Dodaj do ulubionych

Klub linii 10, 11, 29 i 129

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 21:58
Postanowiliśmy założyć opozycyjny Klub linii 11, 29 i 129!!!

Nasze postulaty:
1) Żądamy składów 3x105Na kursujących co 10 minut od godziny 4 rano do 23
wieczorem na linii numer 11!
2) Żądamy uruchomienia linii numer 29 obsługiwanej taborem 2x105Na oczywiście
kursującej co 10 minut!
3) Żądamy skierowania na linię numer 129 przegubnowych Scanii Omni City!
4) Żądamy skierowania wagonów NGT6 na linię numer 10!

Tabor należy zabrać z linii numer 1, 5, 6 i 24, na których obserwuje się
zdecydowane zmniejszenie zainteresowania ze strony pasażerów. Dzięki temu
spełniony będzie postulat mieszkanców Cmentarza Rakowickiego i studentów
Akademii Ekonomicznej co do poprawy komunikacji miejskiej w tym rejonie.

W planach są akcje protestacyjne, blokady, głodówki............

Pozdrawiam :)

KLUB LINII 10, 11, 29 i 129!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 22:00
      MIŁOŚNICY LINII 10, 11, 29 I 129 ŁĄCZCIE SIĘ!!!!!!

;)
    • pavlack Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 16.06.03, 22:02
      Postulat nr 5: Linia 0 w każdy weekend!!!

Podpisuje się pod co jest tym powyżej ręcami i nogami!
      :D
    • Gość: mouset Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:02
      Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> Nasze postulaty:
      > 1) Żądamy składów 3x105Na kursujących co 10 minut od godziny 4 rano do 23
      > wieczorem na linii numer 11!
      > 2) Żądamy uruchomienia linii numer 29 obsługiwanej taborem 2x105Na oczywiście
      > kursującej co 10 minut!
      > 3) Żądamy skierowania na linię numer 129 przegubnowych Scanii Omni City!
      > 4) Żądamy skierowania wagonów NGT6 na linię numer 10!
      >
      ROTFL, a gdzie trasa linii 29?

> Tabor należy zabrać z linii numer 1, 5, 6 i 24, na których obserwuje się
      > zdecydowane zmniejszenie zainteresowania ze strony pasażerów. Dzięki temu
      > spełniony będzie postulat mieszkanców Cmentarza Rakowickiego i studentów
      > Akademii Ekonomicznej co do poprawy komunikacji miejskiej w tym rejonie.
      >
      To trochę niezbyt opozycyjnie do naszego klubu, my takiej poprawy nie
      zakładamy :)

> W planach są akcje protestacyjne, blokady, głodówki............
      Oflagujcie jeszcze ufoki
      • Gość: Misiek K Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:05
        > ROTFL, a gdzie trasa linii 29?

No Biezanow - Rakowice a jakze !

• Gość: Michał Wojtaszek Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 22:06
        > ROTFL, a gdzie trasa linii 29?

Jak możesz nie znać trasy słynnej linii numer 29!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BIEŻANÓW NOWY - Wielicka - Starowiślna - Westerplatte - Lubicz - CMENTARZ
        RAKWICKI
        • Gość: Misiek K Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:08
          > BIEŻANÓW NOWY - Wielicka - Starowiślna - Westerplatte - Lubicz - CMENTARZ
          > RAKWICKI

ew. moze byc przez Krakowska, ale to jeszcze nie zostalo szerzej omowione, w
          kwesti tej zostanie niebawem przeprowadzone referendum ogolnonarodowe
        • Gość: mouset Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:08
          No w sumie spoko, postoi się w korkach tramwajowych na Wielickiej
          • Gość: Misiek K Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:10
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> No w sumie spoko, postoi się w korkach tramwajowych na Wielickiej

co tam korki, wazne ze na Rakowice bedzie czym dojechac.
            zreszta zawsze mozna urzadzic dzien pieszego pasazera.
            • Gość: mouset Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:11
              Tylko nie kraść parówek!
        • kuba203 Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 16.06.03, 22:29
          Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> BIEŻANÓW NOWY - Wielicka - Starowiślna - Westerplatte - Lubicz - CMENTARZ
          > RAKWICKI

Jak będzie przez Rondo Mogilskie, to Was poprę ;DD
          • Gość: Misiek K Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:33
            > Jak będzie przez Rondo Mogilskie, to Was poprę ;DD

My tu o dobro wspolne pasazerow dbamy.
            wielka swietlana droga kroczymy ku dobrobytowi calej komuniakcji zbiorowej,
            a Wy co?
            klody nam pod nogi rzucacie!
            ale my juz wiemy lew jakiej propagandy za Wami przemawia!
    • Gość: Misiek K Isza poprawka IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:03
      > Postanowiliśmy założyć opozycyjny Klub linii 11, 29 i 129!!!
      Opozycyjny? Juz niedlugo bedziemy stanowic wiekszosc i stworzymy wlasny rzad!!!

> Nasze postulaty:
      > 1) Żądamy składów 3x105Na kursujących co 10 minut od godziny 4 rano do 23
      > wieczorem na linii numer 11!
      > 2) Żądamy uruchomienia linii numer 29 obsługiwanej taborem 2x105Na oczywiście
      > kursującej co 10 minut!
      wkradl sie blad - mialo byc tabor 2x102N oczywiscie, przeciez to newralgiczna
      linia ;d

> 3) Żądamy skierowania na linię numer 129 przegubnowych Scanii Omni City!
      > 4) Żądamy skierowania wagonów NGT6 na linię numer 10!
      >
      > Tabor należy zabrać z linii numer 1, 5, 6 i 24, na których obserwuje się
      > zdecydowane zmniejszenie zainteresowania ze strony pasażerów. Dzięki temu
      > spełniony będzie postulat mieszkanców Cmentarza Rakowickiego i studentów
      > Akademii Ekonomicznej co do poprawy komunikacji miejskiej w tym rejonie.
      >
      > W planach są akcje protestacyjne, blokady, głodówki............

jesli to nie pomoze, nasze bojowki rozpoczna okupacje zajezdni, lub bedziemy
      porywac skunxy

> KLUB LINII 10, 11, 29 i 129!!
      OLE!!!!!!
      • Gość: mouset Re: Isza poprawka IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:06
        O skunksy weźcie, dzis widziałem qrwa sześć lub pięć na Brożka, stoją i się
        marnują
        • pavlack II-ga poprawka 16.06.03, 22:20
          Poprawka nr 2 do Statutu Klubu "11":
          Do statutu dodaje się punkty 6, 7 i 8 o następującym brzmieniu:
          6) Na liniach 152 i 164 zmiana taboru na Autosany H6
          7) Zmiana numeru linii 24 na 12
          8) Uruchomienie nowej linii 24 na trasie Walcownia - CAHTS - Kopiec Wandy -
          Pleszów

Zmiany w statucie wchodzą w życie w momencie ogłoszenia na forum.

I sekretarz KC K11
          Pavlack
          :-)
          **
          Objaśnienie:
          K11 - Klub 11
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 22:15
      Kolejne postulaty!

Żądamy uruchomienia starej linii numer 125 kursujacej z Rynku Podgórskiego do
      CAHTS, kursy wariantowe do zajezdni Nowa Huta.
      Żądamy uruchomienia linii numer 147.
      Żądamy skierowania na linię numer 502 MANów!

Tabor należy zabrać z linii numer 152 i 164. W zupełności wystarczą im Melony!

REWOLUCJA!!
      • Gość: mouset Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:17
        Zażądajcie czegoś do piachu, hihihihi, tylko nie 137 bo wam uszy powyrywam
        • Gość: Misiek K III poprawka - cos do piachu IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:19
          > Zażądajcie czegoś do piachu, hihihihi, tylko nie 137 bo wam uszy powyrywam

139 i 501 do piachu. przeciez nikt tym nie jezdzi.
          • Gość: misiek Re: III poprawka - cos do piachu IP: *.zim.citynet.pl 16.06.03, 22:25
            do piachu koniecznie nie rentowne linie 105, 114, 124, 139, 152, 159, 164.
            co 5 min koniecznie 428 -

łeeeeee juiż mi niedobrze
            • Gość: Misiek K Re: III poprawka - cos do piachu IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:28
              > łeeeeee juiż mi niedobrze

niestety ale nasz program nie przewiduje zamontowania w autobusach torebek przy
              siedzeniach... baardzo mi przykro.
              • Gość: misiek Re: III poprawka - cos do piachu IP: *.zim.citynet.pl 16.06.03, 22:32
                Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> > łeeeeee juiż mi niedobrze
                >
                > niestety ale nasz program nie przewiduje zamontowania w autobusach torebek
                przy
                >
                > siedzeniach... baardzo mi przykro.

ale mam nadzieję że duże otwierane okna pozostaną :D
              • Gość: Locutus 173 DO PIACHU!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.06.03, 05:56
                Ewentualnie jedna brygada obsługiwana ALBem przjeżdżająca pod samym domem Miśka
                K!!! A jakże!
      • Gość: Misiek K Re: Klub linii 10, 11, 29 i 129 IP: *.chello.pl 16.06.03, 22:17
        > REWOLUCJA!!

Rewolucja - parowoz dziejow. Chwala jej maszynistom!!!
    • Gość: ADAŚ Wotum nieufności IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 00:23
      Opozycja składa już wniosek o wotum nieufności dla tego klubu (co za koszmarnie
      długa nazwa !!!) hihihi.

"428" do piachu, "12" WRACA, "192" w MISTRZEJOWICACH.
      I na tym budujmy NASZĄ wspólną przyszłość !!!
      • Gość: ADAŚ Popieram postulat... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 00:25
        ... uruchomienia tramwaju na trasie NEW BIEŻANÓW - RAKOWICE CEMETERY, ale pod
        warunkiem, że będzie to numer "25". Lubię porządek w cyferkach.
        • Gość: mouset Re: Popieram postulat... IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 17.06.03, 08:48
          Nie wychylaj się!
          • adas29 Re: Popieram postulat... 17.06.03, 10:08

> Nie wychylaj się!

Ale oczywiście najpierw NASZE postulaty "12" DAWAĆ , "192" WYDŁUŻAĆ i "428"
            WON - spoczko, spoczko.
    • joseph.007 A ja żądam... 17.06.03, 10:26
      ...żeby puścili podmiejskie przez małą obwodnicę kolejową i zrobili mi
      przystanek na ul. Brogi. Bo często jeżdżę do Katowic, a nie chce mi się dygać
      taki kawał na dworzec. A poza tym mam słabość do EN57, bo mnie kiedyś w
      dzieciństwie o mały włos jeden nie przejechał na Gocławku.

I jeszcze do Niepołomic mogliby stamtąd puścić, bo też często jeżdżę.
      Pzdr
      • adas29 Re: A ja żądam... 17.06.03, 10:34
        joseph.007 napisał:

> I jeszcze do Niepołomic mogliby stamtąd puścić, bo też często jeżdżę.

Ojoj - pociąg do Niepołomic - piękna sprawa !!!
    • Gość: Jakub K. Przywrócić 40!!!! IP: 213.25.129.* 18.06.03, 02:29
      A ja żądam przywrócenia linii 40 na trasie os. Piastów - Bronowice, co 15 min.
      obsługiwaną ufokami. Ta linia jest bardzo potrzebna dlatego, że bardzo fajnie
      mi się nią kiedyś jeździło!!!!!
      Szczególnie, że 10 jechał jakieś 2-3 minuty wcześniej, zbierał wszystkich
      pasażerów, a potem na 40 jechał całkiem pusty ufok. W trzecim wagonie byłem
      często jedynym pasażerem. To się nazywa wygodna i przyjazna dla pasażerów
      linia!!!
      Przywrócić 40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mouset Re: Przywrócić 40!!!! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.06.03, 11:21
        I chwała Bogu że ktoś to dostrzegł i posłał do piachu
        • Gość: Clint Re: Przywrócić 42 !!!! IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 18.06.03, 11:25
          jak w temacie :)))
          • Gość: ADAŚ Re: Przywrócić 42 !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 19:44
            A wiesz, że jestem za.
            Zdaję sobie sprawy z tego, że to trudne do wykonania, ale rozsądne.
            Nowa linia "25" ŁAGIEWNIKI - Dietla - Rondo Mog - Al. Jana Pawła II - KOPIEC
            WANDY (jak Ci się podoba ta końcówka). A "18" do momentu skierowania jej do
            Ruczaju wydłużyć do Borku Fałęckiego, "15" przez al. Pokoju.

Tylko mamy niestety kajne kasa i no i tabor - siedem sztuk wozów przydałoby
            się.
            Ale pomysł jest naprawdę dobry.
        • Gość: Jakub K. Re: Przywrócić 40!!!! IP: 213.25.129.* 20.06.03, 14:45

> I chwała Bogu że ktoś to dostrzegł i posłał do piachu
          Widzę że moim celowo absurdalnym pomysłem dałem ci do myślenia.
          A teraz zastanów się, dlaczego zlikwidowano 12?
          Dokładnie z tego samego powodu!
          • Gość: mouset Re: Przywrócić 40!!!! IP: 62.233.183.* 20.06.03, 15:17
            Tak się jednak składa że 12 jeździła w 70% pełna, a 40 nawet nie w 40%
            • Gość: ADAŚ Re: Przywrócić 40!!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 15:41

> Tak się jednak składa że 12 jeździła w 70% pełna, a 40 nawet nie w 40%

I dodatkowo ta linia nigdy nie zagościła na trasie.
              Wykreślono ją wirtualnie.
              • Gość: Jakub K. Re: Przywrócić 40!!!! IP: 213.25.129.* 20.06.03, 19:15
                >
                > > Tak się jednak składa że 12 jeździła w 70% pełna, a 40 nawet nie w 40%
                >
                Skąd takie dane?
                > I dodatkowo ta linia nigdy nie zagościła na trasie.
                > Wykreślono ją wirtualnie.
                Jak to, przecież jeździła do 1998 roku, chyba od lat '50.
                A jeśli chodzi o wersję przez plac Wszystkich Świętych to rzeczywiście nie
                weszła w życie, bo to był totalny absurd. Z Bronowic N. do Dworca Gł. szybciej
                przecież przez Basztową (linie 4, 13, a od Rydla dodatkowo 14, 24). Po co więc
                linia, która odcinek między tymi przystankami pokonuje po dłuższej trasie? Ten
                pomysł urodził się w czyjejś chorej głowie i na szczęście w ostatniej chwili
                zrezygnowano z jego realizacji. I bardzo dobrze.
                • Gość: ADAŚ Przywrócić 40!!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 19:36
                  Gość portalu: Jakub K. napisał(a):

> Jak to, przecież jeździła do 1998 roku, chyba od lat '50.

Jeździła i cieszyła się niesłabnącą popularnością (dodatkowo ufoki na "12"
                  gościły często w latach osiemdziesiątych). Widząc na co dzień "12" nigdy nie
                  przypuszczałem, że zawieszą jej kursowanie. Stawiałem bardziej na "46" czy "23"
                  w Hucie.

> A jeśli chodzi o wersję przez plac Wszystkich Świętych to rzeczywiście nie
                  > weszła w życie, bo to był totalny absurd.

Weszła w życie, ale jedynie na okres trzech miesięcy i dodatkowo do Wieczystej.
                  Też mi się wydawało, że przez p. WW to absurd. Jednak w momencie, gdy zażądano
                  ufoków na "8" właśnie z powodu "tłumów" na odcinku pl.WW - Bronowice Nowe
                  zmieniłem zdanie. Czasem pozornie się tylko wydaje, że trasa jest niby dłuższa.
                  Jeszcze za czasów składów na "11" zrobiłem mały eksperyment. Jechałem
                  sobie "11" spod Korony na Rakowicką. Zaraz pod Koroną była także "10".
                  Statystycznie w czterech przypadkach na pięć "11" była szybciej, albo w tym
                  samym czasie co "10" przy skrzyżowaniu Lubicz - Rakowicka. Niestety nie mogę
                  tego udowodnić. Pozostaje Wam uwierzyć mi na słowo. Zresztą ja też nie chcę Wam
                  tego wciskać, bo przecież nie o to chodzi.
                  Tak samo może być z "12". Kolejka pod Lotem może sprawić, że objedzie szybciej
                  pod Bagatelę niż "4" czy "14". Choć nie ukrywam to już jest loteria.
                  A jeszcze przykład z wczoraj. Poszedłem sobie na spacer i widzę na Lubiczu "4"
                  w kierunku Widoku. Zaraz za nią "14" - czy to też nie jest totalny absurd. Aha,
                  i widzę to nie pierwszy raz.
                  • kuba203 Re: Przywrócić 40!!!! 20.06.03, 20:35
                    Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Stawiałem bardziej na "46" czy "23"

A co, nie sprawdziło się? Tamtych pustaków też już nie ma :)) Choć do 46 mam
                    sentyment, bardzo lubiłem tą linią wracać ze szkoły (zwłaszcza jak były kursy
                    do Bieżanowa) :))
                    • Gość: ADAŚ Stare sentymenty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 20:45
                      kuba203 napisał:

> A co, nie sprawdziło się? Tamtych pustaków też już nie ma :)) Choć do 46 mam
                      > sentyment, bardzo lubiłem tą linią wracać ze szkoły (zwłaszcza jak były kursy
                      > do Bieżanowa) :))

"46" była w istocie pustakiem i niewypałem. Już lepsza była "43" przez
                      Filharmonię. "23" po prostu nie pamiętam, ale chyba nie było tak źle jak
                      w "46".
                      Pamiętam jeszcze "21", gdzie na szczytowe brygady wyjeżdżały dwa składy.
                      Najczęściej były to 796+797 z reklamą Halls oraz 790+791 z reklamą Aspirin +
                      Alka Setzer. Na "18" stałym gościem był 686+687 z reklamą mieszkań i nierzadko
                      trafiał się 690+691 jeszcze z reklamą Roben.

A gdzie chodziłeś do szkoły, że akurat zasilałeś szeregi "46" ?
                      • kuba203 Re: Stare sentymenty 20.06.03, 20:51

> "46" była w istocie pustakiem i niewypałem.

Dlatego tak wygodnie mi się nią jeździło :))

> Już lepsza była "43" przez
                        > Filharmonię.

W sumie więcej ludzi tym jeździło, ale wtedy to ja jeszcze nie dojeżdżałem do
                        szkoły, więc nie miałem okazji często tym jeździć (kursy do Bieżanowa też
                        miało).

> Pamiętam jeszcze "21",

Składów na tym nie pamiętam, to dawno musiało być :))

> A gdzie chodziłeś do szkoły, że akurat zasilałeś szeregi "46" ?

Słabą masz pamięć, kolego ;)) 1LO.
                        • Gość: ADAŚ Stare sentymenty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 20:57
                          kuba203 napisał:

> Składów na tym nie pamiętam, to dawno musiało być :))

Chodziłem wtedy do trzeciej klasy liceum. Miałem angielski na Straszewskiego i
                          obserwowałem to co jeździ. Wtedy np. po raz pierwszy zobaczyłem reklamę Boscha
                          w jednym dniu od razu na wszystkich składach: 761+760, 895+896, 897+898. A
                          wracając do sedna to było to jeszcze w 1995/1996 roku.

> Słabą masz pamięć, kolego ;)) 1LO.

Wydaje mi się, że nie chwaliłeś mi się tym.
                          • pavlack Re: Stare sentymenty 20.06.03, 21:02

> > Słabą masz pamięć, kolego ;)) 1LO.
                            >
                            > Wydaje mi się, że nie chwaliłeś mi się tym.

Za to mi się chwalił :D
                            • Gość: ADAŚ Stare sentymenty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 21:09
                              pavlack napisał:

> Za to mi się chwalił :D

To ja pochwalę się, że chodziłem do ósemki. Choć chyba już o tym wspominałem.
                            • Gość: Locutus Re: Stare sentymenty IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 00:00
                              To się nie ma czym chwalić... nasz dyro (a chodzę do V LO) w kółko powtarza, że
                              do Nowotworka to same dzięcioły łażą, hehehehe...
                              • Gość: ADAŚ Re: Stare sentymenty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 00:04
                                Gość portalu: Locutus napisał(a):

do Nowotworka to same dzięcioły łażą, hehehehe...

NOWOTWOREK - hehehe, dobre
                          • kuba203 Re: Stare sentymenty 20.06.03, 21:36

> Wydaje mi się, że nie chwaliłeś mi się tym.

A czym tu się chwalić, to jest żałosne ;))
                            Na forum nieraz pisałem :))
                      • Gość: mouset Re: Stare sentymenty IP: 62.233.183.* 20.06.03, 22:41
                        46 to była chujnia'98, jaki mnie szlag trafiał gdy to widziałem, ale poszło ku
                        chwale do piachu, mam nadzieję że 428 podzieli jego los
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka