Gość: Zbigniew IP: 80.48.20.* 07.06.03, 18:41 Ma już ktoś? Z pierwszeo teledysku wynika że to powrót do ostrego grania co mnie niezmiernie cieszy:)) Dawno nie było jakiegoś czadu :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PROKOCIM Re: METALLICA - nowa płyta !!! IP: *.client.attbi.com 07.06.03, 18:55 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Ma już ktoś? > > Z pierwszeo teledysku wynika że to powrót do ostrego grania co mnie > niezmiernie cieszy:)) > > Dawno nie było jakiegoś czadu :)) Mam, dobra jest. Nowy basista tez niezly (przypomina gosci z Korn). Wczesniej gral dla Ozziego i to wlasnie Ozzy go zaproponowal Metallice. Najsmieszniejsze jest o ze kaseta kosztuje u nas 10.99 a cd 9.99 Do tej pory bywalo inaczej: cd 11-13 a kasety 7-8. Czasy sie zmieniaja, malo kto kupuje obecnie kasety to i pewnie koszty produkcji sa wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: METALLICA - nowa płyta !!! IP: 80.48.20.* 07.06.03, 19:12 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Mam, dobra jest. Nowy basista tez niezly (przypomina gosci z Korn). Wczesniej > gral dla Ozziego i to wlasnie Ozzy go zaproponowal Metallice. Na całej płycie jest taki czad? > Najsmieszniejsze jest o ze kaseta kosztuje u nas 10.99 a cd 9.99 > Do tej pory bywalo inaczej: cd 11-13 a kasety 7-8. Czasy sie zmieniaja, malo > kto kupuje obecnie kasety to i pewnie koszty produkcji sa wieksze. U nas ta płyta też nie jest droga w Internecie poniżej 50 zł:) Pewnie sobie kupię:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: METALLICA - nowa płyta !!! IP: *.client.attbi.com 07.06.03, 23:35 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Mam, dobra jest. Nowy basista tez niezly (przypomina gosci z Korn). Wczesn > iej > > gral dla Ozziego i to wlasnie Ozzy go zaproponowal Metallice. > > Na całej płycie jest taki czad? > > > > Najsmieszniejsze jest o ze kaseta kosztuje u nas 10.99 a cd 9.99 > > Do tej pory bywalo inaczej: cd 11-13 a kasety 7-8. Czasy sie zmieniaja, ma > lo > > kto kupuje obecnie kasety to i pewnie koszty produkcji sa wieksze. > > U nas ta płyta też nie jest droga w Internecie poniżej 50 zł:) > Pewnie sobie kupię:)) z czadem to roznie bywa, zalezy od gustu. jak dla mnie to najbardziej heaviest jest 'some kind of monster' a weakest 'sweet amber' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L@rs Re: METALLICA - nowa płyta !!! IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 08.06.03, 09:31 Sory, ale gdzie tyle kosztuje??!? mówisz o giełdzie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew W musiccornerze:) IP: 80.48.20.* 08.06.03, 14:23 Gość portalu: L@rs napisał(a): > Sory, ale gdzie tyle kosztuje??!? mówisz o giełdzie? :D www.musiccorner.pl/scr/SellerCataloguePage.dnd?SLR=52&SCT=1209&UseCache=1 Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: METALLICA - nowa płyta !!! IP: *.client.attbi.com 08.06.03, 16:46 Gość portalu: L@rs napisał(a): > Sory, ale gdzie tyle kosztuje??!? mówisz o giełdzie? :D w usa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Ceny płyt w USA:( IP: 80.48.20.* 08.06.03, 16:50 Dlaczego sporo niższe niż w Polsce, 10 dolców to teraz mniej niż 40 zł:( Jak to jest możliwe? Zarabiają wiecej i jesc ze taniej mają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ceny płyt w USA:( IP: *.client.attbi.com 08.06.03, 17:04 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Dlaczego sporo niższe niż w Polsce, 10 dolców to teraz mniej niż 40 zł:( > > Jak to jest możliwe? Zarabiają wiecej i jesc ze taniej mają:) Moze zalezy od tego ile sprzedawca zamawia. Mysle ze taki BestBuy w Usa sprzedaje wiecej plyt niz ktokolwiek w Polsce. U was pewnie dochodzi jeszcze wysoki podatek i clo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Ceny płyt w USA:( IP: 80.48.20.* 08.06.03, 17:09 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Moze zalezy od tego ile sprzedawca zamawia. Mysle ze taki BestBuy w Usa > sprzedaje wiecej plyt niz ktokolwiek w Polsce. U was pewnie dochodzi jeszcze > wysoki podatek i clo. W Polsce cenę w 90% ustala wydawca (tak mi się wydaje) niespecjalnie zależy to od ilości zamawianej. Sklepowi niewiele zostaje marży:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gushman Re: Ceny płyt w USA:( IP: *.net.autocom.pl 12.06.03, 14:27 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > Dlaczego sporo niższe niż w Polsce, 10 dolców to teraz mniej niż 40 zł:( > > > > Jak to jest możliwe? Zarabiają wiecej i jesc ze taniej mają:) > > Moze zalezy od tego ile sprzedawca zamawia. Mysle ze taki BestBuy w Usa > sprzedaje wiecej plyt niz ktokolwiek w Polsce. U was pewnie dochodzi jeszcze > wysoki podatek i clo. Wybaczcie, ale jakos nie pamietam, zeby dwa lata temu hiciora dalo sie kupic za 10 dolcow. Nawet w BestBuy. Przewaznie co lepsze plytki kosztowaly 13-15 dolarow, co daje cene identyczna z polska! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomcrac Re: METALLICA - nowa płyta !!! 07.06.03, 20:41 > Dawno nie było jakiegoś czadu :)) byl, byl, tylko nie slyszales :) a co do tej plyty, to jeszcze nie mialem okazji przesluchac, tylko ten premierowy utwor, calkiem znosne, ale dla mnie kazda ich plyta byla znosna :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Znośna??? IP: 80.48.20.* 07.06.03, 20:58 Ja ci dam znośna !!! :)) No może te nowsze jakoś nie bardzo, ale pierwsze płyty, to były czasy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Znośna??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 21:22 a masz moze koncert Metallici "Live, Shit, Binge&Purge"? cos piknego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Znośna??? IP: 80.48.20.* 07.06.03, 21:24 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > a masz moze koncert Metallici "Live, Shit, Binge&Purge"? cos piknego Ni mom, a z którego to roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Znośna??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 21:30 > Ni mom, a z którego to roku? Koncert byl w 1993 w Mexico City, oficjalna koncertowka wydana chyba tylko w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac wlacz sobie MTV IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 21:37 jest Rock Weekend i puszczaja klasyke, np. przed chwila lecial Thunderstrike AC/DC - juz jako przedszkolak przy tym glowa wymiatalem, pozniej mialem kare od babci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wlacz sobie MTV IP: 80.48.20.* 07.06.03, 21:38 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > jest Rock Weekend i puszczaja klasyke, np. przed chwila lecial Thunderstrike AC > /DC - juz jako przedszkolak przy tym glowa wymiatalem, pozniej mialem kare od b > abci :))) Jak maszowałem na Metallice to raz tak walnąłem się głową z kumplem, że gwiazdy zobaczyłem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: wlacz sobie MTV IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 21:47 > Jak maszowałem na Metallice maszowanie? :))) teraz sie na to rzecze pogowanie, czy jakos tak :D masz skaner? wyslalbys swoje zdjecie z piorami :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wlacz sobie MTV IP: 80.48.20.* 07.06.03, 22:12 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > Jak maszowałem na Metallice > > maszowanie? :))) teraz sie na to rzecze pogowanie, czy jakos tak :D masz skaner > ? wyslalbys swoje zdjecie z piorami :P Młody:)) Maszowanie to właśnie piórami a pogowanie to dodatek:))) A zrobię empega i znajomym wyślę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: wlacz sobie MTV 13.06.03, 23:16 A ja sobie dzisiaj pomaszowałam do rozmaitych przebojów i teraz mi głowa opada;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: wlacz sobie MTV 09.06.03, 17:07 MTV to trzeba było sobie włączyć, ale wczoraj wieczorem!!! 2-godzinny (chyba...) koncert Metallicy z Berlina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wlacz sobie MTV IP: 80.48.20.* 09.06.03, 18:12 yennzfiolkowymioczami napisała: > MTV to trzeba było sobie włączyć, ale wczoraj wieczorem!!! > 2-godzinny (chyba...) koncert Metallicy z Berlina!!! Phiii, widziałem:)) Ekstra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: wlacz sobie MTV 09.06.03, 18:18 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > yennzfiolkowymioczami napisała: > > > MTV to trzeba było sobie włączyć, ale wczoraj wieczorem!!! > > 2-godzinny (chyba...) koncert Metallicy z Berlina!!! > > Phiii, widziałem:)) Ekstra !!! Mhm!!! Nie można mnie było od telewizora odkleić...;))) Podobno do nas przyjeżdżają wiosną. Wybieracie się?? Bo ja na pewno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: wlacz sobie MTV IP: 80.48.20.* 09.06.03, 18:31 yennzfiolkowymioczami napisała: > Mhm!!! Nie można mnie było od telewizora odkleić...;))) > Podobno do nas przyjeżdżają wiosną. Wybieracie się?? > Bo ja na pewno!!! Na razie to jadę na King Crimson:) Ale jak Metallica zawita to kto wie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: wlacz sobie MTV 09.06.03, 18:44 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > yennzfiolkowymioczami napisała: > > > Mhm!!! Nie można mnie było od telewizora odkleić...;))) > > Podobno do nas przyjeżdżają wiosną. Wybieracie się?? > > Bo ja na pewno!!! > > Na razie to jadę na King Crimson:) A ja ostatni byłam na Iron Maiden;)) > Ale jak Metallica zawita to kto wie?:)) No ja już się nie mogę doczekać!;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Znośna??? IP: *.client.attbi.com 07.06.03, 23:27 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > a masz moze koncert Metallici "Live, Shit, Binge&Purge"? cos piknego hehe, najlepszy kawalek to "so what?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Znośna??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.03, 17:52 Metallica skończyła się już dawno po "czarnej" Metallice. W pewnym wieku powinni odbierać mikrofony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Znośna??? IP: 80.48.20.* 09.06.03, 18:14 Gość portalu: verte napisał(a): > Metallica skończyła się już dawno po "czarnej" Metallice. Ta nowa płyta jest podobno powrotem do korzenii:)) Pierwszy singiel to potwierdza:)) > W pewnym wieku powinni odbierać mikrofony. Nie przesadzaj, chociaż też wolę tę starszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tEq Re: Znośna??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 22:49 Pierwszy singile to taki "syf" ;-) dla mtv i vivy, a reszta... no cóż palce lizać, solidna dawka łomotu jakiej nie było na żadnej płycie od Black Album włącznie. Zakupiłem wydawnictow i polecam, płytka z muzą, dvd i jeszcze kod www.metallicavalut.com a tam ponad 70 minut muzy z koncertów metallicy z początku lat 90tych Narazie słucham na okrągło "dirty window" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tEq Re: Metalika IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 09:13 jasne misu :P jak się zaczyna słuchać od płyty Load to można odnieść takie wrażnie Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Metalika 10.06.03, 09:28 plyte "load" przesluchalem raz tez zenujaca metalika spalila sie jeszcze przed "black album" a dokladnie po "Master..." czyli jak im sie na sile zachcialo grac bez Cliffa mam 1,2,3 jeszcze na winylach a reszte sluchalem i oddawalem bez zalu za to z kompletnym rozczarowaniem... to co zrobili teraz jest kompletna nedza probuja grac "na czasie" bo obserwuje sie wielki come back do grania szybko i chropowato... ale oni szybko i chropowato grali w '84, jak jeszcze nie bylo lepszych juz samo stwierdzenie w poprzednich postach, ze basista jest "kornowy" zabija wszystko co mozna powiedziec pozytywnego o tej plycie a jak oni sie mecza - Urlich to ledwo trzyma tempo w "st.anger"... szkoda mi ich, bo szanuje gosci za kamienie milowe (nie wegielne) w muzyce. A to, ze masom sie podoba - to znak czasow... jak obejrzalem koncert, to zdalem sobie sprawe, ze oni graja teraz juz dla kolejnej generacji... generacji, ktora nie slyszala nawet o motorhead, misfits, diamond head, black sabbath i innych kamieniach wegielnych muzyki... ale jak sie zaczyna sluchać od płyty "Black Album" to można zachwucac sie "St.Anger"... i nie mow do mnie misiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Tripisie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 09:46 A słuchałeś całej tej nowej płyty? Misiu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Tripisie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 10:20 tripis napisał: > calej > raz > > bączku > ;))) A ja chyba kupię sobie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Tripisie 10.06.03, 10:34 zycze jak najlepszego wrazenia - wszak to kwestia gustow... mam nadzieje, ze Tobie spodoba sie bardziej niz mnie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo Sapiens METALLICA - przeciez to nie ma sensu! IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.06.03, 12:17 Zenujacy gatunek muzyczny - heavy metal - dla tych co maja uszy odlane z zeliwa. Odpowiedz Link Zgłoś