26.06.03, 10:41
No cóż, ja sobie robię przerwe od forum. Czytał może będę, ale odzywać się
nie zamierzam przez przynajmniej najbliższy tydzień (a może i dłużej). Muszę
sobie odpocząć, bo już nie mam siły się z niektórymi kłócić. Może niektórzy
się ucieszą, że ten naiwny dzieciak kochający MPK, za którego mnie niektórzy
uważają, nie będzie już przeskadzał w jakże inteligentym i wspaniałym
obrażaniu MPK, nazywaniu wszystkich kretynami, wołaniu do znudzenia "12 wróc,
428 do piachu" i innych jakże mądrych wypowiedziach.

W każdym razie żegnam, do przeczytania (mam nadzieję...).
Obserwuj wątek
    • adas29 Przerwa 26.06.03, 10:43
      Miłego odpoczynku !!!
      • Gość: Locutus Re: Przerwa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 02:58
        Dołączam się do życzeń... ale wiesz, Paweł, mała rada, jeśli chcesz sobie
        naprawdę odpocząć, to nie czytaj nas... bo będziesz się tylko denrwował...
        omijaj wypowiedzi takich juzerów jak "mouset", "adas29", "ADAŚ" i "Locutus"...

Mimo wszystko - pozdrowienia. Szczere.
        • adas29 Przerwa 27.06.03, 08:44
          Wystarczy być tylko trochę elastycznym i nie trzymać się kurczowo wersji, która
          nie jest prawdziwa (wszyscy o tym wiedzą jak jest naprawdę)
          Wierzcie mi, nie ma zasady, że za krytykę dostaje się po głowie. Wręcz
          przeciwnie, włazidupstwo kończy się porażką. Tak przeważnie bywa, choć wcale
          nie zawsze. Jest z tym różnie.
          No cóż, ja wszedłem ostatnio do zajezdni bez specjalnych ceregieli a przecież
          wiecie, że nie jestem bezkrytyczny dla MPK.
          • Gość: mouset Re: Przerwa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 27.06.03, 09:10
            Byłem n razy na zajezdni Wola i jedynie musiałem podlizać się portierowi
            • Gość: ADAŚ Re: Przerwa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 17:33
              Gość portalu: mouset napisał(a):

jedynie musiałem podlizać się portierowi

A ja go po prostu uprzejmie poprosiłem (pewnym osobom wyda się to
              nieprawdopodobne, że UPRZEJMIE, a jednak kulturę osobistą mam na wysokim
              poziomie)
              • Gość: Locutus Re: Przerwa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.06.03, 23:44
                To Ci trzeba przyznać... niezły z Ciebie bajerant - wszystko załatwisz,
                poderwiesz każdą dupę itede... hihihi... trochę Ci tego zazdroszczę :-]
                • Gość: ADAŚ Bajera Adasia IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 10:19
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> To Ci trzeba przyznać... niezły z Ciebie bajerant - wszystko załatwisz,
                  > poderwiesz każdą dupę itede... hihihi... trochę Ci tego zazdroszczę :-]

Dzięx Loki.
                  To fakt - gadane to mam. Nie wiem z czego się to wzięło. Ale pal z tym sześć.
                  Jednak nie mam wcale 100% skuteczności, jeśli za taką uważa się zaciągnięcie
                  panny do łóżka. Zresztą dawno już z tego wyrosłem. Teraz to Ty właśnie
                  wkraczasz w taki okres. Minie gdzieś w wieku 23-24 lat. Przynajmniej u mnie tak
                  się stało. A co do tej laski z autobusu, to chcę ją poznać, bo cholera ma w
                  sobie coś "innego" niż cała reszta. Zresztą jako jedyna zwraca uwagę w całej
                  Scanii. Celem mojego działania jest poznanie jej po to, aby umilić sobie te 15
                  minut drogi w autobusie. Tak też było w przeszłości, gdy poznałem laskę w
                  pociągu relacji Tarnów - Kraków. Raz mi się udało poznać niejaką Caroline w
                  podmiejskim z Wieliczki. No cóż różne historie mógłbym opisać. Jedna
                  najbardziej udana to właśnie "204" sprzed trzech lat. Wtedy miałem okazję
                  poznać dziewczynę, która miała na mój widok kisiel w majtkach (nie odbierzcie
                  tego, że się chwalę, bo nie o to tutaj chodzi). Piszę o tym, bo miałem z tego
                  powodu mnóstwo humorystycznych sytuacji. Niestety ta kobieta nie pociągała mnie
                  za bardzo (choć była dość atrakcyjna), ale podpadła mi jak wytykałem jej na
                  cały autobus, że jest "blondynką" , a ta zamiast mi przypierdolić za
                  złośliwości z tego się jeszcze śmiała. No cóż, rozumiecie o co chodzi. Kobieta
                  musi znać swoją wartość.
                  Jutro poniedziałek. Samochodem nie jadę. Wstaję wcześniej i jadę tak, aby
                  złapać jeszcze ten kurs "204". Jak jutro będzie moja królowa (a nie dosiądzie
                  się jej koleżanka ??? - trudno ocenić) to zapewne coś zagadam. Zakładam to w
                  80% jako pewnik. Życzcie mi powodzenia.

P.S. Uff - dobrze, że moja laska tego nie czyta - hihihi.
      • Gość: Karol37 Re: Przerwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 23:31
        adas29 napisał:

> Miłego odpoczynku !!!

Adaś! Jeśli tak wygląda wypoczynek to ja wysiadam.
        Wystarczy pocztytać na stronie "Życzliwego" (wszyscy zainteresowani wiedzą o
        kogo chodzi).

REMONT "NORYMBERG"

Na początku tego roku w starej zajezdni przy ulicy Wawrzyńca spotkali się
        wszyscy miłośnicy krakowskiej komunikacji miejskiej. Na dwóch spotkaniach
        poruszono wiele problemów. Dla jednych czas wtedy poświęcony okazał się
        bezowocny. Na szczęście nie dla wszystkich. Miłośnicy osiągnęli już jedną
        rzecz - mają linię obsługiwaną zabytkowym tramwajem. Wprawdzie nie jest to
        linia zabytkowa z prawdziwego zdarzenia, ale należy podkreślić, że jest to
        zdecydowany krok na przód. Na tym jednak nie koniec. 30 czerwca rozpoczęło
        bowiem prace przy remoncie składu T4+B4 - 127+527.
        Czterech miłośników: Michał Kamiński, Paweł Paruch, Jakub Gumułczyński i autor
        tej strony, postanowiło podjąć trud przywrócenia jako takiego wyglądu
        poczciwym 40-letnim wagonom. Zakres prac okazał się bardzo duży. Wagony,
        chociaż nie kursują normalnie po mieście dopiero od pół roku, nie są w
        najlepszym stanie. Praktycznie zarówno wnętrze, nadwozie i podwozie wymagają
        dużych prac. W ciągu kilku dni cała nasza czwórka mogła na własnej skórze
        przekonać się, dlaczego MPK tak chętnie pozbyło się tych tramwajów. Wszystkich
        tak zwanych "fachowców", którzy sądzili, że T-czwórki mogłyby jeszcze jeździć
        po Krakowie, zachęcam do przyjścia kiedyś na zajezdnię i popracowania przy
        naszym 127 chociaż przez chwilę. Gwarantuje, że natychmiast zmienią zdanie.
        Jak już wspomniałem na początku, jako muzealny zachowany będzie skład T4+B4 -
        127+527. Wynika to z faktu, że jest on w najlepszym stanie w porównaniu
        oczywiście do innych wozów ( 110, 116, 124, 129 ). Jako ostatni, był on bowiem
        poddawany naprawie bieżącej. Wagony nie będą przywracane do oryginalnego
        wyglądu, to znaczy nie będzie przebudowy zewnętrznych reflektorów. We wnętrzu
        pozostaną także stodwójkowe lampy. Miłośnicy postarają się za to, żeby wnętrze
        tramwajów było w miarę kompletne i odnowione. Już w tej chwili trwa malowanie
        sufitu. Podczas prac wyszedł pewien problem z listwami na suficie. Możemy
        jednak już teraz zapewnić wszystkich, że wóz 127 będzie miał najczystsze
        listwy w całym kraju. Ponadto w planach są także pozostałe prace malarskie,
        wymiana uszkodzonych elementów wykończeniowych wnętrza, montaż
        charakterystycznych tabliczek w języku niemieckim oraz trójkątów z przyciskami
        otwierania drzwi. Ponadto na swoje stare miejsce powrócić ma film z nazwami
        pętli.
        Prace miłośników skupią się głównie we wnętrzu tramwajów. Pracami zewnętrznymi
        oraz usprawnieniem wagonu zajmą się pracownicy zajezdni w Nowej Hucie. W
        sierpniu skład ma być wymalowany w krakowskie barwy. We wnętrzu zostanie także
        uruchomiony system nagłośnieniowy, dzięki czemu skład będzie mógł byś
        wypożyczany na różne okazje.
        Miłośnicy, początkowo pełni entuzjazmu, w ostatnim tygodniu przeżyli mały
        kryzys. Nie zrażają nas jednak żadne przeciwności losu. Wbrew pozorom
        malowanie sufitu w tramwaju nie jest rzeczą łatwą. Na szczęście otuchy, wielu
        fachowych rad oraz pomocy udzielają nam pracownicy zajezdni w Nowej Hucie z
        panem kierownikiem na czele.

-------------------------------------------------------------------------------
        • Gość: Karol37 Re: Przerwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 23:34
          Jeszcze mi coś przyszło do głowy. Jak dobrze pójdzie to "nasi" czterej
          Muszkieterowie może złożą z tego co im zostanie z dwa albo trzy Skunksy.
          • Gość: Locutus Re: Przerwa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.07.03, 23:43
            ROTFLAHMS...

No cóż... zabytki zabytkami, a nam zostaje dwuwagonowa trzynastka i nowohuckie
            tlenowozy :-/
            • kuba203 Re: Przerwa 11.07.03, 16:21

> No cóż... zabytki zabytkami, a nam zostaje dwuwagonowa trzynastka i
              nowohuckie
              > tlenowozy :-/

Wiem, wiem, to wszystko nasza wina, zamiast pastwić się nad T4 powinniśmy
              złożyć trzeci wagon na 13...
              Btw, Karol37 ma mojego prywatnego bana, jeśli chce wiedzieć za co, to niech mi
              napisze maila.
              • mikolaj7 Re: Przerwa 11.07.03, 16:29
                kuba203 napisał:

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
                >
                > > No cóż... zabytki zabytkami, a nam zostaje dwuwagonowa trzynastka i
                > nowohuckie
                > > tlenowozy :-/
                >
                > Wiem, wiem, to wszystko nasza wina, zamiast pastwić się nad T4 powinniśmy
                > złożyć trzeci wagon na 13...

to ja wam moge pomoc, hihi, jakbyscie sie chcieli za to
                zabrac

> Btw, Karol37 ma mojego prywatnego bana, jeśli chce wiedzieć za co, to niech mi
                > napisze maila.

aaa, a wczoraj ci nie chcialem uwierzyc.. atu taki zonk.
                nazwijmy rzeczy po imieniu - to, co zrobil to zwykle
                kurestwo !!
                • kuba203 Re: Przerwa 11.07.03, 16:51
                  mikolaj7 napisał:

> to ja wam moge pomoc, hihi, jakbyscie sie chcieli za to
                  > zabrac

To myślę, że możemy się zabrać do roboty, materiały pozyskamy napadając
                  wieczorem na skup złomu. Pamiętaj, robimy to dla dobra ludzkości!!
                  ;))
              • Gość: Karol37 Re: Przerwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 18:38
                kuba203 napisał:

> Btw, Karol37 ma mojego prywatnego bana, jeśli chce wiedzieć za co, to niech
                mi
                > napisze maila.

Zabawa w "co mi zrobisz jak mnie złapiesz" się szykuje.
                Kuba 203 chyba bardzo lubi niespodzianki, ale wybacz Kuba ciekawy to ja byłem
                dzieścia lat temu, teraz już nie....
                • kuba203 Re: Przerwa 11.07.03, 20:16
                  Gość portalu: Karol37 napisał(a):

> wybacz Kuba ciekawy to ja byłem
                  > dzieścia lat temu, teraz już nie....

Twoja sprawa, ja się narzucał nie będę. EOT na zawsze.
                  • Gość: Locutus Re: Przerwa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.07.03, 23:28
                    A teraz wam powiem, obaj panowie, że zachowujecie się po chamsku - jak się
                    jakiś temat zapoda w towarzystwie, to należy go dokończyć... a tak to mnie i
                    innych forumowiczów będzie zżerać ciekawość, co takiego Karol37 zrobił
                    Kubie203...

:-)))))))))))))))
                    • Gość: Karol37 Re: Przerwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 00:08

> A teraz wam powiem, obaj panowie, że zachowujecie się po chamsku - jak się
                      > jakiś temat zapoda w towarzystwie, to należy go dokończyć... a tak to mnie i
                      > innych forumowiczów będzie zżerać ciekawość, co takiego Karol37 zrobił
                      > Kubie203...
                      >
                      > :-)))))))))))))))

Locutusie, ależ dlaczego zaraz takie wielkie słowa "po chamsku" ;).
                      No cóż, ciekawość Cię zżera musisz się ją trzymać na wodzy ;).
                      A z drugiej strony jak myślisz? Nie było to coś przyjemnego, to jest pewne.
                      Choć wszystko zależy od tego jak się podchodzi do tematu oraz od tego jaki
                      rodzaj humoru lubisz.
                      • Gość: Locutus Re: Przerwa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.07.03, 22:26
                        Najbardziej lubię czarny humor. Humor obleśny jest także fajny (np. dowcipy o
                        trędowatych)... :-) A Wy załatwiajcie swoje sprawy na privie, a jak już coś
                        mówicie w necie, to mówcie wsio - od początku do qńca... ;-)

Pozdrawiam!
                        LOKI
                      • Gość: mouset Re: Przerwa IP: *.cm-uj.krakow.pl 14.07.03, 14:49
                        pokłóciliście się o funkcjonowanie MPQrwy?
        • Gość: mouset ROTFL IP: 62.233.183.* 12.07.03, 08:57
          Gość portalu: Karol37 napisał(a):

Dla jednych czas wtedy poświęcony okazał się
          > bezowocny.

Wiemy o kogo chodzi

Wszystkich tak zwanych "fachowców", którzy sądzili, że T-czwórki mogłyby
          jeszcze jeździć

To o nas Adaś

Na szczęście otuchy, wielu
          > fachowych rad oraz pomocy udzielają nam pracownicy zajezdni w Nowej Hucie z
          > panem kierownikiem na czele.

Takie tekściory pachną mi sprawozdaniem z wycieczki
        • Gość: mouset Życzliwy 2 IP: 62.233.183.* 12.07.03, 09:17
          Niezbyt długo cieszyli się trójskładami mieszkańcy Bieżanowa. MPK po tygodniu
          kursowania postanowiło zabrać z trzynastki składy 3x105Na. W efekcie tego na
          MPK poleciały gromy. Z drugiej jednak strony trzynastka tak na prawdę zapchana
          jest tylko w szczycie. W pozostałych godzinach tłok w niej nie odstaje od normy
          w innych liniach. Cóż, taka komunikacja miejska, jakie pieniądze przeznaczane
          na nią przez miasto.

Bieżanów ma w tym roku wyjątkowego pecha. Nie dość, że pocięli trzynastkę, to
          od soboty korki na Wielickiej sięgają wylotu linii na Kurdwanów. Robotnicy
          budujący estakadę w ciągu ulicy Powstańców postanowili bowiem zamknąć
          prawoskręt z Wielickiej w kierunku Nowej Huty. W prawo można dalej skręcać, ale
          stoi się na pasie dla samochodów jadących prosto, do tego duże samochody mają
          poważne kłopoty z wykręceniem na łuku. W korku stoją oczywiście wszystkie
          kursujące tędy autobusy czyli 163, 174 i 502. Może MPK zdecyduje się je
          skierować objazdem przez Kamieńskiego i Powstańców? Zawsze byłaby to pewna
          oszczędność czasu i paliwa nie mówiąc już o rozkładzie, który w tej chwili
          zupełnie nie istnieje.

Mouset: No i mamy wyjasnienie, Filka na urlopie ale ma godnego następcę,
          obłożenie tylko w godzinach szczytu, taaa nie wiedziałem że 11 albo 21 do nich
          należą, objazd w trosce o paliwo? a proszę bardzo niech podludzie z bloków na
          os. Kabel poprzesiadają się trochę, szkoda ze w trosce o paliwo nie zlikwiduje
          się 428, a rozkład i tak nie istnieje jak jest źle napisany
          • Gość: ADAŚ Re: Życzliwy 2 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 09:40

> Cóż, taka komunikacja miejska, jakie pieniądze przeznaczane
            > na nią przez miasto.

Dyplomatyczne wyjaśnienie.
            Do mnie jednak nie trafia. Moje oczy widzą co innego. Może mam słaby wzrok.
            No, ale MPK jest cacy !!! Enka jeździ i to jest najważniejsze.
            • kuba203 Re: Życzliwy 2 13.07.03, 20:58
              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Do mnie jednak nie trafia.

A cóż takiego widzą Twoje oczy, że do Ciebie takie proste wyjaśnienie nie
              trafia? :)) Nic nie poradzę, że innego nie będzie...
              • Gość: ADAŚ Re: Życzliwy 2 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 21:03
                kuba203 napisał:

> A cóż takiego widzą Twoje oczy,

Frekwencję w "13", która nie zawsze pozwala na "normalną" podróż tramwajem na
                tej trasie. Ufoki stoją razem z bombami i sobie "odpoczywają". No i wszystko
                jest cacy a ludzie sobie będą pachy śmierdzące wąchać. Wery najs. Dobrze, że
                jeżdżę zawsze w odwrotnym kierunku, choć wracając popołudniami jestem
                wystawiany na te "pachnące" próby wytrzymałości mojego układu oddechowego.
                • kuba203 Re: Życzliwy 2 13.07.03, 21:18
                  Aha, o to chodzi, a to się zgadzam :))
                  Tylko że to nie jest wina MPK, że musi oszczędzać (problem polega na tym, że
                  oszczedzają nie na tym, na czym powinni).
            • kuba203 Re: Życzliwy 2 13.07.03, 21:57
              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Enka jeździ i to jest najważniejsze.

No jest to dla mnie ważne nie przeczę ;PP
              Ale wyjaśnij mi jaki jest związek między eNką a podwójną 13?
    • Gość: mouset Re: Przerwa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:25
      Forum jest od wymiany argumentów, nikt nie zmusza Ciebie do przychylności do
      naszych postulatów
    • Gość: maszkara Re: Przerwa IP: *.ramtel.com.pl / 192.168.2.* 27.06.03, 11:29
      pavlack napisał:

> Czytał może będę, ale odzywać się
      > nie zamierzam przez przynajmniej najbliższy tydzień (a może i dłużej). Muszę
      > sobie odpocząć, bo już nie mam siły się z niektórymi kłócić.

Ja bardzo rzadko coś pisze na tym forum, (to może mój trzeci post) tylko czytam.
      • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 29.06.03, 18:57
        Ozwij się czasem
        • Gość: Curz Re: Przerwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.03, 20:32
          no ja tez czytam ( i to n razy dziennie ;). No ale ja niesttey nie mam o czym
          dyskutowac, bo z wrocka jestem... ;))
          • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 29.06.03, 20:37
            To możesz obiektywnie ocenić, czy skład tramwajowy o pojemności ok 150 osób
            powinien jechać na linii gdzie wsiada do niego max. 20 pasażerów?
          • Gość: ADAŚ Re: Przerwa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:28
            Gość portalu: Curz napisał(a):

> no ja tez czytam ( i to n razy dziennie ;). No ale ja niesttey nie mam o czym
            > dyskutowac, bo z wrocka jestem... ;))

A zwracasz uwagę na tramwaje. Jeśli tak to mam prośbę - pisz mi jakie reklamy u
            Was wchodzą i schodzą. Jak zapewne wiesz Adasia BARDZO TO INTERESUJE.
            Ijeszcze pytanie:
            Jaka linia tramwajowa ma u Was największe a jaka najmniejsze powodzenie. No i
            jak się ma w tym ranking "12" !!!, której u nas (przynajmniej na razie) nie ma?
            • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 29.06.03, 21:43
              I czy macie linie o nr 428
              • Gość: ADAŚ Re: Przerwa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:50

> I czy macie linie o nr 428

Wrocław ma rozum - to nawet z prochu nie powstało, więc nawet nie miało się jak
                w to obrócić.
                • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 29.06.03, 22:16
                  Do piachu!
    • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 30.06.03, 22:14
      Słusznie, nie wypowiadając się można byc po każdej stronie zależnie od sprawy,
      gdybym prowadził dział kadr na Brożka miałbyś pewny etat
      • balsen Re: Przerwa 10.07.03, 00:09
        Całkowicie się z tobą zgadzam!!!
        • Gość: mouset Re: Przerwa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.07.03, 12:55
          Moze do klubu?
    • kuba203 Przerwa 14.07.03, 17:06
      Ja też sobie zrobię przerwę, a to dlatego, że wyjeżdżam i wrócę za ok, 2
      tygodnie :))
      Papa, bądźcie grzeczni i nie bluzgajcie za bardzo, żebym miał co czytać jak
      wrócę ;PP
      • Gość: mouset Re: Przerwa IP: 62.233.183.* 15.07.03, 21:02
        Bluzg, bluzg, bluzg, bluzg, jebac MPQrwę
    • Gość: misiek Re: Przerwa IP: *.zim.citynet.pl 18.07.03, 11:44
      no cóż ja też..... przerywam się na 3 tyg. .....
      • Gość: mouset Re: Przerwa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.07.03, 12:38
        Miłych wakacji!
        • Gość: misiek Re: Przerwa IP: *.crowley.pl 01.08.03, 08:44

> Miłych wakacji!

dzienx - ale mam już po wakacjach... :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka