marble.arch 14.07.07, 19:24 dziewczyny! czy mozecie mi polecic jakas kompetentna i mila Pania ginekolog kt przyjmuje prywatnie i pracyje w Rydygierze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 14.07.07, 21:33 a może być pan???,dr.Janusz Wróżek,kompetentny i...przystojny. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 14.07.07, 21:41 albo Paweł Wojas;-) Również przystojny a jaki kompetentny.... Odpowiedz Link Zgłoś
marble.arch Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 14.07.07, 22:41 dziewczyny :-) ja chce mila pania :-) a nie przystojnego pana :-)) plizzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
marble.arch Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 14.07.07, 22:42 a mioze mi polecicie...bo juz pytalam na forum o ciazy ale zero odpowiedzi...bo zastanawiam sie co wybtrac Ujastek czy rydygiera...zalezy mi na "milym" i bezstresowym porodzie bez bolu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Ujastek 14.07.07, 22:44 ale nie ze względu na "komfort" bo to kwestia względna tzn zalezy co na kim robi wrazenie i jakie kto ma oczekiwania.Ujastek tylko i wylacznie ze wzgledu na Jole Laszczyk-znakomita położną-duużo o niej na forum Szpitale.Dziewczyny zachwycone,profesjonalni,miło i ..szybko;-))) Gdyby pracowala w jakimkolwiek innym szpitalu bez wahania bym się zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
marble.arch Re: Ujastek 14.07.07, 22:47 tez o niej myslalam...:-) i jesli zdecydujwe sie na ujastek to pewnie i na nia... Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka6661 Re: Ujastek 15.07.07, 21:56 W maju urodziłam dziecko na Ujastek. Nie polecam. Rodziłam w ogromnym cierpieniu,nikt się mną nie interesował.Lekarz,który przyszedł mnie zbadać,zrobił to w tak bolesny sposób,że popłakałam się. Na moje stwierdzenie,że to boli, odpowiedział,że teraz to są pieszczoty, potem dopiero będzie bolało.Stwierdził,że w Biblii jest napisane:"w bólu będziesz rodzić".Rodziłam 12 godzin.Dziecko wyszło sine.W skali APGAR najpierw dostało za kolor skóry 1 punkt,który potem ktoś poprawił na 2.Było to dla mnie traumatyczne przeżycie.Nie chce tego przechodzić po raz drugi. Na pewno nie na Ujastek.Po dwóch godzinach po porodzie pani przynosła mi dziecko PODRAPANE na brzuszku. NIKT, powtarzam NIKT nie pomógł mi dostawić dziecka do piersi. Opieka nad noworodkiem ZEROWA. Mimo tego,że popękałam cała, łącznie z odbytem sama musiałam wszystko robić koło dziecka.Nikogo nie interesował mój stan zdrowia,ani to jak się czuję psychicznie.Lekarza nie było u mnie ani razu!!!! Panie pielęgniarki wywijają dziećmi nad kranem i to jest niby kąpiel. Nikt się dziećmi nie interesuje,ani ich pępkami. Znam przypadki,że dzieci z tego szpitala wychodziły z zaropiałymi kikutami pępkowymi.I teraz uwaga,najlepsze....mojemu dziecku przy porodzie złamano obojczyk,nigdzie tego nie odnotowano, a ja dowiedziałam się o tym po dwóch tygodniach w trakcie wizyty lekarskiej.Teraz wiem,że moje dziecko nie chciało ssać piersi, bo bolała je rączka, jak leżało na boku.NAJGORSZA jest tam opieka nad noworodkami,panie wolą plotkowac,niż opiekować sie dziećmi.Miałam ciężki poród i dlatego powinnam liczyć na dodatkowe wsparcie,a potraktowali mnie tam nieludzko. Bardzo ciężko to przeżyłam,dopiero teraz wychodzę z depresji poporodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Przerażające.... 15.07.07, 22:59 i porażajace..Straszne rzeczy piszesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka6661 Re: Przerażające.... 17.07.07, 22:39 wiem,ale to niestety prawda.Być może miałam pecha.Trafiłam na gorszą zmianę.... ale teraz już o tym nie myślę,cieszę się dzieciątkiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Przerażające.... 17.07.07, 22:47 co do lekarzy i pielęgniarek zgodzę się-jak ich nie opłacałaś to na opiekę i życzliwość nie ma co liczyć."ewakuowałam się" po dwóch dniach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 14.07.07, 22:42 Panie są do bani niestety...Ale jest taka jedna która przyjmuje w Metramedzie na centrum E razem z doktorem Gachem.zapomniełam nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 15.07.07, 12:03 ja chodziłam do niej: tinyurl.com/ytg3lk Ale musisz się upewnić, czy dalej pracuje w Rydygierze, bo ja rodziłąm 6 lat temu. Panią doktor mogę naprawdę polecić, szpital Rydygiera też dobrze wspominam. Ale moja sąsiadka, która nie miała tam lekarza, drugie dziecko rodziła już gdzie indziej. A może ktoś poda ci bardziej aktulane dane. Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 15.07.07, 12:05 możesz popytać jeszcze tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=601 Odpowiedz Link Zgłoś
daba2000 Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 16.07.07, 23:08 A ja polecam (z mnóstwem znajomych koleżanek) panią Grażynę Bogutyn.Prywatnie przyjmuje w 2 gabinetach. Na Hucie i w Centrum.Tel.600 306 338 Mogę podać dokładniejsze dane.Jeśli chcesz-oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
kubowa1 Re: ginekolog z Rydgiera-poleccie 17.07.07, 23:21 ja rodziłam na Ujastku 3 lata temu. Moja doktor to p.Ania Szłojdo-Brąglewicz. Wspaniała kobieta i lekarz. Nadal do niej chodzę prywatnie. Nie opłacałam nikogo ( płaciłam tylko za znieczulenie zewnątrzoponowe - ustalone wcześniej), a nie powiem złego słowa na temat opieki. pielęgniarki były na każde wezwanie, a oprócz tego same przychodziły sprawdzić czy wszystko jest ok. To była moja pierwsza ciąża i stres był duży, i nigdy nie sądziłam że to napiszę, ale poród był wspaniałym przeżyciem. Odpowiedz Link Zgłoś