Dodaj do ulubionych

AWIM-to jest to choć...

IP: *.wmgalicja.krakow.pl 30.05.03, 17:51
Agencja wspierania inicjatyw mieszkaniowych ul. grunwaldzka 18
to chyba najlepszy sposób na mieszkanie choć... nieco odległy. To dla tych
którzy mogą czekać, AWIM tworzy małe spółdzielnie ,zapewnia organizacje
prawną i wspołpracę z UM a przyszli własciciele mają wpływ na resztę
(projekt budynku,standard wykończenia, rodzaj elewacji okien itp.)po
zakończeniu budowy inwestycja jest rozliczana na podsawie faktur wykonawców
dzięki sprawnemu zrządzaniu mogliśmy obniżyć koszty budowy co zaowocowało
zwrotem nadpłaconej kwoty.Ja juz mieszkam w bloku budowanym przez awim.W tym
momencie tworzymy wspólnotę mieszkaniową.
Obserwuj wątek
    • Gość: KC Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.bphpbk.pl 10.10.03, 18:42
      Jeżeli mogę mieć prośbę, to proszę o dokładne info na ten temat, jaka
      lokalizacja, jak z kosztami, terminami, jakością, podpisałem umowę na kużnicę
      Proszę na mail będę wczięczny za info michal1507@op.pl
      pozdrawiam
      • Gość: verte Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:53
        Taa tylko ja jak patrzę na ceny mieszkań podawane przez awim to niestety nie
        wierzę,że są budowane jedynie "po kosztach".
      • Gość: olliwia Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.tvn.pl 29.12.03, 15:43
        Hmm... ja tez zakupiłam mieszkanie na Kuźnicy. Jestem załamana...
    • Gość: loooc Re: AWIM-to jest to choć... IP: 213.17.128.* 14.10.03, 13:46
      ja podpisałem umowe z Awimem - osiedle Moje Eldorado, mam nadzieję ze wszystko
      potoczy się bez problemów i w 2005 zamieszkam w mieszkanku
      miejsce wydaje mi się najlepsze z oferowanych na krakowskim rynku mieszkaniowym
      (park!!!)
      polecam i szukam przyszłych sąsiadów
      • Gość: Joanna Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 15:05
        Na temat AWIM-u jest duzo opinii na ogolnym forum Nieruchomosci - i nie sa
        raczej pochlebne... Mnie wystarczyl widok umowy przedwstepnej o tresci jednej
        kartki A4, nie ma w niej zagwarantowane praktycznie nic

www.sector-q.magazyn.pl/wesola
      • Gość: olliwia Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.tvn.pl 29.12.03, 15:49
        Na prawdę nie chcę straszyć, ale z Awimem nie jest kolorowo. Zakupiłam
        mieszkanie 3 lata temu, choć inwestycja ciągnie się już od '99. Do tej pory nie
        mam gdzie mieszkać... Radzę czytac umowe z włsnym prawnikiem, dzwonić,
        dopytywac się. Bo Awim ostatnio nie ma inicjatywy by informować nas, ludzi co
        się dzieje z naszymi pieniędzmi.
    • Gość: krzysztof Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:09
      AWIMU- NIE MOZNA PORÓWNYWAC Z INNYMI SPÓŁDZIELNIAMI LUB DEWELOPERAMI... (INNE
      ZASADY DZIALANIA) TAK JAK WSZEDZIE, ISTNIEJA MIESZKACY ZADOWOLENI I
      NIEZADOWOLENI - JA I MOI ZNAJOMI NALEZYMY DO TYCH PIERWSZYCH. JESLI ZAS CHODZI
      O STRONE DOTYCZACA "WESOLEJ", MOZEMY TYLKO STWIERDZIC ZE W ROKU 1998-2000
      WYGLADALO WSZYSTKO ZUPELNIE INACZEJ ANIZELI TERAZ. WSZYSCY, LACZNIE Z AWIMEM I
      B2STUDIO -MOWIAC SZCZERZE -ZDOBYWALI PIERWSZE DOSWIADCZENIA... PODSUMOWUJAC -
      POLECAM
      • Gość: Joanna Re: AWIM-to jest to choć... IP: 194.196.228.* 23.10.03, 15:04
        ciekawe czy zostala juz zalatwiona z Muzeum Lotnictwa sprawa korzystania z
        linii energetycznej - bo podobno nie chca sie zgodzic. Bez pradu to chyba
        pozwolonko na budowe ciezko bedzie uzyskac...
        • Gość: Magda Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 17:53
          Ogolnie rzecz biorac, z "pozwolonkiem na budoweczke" bedzie ciezko, a to z
          tego powodu, ze mieszkamy w takim Magicznym Miescie jakim jest Krakow, w
          ktorym (pewnie jak w calym kraju) nic juz nie funkcjonuje a szczegolnie
          sparalizowany Wydział Architektury UMK - i tutaj widze problem. Sprawa "kabla"
          jest do zalatwienia i nie oszukujmy sie co do sposobu w jaki zostanie ona
          zalatwona, podobnie jak pozwolenie.
          Zastanawiam sie, dlaczego nikt nie chce poruszac tematu UMK i jego paralizu i
          komu jest to na reke...
          • e-toshi Re: AWIM-to jest to choć... 24.10.03, 22:20
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> Ogolnie rzecz biorac, z "pozwolonkiem na budoweczke" bedzie ciezko, a to z
            > tego powodu, ze mieszkamy w takim Magicznym Miescie jakim jest Krakow, w
            > ktorym (pewnie jak w calym kraju) nic juz nie funkcjonuje a szczegolnie
            > sparalizowany Wydział Architektury UMK - i tutaj widze problem.
            Sprawa "kabla"
            > jest do zalatwienia i nie oszukujmy sie co do sposobu w jaki zostanie ona
            > zalatwona, podobnie jak pozwolenie.
            > Zastanawiam sie, dlaczego nikt nie chce poruszac tematu UMK i jego paralizu
            i
            > komu jest to na reke...

proponuję temat na tym forum: GMINA NIE CHCE SIE ROZWIJAĆ.

pozdrawiam e-toshi
        • Gość: Jarek Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 18:07
          Popieram Krzysztofa. Nisestety prawo jest tak napisane, ze kazdy moze
          nas "przyładowac" w kazdej chwili i zrobi to w swietle prawa, bez wzgledu na
          to kto i ile juz zbudował. W AWIMIE przewaga polega na tym, ze moglismy
          jedynie oszukac sie sami - to my decydowalismy. Pozdrawiam
    • Gość: ludek Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 18:12
      Awim jest ok! kupilem tam i mieszkam.
      • Gość: verte Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 19:05
        Gość portalu: ludek napisał(a):

> Awim jest ok! kupilem tam i mieszkam.

Gdzie?Na Radzikowskiego?
        • Gość: ludek Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 14:21
          Węgrzce, Radzikowskiego to była tragedia....
    • Gość: Magda Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:06
      ...Jak głosi plotka... W zwiazku z "zamieszaniem korupcyjnym" w Wydziale
      Architektury UMK, AWIM bedzie miał ogromne problemy z uzyskaniem WZiZT oraz
      pozwolen na budowe pod realizaje swoich inwestycji. OBY TO BYŁA TYLKO
      PLOTKA !!!
    • Gość: Michał Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 16:46
      Zwracam się z prośbą o kontakt osób, które zdecydowały się na przystapienie do
      spóldzielni tworzonych przez Awim. ("moje eldorado"; "Zakątek") Myślę, ze
      byłoby bardzo miło nawiązać pierwszy kontakt z przyszłymi sąsiadami, a jest
      nas nie mało...
      Pozdrawiam i zapraszam :)
      • Gość: loooc Re: AWIM-to jest to choć... IP: 213.17.128.* 21.11.03, 14:46
        oto i jestem ... zdecydowałem sie na Moje Eldorado
        pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow
        uklony
        • Gość: KAT Re: AWIM-to jest to choć... IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.12.03, 22:57
          Witam sąsiadów - wszystkich. Czy ma ktoś jakieś wiadomości odnośnie Mojego
          Eldorado< tzn. Naszego>
          Czy wiadomo coś nowego?
          • Gość: Aguirre_Gniew_Boży Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 16:52
            Gość portalu: KAT napisał(a):

> Witam sąsiadów - wszystkich. Czy ma ktoś jakieś wiadomości odnośnie Mojego
            > Eldorado< tzn. Naszego>
            > Czy wiadomo coś nowego?

Tak dopłyniecie do Waszego Eldorado jak ja do swojego :-((((((
            • Gość: Kat Re: AWIM-to jest to choć... IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.12.03, 01:30
              to znaczy????
              może napiszesz coś więcej......
              takie opinie może wygłaszać każdy, a tu chodzi o coś konstruktywnego.
              Nadal czekam na wiadomości. Dziękuję.Katarzyna
              • Gość: punto 5 Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 11:30
                Witam wszystkich przyszlych sasiadow z Moje Eldorado.Jezeli ktos ma
                jakiekolwiek wiadomosci dotyczace osiedla to niech sie dzieli na forum ze
                wszystkimi sasiadami.
    • Gość: punto5 Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 12:56
      zwracam sie do czlonkow sp." moje eldorado" jezeli ktos ma informacje dotyczace
      budowy tego osiedla,przyczyn tak wielkiego opoznienia,czy to osiedle bedzie
      budowane,co sie dzieje z pozwoleniem nabudowe ,jak to opoznienie wplyne na
      koszty budowy i wszelkie inne informacje ,to niech sie dzieli z nami na
      forum "architektura"
      • Gość: lukas Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 22:08
        patrz na architektura sm "moje eldorado" tam pisza
    • Gość: Kirko Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 18:56
      a moze ktos wie kiedy ruszy budowa os,Zakatek przy ul.Na blonie w Bronowicach
      • Gość: grzes Re: AWIM-to jest to choć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:00
        "Juz niebawem, juz nie dlugo... jeszcze tylko jeden podpis..."
        czyli nigdy...
    • Gość: Bańka Re: AWIM-to jest to choć... IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.06.04, 22:33
      Ja mieszkam już 3 lata przy kuźnicy. Jestem zadowolona. Mały dom wielorodzinny.
      Obecnie wspólnota mieszkaniowa. I koszt - w warunkach krakowskich naprawdę
      tanio. Wykończenia - na wysokim poziomie. Obecnie jestem też w spółdzielni Moje
      Eldorado. Mam nadzieję, ze tam też będzie tak dobrze ja tu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka