peteen Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 10:07 1. alleluja ! jezus żyje 2. żyw już jest śmierci zwyciężyciel 3. chrystus zmartwychwstan jest 4. dziś chrystus król wiecznej chwały 5. nie zna śmierci pan żywota 6. o dniu radosny, pełen chwał 7. ofiarujmy chwałę w wierze 8. o nasz jezu najłaskawszy 9. otrzyjcie już ły, płaczący 10.raduj sie nieba królowo 11.wesel sie królowo miła 12.wesel sie królowo rajska 13.wesel się ludu strapiony 14.wesel się nieba królowo 15.wesoły nam dzień dziś nastał 16.wstał pan chrystus 17.wysławiajmy chrysta pana 18.złóżcie troski żałujący 19.zwycięzca śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 10:09 jestem pod wrazeniem, az tyle tego?! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 10:10 TYLKO tyle... jak na największe święto kościelne, 20 tytułów przez tyle wieków, to niezbyt dużo... peteen okrzknięty ewangelistą forumowym ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 10:13 peteen napisał: > TYLKO tyle... > jak na największe święto kościelne, 20 tytułów przez tyle wieków, to niezbyt > dużo... > peteen okrzknięty ewangelistą forumowym > ;c) no nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Tytuły kościelnych piersi wielkanocnych... 17.06.03, 10:40 peteen napisał: peteen okrzknięty ewangelistą forumowym;c) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Raczej politrukiem katolickim o sklonnosciach cenzorskich.(:- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 12:46 peteen napisał: > TYLKO tyle... > jak na największe święto kościelne, 20 tytułów przez tyle wieków, to niezbyt > dużo... > peteen okrzknięty ewangelistą forumowym > ;c) Dlaczego nie umiesciles tytulu przepieknej staropolskiej piesni"Byl Chrystus w sidlach smierci zlej,pogrzebion grzechem naszym,...(moge podac caly tekst!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldhead Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... IP: 213.77.44.* 17.06.03, 12:50 Gość portalu: ksymenka napisał(a): > peteen napisał: > > > TYLKO tyle... > > jak na największe święto kościelne, 20 tytułów przez tyle wieków, to niezb > yt > > dużo... > > peteen okrzknięty ewangelistą forumowym > > ;c) > Dlaczego nie umiesciles tytulu przepieknej staropolskiej piesni"Byl Chrystus w > sidlach smierci zlej,pogrzebion grzechem naszym,...(moge podac caly tekst!) PODAJ CAŁY TEKST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksymenka Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 13:07 Byl Chrystus w sidlach smierci zlej pognebion grzechem naszym On z martwych powstal jako Bog i zyciem nas obdarzyl Przeto dzis cieszymy sie swietujac Bozej chwaly dzien i wyspiewujac Mu te piesn A-a -le-lu ja. To jest prawidlowy tekst ,ale muzyka jest dopiero super!Pomyslnego spiewania do Czwartku! Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 13:10 a w sumie po co Ci to ????? :))))) to jest podejrzane, może chodziło Ci o pieśni na Boze Ciało??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldhead Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... IP: 213.77.44.* 17.06.03, 13:21 wodnik74 napisała: > a w sumie po co Ci to ????? :))))) to jest podejrzane, może chodziło Ci o > pieśni na Boze Ciało??? chodzilo o Wielkanoc robie analizy sakralnych utworow literackich na przestrzeni wiekow. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 13:22 aha, notak, rzeczywiśćie :))) to powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: Tytuły kościelnych piesni wielkanocnych... 17.06.03, 13:23 'Hej strzelcy wraz'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldhead poza tym... IP: 213.77.44.* 17.06.03, 13:25 wreszcie znalazlem swoje powolanie. BEDE PISAL PIESNI KOSCIELNE!!!! Moze wydam to jako tomik poezji... zobaczymy, przyszlosc pokaze. jak to mowia: "Alleluja i do przodu!" Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: poza tym... 17.06.03, 13:27 zamierzasz zostać kochanowskim czy karpińskim? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldhead Re: poza tym... IP: 213.77.44.* 17.06.03, 13:28 jottka napisała: > zamierzasz zostać kochanowskim czy karpińskim? :) ani tym, ani tym wniose nowa jakosc w ten rodzaj tworczosci. odswiezajacy powiew nowego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: poza tym... 17.06.03, 13:32 będą apolityczne, ateistyczne i ogólnie przyjemnie rozweselające? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldhead Re: poza tym... IP: 213.77.44.* 17.06.03, 13:34 jak piesni sakralne moga byc ateistyczne??? Na mily BUK! Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: no miał 17.06.03, 13:37 jottka napisała: > być odświeżający powiew > > a tu taka sztampa :( powiew bedzie odswiezajacy, ale musze jakas linie trzymac. Chodzi o rynek docelowy. Przedsiewziecie bedzie komercyjne (jak organizacja dla ktorej produkt jest przeznaczony), bedzei budzet, controlling itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: no miał 17.06.03, 13:41 z przykrością ci uświadamiam, że rynek docelowy ma zwyczaj przyjmować działalność komercyjną za 'bógzapłać' :) Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: no miał 17.06.03, 13:46 jottka napisała: > z przykrością ci uświadamiam, że rynek docelowy ma zwyczaj przyjmować > działalność komercyjną za 'bógzapłać' :) wiem wiem mam to wkalkulowane, jeszcze tylko nie wiem ile ma wynosić "bógzapłać" Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: no miał 17.06.03, 13:55 ze 3 sek wynosi powiedzenie bógzapłać możesz uwzględnić w kalkulacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: no miał 17.06.03, 13:58 jottka napisała: > ze 3 sek wynosi powiedzenie bógzapłać > > możesz uwzględnić w kalkulacjach :) 3 SEK to zdaje sie jakies 1,46 PLN (wg tabeli kursow NBP nr 116/A/NBP/2003 z dnia 17.06.2003) SEK to korona szwedzka. dziwne, ze w takich walutach chca sie rozliczac... Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead no to mam myślenice... 17.06.03, 14:03 swarozyc i SEK + oragzanicja "bógzapłać"... koronkowa robota... Odpowiedz Link Zgłoś