Dodaj do ulubionych

ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 213.25.129.* 20.06.03, 14:41
Coraz więcej jest Krakowie włamań do mieszkań i samochodów, rozbojów, itp.
Ich sprawcy chodzą na wolności. Policja ma braki kadrowe, ostatnio musi się
posiłkować poborowymi, który odrabiają w policji wojsko. A tymczasem miasto
Kraków marnotrawi pieniądze podatników, utrzymując instytucję, która zajmuje
się wystawianiem mandatów za picie alkoholu czy sikanie. Sprawcy ciężkich
przestępstw chodzą na wolności, a wydaje się ogromne pieniądze na zwalczanie
sikających. Taniej byłoby przeznaczyć niewielką część tych pieniędzy na to,
żeby publiczne toalety były darmowe, tak jak to jest w państwach UE, do
której już niedługo wstąpimy (byłem, widziałem). A za resztę - dofinansować
policję, aby ścigała prawdziwych przestępców. Nie stać nas na ściganie
wykroczeń (szczególnie że większość z nich w krajach UE, do której
wstępujemuy, nie jest w ogóle karalnych), gdy sprawcy ciężkich przestępstw
chodzą na wolności.
Dlatego apeluję: ROZWIĄZAĆ STRAŻ MIEJSKĄ - TYCH PASOŻYTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pieniądze przeznaczyć na dofinansowanie policji, a tych nierobów zwanych
strażnikami wysłać na BEZROBOCIE!!!!!!!!!!!!! Zobaczymy czy na wolnym rynku
tych leniów przyzwyczajonych do pracy na państwowym będzie chciał ktoś
zatrudnić.
Obserwuj wątek
    • skks Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.03, 14:53
      "...A tymczasem miasto Kraków marnotrawi pieniądze podatników, utrzymując
      instytucję, która zajmuje się wystawianiem mandatów za picie alkoholu czy
      sikanie...."
      I słusznie, że lumpy są karane za lanie w publicznych miejscach, karanym winno
      być też kiepowanie na ulicy, rzucanie śmieci, stawanie samochodem na zakazach!!!
      Sam mam samochód - to dla tych co sobie ....

"...a wydaje się ogromne pieniądze na zwalczanie sikających...."
      Bez przesad nie takie znowu duże!

"...Nie stać nas na ściganie wykroczeń (szczególnie że większość z nich w
      krajach UE, do której wstępujemuy, nie jest w ogóle karalnych)...."

I TEŻ dlatego w Polsce mamy taki syf. Karać należy wszystkie, nawet błache
      wykroczenia tak długo aż się głupki nauczą, należy głupków wytresować jak nie
      są w stanie zrozumieć, że lanie na chodnik, kiepowanie to nie tylko chamstwo
      ale i wykroczenia.
      A poza tym to jakiez to polskie wykroczenia nie są karane w "normalnych" krajach

"..Dlatego apeluję: ROZWIĄZAĆ STRAŻ MIEJSKĄ - TYCH PASOŻYTÓW!!!!!!!!!!!....."
      I tu się z Toba zgadzam krakowska straż miejska to wyjątkowe nieudaczniki,
      durnie, złośliwce, bezmózgi!!!!!!!
      • Gość: Jakub K. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.129.* 22.06.03, 03:12
        skks napisał:

> I słusznie, że lumpy są karane za lanie w publicznych miejscach, karanym
        winno
        > być też kiepowanie na ulicy, rzucanie śmieci, stawanie samochodem na
        zakazach!!
        To jest przejaw myślenia totalitarnego. Pod tym względem w polskim prawie
        panuje nadal duch PRL-u. To w państwach totalitarnych tworzy się mnóstwo
        drobiazgowych zakazów, takich które dotyczą czynności powszechnych. W ten
        sposób państwo ma "haka" na każdego, bo każdy jest w takim układzie przestępcą.
        Komu z nas nie zdarzyło się kiedyś wypić piwa w plenerze, odlać się w krzaczki
        czy przekroczyć samochodem dozwoloną prędkość? W ten sposób ze zwykłego
        obywatela robi się przestępcę, a prawdziwi przestępcy chodzą na wolności, bo
        służby powołane do ich ścigania zajmują się sprawcami "wykroczeń".

> I TEŻ dlatego w Polsce mamy taki syf. Karać należy wszystkie, nawet błache
        > wykroczenia tak długo aż się głupki nauczą, należy głupków wytresować jak nie
        > są w stanie zrozumieć, że lanie na chodnik, kiepowanie to nie tylko chamstwo
        > ale i wykroczenia.
        Kolejny przejaw myślena totalitarnego. To państwo totalitarne zajmuje się
        tresowaniem obywateli. Państwo demokratyczne jest instytucją usługową wobec
        tych, co na niego płacą podatki. Ja płacę podatki i wymagam, żeby były
        właściwie wykorzystane (na ściganie przestępców, którzy stanowią zagrożenie, a
        nie na ściganie jakichś bzdur, bo ich sprawcy nie stanowią zagrożenia).
        A w cywilizowanych krajach nie ma problemu sikania, bo publiczne toalety są
        darmowe. Tak jest np. w Niemczech, Francji (sam widziałem). Jasne, to też
        kosztuje, ale na pewno taniej niż utrzymywanie takiej bandy nierobów, jaką jest
        straż miejska.
        > A poza tym to jakiez to polskie wykroczenia nie są karane w "normalnych"
        krajach
        Choćby PICIE ALKOHOLU W MIEJSCACH PUBLICZNYCH!!! Byłem w Niemczech i widziałem -
        tam to jest zupełnie normalne, że kupuje się piwo i idzie do parku wypić. Nikt
        nikogo za to nie ściga.
        Jeśli chodzi o stosunek do alkoholu, to polskie prawo jest obecnie bardziej
        restrykcyjne niż w czasach okupacji hitlerowskiej!!! Mam na to dowody, ale to
        temat na oddzielny wątek (już niebawem).
        >
        > "..Dlatego apeluję: ROZWIĄZAĆ STRAŻ MIEJSKĄ - TYCH PASOŻYTÓW!!!!!!!!!!!....."
        > I tu się z Toba zgadzam krakowska straż miejska to wyjątkowe nieudaczniki,
        > durnie, złośliwce, bezmózgi!!!!!!!
        >
        Przeczysz sam sobie, ale bardzo się cieszę, że w zasadniczej sprawie się
        zgadzasz.
        • Gość: Real ale bzdurzysz IP: 212.182.32.* 23.06.03, 11:48
          Gość portalu: Jakub K. napisał(a):

> skks napisał:
          >
          > > I słusznie, że lumpy są karane za lanie w publicznych miejscach, karanym
          > winno
          > > być też kiepowanie na ulicy, rzucanie śmieci, stawanie samochodem na
          > zakazach!!
          > To jest przejaw myślenia totalitarnego. Pod tym względem w polskim prawie
          > panuje nadal duch PRL-u. To w państwach totalitarnych tworzy się mnóstwo
          > drobiazgowych zakazów, takich które dotyczą czynności powszechnych.

Jest tak jak piszesz, tylko odwrotnie. Wspomniane powyżej zakazy są od zawsze -
          z czasów przedwojennych. To w czasach PRL-u nikt ich nie egzekwował, bo MO była
          od wielkich celów a SM nie było. Teraz wreszcie ktoś to egzekwuje.

>
          > Komu z nas nie zdarzyło się kiedyś wypić piwa w plenerze, odlać się w
          krzaczki

mnie

> czy przekroczyć samochodem dozwoloną prędkość? W ten sposób ze zwykłego
          > obywatela robi się przestępcę

ani jedno ani drugie nie jest przestępstwem.

, a prawdziwi przestępcy chodzą na wolności, bo
          > służby powołane do ich ścigania zajmują się sprawcami "wykroczeń".

Nic podobnego. Do ścigania przestęców powołna jest Policja a ta wykroczeniami
          praktycznie się nie zajmuje (z wyjątkiem drogowych).

> > I TEŻ dlatego w Polsce mamy taki syf. Karać należy wszystkie, nawet błache
          >
          > > wykroczenia tak długo aż się głupki nauczą, należy głupków wytresować jak
          > nie
          > > są w stanie zrozumieć, że lanie na chodnik, kiepowanie to nie tylko chamst
          > wo
          > > ale i wykroczenia.

Otóż to!

> Kolejny przejaw myślena totalitarnego. To państwo totalitarne zajmuje się
          > tresowaniem obywateli. Państwo demokratyczne jest instytucją usługową wobec
          > tych, co na niego płacą podatki. Ja płacę podatki i wymagam, żeby były
          > właściwie wykorzystane (na ściganie przestępców, którzy stanowią zagrożenie,
          a
          > nie na ściganie jakichś bzdur, bo ich sprawcy nie stanowią zagrożenia).

A ja żądam, żeby istniała SM i ścigała chamów i prymitywów srających na Rynku i
          robiących cały ten syf dookoła. Żądam, żeby dokładnie na to szło 0,1 % moich
          podatków.

> > A poza tym to jakiez to polskie wykroczenia nie są karane w "normalnych"
          > krajach
          > Choćby PICIE ALKOHOLU W MIEJSCACH PUBLICZNYCH!!! Byłem w Niemczech i
          widziałem
          > -
          > tam to jest zupełnie normalne, że kupuje się piwo i idzie do parku wypić.

W krajach anglosaskich i skandynawskich jest to wykroczeniem (odpowiednikiem),
          w południowej Euroopie nie jest. W Polsce jest dopiero od paru lat - wcześniej
          w podobnych dyskusjach powszechne było żądanie, żeby było "jak za granicą" to
          znaczy zakaz. Teraz zakaz jest, więc słychać znowu żądanie, żeby było "jak za
          granicą" czyli bez zakazu...

Real

• Gość: Antoś STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 15:18
      A może by pozwolić straży coś zrobić? W tej chwili mają
      ręce związane bo od "ważniejszych" spraw może być tylko
      policja. Z chwilą, gdy zjawia się policja to straż musi
      się wycofać. Dajcie straży więcej uprawnień i potem
      krytykujcie!
      • Gość: Jakub K. Re: STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.129.* 22.06.03, 02:48
        Gość portalu: Antoś napisał(a):

> A może by pozwolić straży coś zrobić? W tej chwili mają
        > ręce związane bo od "ważniejszych" spraw może być tylko
        > policja. Z chwilą, gdy zjawia się policja to straż musi
        > się wycofać. Dajcie straży więcej uprawnień i potem
        > krytykujcie!
        A po co dawać im więcej uprawnień? Żeby powstała struktura, która dubluje
        policję? Sama policja wystarczy do POWAZNYCH spraw, tylko musi być lepiej
        finansowana. A tymczasem wydaje się pieniądze podatników na utrzymywanie bandy
        nierobów pod nazwą "straż miejska"!!!!
        • Gość: Antoś Re: STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 16:30
          W sytuacji, gdy policja nic nie robi i jest skorumpowana,
          to może rozsądniej byłoby pozwolić straży coś robić? Jest
          calkiem możliwe, że "konkurencja" potrafi lepiej.
          • Gość: zgooras Re: STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 20:32
            Ja dorzuce swoje dwa grosze, nie mieszajac sie w sprawy polityczne - straz
            miejska potrzebuje sie wykazac przed przelozonymi i dlatego biora sie za drobne
            wykroczenia. Jednego wieczoru, w tym samym miejscu, na przelomie godziny straz
            miejska wreczyla dwa mandaty /jeden dla mnie/ za sikanie na plantach /sobota, 2
            w nocy/, a w tym samym czasie okradli mojego przyjaciela - wtedy straz miejska
            nic nie widziala. Owszem, mogli faktycznie nie widziec, ale jak zapytalem ich
            dlaczego nie reaguja na wazniejsze rzeczy tylko marnuja czas na wlepianie
            mandatu ludziom, ktorym szkoda placic za kibel - poza pyskowaniem nie mieli nic
            na swoja obrone...../"nie interesuje mnie pana zdanie"/
            W ubieglym roku, kiedy doszlo do oszabrowania sklepu spozywczego "oczko" na
            Podwalu, Policja i straz dojechala po godzinie - jak juz wszyscy zlodzieje byli
            pijani od skradzionego alkoholu.

Chyba po prostu nalezy sie pogodzic z tym, ze latwiej dostac mandat
            za "interpunkcje" w "miejscu publicznym" /np. planty, srodek nocy/ niz za
            stluczenie komus geby na srodku rynku - wtedy policja czy straz miejska bedzie
            wypisywac "wazniejszy" mandat.

Dofinansowywac Policje!!!!.......i zwolnic z niej darmozjadow i tych, ktorzy
            nadwegezaja prawo do swoich metalowych plakietek!

zgooras
        • Gość: Antoś Re: STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 10:53
          W każdym razie coś trzeba z tą policją zrobić, a w
          Krakowie zacząć od Rynku!
      • Gość: Real Re: STRAŻ MA RĘCE ZWIĄZANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.32.* 23.06.03, 11:52
        Gość portalu: Antoś napisał(a):

> A może by pozwolić straży coś zrobić? W tej chwili mają
        > ręce związane bo od "ważniejszych" spraw może być tylko
        > policja. Z chwilą, gdy zjawia się policja to straż musi
        > się wycofać. Dajcie straży więcej uprawnień i potem
        > krytykujcie!

Jeśłi straż zajmie się przestępstwami to kto będzie ścigał wykroczenia? Będzie
        jak przed powstaniem straży - nikogo to nie obchodziło, syf był totalny - mało
        kto o tym dziś pamięta.

Real

• Gość: Real A ty? IP: 212.182.32.* 23.06.03, 11:41

A Ty konkretnie co? Piłeś pod chmurką czy sikałeś na Plantach?
      • Gość: SEVEN Re: A ty? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 13:15
        Gość portalu: Real napisał(a):

>
        > A Ty konkretnie co? Piłeś pod chmurką czy sikałeś na Plantach?

ha, jakby strazy zalezalo na duzej liczbie spisanych to
        wystarczyloby, zeby sie przeszli po walach wislanych...

tylko, ze zastanawiam sie, czy jest potrzebna formacja,
        ktorej obowiazkiem jest pilnowanie, zeby nikt nie popelnial
        wykroczen, ale jak juz trzeba interweniowac w wypadku
        np. napasci (bo policji nie ma w poblizu) to sie zaslaniaja
        jakimis przepisami.. z zycia wziete
        • Gość: Real Re: A ty? IP: 212.182.32.* 23.06.03, 14:03
          Gość portalu: SEVEN napisał(a):

> zastanawiam sie, czy jest potrzebna formacja,
          > ktorej obowiazkiem jest pilnowanie, zeby nikt nie popelnial
          > wykroczen, ale jak juz trzeba interweniowac w wypadku
          > np. napasci (bo policji nie ma w poblizu) to sie zaslaniaja
          > jakimis przepisami.. z zycia wziete

Jakiś przykład? Ja miałem niedwno w rękach raport straży, z którego wynika, że
          w każdym tygodniu łapią kilku-kilkunastu sprawców przestęstw (w tym rozbojów,
          nwet z bronią), choć to formlnie do nich nie nalezy.

Real

• Gość: Jakub K. Re: A ty? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 23:00
        Gość portalu: Real napisał(a):

>
        > A Ty konkretnie co? Piłeś pod chmurką czy sikałeś na Plantach?
        I jedno, i drugie. Bo uważam, że to powinno być legalne, a służby porządkowe
        powinny się wziąć za tych, którzy np. usiłowali się włamać do mojego
        mieszkania. Albo za tych, którzy 2 lata temu okradli mnie w okolicach Geanta.
        Ale w obu przypadkach sprawy zostały umorzone z powodu niewykrycia sprawców.
        Jasne, jak się utrzymuje armię przeciwko zwykłym obywaletom, to przestępcy
        chodzą bezkarnie.
    • Gość: bzyk Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 12:13
      W Danii i w Szwecji też płaci się za toalety (byłem i korzystałem).Do łapania
      bandziorów jest policja, a nie straż miejska. Ktoś powinien odciążyć
      policjantów od zajmowania się sprawami sikania w miejscach publicznych. W
      krajach UE nikomu przez myśl nie przeleci nawet,że można załatwiać się pod
      drzewem w mieście. To zależy od mentalności ludzi.Jeśli rodzice pomagają
      najmłodzym załatwiać się na trawnikach to później potrzebujemy straży
      miejskiej zajmującej się takimi przestępstwami, anie poważnymi rzeczami. Tobie
      jak widzę nie przeszkadza to, że w centrum miasta śmierdzi fekaliami.
      • forward Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.03, 14:35
        Generalnie straż miejska zajmuje się egzekwowaniem prawo lokalnego tworzonego
        przez radę miasta oraz czuwa nad przestrzeganiem porządku, czyli ma pilnować,
        czy ulice, parki, prywatne posesje utrzymują czystość, czy handlujący znajdują
        się tam gdzie mają pozwolenie itd. Są to działania niewdzięczne, ale bez nich
        utonęlibyśmy w syfie, bo Polak co widać na osiedlach w mieszkaniu ma
        czyściutko, ale butelki i puszki najchętniej wyrzuca przez balkon na trawnik
        gdzie bawią się dzieci, psy załatwiają się najchętniej załatwiają się w
        piaskownicy albo biegają bez kagańca po parku, bo przecież są niegrożne,
        prawda? a dozorcy niekoniecznie mieliby ochotę odgarniać śniego o 6 rano.
        Właśnie dla pilnowania takich przepisow jest SM.
        Natomiast w pierwszym wpisie pojawia się tęsknota za tym, żeby mieszkaniec
        Krakowa miał wpływ na policję szczebla powiatowego. Niestety rząd SLD/UP lubi
        centralizm i już od dawno wyzwala policję z objęć starostów.

Forward
        • Gość: Jakub K. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 23:03
          forward napisał:

> Generalnie straż miejska zajmuje się egzekwowaniem prawo lokalnego tworzonego
          > przez radę miasta oraz czuwa nad przestrzeganiem porządku, czyli ma pilnować,
          > czy ulice, parki, prywatne posesje utrzymują czystość, czy handlujący
          znajdują
          > się tam gdzie mają pozwolenie itd.
          I to jest też komunistyczna bzdura - kapitalizm polega na tym, że handlować
          można wszystkim, zawsze i wszędzie, byle tylko się płaciło podatki. Chyba, że
          towar jest zabroniony (np. broń, narkotyki), ale tym już się powinna zająć
          policja i służby specjalne, a nie jakaś groteskowa formacja stworzona przez
          miasto.
          • Gość: Andrzej Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 09:24

> forward napisał:
            >
            > > Generalnie straż miejska zajmuje się egzekwowaniem prawo lokalnego tworzon
            > ego
            > > przez radę miasta oraz czuwa nad przestrzeganiem porządku, czyli ma pilnow
            > ać,
            > > czy ulice, parki, prywatne posesje utrzymują czystość, czy handlujący
            > znajdują
            > > się tam gdzie mają pozwolenie itd.
            > I to jest też komunistyczna bzdura - kapitalizm polega na tym, że handlować
            > można wszystkim, zawsze i wszędzie, byle tylko się płaciło podatki.

Co ty nie powiesz - na zachodzie handluje się "wszystkim, zawsze i wszędzie"? A
            to rewelacja!
            Zapewne też w krajach kapitalistycznych hordy chamstwa sikają w centrum miasta
            na każdy murek, śmieci wywalają przez okno na ulicę i tak dalej?

> groteskowa formacja stworzona przez
            > miasto.

Groteskowa jest twoja głupota.

• Gość: Bieniek Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 17:40
        Gość portalu: bzyk napisał(a):

> W Danii i w Szwecji też płaci się za toalety (byłem i
        >korzystałem).

W niektórych krajach nawet placić nie trzeba, ale toalety
        są wszędzie i są dobrze OZNAKOWANE. W Krakowie turysta po
        prostu NIE WIE, gdzie są te nieliczne toalety, które
        istnieją! Wiedzą tylko miejscowi! Polska słynie z braku
        informacji.

Jak kiedyś nie było prawie żadnych budków telefonicznych
        na ulicach, tak dalej nie ma prawie żadnych toalet. Rada
        Miejska po prostu o tym nie pomyślała! Więc co mają robić
        turyści? Gdzieś muszą załatwiać swoje potrzeby. Ponieważ
        nie wiedzą, na przykład, że toalety są w Sukiennicach, to
        załatwiają się w bramach koło rynku!
        • Gość: bzyk Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 00:19
          Gość portalu: Bieniek napisał(a):

Więc co mają robić turyści? Gdzieś muszą załatwiać swoje potrzeby. Ponieważ
          > nie wiedzą, na przykład, że toalety są w Sukiennicach, to
          > załatwiają się w bramach koło rynku!

Już nie przesadzaj i nie zwalaj winy na turystów, że w Krakowie w centrum
          miasta wali fekaliami.
      • Gość: Jakub K. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 22:56

> W Danii i w Szwecji też płaci się za toalety (byłem i korzystałem).
        A we Francji i w Niemczech się nie płaci (byłem i korzystałem)
        • Gość: Andrzej Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 09:26

> Gość portalu: bzyk napisał(a):
          >
          > > W Danii i w Szwecji też płaci się za toalety (byłem i korzystałem).
          > A we Francji i w Niemczech się nie płaci (byłem i korzystałem)

Jedno i drugie nie zmiania faktu, że na zachodzie nie do pomyślenia byłoby
          takie uliczne chamstwo, jak choćby w Krakowie. Myślisz, że to nie odstrasza
          turystów?
          Pojmij wreszcie, że jeśli ciebie słusznie ukarano za popełnianie wykroczeń, to
          nie jest to powód, żeby likwidowac formację, któa cię ukarała. Wręcz
          przeciwnie - mają u mnie wielkiego plusa.

• Gość: Jakub K. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.129.* 06.07.03, 10:32
      Wszystkim, którzy w tym wątku bronili istnienia straży miejskiej, daję do
      przemyślenia następujący przykład:
      Gdyby podeszło do ciebie dwóch dobrze zbudowanych facetów z bejsbolami i
      zażądali 50 zł, grożąc użyciem przemocy, to jakbyś ten fakt nazwał?
      KRADZIEŻĄ!!! ROZBOJEM!!!! Chyba każdy się z tym zgodzi.
      A jeśli podchodzi do ciebie dwóch facetów, dobrze zbudowanych, tyle że w
      mundurach a zamiast bejsbolów mają pałki typu tonfa i żądają zapłacenia 50 zł,
      to jak taki fakt nazwać? TO TAKŻE JEST KRADZIEŻ!!!! I TO W MAJESTACIE PRAWA!!!
      Występują tu dokładnie te same elementy: pieniądze zarobione przeze mnie i
      stanowiące moją własność są mi zabierane przemocą. W dodatku straż miejska NIE
      MUSI NIC NIKOMU UDOWADNIAĆ!!!!! Nie musi przedstawiać żadnych świadków,
      wystarczy że sami strażnicy widzieli, że dana osoba np. sikała. W ten sposób
      można oskarżyć każdą osobę o dowolny czyn i ściągnąć z niej ten haracz. Np.
      strażnicy mogą "wrobić" jakąś osobę ze względu na prywatne porachunki, albo
      nawet mogą dostać jakiś odgórny nakaz, aby ściagać ten haracz od przypadkowych
      osób i w ten sposób zasilić kasę miasta (i swoją przy okazji tez - bo od
      każdego takiego mandatu na pewno mają prowizję). Tak więc straż miejska jest
      nie tylko niepotrzebna i szkodliwa, ale wręcz KRYMINOGENNA!!! Właściwie powinno
      się ją nie tylko rozwiązać, ale uznać za ORGANIZACJĘ PRZESTĘPCZĄ a każdego
      strażnika potraktować jak ZŁODZIEJA!!!! Wiem, że to żądanie jest nierealne, ale
      przynajmniej jako podatnik żądam rozwiązania tej pasożytniczej organizacji,
      utrzymywanej z moich podatków.
      • wh2 Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.03, 11:35
        Jakub : zgadzam sie z tobą w 100%
        dodatkowo warto również wspomnieć iż w kontaktach z ludnością s.m. jest
        poprostu chamska, perspektywa spotkania z funkcjonariuszami wzbudza podobny lęk
        jak konfrontacja za bandą dresów
        btw. jak wyjaśnic fakt iż s.m. pojawia sie zawsze gdy dokonuje wiadomych czynów
        przestępczych ( jak dotąd nie zostałem przyłapany :D ) a nigdy nie ma ich w
        pobliżu gdy np. dresiki wyciągaja ode mnie kase lub np. okradaja/bija/itp.
        kogos przy sasiedniej ławce ?
      • Gość: Krakowianin. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 12:42

> Wszystkim, którzy w tym wątku bronili istnienia straży miejskiej, daję do
        > przemyślenia następujący przykład:
        > Gdyby podeszło do ciebie dwóch dobrze zbudowanych facetów z bejsbolami i
        > zażądali 50 zł, grożąc użyciem przemocy, to jakbyś ten fakt nazwał?
        > KRADZIEŻĄ!!! ROZBOJEM!!!! Chyba każdy się z tym zgodzi.
        > A jeśli podchodzi do ciebie dwóch facetów, dobrze zbudowanych, tyle że w
        > mundurach a zamiast bejsbolów mają pałki typu tonfa i żądają zapłacenia 50
        zł,
        > to jak taki fakt nazwać? TO TAKŻE JEST KRADZIEŻ!!!! I TO W MAJESTACIE
        PRAWA!!!
        > Występują tu dokładnie te same elementy: pieniądze zarobione przeze mnie i
        > stanowiące moją własność są mi zabierane przemocą. W dodatku straż miejska
        NIE
        > MUSI NIC NIKOMU UDOWADNIAĆ!!!!! Nie musi przedstawiać żadnych świadków,
        > wystarczy że sami strażnicy widzieli, że dana osoba np. sikała. W ten sposób
        > można oskarżyć każdą osobę o dowolny czyn i ściągnąć z niej ten haracz. Np.
        > strażnicy mogą "wrobić" jakąś osobę ze względu na prywatne porachunki, albo
        > nawet mogą dostać jakiś odgórny nakaz, aby ściagać ten haracz od
        przypadkowych
        > osób i w ten sposób zasilić kasę miasta (i swoją przy okazji tez - bo od
        > każdego takiego mandatu na pewno mają prowizję). Tak więc straż miejska jest
        > nie tylko niepotrzebna i szkodliwa, ale wręcz KRYMINOGENNA!!! Właściwie
        powinno
        >
        > się ją nie tylko rozwiązać, ale uznać za ORGANIZACJĘ PRZESTĘPCZĄ a każdego
        > strażnika potraktować jak ZŁODZIEJA!!!! Wiem, że to żądanie jest nierealne,
        ale
        >
        > przynajmniej jako podatnik żądam rozwiązania tej pasożytniczej organizacji,
        > utrzymywanej z moich podatków.
        >Kretynie,ze swoją prymitywną mentalnością nie masz prawa przebywać w mieście
        wśród ludzi.Powinieneś zostać komisyjnie wywieziony do wyznaczonego,ustronnego
        miejsca gdzieś na wsi,może tam cię zaakceptują,w co też watpię.Skąd w takich
        palantach ta potrzeba "wolności",polegająca na lekceważeniu wszelkich zasad
        współżycia społecznego, na zachowaniu przypominającym zachowanie zwierzęcia,że
        jak zachodzi potrzeba lania czy srania to robi to bez oporów w dowolnym
        miejscu,picia piwa na ulicy,darcia mordy i nie liczenia się z innymi
        ludżmi.To jest już prymitywna agresja i prowokacja wobec innych oraz lekcewa
        żenie innych ludzi mjących prawo do spokoju i bezpieczeństwa. Straż Miejska
        powinna otrzymać nie tylko uprawnienia, ale wrecz obowiązek nie tylko karania
        mandatami takich bezmózgowców,ale prania ich publicznie pałami ,aż się
        zesrają.Dla takich "zwierząt" to jedyne lekarstwo na ucywilizowanie i
        przystosowanie do życia w społeczeństwie.Jak Straz Miejska nie może sobie
        poradzić w niektórych sprawach to dopiero wtedy powinna wzywać na pomoc
        policje.To na takim skutecznym działaniu powinna polegać ich praca,na karaniu
        i zwalczaniu wszelkich nieprawidłowości na terenie miasta a nie na pouczaniu i
        rozmowach prewencyjnych.Rozmawiać można z normalnymi ludżmi a nie z taką
        dziczą i chamskimi rozwydrzonymi prymitywami,którzy nigdy nie wiedzą o co
        chodzi.Reasumując,jak Straż Miejska nie ma takich uprawnień i jej działanie
        nie wiele przynosi korzyści,należy ją rozwiązać i może powołać inne służby
        pomocnicze dla policji, działające skutecznie.Jakie społeczeństwo i potrzeba
        chwili takie powinny byc działania,aby nie dopuścic do całkowitej anarchii.
        • wh2 Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.03, 13:02
          Gość portalu: Krakowianin. napisał(a):

>Kretynie,ze swoją prymitywną mentalnością nie masz prawa przebywać w mieści
          > e
          > wśród ludzi.Powinieneś zostać komisyjnie wywieziony do
          wyznaczonego,ustronnego
          > miejsca gdzieś na wsi,może tam cię zaakceptują,w co też watpię.Skąd w takich
          > palantach ta potrzeba "wolności",polegająca na lekceważeniu wszelkich zasad
          > współżycia społecznego, na zachowaniu przypominającym zachowanie
          zwierzęcia,że
          > jak zachodzi potrzeba lania czy srania to robi to bez oporów w dowolnym
          > miejscu,picia piwa na ulicy,darcia mordy i nie liczenia się z innymi
          > ludżmi.To jest już prymitywna agresja i prowokacja wobec innych oraz lekcewa
          > żenie innych ludzi mjących prawo do spokoju i bezpieczeństwa. Straż Miejska
          > powinna otrzymać nie tylko uprawnienia, ale wrecz obowiązek nie tylko karania
          > mandatami takich bezmózgowców,ale prania ich publicznie pałami ,aż się
          > zesrają.Dla takich "zwierząt" to jedyne lekarstwo na ucywilizowanie i
          > przystosowanie do życia w społeczeństwie.Jak Straz Miejska nie może sobie
          > poradzić w niektórych sprawach to dopiero wtedy powinna wzywać na pomoc
          > policje.To na takim skutecznym działaniu powinna polegać ich praca,na karaniu
          > i zwalczaniu wszelkich nieprawidłowości na terenie miasta a nie na pouczaniu
          i
          > rozmowach prewencyjnych.Rozmawiać można z normalnymi ludżmi a nie z taką
          > dziczą i chamskimi rozwydrzonymi prymitywami,którzy nigdy nie wiedzą o co
          > chodzi.Reasumując,jak Straż Miejska nie ma takich uprawnień i jej działanie
          > nie wiele przynosi korzyści,należy ją rozwiązać i może powołać inne służby
          > pomocnicze dla policji, działające skutecznie.Jakie społeczeństwo i potrzeba
          > chwili takie powinny byc działania,aby nie dopuścic do całkowitej anarchii.

zastosowane przez ciebie epitety jak i proponowane metody socjalizacyjne
          dobitnie swiadcza o twoim poziomie kulturalnym
          powiedz co widziesz zlego w piciu piwa na lawce w parku ( na plantech itp. )
          czy uwazasz ze nieuchronnie prowadzi to do ekscesow i demoralizacji...
          • Gość: Krakowianin. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 00:33
            wh2 napisał:

> Gość portalu: Krakowianin. napisał(a):
            >
            > >Kretynie,ze swoją prymitywną mentalnością nie masz prawa przebywać w mieści
            > > e
            > > wśród ludzi.Powinieneś zostać komisyjnie wywieziony do
            > wyznaczonego,ustronnego
            > > miejsca gdzieś na wsi,może tam cię zaakceptują,w co też watpię.Skąd w taki
            > ch
            > > palantach ta potrzeba "wolności",polegająca na lekceważeniu wszelkich zasa
            > d
            > > współżycia społecznego, na zachowaniu przypominającym zachowanie
            > zwierzęcia,że
            > > jak zachodzi potrzeba lania czy srania to robi to bez oporów w dowolnym
            > > miejscu,picia piwa na ulicy,darcia mordy i nie liczenia się z innymi
            > > ludżmi.To jest już prymitywna agresja i prowokacja wobec innych oraz lekce
            > wa
            > > żenie innych ludzi mjących prawo do spokoju i bezpieczeństwa. Straż Miejsk
            > a
            > > powinna otrzymać nie tylko uprawnienia, ale wrecz obowiązek nie tylko kara
            > nia
            > > mandatami takich bezmózgowców,ale prania ich publicznie pałami ,aż się
            > > zesrają.Dla takich "zwierząt" to jedyne lekarstwo na ucywilizowanie i
            > > przystosowanie do życia w społeczeństwie.Jak Straz Miejska nie może sobie
            > > poradzić w niektórych sprawach to dopiero wtedy powinna wzywać na pomoc
            > > policje.To na takim skutecznym działaniu powinna polegać ich praca,na kara
            > niu
            > > i zwalczaniu wszelkich nieprawidłowości na terenie miasta a nie na pouczan
            > iu
            > i
            > > rozmowach prewencyjnych.Rozmawiać można z normalnymi ludżmi a nie z taką
            > > dziczą i chamskimi rozwydrzonymi prymitywami,którzy nigdy nie wiedzą o co
            > > chodzi.Reasumując,jak Straż Miejska nie ma takich uprawnień i jej działani
            > e
            > > nie wiele przynosi korzyści,należy ją rozwiązać i może powołać inne służby
            >
            > > pomocnicze dla policji, działające skutecznie.Jakie społeczeństwo i potrze
            > ba
            > > chwili takie powinny byc działania,aby nie dopuścic do całkowitej anarchii
            > .
            >
            > zastosowane przez ciebie epitety jak i proponowane metody socjalizacyjne
            > dobitnie swiadcza o twoim poziomie kulturalnym
            > powiedz co widziesz zlego w piciu piwa na lawce w parku ( na plantech itp. )
            > czy uwazasz ze nieuchronnie prowadzi to do ekscesow i demoralizacji...
            >Resoscjalizacyjne,nie sosjalizacyjne. Jak ktoś pije piwo czy wino w miejscu
            publicznym,wbrew ustalonym przepisom prawnym, popełnia wykroczenie
            świadomie.Jak pije, to póżniej wyrzuca puszkę i leje,bo musi.Ponieważ już jest
            przyzwyczajony do łamania prawa to leje w miejscu publicznym a ponieważ wypił
            to piwo lub wino to zachowuje się jak człowiek podpity,przeważnie
            głośno,hałaśliwie i zaczepnie,bo słabiej panuje nad swoimi reakcjami.Ponieważ
            napisałem wczesniej,że wykroczenie to popełnia świadomie będąc jeszcze
            trzeżwym, to skutki jego zachowania po pijanemu są łatwe do
            przewidzenia.Dlatego też takie przepisy zostały wprowadzone,bo ludzie mają
            prawo do spokoju w parkach na plantach czy błoniach i nie muszą znosic
            prymitywnych podpitych i zaczepnych gówniarzy.Dlatego też do spożywania tych
            napojów są miejsca wydzielone i przeznaczone. Starałem się to wyjaśnic ci jak
            dziecku,żeby zrozumiało,bo dorosły i świadomy człowiek takich wyjaśnień nie
            potrzebuje.Zanim zaczniesz oceniać innych ,przyjrzyj się uważnie dookoła i
            zwróc uwagę na opisane problemy,dorośnij i zacznij myśleć.
        • Gość: bzyk Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 09:41
          Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Krakowianin. Dodałbym jeszcze do tego
          aby sterylizować tego typu typki wraz z całymi rodzinami, aby ustrzec następne
          pokolenia przed chamstwem.(To tylko wtedy kiedy resocjalizacja nie przynosi
          efektów). Z bezmózgowcami trzeba walczyć surowymi karami.
          • mn7 Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.03, 14:13

> Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Krakowianin. Dodałbym jeszcze do tego
            > aby sterylizować tego typu typki wraz z całymi rodzinami, aby ustrzec
            następne
            > pokolenia przed chamstwem.(To tylko wtedy kiedy resocjalizacja nie przynosi
            > efektów). Z bezmózgowcami trzeba walczyć surowymi karami.

Powstaje pytanie, czy surowa kara może być skuteczna dla takiego bezmózgowca
            jak Jakub K.? Zapłaci grzywnę i jeszcze bardziej będzie się uważał za
            skrzywdzonego i "okradzionego". Tym sposobem jeszcze głośniej będzie spamował
            swoimi idiotycznymi elaboratami to forum, a nie zastanowi się choć przez
            chwilę, że źle robi.

mn
      • Gość: smk Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.21.202.* 07.07.03, 11:37

> Wszystkim, którzy w tym wątku bronili istnienia straży miejskiej, daję do
        > przemyślenia następujący przykład:
        > Gdyby podeszło do ciebie dwóch dobrze zbudowanych facetów z bejsbolami i
        > zażądali 50 zł, grożąc użyciem przemocy, to jakbyś ten fakt nazwał?
        > KRADZIEŻĄ!!! ROZBOJEM!!!! Chyba każdy się z tym zgodzi.
        > A jeśli podchodzi do ciebie dwóch facetów, dobrze zbudowanych, tyle że w
        > mundurach a zamiast bejsbolów mają pałki typu tonfa i żądają zapłacenia 50
        zł,
        > to jak taki fakt nazwać? TO TAKŻE JEST KRADZIEŻ!!!! I TO W MAJESTACIE
        PRAWA!!!

Jesteś debilem, czy debila udajesz?

> Występują tu dokładnie te same elementy: pieniądze zarobione przeze mnie i
        > stanowiące moją własność są mi zabierane przemocą.

Jaką przemocą, prostacki dresiarzu? Przemocą wciskają ci mandat, debilu?

> W dodatku straż miejska NIE
        > MUSI NIC NIKOMU UDOWADNIAĆ!!!!!

A to jakaś ciekawostka?

> i w ten sposób zasilić kasę miasta (i swoją przy okazji tez - bo od
        > każdego takiego mandatu na pewno mają prowizję).

Prowizja od kar? Całe szczęście, że rządzący nie są jeszcze takimi kretynami
        jak ty.

> przynajmniej jako podatnik żądam rozwiązania tej pasożytniczej organizacji,
        > utrzymywanej z moich podatków.

A nie przyszło ci do głowy, żeby na przykład od jutra zacząć zachowywać się jak
        normalny człowiek a przynajmniej przestac popełniac przestęstwa i wykroczenia?
        Taki plan minimum.

• Gość: Krakowianin. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 15:26
          Gość portalu: smk napisał(a):

> Gość portalu: Jakub K. napisał(a):
          >
          > > Wszystkim, którzy w tym wątku bronili istnienia straży miejskiej, daję do
          > > przemyślenia następujący przykład:
          > > Gdyby podeszło do ciebie dwóch dobrze zbudowanych facetów z bejsbolami i
          > > zażądali 50 zł, grożąc użyciem przemocy, to jakbyś ten fakt nazwał?
          > > KRADZIEŻĄ!!! ROZBOJEM!!!! Chyba każdy się z tym zgodzi.
          > > A jeśli podchodzi do ciebie dwóch facetów, dobrze zbudowanych, tyle że w
          > > mundurach a zamiast bejsbolów mają pałki typu tonfa i żądają zapłacenia 50
          >
          > zł,
          > > to jak taki fakt nazwać? TO TAKŻE JEST KRADZIEŻ!!!! I TO W MAJESTACIE
          > PRAWA!!!
          >
          > Jesteś debilem, czy debila udajesz?
          >
          > > Występują tu dokładnie te same elementy: pieniądze zarobione przeze mnie i
          >
          > > stanowiące moją własność są mi zabierane przemocą.
          >
          > Jaką przemocą, prostacki dresiarzu? Przemocą wciskają ci mandat, debilu?
          >
          > > W dodatku straż miejska NIE
          > > MUSI NIC NIKOMU UDOWADNIAĆ!!!!!
          >
          > A to jakaś ciekawostka?
          >
          > > i w ten sposób zasilić kasę miasta (i swoją przy okazji tez - bo od
          > > każdego takiego mandatu na pewno mają prowizję).
          >
          > Prowizja od kar? Całe szczęście, że rządzący nie są jeszcze takimi kretynami
          > jak ty.
          >
          >
          > > przynajmniej jako podatnik żądam rozwiązania tej pasożytniczej organizacji
          > ,
          > > utrzymywanej z moich podatków.
          >
          > A nie przyszło ci do głowy, żeby na przykład od jutra zacząć zachowywać się
          jak
          >
          > normalny człowiek a przynajmniej przestac popełniac przestęstwa i
          wykroczenia?
          > Taki plan minimum.
          >
          >>Jemu to do łba nigdy nie przyjdzie,bo on nie wie co to
          przyzwoitość,obowiązek przestrzeganie ustalonych przepisów i norm
          społecznych.Tak już został wychowany przez rodziców i jego edukacja społeczna
          w tym wieku, może przebiegać nie przez tłumaczenie,tylko przez lanie pałą i
          system kar finansowych.On jest na etapie mniej inteligentnego psa,który słowa
          rozumie wybiórczo,ale kij zawsze własciwie.
          • Gość: Jakub K. Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.129.* 08.07.03, 07:07
            Gość portalu: Krakowianin. napisał(a):

> >>Jemu to do łba nigdy nie przyjdzie,bo on nie wie co to
            > przyzwoitość,obowiązek przestrzeganie ustalonych przepisów i norm
            > społecznych.Tak już został wychowany przez rodziców i jego edukacja społeczna
            > w tym wieku, może przebiegać nie przez tłumaczenie,tylko przez lanie pałą i
            > system kar finansowych.On jest na etapie mniej inteligentnego psa,który słowa
            > rozumie wybiórczo,ale kij zawsze własciwie.
            No, to się nazywa rzeczowa i kulturalna dyskusja. A gdzie są jakieś argumenty?
            Bo ja swoje przedstawiłem, a jak na razie nikt nie ma kontrargumentów, więc
            lecą same wyzwiska.
            A może sami jesteście strażnikami miejskimi?
            • Gość: a Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.law.uj.edu.pl 08.07.03, 12:18

> Gość portalu: Krakowianin. napisał(a):
              >
              > > >>Jemu to do łba nigdy nie przyjdzie,bo on nie wie co to
              > > przyzwoitość,obowiązek przestrzeganie ustalonych przepisów i norm
              > > społecznych.Tak już został wychowany przez rodziców i jego edukacja społec
              > zna
              > > w tym wieku, może przebiegać nie przez tłumaczenie,tylko przez lanie pałą
              > i
              > > system kar finansowych.On jest na etapie mniej inteligentnego psa,który sł
              > owa
              > > rozumie wybiórczo,ale kij zawsze własciwie.
              > No, to się nazywa rzeczowa i kulturalna dyskusja. A gdzie są jakieś argumenty?
              > Bo ja swoje przedstawiłem, a jak na razie nikt nie ma kontrargumentów, więc
              > lecą same wyzwiska.
              > A może sami jesteście strażnikami miejskimi?

Najpierw TY podaj choćby jeden rzeczowy argument, a nie tylko prostacką
              nienawiść do ludzi, którzy próbują ci wpoić elemntarne zasady współżycia w
              społeczeństwie, a więc to, co powinni byli ci wpoić twoi Rodzice, a co im się
              niestety nie udało.
              I daruj sobie idiotyczne porównania funkcjonariuszy porządku publicznego
              sporządzających wniosek o ukaranie do sądu grodzkiego ze sprawcami rozboju.
              Podobieństw nie ma żadnych, a insynuacja wyjątkowo chamska.

a

• Gość: toya Re: ZLIKWIDOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.n.net.pl 06.07.03, 14:15

> Coraz więcej jest Krakowie włamań do mieszkań i samochodów, rozbojów, itp.
      > Ich sprawcy chodzą na wolności. Policja ma braki kadrowe, ostatnio musi się
      > posiłkować poborowymi, który odrabiają w policji wojsko. A tymczasem miasto
      > Kraków marnotrawi pieniądze podatników, utrzymując instytucję, która zajmuje
      > się wystawianiem mandatów za picie alkoholu czy sikanie. Sprawcy ciężkich
      > przestępstw chodzą na wolności, a wydaje się ogromne pieniądze na zwalczanie
      > sikających. Taniej byłoby przeznaczyć niewielką część tych pieniędzy na to,
      > żeby publiczne toalety były darmowe, tak jak to jest w państwach UE, do
      > której już niedługo wstąpimy (byłem, widziałem). A za resztę - dofinansować
      > policję, aby ścigała prawdziwych przestępców. Nie stać nas na ściganie
      całkowita racja zlikwidować tych szmaciarzy,
      > wykroczeń (szczególnie że większość z nich w krajach UE, do której
      > wstępujemuy, nie jest w ogóle karalnych), gdy sprawcy ciężkich przestępstw
      > chodzą na wolności.
      > Dlatego apeluję: ROZWIĄZAĆ STRAŻ MIEJSKĄ - TYCH PASOŻYTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Pieniądze przeznaczyć na dofinansowanie policji, a tych nierobów zwanych
      > strażnikami wysłać na BEZROBOCIE!!!!!!!!!!!!! Zobaczymy czy na wolnym rynku
      > tych leniów przyzwyczajonych do pracy na państwowym będzie chciał ktoś
      > zatrudnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka