Dodaj do ulubionych

Deweloperzy w Krakowie

10.07.07, 23:12
Proponuję tworzenie listy niesolidnych deweloperów, którzy nie wywiązują się
z zawartych umów np. podnosząc cenę mieszkania, pod byle pretekstem
rozwiązują umowę, itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaa Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:24
      Całe to forum jest taką listą, hehe
    • Gość: oszukani Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:37
      TBS BUDOSTAL 3
    • Gość: Znawca Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:24
      człowieku czego ty oczekujesz??????
      na tym forum wypisują bzdury przeważnie flustraci którzy ubzdurali sobie sobie
      że powinni być jakoś wyrurznieni....... Którym się nic nie podoba i z nudy
      chyba piep.... głupoty. Większość z nich sama zawaliła sprawy w umowach bo
      zgodziła sie na zapisy które ograniczaja możliwości strony kupującej. Niektórzy
      podburzani kolegami - amatorami co przeczytali parę przepisów i wydaje im się
      że są prawnikami oddaje sprawy do sądu, albo też wypowiada sie na forum nie
      mając bladego pojęcia co pisze......
      • Gość: uti Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:26
        zgadzam sie !!!!!!! proponuje aby wszyscy sami sobie budowli na własną reke i
        nie kupoiwali u developerów żadnych inwestycji....
      • Gość: dudu Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:50
        znawco walisz byki ortograficzne!!! Poza tym twoja argumentacja - nie życzę ci
        żebyś się kiedyś przejechał w sposób którego doświadczyła określona część osób
        występujących na forum. Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę
        zadufanie i pyszałkowatość.
    • Gość: mich1 Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:45
      TBS-budostal 3
    • Gość: grom Re: Deweloperzy w Krakowie IP: 62.148.79.* 23.07.07, 08:53
      BUD-MAR investment, odciąga inwestycje na stelmachów juz niemal rok, tłumacząc
      to brakiem pozowlenia na budowę. Jednak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jakoś
      im się specjalnie nie śpieszy. 15tys.zł absurdalnej umowy rezerwacyjnej (pewnie
      obracają tymi pieniędzmi finansując m.in. inne inwestycje), która de facto nie
      gwarantuje zakupu mieszkania. Stop kombinatorom!!!
      • Gość: Klient Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:14
        gdybyś miał chociaż troche pojęcia jak to wygląda to byś nie pisał takich
        bzdur!!! Poczytaj troche i rusz sie do wydziału architektury i sam sie dowiedz
        na jakim jest etapie a nie wypisuj bzdur!!!! Ja byłem w zeszłym tygodniu i
        dowiedziałem się co i jak. Faktycznie czekają i nie wiadomo kiedy ta decyzja
        będzie. Więc zamiast wypisywać bzdury lepiek byś się douczył jak się załatwia
        pozwolenia i ile to trwa!!!!
        • Gość: wrażenie Re: Deweloperzy w Krakowie IP: 62.148.79.* 23.07.07, 17:11
          Koleś to są fakty i goofno mnie obchodzi ile to trwa. Skoro rezerwują
          zapewniając wpierw o rozpoczęciu budowy z koncem Grudnia 2006, potem Kwietnia
          2007, potem Czerwca 2007, teraz Grudnia 2007, skoro wiedzą ile to trwa to po
          jakiego zwodzą i nie podadzą grudzień 2008? dlaczego biorą aż 15tyś. zł na
          umowę rezerwacyjną, która wogóle nie daje kupującemu gwarancji zakupu? Dlaczego
          nie jest to np. 2tys? Dlacego raptem zaproponowali mi mieszkanie w innej
          lokalizacji, nota bene ponad 100tys. zł droższe (mimo, iż mnie stać to nie
          kupię, bo są granice absurdu), czyżby coś kombinowali?

Albo jesteś totalnym malkonentem i laikiem albo sam nie masz pojęcia o co w tym
          wszystkim chodzi...
    • Gość: wrażenie Re: Deweloperzy w Krakowie IP: 62.148.79.* 23.07.07, 17:14
      dodam, iż prewencyjnie na wypadek rozwiązania umowy przez BUD-MAR i
      podniesienia ceny kupiłem działkę, jeżeli podniosą cenę to kij im w oko, niech
      szukają naiwnych...
      • Gość: AMOR Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:45
        Słuchaj "wrażenie" tak czytam te twoje wypociny i czytam...... i nie rozumiem
        po jaka cholerę podpisałeś z nimi tą rezerwację skoro aż tak cie to gryzie.
        Człowieku jezeli nie masz pewności co do inwestycji to wycofaj się z umowy i to
        olej. Chyba że należysz do właśnie takich "podjudzaczy" którym się nudzi i
        próbują sklecić kolejną małą aferę na forum.... I z tego wszystkiego wynika że
        to ty jestes raczej naiwny a nie oni. Aha no i zapomniałem ci pogratulować -
        zakupu działki..... GRATYULACJE JESTEŚ WIELKI :)
        • Gość: klient Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:16
          czasanmi nie rozumiem wypowiedzi ludzi którzy tak straszliwie bronia biednych developerów, gdyby wszystko bylo pieknie iładnie pewnie nie byłoby takiego forum, napewno jest grupa ludzi którzy podszywaja sie pod klientów i tworza aferki, ale prawda jest taka ze polskie prawo pozwala na robienie ludzi w h... i nic tego nie zmieni. Umowa to jest umowa i to powinno sie liczyc, jesli ktos bierze kase to powinnien sie z niej wywiazac proste jak sr... a tu słysze głupota klientow itp , moze i glupota a moze zyjemy w polsce gdzie firmy ktore nie maja pozwolenia podpisuja umowy rezerwacyjne , gdzie podpisanie umowy w formie aktu niekoniecznie wiaze sie z oddaniem mieszkania nie wspominajac o umowie cyw-praw ktore jest gowno warta. trudno zwalac wszystko na glupote ludzi (chociaz sa ewidentne przypadki) tylko na to ze mozna bezkarnie oszukiwac ludzi.
          Reasumujac głupota głupotą ale gdyby developerzy byli uczciwi to forum by nie istniało, aczkowiliek zgadzam sie z przemowca ze jesli nie jest sie czegos pewnym trzeba brac kase i spieprzac a nie pakowac sie w inwestycje ktora bedzie trwała nastepne 4 lata a i tak nie gwarantuje stałej ceny, pzd klientów
        • Gość: wrażenie Re: Deweloperzy w Krakowie IP: 62.148.79.* 25.07.07, 11:47
          albo jesteś kolejnym żałosnym przedstawicielem jakieś pseudodeweloperskiej
          firmy z KRakowa albo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz i nigdy nie
          byłeś w takiej sytuacji (stawiam jednak na to pierwsze). Rozumiesz to człowieku
          (raczej ciężko łapiesz), jak jest skonstruowana umowa na rynku dostarczyciela
          usługi? Wycofam się z umowy i co ma robić do jasnej ch***ry? kupić mieszkanie w
          innej inwestycji droższe o ponad 150tys. zł? Brakuje ci piątej klepki? Znasz
          szczegóły? Podpisałeś z nimi umowę? Coś mi się wydaje, że póki co twoja rola na
          tym forum ogranicza się do podważania innych postów i de facto nie wnosi nic.
          Lepiej się przyznaj, że jesteś tym...no...kolejnym naciągaczem jakiejś firmy
          deweloperskiej, wtedy niky do ciebie pretensji nie będzie miał.
    • Gość: Miech Re: Deweloperzy w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:20
      Super Krak
      • Gość: B25 Re: Deweloperzy w Krakowie IP: 83.13.74.* 02.08.07, 12:39
        Nawiązując konsekwentnie do głównego tematu
        unikajcie Mardimex Niepołomice(budują również w Krakowie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka