Dodaj do ulubionych

za chwilę największy szajs festiwal...

30.05.03, 20:14
ze stadem tych samych szansownistów i dawno ustawionymi nagrodami...
jak mam wybierać między blue cafe a rodowicz ? taż to inne ligi !
straciłem sympatię do opola kilkanaście lat temu i już jej nie odzyskam...
Obserwuj wątek
    • tosia_4 Re: za chwilę największy szajs festiwal... 30.05.03, 20:15
      wybierz Budkę Suflera... ;)
    • Gość: doktor_hiszpan Luby Peteenie... IP: *.terracasa.ceti.pl 30.05.03, 20:17
      wbrew powszechnej opinii świat poza radiem i telewizją kwiatkowską też
      istnieje. Takie np Radio Krakow wsparło silnie lokal "Ósmy dzień tygodnia"na
      Podbrzeziu, bo im już polityka własnego zarządu bokiem wyszła. Wystrój nieco
      zimny - ale jaka obsługa............
      pzdr

DH
      • peteen szlachetny doktorze... 30.05.03, 20:24
        u mnie ten "8 dzień tygodnia" nazywa się wizyta teściów...
        ale 100% lepsza niz szajs festiwal

ps. nie znosze szansonistów z sutki buflera, w dodatku każdy wygląda jak
        quasimodo...
        • Gość: Bombel Re: szlachetny doktorze... IP: *.proxy.aol.com 30.05.03, 20:35
          Mosci peteen-ie, tych aparatow sie nie oglada ich sie sloocha!I to jest coos!
          A Opole...gdy sie nie mialo co sie lubialo to lubialo sie to co sie mialo!
          I nie byc taki oora-boora!
          Spiewayaco pozdrawiam!Hauuuuuu.....!
          • Gość: Mikołaj Re: szlachetny doktorze... IP: *.acn.waw.pl 30.05.03, 20:37
            Tylko nie blue cafa ala anasacia
          • peteen wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 20:38
            tych koconi, borysów i innych szansonistów, którzy w rozwoju wokalnym i
            stylistycznym zatrzymali sie na wczesnym gierku (cos a la piosenki o małym
            fiacie etc.)...
            ;c)
            • Gość: Bombel Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... IP: *.proxy.aol.com 30.05.03, 20:51
              Tych wymienionych bez ciebie juz tu nie ma.Kocon gdzies sie zawieruszyl i
              wogole nic o gosciu nie wiadomo(podobno zezarl go wlasny ocelot,taki wiekszy
              kot),Goozek-Borys po Szikago wyladowal w Toroncie(tam sie chajtnal z jakas
              nawiedzona,ale juz im przeszlo)teraz urzeduje w Las Wegasie.
              Zapomniales jeszcze o Krawczyku,ten robi pod twoim bokiem kariere.
              Nam w ty chwili zostal sie ino Marek Kulisiewicz, z Kazmirza chlopok mieszkaol
              na Berka Joselewicza.
              Zgadzam sie ze Zbigniewem!

>spiewajaco pozdrawiam<
              • peteen Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:13
                valdemar jest w polszcze, nie tak dawno prosił mojego fafla o jakieś koncerty...
                • magazyn1 Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:20
                  Pewnie "kasiore"zacznie tlootz?
                  A z kotem waltzooye po ulicach?
                  W Szikagowie bendzie sam "wielki" Miecio Swiec-Icki!
                  Acha mamy jeszcze w Szikagowie tego artche od "jak sie masz kochanie jak sie
                  masz?"
                  Ma restauracyie "DiDi".I tu bedzie spiewal Miecio! Ja waltzooye na ten wystepek
                  bo ostatni raz moje ucho go slyszalo w roku 1973!!

>Komu w doge temu w ucho!<
                  • peteen Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:24
                    to happy end, ale oni przeciez mieszkają na florydzie (a czasem robio za
                    gwiazdy w polshicie)...
                    przeprowadzka ?
                    • magazyn1 Re: wam w szikagowie, szczególnie zazdroszczę... 30.05.03, 21:29
                      Skad te wiadomosci? Musze wiec energicznie sprawdzic.
                      Na pewno kiedys Zbyszek Nowak(Szczesliwy Koniec) byl wlascicielem "DiDi".

>komu w droge temu na Floryde!<
    • Gość: Zbigniew Eeeee tam:) IP: 80.48.20.* 30.05.03, 20:42
      Kiedyś w latach 90 były rokowiska na noc przed właściwym festiwalem, to były
      czasy !!!:)))

A i tak go wolę od Sopotu:)))
      • peteen bo też w sopocie nie ma juz festiwalu... 30.05.03, 20:46
        i to od dawno, jeno parę marnawych koncertów z, najczęściej, pseudo-gwiazdami...
        ale w latach 70, kiedy na siłę interwizja miała rywalizowac z eurowizją, wtedy
        to były rzewne jaja...
        a rokowiska to ja pamietam ale z początku lat 80, z łodzi, wrocławia, ale nie
        ten opolski szajs...
        • Gość: Zbigniew Re: bo też w sopocie nie ma juz festiwalu... IP: 80.48.20.* 30.05.03, 20:58
          peteen napisał:

> a rokowiska to ja pamietam ale z początku lat 80, z łodzi, wrocławia, ale nie
          > ten opolski szajs...

A byłeś kiedyś?
          A tak a propo ja ławek nigdy nie niszczyłem:))
          • magazyn1 Re: Zaczal sie ,co?.. 30.05.03, 21:43
            ...bo zniknieliscie mi z ekrana.No to przyjemnych wrazen i wyrazen!
            Idziecie jutro na "Wiselke"?
            A na "Paski"?

>Komu w droge temu booty!<
            • peteen kolację żem jadł... 30.05.03, 22:03
              z teściami...
              a potem słuchałem chwilę dańca (niezatapialny i niezmienny w grepsach)...
    • Gość: prof. Bąbel o przepraszam! IP: 62.121.131.* 31.05.03, 01:19
      największy szajs festiwal to jest w Sopocie, Opole jest na drugim miejscu - też
      wysokim, ale jednak drugim

na marginesie - gratuluję trafnej nazwy na tę grupę wydarzeń kulturwalnych, tak
      pięknie pobrzmiewają w niej niemieckie akcenty z historii obu z tych miast, w
      jednym zacnym słowie "szajs" :) - no i same festiwale mają przecież w sobie coś
      z typowo niemieckiego wieczoru ze szlagierami w wykonaniu z plejbeku

jeśli chodzi zaś o porównanie rodowicz z blue cafe, to jasne że cafe wypada
      blado - rodowiczka na koncertach w rosji gromadzi tłumy, czyli jest gwiazdą na
      skalę międzynarodową, a czy cafe zagra choć jeden duży koncert w charakterze
      gwiazdy poza polską? wątpię
      • Gość: Zbigniew Rodowicz !!! IP: 80.48.20.* 31.05.03, 09:38
        Kiedyś to może fajnie wyglądało, ale teraz jej stroje wyglądają co najmniej
        dziwnie:))

Dla mnie jest aktualnie nabardziej kiczowatą "artystką" w Polsce !!!
        Teledyski z czołgami w tle, obcisłe stroje (przy jej wymiarach), kiełbasy i
        balerony pod marynarką.

KICZ KICZ KICZ !!!
        • Gość: prof. Bąbel Re: Rodowicz !!! IP: 62.121.131.* 31.05.03, 12:26
          nie "kicz" tylko "sztuka naiwna" w wersji estradowej ;)
    • Gość: Kumak Re: za chwilę największy szajs festiwal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.03, 01:37
      A Dzem a Voo-Voo a ostatnie kawalki Myslowitz a M. Urbaniak to jak to nazwac
      dumacie .Niech was Rydel straszy jezeli go nie wspominacie z szacunkiem. A
      sw . pamieci Grzegorz z Ciechowa jest czym poglaskac wspomnienie .pozd.
      • Gość: Bombel Re: za chwilę największy szajs festiwal... IP: *.proxy.aol.com 31.05.03, 17:30
        Do Mosci peteena.
        Ja sie zabije o najblizsze drzewko!Wasc masz przyjemnosc patrzenia i soochania
        tego (nie chce sie wyrazic).Toz to szajc do potegi trzeci,przy nim i Oppole i
        Sopot to Wyzyna Tybetanska!
        Ach,przepraszam; O Goostach sie nie dyskootooye!Jakby powiedzieli stareozytne
        Rzymiany!

>Komu w droge temu w oocho!<

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka