Dodaj do ulubionych

SOCJOLOGIA W UJ

IP: 80.50.26.* 27.06.03, 09:52
Czy ktos zdaje w najblizszy poniedzialek egzamin na socjologie w UJ? Jakich
pytan spodziewacie sie z "Ukrytego wymiaru" E. Halla?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 10:12
      Ja zdaje i niczego nie typuje :)
    • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 19:15
      Zdaje, ale nie mam pojecia co moze byc...
      Jaki byl w zeszlym roku prog punktowy?!
      • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 19:49
        Niestety nie orientuje sie... Cwiczylas rozwiazywanie testow umiejetnosci
        studiowania? Jakie osiagasz wyniki?
        • Gość: informer Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.50.26.* 27.06.03, 21:23
          Mam pytanie z kregu naiwnych - czy moze owe testy mozna znalezc w internecie?
          Moze ktoszdobedzie sie na litosc i przynajmniej je opisze. Niesterty, nie
          jestem szczesliwcem, ktory mogl je ogladac...
          • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 11:35
            Testow raczej nie znajdziesz w internecie (choc poszukac nie zaszkodzi) - mozna
            bylo je kupic (przynajmniej ten z poprzedniego roku) w sekretariacie socjologii
            i in. kierunkow wydzialu. Poniewaz jeden marny test kosztowal 15 zl, nie sadze,
            by za darmo udostepniali je w sieci:)
        • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 21:34
          testy rozwiazywalam, juz mi bokiem wychodza... Tak srednio robie 85%- wiem ze
          to malo, ale coz zrobic... A TY ile? Wiem, ze i tak sie nie dostane. Na jednej
          uczelni juz jestem, wiec zabezpieczenie mam. Ale mimo to, nadzieja jest. Czy
          uczycie sie tych pierdolowatych rzeczy z lektury. Typu: co zrobil Boas, albo
          Whorf?!
          • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 21:39
            Robie dokladnie w granicach Twoich wynikow i to wcale nie jest tak malo!
            (tabele wynikow z poprzednich lat) Co do lektury - nawet jesli nie ucze sie
            tych szczegolow celowo, to przy czwartym czytaniu ksiazki same zostaja w
            glowie... Mnie rowniez bokiem wychodzi rozwiazywanie testow i walkowanie
            lektury. Czarno widze poniedzialkowy egzamin, a niestety nie mam jeszcze
            nigdzie zaklepanego miejsca :( Te 11 osob/miejsce po prostu przeraza.
            • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 22:04
              A mozesz mi powiedziec, jakie byly tabele z ostatnich lat? :) Bo niestety nie
              wiem. Gdzie zdajecie? Ja w PATeologicznej. A lektura... przy piatym czytaniu
              wszystko wydaje mi sie "oczywiste", ale nie wiem czy taie bedzie na egzaminie :(
              • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 22:08
                I Ty uwazasz, ze sie nie dostaniesz?! :) Ja zdaje na AR.
                • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 22:22
                  Zapytam po raz drugi... Jakie byly te tabele?????!!!! Jak mowie, ze sie nie
                  dostane, to napewno sie nie dostane! Bo jak jestem zestresowana ( a taka bede w
                  poniedzialek) to nie mysle :) A w TUS-ie myslenie jest najwazniejsze! Gdzie na
                  AR? A kiedy beda wyniki na UJ?
                  • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 11:32
                    Hej, sorry, ze wczoraj nie udzielilam pelnej odpowiedzi. Tabele wynikow z
                    poprzednich lat sa w poradniku dla kandydatow na Wydzial Filozoficzny, ktory
                    mozna bylo dostac w sekretariacie m.in. socjologii i kosztowal 55 zl;) Zdaje w
                    budynku Akademii Rolniczej przy Al. Mickiewicza 24. Wyniki maja byc podobno
                    nastepnego dnia.
                    • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 12:50
                      Poradnika nie mam, bo stwierdzilam, ze wiecej na mnie nie zarobia :) Wiec jak
                      bys mogla mi podac punkty z zeszlego roku, bylabym wdzieczna. Czy jeszcze sie
                      uczysz?
                      • Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 12:59
                        Ja tez tego poradnika nie mam (po pierwsze - gdy o niego pytalam, juz go nie
                        mieli, po drugie - takze stwierdzilam, ze wiecej na mnie nie zarobia;). Dane
                        dostalam od kolezanki - moge Ci powiedziec, ze jesli masz 75% poprawnych
                        odpowiedzi, to lepiej od Ciebie pisze srednio 8-10% zdajacych! (na
                        socjologie) :) 85% to niezly wynik, w poprzednich latach wystarczal, by sie
                        dostac (oczywiscie, jesli nie zawalilo sie lektury).
                        Tak, ucze sie jeszcze, wlasnie siadam zrobic zeszloroczny TUS, potem przejrze
                        notatki:)
                        Powodzenia! Daj tu znac w poniedzialek, jak Ci poszlo:) Pozdrowienia.
                        • Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 13:23
                          TUS z zeszlego roku byl raczej prosty. Oby w tym roku tez tak bylo... Tez zycze
                          powodzenia dla mojej Rywalki :) Zartuje oczywiscie, zycze powodzenia jak
                          najabardziej szczerze!!! Do polkikania w poniedzialek! A moze masz GG. Tak sie
                          porozumiemy latwiej! Moj numer: 2195914. Pozdrawiam
                          • Gość: ann Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: gnom:* / 10.30.42.* 29.06.03, 17:56
                            Strasznie wam wszystkim zdającym współczuje - egzamin trwa od rana do wczesnych
                            godzin popołudniowych. A poza tym na socjologii nie jest tak ciężko. Ten
                            egzamin to kompletna abstrakcja, bo potem to się do niczego nie przydaje. Na
                            pocieszenie jednak dodam, że studia są bardzo ciekawe i rozwijające, więc
                            opłaca się powalczyć.
    • Gość: 246< Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 04.07.03, 17:14
      Na socjologie przyjmowali od 246 punktow.
      • Gość: Kon Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 21:51
        DOSTALEM SIE! Tylko nie rozumiem jak punktowali. Było 190 pytań razem, a mialem
        253. Czy ktoś wie jaki było maksimum. Tak poza tym, to test nie był wcalem taki
        straszny (z lektury nawet banalny). Czy jakiś student socjologii na UJ lub AGH
        może mi udzielić porady którą uczelnię wybrać? Nie wiem jaki jest poziom na AGH.
        • pafnucy Re: SOCJOLOGIA W UJ 04.07.03, 23:23
          Nie wiem jaki poziom socjologii jest na AGH, ale biorąc
          pod uwage, ze uruchomili ją tam dopiero rok temu, to
          pewnie wciąż eksperymentują z programem. Polecam UJ:
          indywidualny tok studiow - sam wybierasz sobie kursy,
          system punktowy, niezla kadra (m.in. prof. Sztompka -
          prezydent Międzynarodowego Towarzystwa Socjologicznego),
          a wg rankingów 2-ga socjologia w kraju, zaraz po UW.
          • Gość: agnieszka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 04.07.03, 23:56
            Polecam AGH (za opinia kuzynki z przyszlego II roku) :) Zaluje, ze tam nie
            zdawalam.
            • Gość: magda 232 pkt:( - warto pisac odwolanie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 11:42
              niestety, 232 pkt- oplaca sie pisac odwolanie? Kiedy bedzie znany rezultat
              takiego blagalnego pisma? Zastanawiam sie nad wieczorowymi, bo mam wejscie bez
              egzaminu,ale czy mozna po roku przeniesc sie na dzienne, zaoczne? A czy moge
              wskoczyc na zaoczne, a nie na wieczorowe? Prosze, niech ktos odpowie na moje
              pytania.
            • Gość: tomCrac Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:03
              wedle mojego rozeznania UJ jest lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka