          taka małą kasą jaka zarabiasz w salwatorze- wydaje mi się że za żadna kasę nie
          warto aż tak się denerwowaći podniecac jednoczesnie-
        • Gość: anty_salwator Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: 62.29.174.* 23.05.07, 08:52
          Oj widać że nie masz pojęcia kto spłaca jaki kredyt i czym ten kredyt jest
          zabezpieczony.
          Ale nie dziwi mnie to - panie z Salwatora nigdy do najkompetentniejszych nie
          należały - nawet zdania po polsku sklecić nie umiały w aneksie do umowy.

Pozdro.
          • Gość: antyspamer Konkurencja wrze IP: *.unregistered.net.exatel.pl 23.05.07, 15:41
            Panie z Salwatora?
            Panie z konkurencji...
            My nie chcemy tu żadnych Panów. Chcemy mieszkańców i w gronie mieszkańców bądź
            potencjalnych zainteresowanych dyskutujemy o ofertach.
            Weź sie Pan więc z stąd bo bluzgasz Pan po wszystkich wątkach i siejesz Pan zamęt.
          • Gość: uwaga Re: Salwator - nowa forma płatności - rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:38
            Rozwiń swoją złotą myśl, z której nic nie wynika matołku! Proszę bardzo jakieś
            argumenty znawco!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka