Dodaj do ulubionych

Windykator ściga staruszków z Krakowa

IP: *.compower.pl 29.04.07, 23:09
Nie ma to jak dziennikarz, który wie, o czym pisze: "Skontaktuje się z nim
dopiero po umorzeniu tytuł egzekucyjnego komornika.". Umarza się postępowanie
egzekucyjne, a nie tytuł egzekucyjny.
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.chello.pl 30.04.07, 11:31
      Uważam, że Rzecznik Praw Konsumenta już dawno powinien był złożyć wniosek do
      Trybunału Konstytucyjnego w sprawie zgodności z Konstytucją działalności i metod
      działalności tzw. firm windykacyjnych. Czy nie jest aby tak, że w państwie prawa
      przymus mogą stosować tylko organy władzy publicznej?
      • Gość: użytkownik ekstremalnie profesjonalna firma Ultimo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:16
        ...kojarzy mi się z następującą sytuacją:

jakiś czas (1-2 lata) temu kupiłem telefon komórkowy na abonament. Opłacałem go
        regularnie. Numer telefonu okazał się być "z recyklingu" (odbierałem co jakiś
        czas telefony od ludzi, którzy spodziewali się zastać pod tym numerem pewną
        firmę z zupełnie innego końca Polski, z ciekawości wypytałem, co to za firma i
        KIEDY dostali ten numer do firmy - wszyscy mieli go sprzed 4-6 lat)

I nagle grom z jasnego nieba: dzwoni windykator, że telefon jest zadłużony na
        ciężkie pieniądze i że mam zwrócić. Ja na to - sory, ale pomyłka. Windykacja -
        chamsko i upierdliwie, że mam płacić. Ja - zaraz, ale o co chodzi. Windykator -
        ze chodzi o operatora komórkowego (mojego) któremu wiszę kasę za niepłacenie
        rachunków. Zaraz - ja nie wisze. Poprzedni (sprzed 4-5 lat) właściciel numeru
        ewentualnie wisi. W każdym razie okazało się, że to firma Ultimo szuka długu 500
        kilometrów od miejsca gdzie powstał.

Nic nie przekonało pani z ekstremalnie profesjonalnej firmy Ultimo. Męczyła mnie
        jeszcze wielokrotnie, cały czas uważając mnie za winnego pieniądze. Najwyraźniej
        ekstremalnie profesjonalna firma Ultimo uznała, że skoro ma numer telefonu z
        którego się wziął dług, to może sobie dzwonić na ten numer do woli, bo to był
        jedyny punkt zaczepienia :-)

Na koniec nie zdzierżyłem, wniosłem pismo do operatora, że nie życzę sobie być
        molestowany przez firmę Ultimo pod MOIM numerem telefonu w temacie długu
        poprzedniego abonenta używającego tego numeru, a potem pozwoliłem sobie na kilka
        zdecydowanych nieuprzejmości pod adresem wydzwaniającej pani widnykator.

Nie wiem, ile Ultimo miało od gościa wyssać kasy, ale ze mną baba rozmawiała w
        sumie chyba ze trzy godziny. Ostatnią godzine tylko na zasadzie wysłuchiwania
        ode mnie bezeceństw ;-)

Potem ekstremalnie profesjonalna firma ultimo sie wiecej nie odezwała. A ja
        gdybym miał zlecać cokolwiek firmie z tej branży... to nigdy TEJ :-)
        • Gość: miecio Mam na nich super sposób! polecam IP: *.jmdi.pl 01.05.07, 20:50
          Jak zadzwoni do ciebie Pani X zacznij dyszeć do słuchawki , kilka sekund żebyś
          się nie zmęczył. 99,9% Pań spyta "co Pan robi..." a ty wtedy szybko wyparuj "nic
          nic skarbie mów dalej proszę..." Więcej jej nie usłuszysz :D
          • stalinowiec1 Re: Mam na nich super sposób! polecam 01.05.07, 22:57
            Ale jaja. Powinieneś to opatentować.
          • Gość: Yanku Zajebiste :)))))))))))) IP: *.chello.pl 01.05.07, 23:01
            Zajebiste :)))) Posikałem się ze śmiechu :))))))
        • Gość: propozycja Re: ekstremalnie profesjonalna firma Ultimo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:37
          nieprzyjemne telefony należało zgłosić na policję i do prokuratora (jako
          usiłowanie wyłudzenia)
      • Gość: wyborca Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: 82.177.7.* 01.05.07, 06:36
        Tak to zwykle bywa, jeśli jakaś partia nazywa się "Dobrobyt i Cnota" to jej
        celem jest, po dojściu do władzy pogrążyć kraj w nędzy i jawnej grabieży.Na
        przyszłość zastanówcie się PT Rodacy, na kogo głosujecie. Państwo prawa pod
        rządami PiS-u?
        Wolne żarty!
    • Gość: nora Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.proxy.aol.com 30.04.07, 14:35
      Jak zwal, tak zwal. Istotne, ze p. Agnieszka z firmy windykacyjnej nie
      wiedziala....
      Oczywiscie 80-letni staruszkowie zadluzyli sie, zeby zaszalec!
      • Gość: Firek Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 20:15
        Niech żyje Solidarność!!!!!!Od staruszków jeszcze będzie można zająć miejsce na
        cmentarzu, albo zwalcować grub i miejsce jeszcze raz sprzedać.A dlugi trzeba
        spłacać.Ciekawi mnie to jak ściągają długi od posłow, kiedy majątek przepisywany
        jest na rodzinę?
    • Gość: Tomek Staruszkowie... IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 01.05.07, 20:42
      To, czy staruszkowie, czy młodzieniaszki, nie ma żadnego znaczenia, poza
      wzbudzaniem "sensacji". Liczy się tylko kto ma dług i procedura ściągania, a
      takie tam chwyty emocjonalno-litosne możecie sobie darować.
    • kwak6 Można założyć że firmy windykacyjne 01.05.07, 20:46
      to mafia i tym powinien zając zero naszej sprawiedliwości,chyba że jest to mafia
      obecnej władzy co by mnie nie zdziwiło,wszak to są tylko ludzie.
    • Gość: gf Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: 80.48.151.* 01.05.07, 21:13
      Widzisz tylko blahy, leksykalny blad i tylko to potrafisz skomentowac. Brawo,
      niezly komentarz. Teraz natchniony wiedza ze umarza sie postepowanie
      egzekucyjne, a nie, bron boze, tytul egzekucyjny komornika ide spac. Pozdrawiam.
    • Gość: Juri Tytuł wykonawczy, jak już coś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:15
      to się nazywa tytuł wykonawczy. pozdro, Juri z Wrocławia...student, który o tym
      teraz czyta.
    • macrad Prośba do redakcji GW 01.05.07, 21:53
      A może podadzą Państwo numer konta, na które dałoby się wpłacić jakieś pieniądze
      na rzecz tych ludzi? Myślę, że znalazłoby się w Polsce parę osób, dla których
      parę złotych nie jest kwestią życia i śmierci, a dla dwojga chorych starych osób
      byłyby ogromną pomocą.
    • Gość: :)))) Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.acn.waw.pl 01.05.07, 21:54
      Proszę o umożliwienie kontaktu z tym państwem (może za pośrednictwem redakcji). Mogę im pomóc. Nie
      poprzez zwalczanie komorników czy firm windykacyjnych, tylko zwyczajnie - finansowo. Mam dość tego
      typu historii. Jak my nawzajem sobie nie pomożemy, to nikt nam nie pomoże.
      • macrad Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa 01.05.07, 21:56
        Dziękuję za ten list, właśnie napisałem coś podobnego.
        • skunk Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa 01.05.07, 23:08
          Ja także stanowczo żądam numeru konta, jeślibym przegapił jego wskazanie proszę
          o sygnał na gg: 1684615, dzięki!
    • Gość: oburzony Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:58
      Zamknąć tę k... firmę. Cwaniakom przytrzeć nosa. Niech przyjdą do Pruszkowa -
      to będą spier... gdzie pieprz rośnie.
      • Gość: Emeryt Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: 212.122.223.* 01.05.07, 23:18
        Slowo "windykacja" staje sie w Polsce modne.Kupilem od spoldzielni
        mieszkaniowej piwniczke-schowek pod schodami o powierzchni uzytkowej 3,82 mkw.
        Spoldzielnia uwzglednila czynsz w wysokosci 1 PLN/mkw.Placilem regularnie i
        wszystko byloby w porzadku,gdyby nie nowa "miotla" w administracji.Mianowicie
        odkryla,ze w tytule umowy kupna-sprzedazy jest slowo "pomieszczenie uzytkowe"
        co w rozumieniu spoldzielni jest rownoznaczne z powierzchnia sklepu,restauracji
        itp lokali.Naliczyli mi czynsz 20 razy wyzszy i to za kilka miesiecy wstecz
        mimo,ze poprzedni,dotad nie wypmowiony oplacalem regularnie.
        Rozmowa z glowna ksiegowa wygladala w ten sposob,ze jak osmiele sie nie zgodzic
        na placenie tego absurdalnego czynszu to oni czyli spoldzierlnia nasla na mnie
        windykatora.Zadne argumenty z mojej strony nie pomagaly.Jestem starym emerytem
        i moglem ze strachu "odejsc" na zawal.Tej pani to nie wzruszalo ani troche.
        Jestem uparty i nie zamierzam placic.Zdecydowalem sie na droge sadowa o 20
        zlotych.Powiecie,ze to pyskowka?Tak,ale moim celem jest zwolnienie z pracy tej
        pani.Bezmyslnosc to choroba ciezko uleczalna.
        • Gość: ppp Re: Windykator ściga staruszków z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:39
          Jesteśmy z Panem przeciw bezmyślnej biurokracji !

Pozdrawiamy i życzymy zdrowia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka