Dodaj do ulubionych

Nowy wygląd Małego Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:10
to moze jakies zdjecie??
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina to może sushi...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:15
      • Gość: Fr Re: to może sushi...?? IP: *.pro.lama.net.pl 06.06.07, 18:26
        Kuźwa jaja sobie robicie? Taki artykuł bez fotki?
    • Gość: Ufo Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.chello.pl 06.06.07, 18:30
      Bardzo nie podobają mi się latarnie! Okropne i zdecydowanie ich za dużo!
      • Gość: havi Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:22
        teraz Mniejszy rynek wygląda super został wreszcie przywrócony mieszkańcom, stanowi pewną alternatywę dla głównego

A latarnie też są super

jak by były dwie to byłby lament ze za mało....
        jest dobrze...
      • Gość: krakus Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:41
        I dlaczego na laweczkach ma sie kolana pod broda? Troche uroslismy od sredniowiecza.
        • Gość: ja także krakus Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:44
          żeby za długo nie siedzieć - trzeba zrobić miejsce innym także zmęczonym.
    • Gość: tomkrak Dlaczego budynki powywracane na zdjęciach ? IP: 91.189.16.* 06.06.07, 19:36
    • Gość: mmb Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:43
      brakuje zieleni
      • Gość: mart Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.icpnet.pl 06.06.07, 23:33
        Nigdy jej tam nie było.
    • Gość: norbetr krakowski minimalizm IP: *.chello.pl 06.06.07, 20:31
      kiepsko... praktycznie nic nie zrobiono... czyli krakoski minimalizm. Lepiej
      mniej zrobić niż miano nam cokolwiek zarzucić - to jest sztandarowa myśl
      radnych od wielu lat. szkoda. o fontannie się nie wyrażam. mażyłem o takiej
      jaka jest we Wrocławiu... a są mokre schody.
    • cover_wielki Re: Nowy wygląd Małego Rynku 06.06.07, 20:41
      No to raz na Mały...
    • Gość: eeeee Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.bioc.cam.ac.uk 06.06.07, 20:57
      fajnie wyglada i super, ze jest fontanna ale oczywiscie zdjecia fontanny gazeta
      nie zamiescila
      • Gość: PIOR Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.crowley.pl 06.06.07, 22:03
        Zastanawia mnie kiedy zacznie sie rozpadac. Na pierwszy strzał poleci zaprawa
        spomiędzy bruku. Poźniej kostka zacznie się kruszyć a na końcu wypadać-
        wystarczy popatrzeć sobie na drogę dookoła Rynku Głownego. Przy wylocie z Anny
        kostak już zaczyna się sypać...generalnie mi sie podoba, lamp zadużo, ale
        patrząc na ciemność na Głownym to lepiej jak wiecej.
    • Gość: d A po co ogródki kawiarniane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:14
      źle tak wygląda?
    • Gość: smutny mieszkaniec Mały małym, ale duży to koszmar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:23
      Na Rynku bywam średnio raz na kilka miesięcy, mimo że mieszkam niedaleko. Byłem
      tam kilka dni temu pierwszy raz od dawna około godz. 10 rano. To, co tam
      zobaczyłem przeraziło mnie głęboko i dotkliwie. Rynek nie miał nic wspólnego z
      Rynkiem - wyglądał dokładnie, jak ul. Westerplatte. Co ja mówię, gorzej. Sznur
      stojących aut, w większości ciężarówek, jedna za drugą. Pełno samochodów
      osobowych bez jakiegokolwiek identyfikatora. Jedne samochody stoją, drugie jadą.
      Czułem się, jakbym szedł środkiem jezdni - na Alejach w godzinach szczytu.
      Czy mógłbym się dowiedzieć kto jest odpowiedzialny za to, że o godzinie, która
      nie ma nic wspólnego ze świtem najbardziej reprezentacyjne miejsce miasta ponoć
      wyłączone z ruchu samochodowego wygląda tak koszmarnie?
      • Gość: carolinuss Witamy w Big City Warsaw... IP: *.autocom.pl 06.06.07, 22:27
        Zdjęcia jak z warszawskiej Starówki. Nie podoba mi się. Kraków, to Kraków, W-wa
        to W-wa. Niech każde ma swoją tożsamość.
    • Gość: i Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.adslgp.cegetel.net 07.06.07, 00:23
      no to super
      • Gość: krakus Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.net.autocom.pl 07.06.07, 08:14
        Likwidacja parkingu to dobry pomysł. Mam nadzieję, że teraz Mały Rynek nie
        będzie sał pusty. zagospodarowanie tej przestrzeni w okazjonalne imprezy to
        wyzwanie dla miasta. Dobrze, że nawierzchnia to bruk,a nie płyty. Jezeli chodzi
        o wystrój to pomieszanie z poplątaniem. Historyzujące laternie(wzór nie
        krakowski choć mamy swoje wzornictwo chociażby odtwożone już na Grodzkiej)
        Lampiony z brzydkim rastrem. Obok latarń nowoczesne kosze i ławki, wzór
        stosowny dla dworca autobusowego. Fontanna od strony kamienic
        przypomina "pisuar w wc, zwłaszcza gdy cieknie woda! zacheca do skorzystania.
        Super są pochylnie - przy Siennej niepełnosprawny doznaje szoku! wstaje z wózka
        i schodzi po schodkach, albo wracaspowrotem pochylniami do Mikłajskiej!!!
        • Gość: canalia Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.chello.pl 07.06.07, 10:01
          zgadzam sie z Krakusem. nie ma zejscia/wejscia dla niepelnosprawnych od ul.
          siennej. moze by to zle wygladalo dlatego taki podjazd nie zostal wykonany.
          odnosi sie wrazenie ze lampy sa za mocne. kazda lampa powinna miec o
          kilkanascie watt mniej. nie wiem co maja oswietlac reflektory dolaczone do lamp
          bo okolicznych budynkow na pewno nie oswietlaja. chyba ze chodzilo o oslepianie
          przechodniow.
          FONTANNA-o co chodzi z ta fontanna. jest jak zwykle sie dzieje w takich
          przypadkach. wedlug projektow miala byc szklana taflo/sciana i jak zwykle zeby
          zdarzyc i oszczedzic zrobiono to co zrobiono. wczoraj wieczorem fontanna nie
          dzialala. mam nadzieje ze zostala wylaczona bo jezeli sciekanie takie sciekanie
          wody to jest zamierzone rozwiazanie to jakas masakra. chwalin sie wyrzucenie
          samochodow z rynku. obawialem sie ze nie bedzie ograniczenia dla taksowek.
          ciesze sie ze tak sie nie stalo. sprzeciw taksiarzy na pewno byl ale dobrze sie
          styalo ze jest zakaz wjazdu na rynek. to sie chwali. co do rastra
          kloszy.....kazdy wie ze takie szklo daja brzydsze swiatlo a wzor jest taki jaki
          jest bo to tez bylo tansze. dlaczego kolor lamp jest taki jaki jest czyli siwy
          a nie matowy czarny? jak to jest na calym rynku. wczoraj przedstawiciele
          budostal-5 i rejon drog srodmiescie chodzi li wieczorem po rynku i zachwalali
          sobie nawzajem zakres wykonanych prac. wiecej dystansu a prof. Kadłuczce wiecej
          wyobrazni
    • Gość: wojo Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.76.classcom.pl 07.06.07, 08:13
      czy mi się wydaje, czy znów zapomniano o miejscach do przypięcia rowerów?
    • Gość: Komar A gdzie zaparkować auto? IP: *.ghnet.pl 07.06.07, 10:55
      ..
      • Gość: crac.87 NiGdZiE! i o to chodzi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:36
        • Gość: 10 km od Gdzie jest do cholery ta fontanna? IP: *.telnet.krakow.pl 07.06.07, 12:25
          bo nigdzie jej nie widać?
          • Gość: pijak Re: Gdzie jest do cholery ta fontanna? IP: *.nj.pl 07.06.07, 19:28
            była, ale ukradli wodę.
    • oryginal Re: Nowy wygląd Małego Rynku 07.06.07, 12:31
      O ludu! A po co to całe narzekactwo??? Czy ciągle musimy tylko nadawać,
      narzekać, wybrzydzać?
      Co, przedtem Mały Rynek wyglądał lepiej? Ten Mały Wielki Parking był lepszy???
    • Gość: krakuska Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 12:34
      moj Boze! nowoczesnosc na miare trzeciego swiata. bruk, bruk, bruk... po ktorym
      ciezko chodzic i patelnia bez skrawka cienia. zamiast polowy wstretnych latarni
      przydalyby sie drzewka ciete w kule. fontanna bedzie sluzyla golebiom. odrobine
      zieleni !!!!!
      • pkohla Re: Nowy wygląd Małego Rynku 07.06.07, 12:44
        a drzewka być miały i to wielka dysputa na ten temat była przecież. nawet na
        gazecie o tym czytałem ...
      • Gość: otto Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:46
        Tak oto góra urodziła mysz! Kiepski szary bruk, nieciekawe latarnie, malutka,
        niewidoczna z odległości większej niż 10 m fontanna, niskie niewygodne ławeczki.
        Ale za to udało się wydać na to g. aż 12 mln!!!
        • Gość: krakus Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:49
          Wszyscy narzekają. Po..i jestescie. Jak wam sie tak nie podoba to sie przeprowadzcie do innego miasta. Banda zjebów...
          • Gość: LISU Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.blich.krakow.pl 07.06.07, 21:56
            Zgadzam się co do słowa!! Wy macie jakieś problemy ze sobą!! Wszędzie na tym
            portalu tylko narzekactwo i pesymizm... po prostu skrytykować wszystko jak leci!
            Założe się że część z was to tam nawet teraz niebyła ale jakie to ma znaczenie?!
            Jeszcze rakuje tutaj kilku debili co to zaraz zaczną pisać o Tejsterze czy kim
            tam jeszcze............ Gratuluje poziom większości (oczywiście że nie
            wszystkich!!!) komentarzy jest taki jak na onecie a gorzej już być nie może:(
            Zastanówcie się nad sobą!
    • Gość: zadowolona Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.blast.pl 07.06.07, 16:54
      Tak dalej niech nasze miasto pieknieje, jestem zauroczona Malym Rynkiem, prosze
      pomyslcie o placu Centralnym postawcie renensansowa fontanne aby nam
      mieszkancom Nowej Huty oraz turystom umilic czas jaki bedziemy spedzac przy
      przy fontannie. oTWIERAJCIE PELNE UROKU KAWIARENKI ORAZ CUKIERENKI ABYSMY NIE
      MUSIELI JEZDZIC DO ZATLOCZONEGO RYNKU
    • Gość: pijak Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.nj.pl 07.06.07, 19:30
      drzewka powinni posadzić - chociaż 1 rząd.
    • Gość: akodo był plac targowy i powinien być IP: *.chello.pl 07.06.07, 21:39
      to by było coś ciekawego, zawsze w obcych miastach z ciekawością oglądam place
      targowe gdzie widać prawdziwe otoczenie, prawdziwych mieszkańców i ich życie. A
      tak znów postawią tam namiot Tyskie na czas rozgrywek futbolowych - to właśnie
      ta rozrywka kulturalna...
    • Gość: cjhnflkjv n Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.lanet.net.pl 07.06.07, 22:03
      WROCLAW NAJLEPSZY JEST
    • Gość: Inwalida Podkazd dla inwalidy IP: 81.21.202.* 08.06.07, 09:45
      Jak inwalida lub matka z dzieckiem na wozku poraszi sobie ze zjazdem na ul.
      Sienna???????
    • Gość: Mieszkaniec Parkowanie dla Mieszkańca Malego Rynku IP: 81.21.202.* 08.06.07, 09:56
      A gdzie moze zaparkowac samochod mieszkaniec Malego Rynku?? Posiadacz ident.
      B?? Na ul Siennej -tylko mieszkancy tej ulicy.Na pozostalych ulicach ????
      gdzie???.Parking uruchomionu na czas remontu - zostal zlikwidowany.Moze by tak
      jednak Zarzad od dróg i oznakowania cos wreszcie wymyslil a Straz Miejska
      ekzekwowala by stosowanie przepisow - szczegolnie do samochodow bez oplaconych
      identyfikatorow
    • Gość: Pytong Nowy wygląd Małego Rynku IP: *.77.classcom.pl 08.06.07, 11:45
      Dlaczego nie ma drzew?!
      • Gość: jagna Re: Nowy wygląd Małego Rynku IP: 212.182.117.* 08.06.07, 16:44
        Nie ma drzew ani krzewow i jak zwykle do wody to mamy wstret to jest chyba juz
        dziedziczne ani jednej porzadnej fontanny , kompletne nieporozumienie
        pusty plac i co na tych laweczkach ustawionych pod linijke wieczorne picie
        tanich win, plac w 100% zrealizowany z ideii socrealistycznych
    • Gość: 5e3 Beznadziejne latarnie z OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:06
      Gdzie oni kupli ten badziew, w centrum ogrodniczym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka