tojalew Rzecznik to komunistyczny PacaN 31.07.07, 09:29 może teraz niech NATYCMIAST wszyscy mają takie same ubrani, bo przecież chodząc po ulicy w droższych rzeczach naruszamy zasadę równości! równo to było, chyba w komunizmie a może będziemy się ubierać tak jak w Chinach za złotych czasów... Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew ...przepraszam 31.07.07, 09:31 znaczy się, PRZEPRASZAM za PACANA, troche sie zagalopowałem i mi wstyd :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: ...przepraszam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:26 Ja bym jednak radził się nad tym zastanowić - rzecznik wykazuje, że jeśli jest możliwość wybrania kilku typów mundurka, z których niektóre są droższe, a niektóre tańsze i jest widoczna różnica to jest to zdecydowanie większy brak "równości" niż w przypadku zwykłych ubrań, których modeli są miliony i za bardzo nie wiadomo które ubranie ile kosztuje. Bo podstawowym założeniem ustawy o mundurkach było jednolite ubranie uczniów, co jest po prostu niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister można było przewidzieć... IP: 193.109.223.* 31.07.07, 09:39 ... ale to przerasta naszego Ministra - będzie to przecież rewia mody, dodatków i jakości. Biedne dzieci jeszcze bardziej odczują różnicę klasową a chyba nie o to chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: można było przewidzieć... IP: *.aster.pl 31.07.07, 09:59 co ty k...powiesz? a ja ci powiem że o wiele łatwiej kupić 1 elegancki mundurek biednym rodzicom niż nadążać za "codzień inny ciuch markowy" wyścigiem Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: można było przewidzieć... 31.07.07, 10:04 Jakie jeden ? Zakładasz chyba, że będzie wisiał na wieszaczku w gablocie, a dzieci go nie podrą, ubrudzą i z niego nie wyrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: można było przewidzieć... IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:06 1 w danym czasie - tygodniu, miesiącu, semestrze, a nie wciąz inny jak w przypadku ciuchów, tak trudno zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaS Re: można było przewidzieć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:16 Gość portalu: rt napisał(a): > co ty k...powiesz? Ja nie mówię na co dzien k... > a ja ci powiem że o wiele łatwiej kupić 1 elegancki mundurek > biednym rodzicom niż nadążać za "codzień inny ciuch markowy" wyścigiem Po pierwsze - piszemy "co dzień", po drugie - należało podkreślić ELEGANCKI, po trzecie - można kupić markowe ciuchy względnie tanio w promocji albo po sezonie, po czwarte - takie szmaty, jakie "tanio" wybrano w szkole mojej córki to się nawet do mycia podłóg nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pisaczek Miniterstwo _Edukacji_ Narowodej! 31.07.07, 09:44 Czyż nie byłoby pięknie gdyby ww. Ministerstwo zajęło sie edukowaniem młodzieży, ze "nie szata zdobi człowieka", ze nie mundurek ma znaczenie i nowa komórka tylko zawartość głowy, kultura osobista, tolerancja, uczciwość? Co z tego, że dzieciaki będą miały mundurki kiedy po szkole je zdejmują i za przecinek używają "k....wy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:47 Polaczek i tak będzie się musiał czymś lansować, jak nie lepszym materiałem, to złote guziki przyszyje, byle by dziecko się wyróżniało... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków IP: *.aster.pl 31.07.07, 09:47 kretyni - ci rodzice którzy nie chca sie zastosować do wzorca danej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew kretynem jest ten, kto tak innych nazywa 31.07.07, 09:49 nie masz kasy i dlatego tak mówisz gdybyś miał pieniądze i dzieci, to byś też chciał ubrać je w dobre jakościowo ubrania a nie jakąś taniznę z bazaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: kretynem jest ten, kto tak innych nazywa IP: *.aster.pl 31.07.07, 09:52 gdybyś miał kasę i kulturę to byś po prostu kupował dziecku nowa taninę co miesiąc zamiast łamać oczywiste zasady wychowawcze Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: kretynem jest ten, kto tak innych nazywa 31.07.07, 10:48 > gdybyś miał kasę i kulturę to byś po prostu kupował dziecku nowa taninę co > miesiąc zamiast łamać oczywiste zasady wychowawcze Czy możesz rozwinąć tę myśl? Zakładamy że szkoła funkcjonuje w istniejącej rzeczywistości a nie w oderwaniu od niej, czyli uczy dzieci życia w tej a nie innej rzeczywistości. Czyli przenosząc to co napisałeś ze strojów na samochody którym jeździmy, okazuje się że ja jestem chamem i burakiem bez kultury, bo wożę dupsko Land Cruiserem zamiast co miesiąc kupować sobie nowe Tico, Matiza, Seicento albo jakąś Fabię. Inna sprawa że takie toczydełko zakatowałbym na śmierć nawet w krótszym czasie. No ale jeśli bogaci rodzice mają co miesiąc kupować dziecku nowy tandetny mundurek zamiast uszyć mu lepszy na dłużej, to czy tak samo mają robić z samochodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: kretynem jest ten, kto tak innych nazywa IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:53 prózny ten Twój wysiłek:) - nie ma reguł co do samochodów, mowimy o respektowaniu istniejących reguł co do mundurku doprawdy...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: kretynem jest ten, kto tak innych nazywa 31.07.07, 11:06 > nie ma reguł co do samochodów, mowimy o respektowaniu istniejących reguł co > do mundurku Co więc stoi na przeszkodzie żeby wprowadzić reguły co do samochodów? Skoro można było mundurki to czemu nie samochody? I przymus ujednolicenia strojów i ujednolicenia samochodów jest ograniczaniem wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kretynem jest ten, kto tak innych nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:37 > gdybyś miał kasę i kulturę to byś po prostu kupował dziecku nowa taninę co > miesiąc zamiast łamać oczywiste zasady wychowawcze Człowieku, opanuj się. To nie kwestia kasy i kultury, tylko ZDROWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt ps. holota niegdy nie zastosuje się do reguł IP: *.aster.pl 31.07.07, 09:54 brawa dla Rzecznika Praw Obywatelskich że nie przeszedł obojętnie wobec wyczynów hołoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:02 sam jesteś kretyn, jeśli nie rozumiesz prostego faktu, że rodzaj tkaniny moze wpływac NA ZDROWIE!!!! Moje dziecko jest alergikiem, nie może nosić niczego innego poza 100% bawełną. I chocby durny Roman miał mnie wsadzić do paki, to nie ubiorę dziecka w mundurek wybrany przez naszą szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:04 to nie Romek wybrał material w twojej szkole tylko wy - rodzice napisz do Romka żeby odebral rodzicom prawo decydowania o tkaninie - ja od poczatku wiedziałem że minister wybierze lepiej i wybierze bawałenę a nie plastik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:09 I może jeszcze za to zapłaci, ćwoku ? To niepotrzebne wyrzucanie cięzkich pieniędzy, których brakuje, w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:11 wróć może do szkoły jeśli nie potrafisz obliczyć ogromnych oszczędności dla rodziców wynikających z przejścia z wyścigu ciuchów na mundurek, ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:14 A kto komu każe uczestniczyć w wyścigu ciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:15 z tego co słyszałem, to dzieci rodzicom :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:17 To skoro rodzice są tak durni że się na to zgadzają, to im nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolomotywa Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:30 Człowieku , dlaczego TY chcesz decydować na co wydam swoje ciężko zarobione pieniądze ? Ma ochote bedę ubierał córkę w ciuchy od Prady lub Armaniego codzień inne , a nie będe chciał to MOIMI 200zł podpale dziwce papierosa - mam na to ochotę . Ja już podatki zapłaciłem- reszta jest MOJA i JA będę decydował na co ją wydać. Chcesz za nie decydowac ,musisz mnie kupić a na to Cię nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.07.07, 15:19 Jedno jest tu troszke takie na bakier z prawem otoz podpalic podpalisz papierosa banknotem natomiast za to odpowiesz. AJA74 Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 04.08.07, 03:42 Jeżeli Cię stać na to,o czym piszesz,to możesz posłac dziecko do prywatnej szkoły,gdzie Roman nie zarządził mundurków.Jest takich szkół mnóstwo.Jezeli nie znajdziesz w Polsce,to poślesz za granicę(niektóre mają internaty).Mozesz nawet zostac właścicielem takiej szkoły.To nic trudnego,jeżeli ma się kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:50 > wróć może do szkoły jeśli nie potrafisz obliczyć ogromnych oszczędności dla > rodziców wynikających z przejścia z wyścigu ciuchów na mundurek, ćwoku To raczej Ty wróć, bo nie nauczono Cię myśleć. Naprawdę uważasz, że dziecko w tym mundurku wróci ze szkoły? Nie. Zatem rodzic kupi i ubranie i mundurek. Gdzie tu oszczędności??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:10 owszem wybrali rodzice - większością głosów. nasz obecnie jaśnie nam panujący sejm i (pośrednio)- rząd też żeśmy sobie przecież sami wybrali. I wszyscy są przeszczęśliwi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:12 szczęście wszystkich to trudna sprawa:) w każdym razie podobno demokracja jest najmniej zła z wszystkich systemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:21 Jestem za demokracją (chociaż doświadczenia polityczne ostatnich lat trochę ten mój entuzjazm osłabiły. Ale gremialne decydowanie czy moje dziecko może nosić bawełniana bluzę czy też poliesterowe wdzianko to nie demokracja. TO DYKTATURA. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:25 Masz rację, ale widzisz, że trafiłaś na ciężki przypadek. Jeśli ktoś zna życie z teorii Jacka, Placka z elementami socjalu i moherowego syndromu zaniku mózgownicy, ciężko z nim pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:29 ale twoje IQ doprawdy nie predestyunuje cię do ferowania ocen o inteligentach synu:) Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:38 Pluj, pluj, tylko to Ci zostaje w pseudo-IV RP. Nie skacz ze swojego Ego na swoje IQ, bo możesz się zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:26 owszem, racja, przypuszczam że zaświadczenie lekarskie załatwi ten problem od ręki (tylko że oczywiście ha ha znając naszych ludzi i np. ostatni run na zaśw. o dysleksji to i zdrowi popędza po kwity :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:34 Racja, zaświadczenie lekarskie z pewnością załatwi sprawę. Po cześci już nawet załatwiło. Tylko że ja nie chcę żyć jak Józef K. ("Proces", Kafka). A własnie coś takiego sie mnie i mojemu dziecku za moje pieniądze funduje. I dlatego, nawet jeśliby mój syn był zdrowy jak tur i nie schodziła mu skóra płatami po wypicu soczku marchewkowego - TO I TAK BYM PROTESTOWAłA. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:36 Zaświadczenie od lekarza, pismo od księdza, wniosek 45 krewnych, decyzja wojewody i "już" mamy załatwioną sprawę. Nawet jeśli moje dziecko nie ma (omawiając przykład) alergii, to wolę zapłacić za zdrowsze ciuchy niż kazać chodzić mu w sztucznych szmatach. Guzik mnie obchodzi, że komuś się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:52 Może za chwilkę Pan Rzecznik Praw Oszołomów zacznie postulować odbieranie dzieciom bogatszych rodziców kanapek i oddawanie tym uboższym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt [...] IP: *.aster.pl 31.07.07, 09:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:00 Człowieczku, pomysł (w takiej formie) z mudnurkami jest debilny. Bogatsze dziecko ZAWSZE będzie miało 100 różnych sposobności i możliwości, by udowodnić biedniejszemu, że jest tak, jak jest. Wolałbym, by dzieci potrafiły nie udowadniać innym, że są "lepsze" tylko i wyłącznie z powodu statusu finansowego rodziców. Sztuczność i udawanie, że czarne jest białe nic nie zmieni. Wracaj wierny piesku do Jareczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:02 jestem wdzęczny polskiemu państwu że wysłało silny klasyczny wręcz sygnał inteligencki: "nie szata zdobi człowieka" hołota go oczywiście nie odbierze:) Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:11 Jako hołota intelektualna sam to dobrze wiesz, prawda ? Nie dasz się przekonać, że białe jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:13 ale prośba o wysiłek intelektualny bo żadnych argumentow kolega na razie ze swej głowy nie wykrzesał na temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
kal800 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 13:15 Gość portalu: rt napisał(a): rt: z twoich wypowiedzi wynika, że jesteś nieudacznikiem życiowym, którego w oczy kłuje, że kogoś stać na to, żeby zapewnić swoim dzieciom godne warunki, podczas gdy ty przepijasz swoja minimalną płace 3go dnia po wypłacie. wez sie lepiej do roboty zamiast wyzywać od hołoty ludzi którzy ciebie utrzymują płacąc gigantyczne podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:05 W dodatku MEN nie robi kompletnie NIC, by promować edukację, by ten swój status móc kiedyś poprawić. Widział ktoś plakaty "warto się uczyć"? Nie. Jest natomiast czytelny sygnał, że NIE warto się uczyć, bo maturę się dostanie z amnestią - by zdać wystarczy napisać na mniej więcej połowę tego ile musiałem uzyskać ja i moi rówieśnicy z rozwydrzonego (bo bezmundurkowego) pokolenia. Ręce i nogi opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 10:10 Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Koniu będzie robił za ciecia sprawdzającego 31.07.07, 10:12 rodzaj materiału. A zna się pewnie na tym jak na gombrowiczu i swoich pra- pra- pra- ... dziadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha hahahahaha IP: *.ztpnet.pl 31.07.07, 10:19 Życie zweryfikowało głupotę ministra zanim weszła ona w życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
reni6 Re: hahahahaha 31.07.07, 10:41 Ja chodziłam do szkoły mundurowej 20 lat temu. Szkoła prestiżowa ale mundurki różne w zależności od zasobności portfela rodzica. I tak dzieci klasy średniej miały jeden mundur na cały rok z tkaniny średniej lub gorszej jakości która po miesiącu użytkowania wypychała się na kolanach i w łokciach, natomiast dzieci dyrektorów państwowych zakładów miały kilka zmian mundurków zawsze "na kant". Z daleka widać było kto biedny, kto bogaty. Ale rządzących zupełnie nie interesuje historia i tworzą absurdy które znamy z przeszłości. Nieważne , że głupota, ważne, że się kręci. Roman zakręcił, a to , że totalną bzdurę, to już mało ważne za to on czuje się ważny ze swoim końskim uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvavva Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: 80.50.243.* 31.07.07, 10:44 A jakie muszą być durne prostaki te rodzice co szyją mundurki. Kołtuństwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.tkdami.net 31.07.07, 10:49 też zawsze twierdziłem że skończy się na badziewnych materiałach i nabijaniu kasy.. precz z mundurkami..!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Obniżać ocene ze sprawowania 31.07.07, 10:55 Zawsze mozna takiemu dziecku obnizyc ocene ze sprawowania lub np. jez.polskiego. Jak uchwalać durnote to absolutną:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:07 Podobno munurki mialy byc tanie. W Gdańsku za komplet trzeba zaplacic 100 zl. Kamizelka 40 zl, polo z dlugim (kolor blekitny)40 zl, polo z krotkim 18-22 zl. Kolor blekitny jest bez sensu brudzacy i tak trzeba kupic po 2 koszulki bo nie beda dzieci chodzic przez caly tydzien w jednej wiec komplety wychodzi ok 160 zl. bardzo tanio prawda. Dobrze ze mam tylko jedno dziecko. Wspolczuje wielodzietnym rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua IV Pomroczna. Obraz nedzy i rozpaczy. Posmiewisko 31.07.07, 11:09 Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk 31.07.07, 11:13 <<Rzecznik praw obywatelskich pisze w liście do ministra edukacji: "To narusza konstytucyjną zasadę równości oraz poszanowania i godności każdego człowieka".>> Istny komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:23 .....tylko dzieci żal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sena oznaka statusu majątkowego IP: *.chello.pl 31.07.07, 11:30 Z tego co ja pamiętam nawet nie zwracałam uwagi na takie rzeczy jak rodzaj ubrania chodząc do podstawówki-nei przypominam sobie żeby sie rozmawiło jakie kto ma ciuchy markowe czy nie.No ale w tedy nie było centrów handlowych ,ubrania się kupowało na targowiskach albo w lumpeksach.Komórek ani mp3 też nikt nie miał.Niestety teraz materializm się szerzy i już dzieciaki kilkuletnie domagająsie markowych ciuchów i 'wypasionych' komórek.Nie wydaje mi sie żeby mundurki mogły to zmienić. ,co najwyżej rodzice ,ewentualnie nauczyciele wpajając prawdzwe wartości . Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Re: oznaka statusu majątkowego 31.07.07, 12:13 Do szkoły chodziłem około 35 lat temu, jestem już zatem "starcem". Za moich czasów także był wyścig strojów. Pamietam jak rywalizowalismy z kolegami co do szerokości nogawki w modnych wówczas "dzwonach". Przez cały miesiąc pracowałem w czasie wakacji aby za kupione u cinkciarza "bony" (pamiętacie co to było)kupić w Pewexie upragnione "Rifle". Głupie? Oczywiście, że tak... Ile wysiłku wkładaliśmy aby przechytrzyć nauczycieli i nosiś fryzurę dłuższą niż zezwalano? Głupie? Oczywiście, że tak...I co z tego. Czy ta chęć wyróżnienia się spowodowała ruinę w mojej lub moich kolegów psychice? Nie. Wyroślismy na normalnych ludzi. Niech wreszcie Ministerstwo Edukacji zajmie się tym co absolwent szkoły ma w głowie a nie w co sie ubiera i co potrafi, i jak postępuje w tym także w zakresie empatii, tolerancji itp. Mundurki wprowadzić było najłatwiej tylko że z tego edukacyjnie ani wychowawczo nic nie wynika. Największe problemy mamy tam gdzie mundurki obowiązuja juz dawno - vide Fala w Armii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:00 Pamiętam, że dzięki swobodzie ubioru nie rzucało tak się w oczy to, że chodzę starych używanych rzeczach po Mamie, babci, ciotkach...nadrabiałam oryginalnością, mam je fajnie przerabiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz komuny Dzieci ze wsi w workach po ziemniakach ,a z mniast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:03 w workach po złocie . Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Re: Dzieci ze wsi w workach po ziemniakach ,a z m 31.07.07, 12:47 W całym jako tako rozwiniętym Świecie podstawową zachętą dla obywateli jaka płynie od rządzących do rządzonych jest: Bogaćcie się! Jak wy bedziecie bogaci to Panstwo będzie bogate. Stąd amerykańskie od pucybuta do milionera. Tylko w Moim Kraju być lepiej sytuowanym to grzech. Tylko w Polsce mozna chwalić się , że się niczego nie osiągneło i to daje przewagę, nawet w polityce. Tylko u nas marzeniem jest nie osiagnąć taki status jak sąsiad który ma dobre auto, ale aby ten samochód mu ukradli albo chociaż żeby sie spalił. Komuna tkwi w nas glebiej niż mozna to sobie wyobrazic szczególnie w zdeklarowanych antykomunistach, ktorzy schlebiają gustom i oczekiwaniom nanjiższych warstw społecznych. Demokracja w naszym wydaniu to dyktat ludzi, którym nie chce sie pracować nad tymi którym jeszcze się coś chce. Jak długo jeszcze 10% społeczeństwa może utrzymywać pozostałe 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:05 Zgadzam sie Miało być ujednolocenie stroju by zatrzeć róznice materialne. Ale niestety tak nie jest.Kolejna pomyłka naszego ministra. Przecież wiadomo że tak by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków 31.07.07, 12:05 No i stało się, co stać się musiało. Urawniłowka zarządzona centralnie, zawsze wydaje podobne owoce! Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Mój syn nie chce chodzić w mundurku 31.07.07, 12:06 A ja nie zamierzam go do tego zmuszać. Zapewne zostanę spalona na stosie, a mojego syna wsadzą do poprawczaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:08 Snob zawsze będzie snobem!!!dorobili się na przekrętach i zaczynają się wywyższać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolmotywa Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:44 Stary , jak ładnie Ci zadziałało w główce "klik....wrrr" skrótem no nie ? dorobił się ----> przekręciarz ----> bandyta ---->niezdrowa tkanka na Narodzie - --->ukarać A nie pomyślałes ,że można dorobic się pracą i to ciężką pracą ? He ? Nie uczyli ?Przez takich ludzi jak Ty , własnie w Polsce nigdy nie będzie dobrze bo zawsze znajdzie się jak menda , która obrzucie Cię(człowieka ciężko pracującego ) błotem . Proponuję jeszcze wrócić do słowniictwa :badylarz , spekulant , wyzyskiwacz ...a potem potwierdzić że; " w Polsce uczciwi zarabiają 900 , a te s-syny 3 razy w roku na wczasy jeźdżą ." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurk IP: 195.3.113.* 31.07.07, 12:41 O co tyle halasu, mysle, ze pomysl z mundurkami to niezly pomysl.sama nosilam tzw krzyzak w liceum pod spodem ubranie w stonowanej kolorystyce-kolory bialy, niebieski, czarny , granatowy.Mysle, ze dzieci i mlodziez trzeba przyzwyczaic doi tego, ze ubieramy sie stosownie do okazji inaczej na dyskote, na zakupy, na przyjecie, do pracy czy na imieniny do cioci.Kiedy wsiadamy do samoloto oczekujemy ze powita na stewardessa w mundurze, urzedniczka w nbanku czy na poczcie tez ma byc elegancko ubrana-rowniez mundurek.Czy jest to proba zadreczania biednych kobiet?skad wszystko ma swoj czas i miejsce.Nie uwazam zeby dzieciom czy mlodziezy dziala sie krzywda, wiadomo na dyskoteke ubiora sie inaczej , na miasto inaczej itp Odpowiedz Link Zgłoś
gosia404 Rzecznik krytycznie o szyciu lepszych mundurków 31.07.07, 12:50 Rzecznik krytycznie a ja bezkrytycznie nie kupie i Nikt mnie do tego nie zmusi żeby moje dzieci nosiły takie coś jak Mundurki!!! łamania podstawowych zasad konstytucji do prawa swobodnego noszenia się niech Giertych ubiera jak chce Swoje dzieci od moich mu wara !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm aleś głupia! IP: *.elartnet.pl 31.07.07, 13:09 mam nadzieję że dzieciaka wyrzucą ze szkoły to może zmądrzejesz skoro inaczej nie potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: aleś głupia! 31.07.07, 13:51 Dzieciakowi to moga naskoczyć bo dokąd edukacja jest przymusowe to nie mają prawa dzieciaka wyrzucić ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Mimo wszystko uważam że to dobry pomysł IP: *.elartnet.pl 31.07.07, 13:07 nawet jeżeli jakieś mamusie idiotki i krzykliwi nowobogaccy bedą chcieli wyróznić swoje dziecko nawet poprzez jakość mundurka, to może jednak dzieci przestaną tak bardzo koncentrować się na stroju bo przecież mundurki bedą jednak w miarę takie same. To co dzisiaj się dzieje w szkole to poprostu skandal i obraza dobrych obyczajów, już 10-latki noszą odkryte brzuchy, przezroczyste bluzki, stringi pod przyciasnymi spodniami, malują się jak ku..szony, naprawdę nie rozumiem rodziców, którzy im na to pozwalają, ale widać takich jest wiekszość, bo inaczej przecież nie wyglądałyby jak wyglądają. Może więc przynajmniej przez mundurek należy przypomnieć im, że są jeszcze dziećmi, może bedzie mniej gwałtów w szkołach, mniej szkolnych ciąż do liczenia? Poza tym jako nauczycielka wiem, że wiele samych zainteresowanych czyli uczniów popiera ten pomysł bo są zmęczeni rewią mody w szkołach i chcą skupić się na nauce a nie na tym co na siebie włożyć aby nie wypaść gorzej i wcale nie chodzi tutaj o pieniądzę, bo mówią to nawet dzieci zamożnych rodziców. A że ktoś będzie miał starszy czy nowszy mundurek, z gabardyny czy poliestru to już dobrawdy mało istotne, najważniejsze jest schowanie golizny i zaprzestanie szkolnego show. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mana popieram IP: *.elartnet.pl 31.07.07, 13:19 też sądzę że nieważne z czego ten mundurek będzie, byle był, i tak nie wyeliminuje się wszystkich oznak statusu, przecież dzieci będą miały nadal różne plecaki, buty, przybory szkolne, więc zawsze bedzie wiadomo kogo stać na wiecej a kogo nie, ale przynajmniej wizualnie dzieci bedą wyglądały podobnie i nie bedzie w klasie panienek wystrojonych niczym "królowe nocy". a trochę pokory i skromności przyda się wszystkim uczniom, bo rozwydrzenie w szkole jest okropne i doprawdy nie rozumiem rodziców krytykujących ten pomysł - to przecież ukłon w waszą stronę, poza tym jest wiele innych miejsc gdzie wasze dzieci mogą włożyć na siebie te superciuchy - chociażby wasz dom, jeżeli życzycie sobie oglądać waszą 12 - latkę w cyckami na wierzchu albo z wyłażącymi ze spodni majtkami. Odpowiedz Link Zgłoś
szatanskipomiot Jaka ta mlodziez dzisiaj okropna ; ) 01.08.07, 11:58 "12-latka z cyckami" nie jest chyba tak powszechnym zjawiskiem ; ) Co do golizny... dlaczego nagosc pewnych czesci ciala tak niektorych bulwersuje, dlaczego naga reka czy twarz nie razi a goly brzuch tak? Czlowiek jest nagi i moze czas sie w koncu przyzwyczaic zamiast robic z tego wielka afere? A moze wprowadzmy burki dla dziewczat (tak jak Talibowie) coby nasze nastolatki nikogo nie razily i nie "kusily" swoim wygladem? A co do kwestii "szkolnych ciaz do liczenia" to lepiej zaczac dzieciaki odpowiednio edukowac, moze zaopatrzone w odpowiednia wiedze i nauczone odpowiedzialnosci nie wpakuja sie w niechciana ciaze? Bo i ile wiem mundurek nie jest zadnym srodkiem antykoncepcyjnym ; ) W szkole najwazniejsza jest dobra edukacja a nie "schowanie golizny". Goly uczen moze nauczyc sie tabliczki mnozenia tak samo dobrze jak uczen ubrany w kombinezon i kominiarke. Sa miejsca gdzie ludzie chodza praktycznie nago i nie jest to zadnym problemem. No ale najwyrazniej pani belferka ma jakies kompleksy albo problemy natury sexualnej skoro goly brzuch i stringi wzbudzaja w niej takie emocje. Moze ma gruby, otluszczony tylek z cellulitem a na takim jak wiadomo stringi nie wygladaja najlepiej ; ))) Mam do belferki jeszcze jedna uwage: makijaz i stroj nie czynia z nikogo "ku...szona". Jesli ja ubiore sie jak zakonnica nie znaczy, ze nia jestem. Natomiast obrazanie uczennic w ten sposob swiadczy tylko o pani. Proponuje zmiane zawodu bo na nauczycielke sie pani najwyrazniej nie nadaje. Ps. kawalek szmatki to jeszcze nie mundurek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Mimo wszystko uważam że to dobry pomysł IP: *.cust-adsl.tiscali.it 31.07.07, 13:24 Haha! nauczyciel i tak brzydko przeklina :( zalosne :((((((( ale do tego, ze wieszkosc rzeczy w polskim szkolnictwie taka jest juz sie przyzwyczailem [; w kazdym badz razie rozwiazanie problemu biedy tkwi gdzie indziej - bogatszym niskie podatki, biednym - wysokie, wtedy ruszyliby dupe i poszli pracowac, a nie narzekali tylko, ze ci, co maja kase przekrety robia, ze uczciwy czlowiek nigdy tyle nie zarobi etc. :D a mundurki to pomysl skrajnie debilny - niech dzieci z biedniejszych rodzin patrza na te z bogatszych i postaniowia sobie, ze w przyszlosci tez beda mialy tyle kasy, a jak sie ich rodzicom nie podoba niech chodza do innej szkoly :) zaraz mi sie pewnie dostanie, ze segreguje ludzi itp. ;D ale taka jest prawda i nic tego nie zmieni ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Mimo wszystko uważam że to dobry pomysł 31.07.07, 13:45 > To co dzisiaj się dzieje w szkole to poprostu skandal i obraza dobrych > obyczajów, już 10-latki noszą odkryte brzuchy, przezroczyste bluzki, stringi > pod przyciasnymi spodniami, malują się jak ku..szony, naprawdę nie rozumiem > rodziców, którzy im na to pozwalają, ale widać takich jest wiekszość, bo > inaczej przecież nie wyglądałyby jak wyglądają XXI wiek mamy, ciało nie jest już czymś wstydliwym, a stało się atutem. Na rynku jest mnóstwo fajnych ciuchów pasujących do figury, typu urody itp. Jest wybór więc każdy ubiera się jak chce i jak go stać. Jeśłi dziesięciolatka uważa że wygląda zajebiście dobrze w obcisłych biodrówkach i wyciągniętych spod nich w czerwonych stringach plus odkryty pępek i głęboki dekolt to jej sprawa. Jeśli rodzice jej pozwalają to jest to ich indywidualny wybór. Krzywdy jej tym nie robią. > że wiele samych zainteresowanych czyli uczniów popiera ten pomysł bo są > zmęczeni rewią mody w szkołach i chcą skupić się na nauce a nie na tym co na > siebie włożyć aby nie wypaść gorzej Jeśli sa zmęczeni to niech nie biorą w niej udziału. Każe im ktoś? Zmusza ich. niech się skoncentrują na nauce a nie na tym żeby nie ustępować w niczym grupie klasowych lanserów. Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Mimo wszystko uważam że to dobry pomysł 31.07.07, 13:48 Gość portalu: belferka napisał(a): > nawet jeżeli jakieś mamusie idiotki i krzykliwi nowobogaccy bedą chcieli > wyróznić swoje dziecko nawet poprzez jakość mundurka, Jakość mundurka nie musi służyć wyróżnianiu dziecka a mamusia, która woli lepszą jakość, bo jest łatwiejsza w obsłudze, nie musi być droga Pani Nauczycielko idiotką. To co dzisiaj się dzieje w szkole to poprostu skandal i > obraza dobrych obyczajów, już 10-latki noszą odkryte brzuchy, przezroczyste > bluzki, stringi pod przyciasnymi spodniami, Skandal, to są nauczycielki z takim przygotowaniem do zawodu, że bez pomocy mundurka nie są w stanie uporać się z gołymi brzuchami i innymi niestosownościami. Odpowiedz Link Zgłoś