Gość: hm? IP: *.idc.net.pl 02.06.07, 07:48 Cudownie. Po jaką cholerę to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o90 mnie jednak zadziwia 02.06.07, 15:58 zadziwiajaco wysoki odsetek ateistow, ktorzy - szczerze interesuja sie sprawami wiary, a katolickiej w szczegolnosci oraz ekstremalnie wysoki odsetek tychze ateistow, ktorzy na lozu smierci przechodza z ateizmu na wiare. korelacja tego zjawiska z lewactwem jest takze zadziwiajaca. ...jak trwoga to do Boga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya mnie jednak zadziwia ciemnota.. IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 16:03 i argumenty powtarzane przez tz.wierzacych.. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jednak 02.06.07, 16:52 malo kto na lozu smierci przechodzi na ateiz co rozwiazuje kwestie ostatecznej slusznosci sporu co jest lepsze ateizm czy wiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya jednak twoje argumenty maja klase dewotow.. IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 17:15 ja sie z toba nie spieram,ja sie toba bawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: jednak twoje argumenty maja klase dewotow.. 02.06.07, 18:13 trudno sie spierac o kwestie wiary albo sie wierzy albo nie o gustach sie nie dyskutuje ja np nie zajmuje sie filatelistyka bo nie zbieram znaczkow dziwi mnie ateista zajmujacy sie kwestia wiary najczesciej CUDZEJ co do klasy moich argumentow hmm... udowodnij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya ja nie spieram sie w kwestiach wiary..ja ciemnote IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 19:00 wysmiewam..... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 wysmiac 02.06.07, 19:53 wysmiac mozna wszystko gorzej z udowodnieniem... dla jednych ciemnota dla drugich nie smiano sie tez z metalowych statkow i internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz nieszczesny czlowieku IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 20:09 gdzies 1500 lat temu wmowiono jednemu frankowi(wczesniej grabil i rabowal z rzymem)choldwik mu bylo,ze pokonal alemanow za pomoca rzymskiego boga..tak wlasnie chrzescijanstwo trafilo do europy...chyba nie zadasz ode mnie nieszczesniku,zebym zanalizowal powod wiary twojej i tego choldwika...to zloto,ktore zostalo mu potem ukradzione przez rzym bylo decydujacym czynnikiem jego wiary,o twojej motywacji nie chce wiedziec... zawsze ciemnote probowano zaszczepic za pomoca zlota..(to dla moznych tego swiata) innym natomiast zamiast zlota wreczano swiecidelka...chyba nie musze tobie udowadniac co czuje nieszczesniku jezeli wyjezdzasz mi z swoja wiara.. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nieszczesny czlowieku 02.06.07, 21:31 jestes niegrzeczny i nie odpowiadasz na pytania twoj post jest z innej bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz moj post jest z tej bajki IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 22:29 czyzby zacny czlowieku nie chodzilo o "zrodlo"wiary?....kazdy wierzy w to co chce,ale profity z ludzkich slabosci zbieraja zawsze urzednicy bogow...plebs jak plebs zaspokoi sie"swiedzidelkami"..wreszcie "wiara" to wspolny interes architektow dusz i rzadzacych...czym wieksza ciemnota tym latwiej rzadzic...-a czy moglbym niesmialo zapytac o twoje zrodlo wiary??czy moze chodzi tylko o "wieczne zbawienie"?? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: moj post jest z tej bajki 03.06.07, 04:14 nie interesuja Cie moje odpowiedzi nie odpowiadasz na zadane pytanie zadajesz nowe pytania nie udzielajac odpowiedzi na stare dyskusja staje sie bezcelowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz masz racje ,o czym mozemy dyskutowac.. IP: *.adsl.alicedsl.de 03.06.07, 11:01 ,,jezeli ktos na poczatku XXIw probuje glosno i publicznie wmawiac,ze modlitwa do jakiegos nieboszczyka ktos ozdrowial to nalezy zastanowic sie nad sensem tz.modlitwy...coz czasy teraz ciezkie to rozmowy z "duchami" pomagaja ludzom slabym,biednym i zagubionym..jezeli spojrzysz inaczej to zobaczysz z jednej strony strach(plebs),z drugiej natomiast pazernosc bez granic(kler) wiec nie pisz nic o bogu...jezeli jestesmy przy bogu to ostatnio rozmawia z nim prezydent stanow zjednoczonych p.bush,a nawet jest z nim na ty..,, Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: masz racje ,o czym mozemy dyskutowac.. 03.06.07, 20:15 Nie ma co się oszukiwać. 98% ludzi to kretyni. Przykra prawda niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: wysmiac IP: *.chello.pl 03.06.07, 16:24 Skoro się tak napraszasz, to proszę: "co rozwiazuje kwestie ostatecznej slusznosci sporu co jest lepsze". A teraz poproś kogoś - może to być zarówno dziecko z podstawówki, jak student AGH - żeby ci wytłumaczył, co to zdanie znaczy. A potem żeby znalazł jego autora. Cbdo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Małopolska czeka na świętego Szymona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:39 www.tv-trwam.pl/index.php?i=rj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Małopolska czeka na świętego Szymona IP: *.chello.pl 03.06.07, 06:04 po co sie wypowiadac skoro nie ztej bajki jesteś? miej klase maly czlowieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Ja czekam na Bolesława Śmiałego. IP: 83.238.175.* 03.06.07, 15:21 Moim osobistym pragnieniem jest żeby rząd sprowadził z obczyzny szczątki władcy Polski Bolesława Śmiałego do Polski najlepiej na Wawel. Zwłoki Bolesława Śmiałego, Króla pokutnika są w Astrii w klasztorze w Ossiach. Jak wiemy z historii okrytej mgłą tajemnicy. Możnowładcy na czele z biskupem krakowskim Stanisławę zdradzili króla Bolesława Śmiałego. Władca ukarał biskupa Stanisława śmiercią. Ale musiał uciekać z kraju na obczyznę. Dla mnie Bolesław Śmiały jest symbolem rozdziału państwa od kościoła tego co teraz się w Polsce. Czyli lustracja kościoła katolickiego która, zostało wstrzymana. Kościół powinien być lustrowany przez państwo polskie. Sytuacja z arcybiskupem Wilgusem pokazała, ze w Polsce mogą kościołem rządzić zdrajcy polski. Jeżeli kościół będzie się sam lustrował w tajemnicy to nie przyniesie skutku żadnego dla Polski. Widać sytuacje z ojcem Rydzykiem jak instytucja kościoła niezależna od polski i nie demokratyczna wpływa na Polski rząd choćby w sprawie aborcji. Kościół jest tez finansowany przez państwo polskie tzw. fundusz kościelny, oddawanie ziemi kościołowi, finansowanie uczelni katolickich czy darowizny bez podatku. Polacy tez dają olbrzymie sumy na budowy kościołów to zobowiązuje kościół do jawności lustracji w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: katolicy z Małopolski czekają na świętego Szy 03.06.07, 16:35 lewica od zawsze wiedziala co jest dla ludzi dobre co dziwniejsze na pochody 1 majowe ludzie chodzili z musu a do kosciola na ochotnika a uwaga do redaktora bardzo sluszna gazeta wybiorcza poswieca kosciolowi za duzo przeciez specjalizuje sie w popagowaniu pederastii i innych zboczen trzeba byc konsekwentnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: katolicy z Małopolski czekają na świętego Szy IP: *.chello.pl 04.06.07, 08:47 nawet śladu po moim pierwszym poście nie zostało. Diabły pilnują swojego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś