Dodaj do ulubionych

Małopolska czeka na świętego Szymona

IP: *.idc.net.pl 02.06.07, 07:48
Cudownie.

Po jaką cholerę to wszystko?
Obserwuj wątek
    • o90 mnie jednak zadziwia 02.06.07, 15:58
      zadziwiajaco wysoki odsetek ateistow, ktorzy
      - szczerze interesuja sie sprawami wiary, a katolickiej w szczegolnosci
      oraz
      ekstremalnie wysoki odsetek tychze ateistow, ktorzy
      na lozu smierci przechodza z ateizmu na wiare.

korelacja tego zjawiska z lewactwem jest takze zadziwiajaca.

...jak trwoga to do Boga
      • Gość: toya mnie jednak zadziwia ciemnota.. IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 16:03
        i argumenty powtarzane przez tz.wierzacych..
        • o90 jednak 02.06.07, 16:52
          malo kto na lozu smierci przechodzi na ateiz
          co rozwiazuje kwestie ostatecznej slusznosci sporu co jest lepsze ateizm czy
          wiara
          • Gość: toya jednak twoje argumenty maja klase dewotow.. IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 17:15
            ja sie z toba nie spieram,ja sie toba bawie..
            • o90 Re: jednak twoje argumenty maja klase dewotow.. 02.06.07, 18:13
              trudno sie spierac o kwestie wiary
              albo sie wierzy albo nie
              o gustach sie nie dyskutuje

ja np nie zajmuje sie filatelistyka bo nie zbieram znaczkow
              dziwi mnie ateista zajmujacy sie kwestia wiary
              najczesciej CUDZEJ

co do klasy moich argumentow
              hmm...

udowodnij...
              • Gość: toya ja nie spieram sie w kwestiach wiary..ja ciemnote IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 19:00
                wysmiewam.....
                • o90 wysmiac 02.06.07, 19:53
                  wysmiac mozna wszystko
                  gorzej z udowodnieniem...

dla jednych ciemnota dla drugich nie

smiano sie tez z metalowych statkow i internetu

• Gość: ateusz nieszczesny czlowieku IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 20:09
                    gdzies 1500 lat temu wmowiono jednemu frankowi(wczesniej grabil i rabowal z
                    rzymem)choldwik mu bylo,ze pokonal alemanow za pomoca rzymskiego boga..tak
                    wlasnie chrzescijanstwo trafilo do europy...chyba nie zadasz ode mnie
                    nieszczesniku,zebym zanalizowal powod wiary twojej i tego choldwika...to
                    zloto,ktore zostalo mu potem ukradzione przez rzym bylo decydujacym czynnikiem
                    jego wiary,o twojej motywacji nie chce wiedziec... zawsze ciemnote probowano
                    zaszczepic za pomoca zlota..(to dla moznych tego swiata) innym natomiast
                    zamiast zlota wreczano swiecidelka...chyba nie musze tobie udowadniac co czuje
                    nieszczesniku jezeli wyjezdzasz mi z swoja wiara..
                    • o90 Re: nieszczesny czlowieku 02.06.07, 21:31
                      jestes niegrzeczny i nie odpowiadasz na pytania

twoj post jest z innej bajki
                      • Gość: ateusz moj post jest z tej bajki IP: *.adsl.alicedsl.de 02.06.07, 22:29
                        czyzby zacny czlowieku nie chodzilo o "zrodlo"wiary?....kazdy wierzy w to co
                        chce,ale profity z ludzkich slabosci zbieraja zawsze urzednicy bogow...plebs
                        jak plebs zaspokoi sie"swiedzidelkami"..wreszcie "wiara" to wspolny interes
                        architektow dusz i rzadzacych...czym wieksza ciemnota tym latwiej rzadzic...-a
                        czy moglbym niesmialo zapytac o twoje zrodlo wiary??czy moze chodzi tylko
                        o "wieczne zbawienie"??
                        • o90 Re: moj post jest z tej bajki 03.06.07, 04:14
                          nie interesuja Cie moje odpowiedzi
                          nie odpowiadasz na zadane pytanie
                          zadajesz nowe pytania nie udzielajac odpowiedzi na stare
                          dyskusja staje sie bezcelowa

• Gość: ateusz masz racje ,o czym mozemy dyskutowac.. IP: *.adsl.alicedsl.de 03.06.07, 11:01
                            ,,jezeli ktos na poczatku XXIw probuje glosno i publicznie wmawiac,ze modlitwa
                            do jakiegos nieboszczyka ktos ozdrowial to nalezy zastanowic sie nad sensem
                            tz.modlitwy...coz czasy teraz ciezkie to rozmowy z "duchami" pomagaja ludzom
                            slabym,biednym i zagubionym..jezeli spojrzysz inaczej to zobaczysz z jednej
                            strony strach(plebs),z drugiej natomiast pazernosc bez granic(kler) wiec nie
                            pisz nic o bogu...jezeli jestesmy przy bogu to ostatnio rozmawia z nim
                            prezydent stanow zjednoczonych p.bush,a nawet jest z nim na ty..,,
                            • tetlian Re: masz racje ,o czym mozemy dyskutowac.. 03.06.07, 20:15
                              Nie ma co się oszukiwać. 98% ludzi to kretyni. Przykra prawda niestety :(
                  • Gość: Irek Re: wysmiac IP: *.chello.pl 03.06.07, 16:24
                    Skoro się tak napraszasz, to proszę:
                    "co rozwiazuje kwestie ostatecznej slusznosci sporu co jest lepsze".
                    A teraz poproś kogoś - może to być zarówno dziecko z podstawówki, jak student AGH - żeby ci wytłumaczył, co to zdanie znaczy.
                    A potem żeby znalazł jego autora.
                    Cbdo.
                    • o90 Re: wysmiac 03.06.07, 16:31
                      zaluje ze nie roumiesz.trudno
    • Gość: ala Re: Małopolska czeka na świętego Szymona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:39
      www.tv-trwam.pl/index.php?i=rj
    • Gość: krakuska Re: Małopolska czeka na świętego Szymona IP: *.chello.pl 03.06.07, 06:04
      po co sie wypowiadac skoro nie ztej bajki jesteś? miej klase maly czlowieku!!!
    • Gość: re Ja czekam na Bolesława Śmiałego. IP: 83.238.175.* 03.06.07, 15:21
      Moim osobistym pragnieniem jest żeby rząd sprowadził z obczyzny szczątki władcy
      Polski Bolesława Śmiałego do Polski najlepiej na Wawel. Zwłoki Bolesława
      Śmiałego, Króla pokutnika są w Astrii w klasztorze w Ossiach.
      Jak wiemy z historii okrytej mgłą tajemnicy. Możnowładcy na czele z biskupem
      krakowskim Stanisławę zdradzili króla Bolesława Śmiałego.
      Władca ukarał biskupa Stanisława śmiercią. Ale musiał uciekać z kraju na
      obczyznę.
      Dla mnie Bolesław Śmiały jest symbolem rozdziału państwa od kościoła tego co
      teraz się w Polsce. Czyli lustracja kościoła katolickiego która, zostało
      wstrzymana. Kościół powinien być lustrowany przez państwo polskie.
      Sytuacja z arcybiskupem Wilgusem pokazała, ze w Polsce mogą kościołem rządzić
      zdrajcy polski.
      Jeżeli kościół będzie się sam lustrował w tajemnicy to nie przyniesie skutku
      żadnego dla Polski.
      Widać sytuacje z ojcem Rydzykiem jak instytucja kościoła niezależna od polski i
      nie demokratyczna wpływa na Polski rząd choćby w sprawie aborcji. Kościół jest
      tez finansowany przez państwo polskie tzw. fundusz kościelny, oddawanie ziemi
      kościołowi, finansowanie uczelni katolickich czy darowizny bez podatku. Polacy
      tez dają olbrzymie sumy na budowy kościołów to zobowiązuje kościół do jawności
      lustracji w kościele.
    • o90 Re: katolicy z Małopolski czekają na świętego Szy 03.06.07, 16:35
      lewica od zawsze wiedziala co jest dla ludzi dobre

co dziwniejsze na pochody 1 majowe ludzie chodzili z musu
      a do kosciola na ochotnika

a uwaga do redaktora bardzo sluszna
      gazeta wybiorcza poswieca kosciolowi za duzo
      przeciez specjalizuje sie w popagowaniu pederastii i innych zboczen
      trzeba byc konsekwentnym
      • Gość: miś Re: katolicy z Małopolski czekają na świętego Szy IP: *.chello.pl 04.06.07, 08:47
        nawet śladu po moim pierwszym poście nie zostało. Diabły pilnują swojego
        interesu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka