peteen 30.05.03, 20:14 ze stadem tych samych szansownistów i dawno ustawionymi nagrodami... jak mam wybierać między blue cafe a rodowicz ? taż to inne ligi ! straciłem sympatię do opola kilkanaście lat temu i już jej nie odzyskam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosia_4 Re: za chwilę największy szajs festiwal... 30.05.03, 20:15 wybierz Budkę Suflera... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor_hiszpan Luby Peteenie... IP: *.terracasa.ceti.pl 30.05.03, 20:17 wbrew powszechnej opinii świat poza radiem i telewizją kwiatkowską też istnieje. Takie np Radio Krakow wsparło silnie lokal "Ósmy dzień tygodnia"na Podbrzeziu, bo im już polityka własnego zarządu bokiem wyszła. Wystrój nieco zimny - ale jaka obsługa............ pzdr DH Odpowiedz Link Zgłoś
peteen szlachetny doktorze... 30.05.03, 20:24 u mnie ten "8 dzień tygodnia" nazywa się wizyta teściów... ale 100% lepsza niz szajs festiwal ps. nie znosze szansonistów z sutki buflera, w dodatku każdy wygląda jak quasimodo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bombel Re: szlachetny doktorze... IP: *.proxy.aol.com 30.05.03, 20:35 Mosci peteen-ie, tych aparatow sie nie oglada ich sie sloocha!I to jest coos! A Opole...gdy sie nie mialo co sie lubialo to lubialo sie to co sie mialo! I nie byc taki oora-boora! Spiewayaco pozdrawiam!Hauuuuuu.....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: szlachetny doktorze... IP: *.acn.waw.pl 30.05.03, 20:37 Tylko nie blue cafa ala anasacia Odpowiedz Link Zgłoś
peteen wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 20:38 tych koconi, borysów i innych szansonistów, którzy w rozwoju wokalnym i stylistycznym zatrzymali sie na wczesnym gierku (cos a la piosenki o małym fiacie etc.)... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bombel Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... IP: *.proxy.aol.com 30.05.03, 20:51 Tych wymienionych bez ciebie juz tu nie ma.Kocon gdzies sie zawieruszyl i wogole nic o gosciu nie wiadomo(podobno zezarl go wlasny ocelot,taki wiekszy kot),Goozek-Borys po Szikago wyladowal w Toroncie(tam sie chajtnal z jakas nawiedzona,ale juz im przeszlo)teraz urzeduje w Las Wegasie. Zapomniales jeszcze o Krawczyku,ten robi pod twoim bokiem kariere. Nam w ty chwili zostal sie ino Marek Kulisiewicz, z Kazmirza chlopok mieszkaol na Berka Joselewicza. Zgadzam sie ze Zbigniewem! >spiewajaco pozdrawiam< Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:13 valdemar jest w polszcze, nie tak dawno prosił mojego fafla o jakieś koncerty... Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:20 Pewnie "kasiore"zacznie tlootz? A z kotem waltzooye po ulicach? W Szikagowie bendzie sam "wielki" Miecio Swiec-Icki! Acha mamy jeszcze w Szikagowie tego artche od "jak sie masz kochanie jak sie masz?" Ma restauracyie "DiDi".I tu bedzie spiewal Miecio! Ja waltzooye na ten wystepek bo ostatni raz moje ucho go slyszalo w roku 1973!! >Komu w doge temu w ucho!< Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:24 to happy end, ale oni przeciez mieszkają na florydzie (a czasem robio za gwiazdy w polshicie)... przeprowadzka ? Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:29 Skad te wiadomosci? Musze wiec energicznie sprawdzic. Na pewno kiedys Zbyszek Nowak(Szczesliwy Koniec) byl wlascicielem "DiDi". >komu w droge temu na Floryde!< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Eeeee tam:) IP: 80.48.20.* 30.05.03, 20:42 Kiedyś w latach 90 były rokowiska na noc przed właściwym festiwalem, to były czasy !!!:))) A i tak go wolę od Sopotu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen bo też w sopocie nie ma juz festiwalu... 30.05.03, 20:46 i to od dawno, jeno parę marnawych koncertów z, najczęściej, pseudo-gwiazdami... ale w latach 70, kiedy na siłę interwizja miała rywalizowac z eurowizją, wtedy to były rzewne jaja... a rokowiska to ja pamietam ale z początku lat 80, z łodzi, wrocławia, ale nie ten opolski szajs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: bo też w sopocie nie ma juz festiwalu... IP: 80.48.20.* 30.05.03, 20:58 peteen napisał: > a rokowiska to ja pamietam ale z początku lat 80, z łodzi, wrocławia, ale nie > ten opolski szajs... A byłeś kiedyś? A tak a propo ja ławek nigdy nie niszczyłem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: Zaczal sie ,co?.. 30.05.03, 21:43 ...bo zniknieliscie mi z ekrana.No to przyjemnych wrazen i wyrazen! Idziecie jutro na "Wiselke"? A na "Paski"? >Komu w droge temu booty!< Odpowiedz Link Zgłoś
peteen kolację żem jadł... 30.05.03, 22:03 z teściami... a potem słuchałem chwilę dańca (niezatapialny i niezmienny w grepsach)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Bąbel o przepraszam! IP: 62.121.131.* 31.05.03, 01:19 największy szajs festiwal to jest w Sopocie, Opole jest na drugim miejscu - też wysokim, ale jednak drugim na marginesie - gratuluję trafnej nazwy na tę grupę wydarzeń kulturwalnych, tak pięknie pobrzmiewają w niej niemieckie akcenty z historii obu z tych miast, w jednym zacnym słowie "szajs" :) - no i same festiwale mają przecież w sobie coś z typowo niemieckiego wieczoru ze szlagierami w wykonaniu z plejbeku jeśli chodzi zaś o porównanie rodowicz z blue cafe, to jasne że cafe wypada blado - rodowiczka na koncertach w rosji gromadzi tłumy, czyli jest gwiazdą na skalę międzynarodową, a czy cafe zagra choć jeden duży koncert w charakterze gwiazdy poza polską? wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Rodowicz !!! IP: 80.48.20.* 31.05.03, 09:38 Kiedyś to może fajnie wyglądało, ale teraz jej stroje wyglądają co najmniej dziwnie:)) Dla mnie jest aktualnie nabardziej kiczowatą "artystką" w Polsce !!! Teledyski z czołgami w tle, obcisłe stroje (przy jej wymiarach), kiełbasy i balerony pod marynarką. KICZ KICZ KICZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Bąbel Re: Rodowicz !!! IP: 62.121.131.* 31.05.03, 12:26 nie "kicz" tylko "sztuka naiwna" w wersji estradowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: za chwilę największy szajs festiwal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.03, 01:37 A Dzem a Voo-Voo a ostatnie kawalki Myslowitz a M. Urbaniak to jak to nazwac dumacie .Niech was Rydel straszy jezeli go nie wspominacie z szacunkiem. A sw . pamieci Grzegorz z Ciechowa jest czym poglaskac wspomnienie .pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bombel Re: za chwilę największy szajs festiwal... IP: *.proxy.aol.com 31.05.03, 17:30 Do Mosci peteena. Ja sie zabije o najblizsze drzewko!Wasc masz przyjemnosc patrzenia i soochania tego (nie chce sie wyrazic).Toz to szajc do potegi trzeci,przy nim i Oppole i Sopot to Wyzyna Tybetanska! Ach,przepraszam; O Goostach sie nie dyskootooye!Jakby powiedzieli stareozytne Rzymiany! >Komu w droge temu w oocho!< Odpowiedz Link Zgłoś