Gość: Gość portalu: informer IP: 80.50.26.* 27.06.03, 09:52 Czy ktos zdaje w najblizszy poniedzialek egzamin na socjologie w UJ? Jakich pytan spodziewacie sie z "Ukrytego wymiaru" E. Halla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 10:12 Ja zdaje i niczego nie typuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 19:15 Zdaje, ale nie mam pojecia co moze byc... Jaki byl w zeszlym roku prog punktowy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 19:49 Niestety nie orientuje sie... Cwiczylas rozwiazywanie testow umiejetnosci studiowania? Jakie osiagasz wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informer Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.50.26.* 27.06.03, 21:23 Mam pytanie z kregu naiwnych - czy moze owe testy mozna znalezc w internecie? Moze ktoszdobedzie sie na litosc i przynajmniej je opisze. Niesterty, nie jestem szczesliwcem, ktory mogl je ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 11:35 Testow raczej nie znajdziesz w internecie (choc poszukac nie zaszkodzi) - mozna bylo je kupic (przynajmniej ten z poprzedniego roku) w sekretariacie socjologii i in. kierunkow wydzialu. Poniewaz jeden marny test kosztowal 15 zl, nie sadze, by za darmo udostepniali je w sieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 21:34 testy rozwiazywalam, juz mi bokiem wychodza... Tak srednio robie 85%- wiem ze to malo, ale coz zrobic... A TY ile? Wiem, ze i tak sie nie dostane. Na jednej uczelni juz jestem, wiec zabezpieczenie mam. Ale mimo to, nadzieja jest. Czy uczycie sie tych pierdolowatych rzeczy z lektury. Typu: co zrobil Boas, albo Whorf?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 21:39 Robie dokladnie w granicach Twoich wynikow i to wcale nie jest tak malo! (tabele wynikow z poprzednich lat) Co do lektury - nawet jesli nie ucze sie tych szczegolow celowo, to przy czwartym czytaniu ksiazki same zostaja w glowie... Mnie rowniez bokiem wychodzi rozwiazywanie testow i walkowanie lektury. Czarno widze poniedzialkowy egzamin, a niestety nie mam jeszcze nigdzie zaklepanego miejsca :( Te 11 osob/miejsce po prostu przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 22:04 A mozesz mi powiedziec, jakie byly tabele z ostatnich lat? :) Bo niestety nie wiem. Gdzie zdajecie? Ja w PATeologicznej. A lektura... przy piatym czytaniu wszystko wydaje mi sie "oczywiste", ale nie wiem czy taie bedzie na egzaminie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 27.06.03, 22:08 I Ty uwazasz, ze sie nie dostaniesz?! :) Ja zdaje na AR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 22:22 Zapytam po raz drugi... Jakie byly te tabele?????!!!! Jak mowie, ze sie nie dostane, to napewno sie nie dostane! Bo jak jestem zestresowana ( a taka bede w poniedzialek) to nie mysle :) A w TUS-ie myslenie jest najwazniejsze! Gdzie na AR? A kiedy beda wyniki na UJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 11:32 Hej, sorry, ze wczoraj nie udzielilam pelnej odpowiedzi. Tabele wynikow z poprzednich lat sa w poradniku dla kandydatow na Wydzial Filozoficzny, ktory mozna bylo dostac w sekretariacie m.in. socjologii i kosztowal 55 zl;) Zdaje w budynku Akademii Rolniczej przy Al. Mickiewicza 24. Wyniki maja byc podobno nastepnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 12:50 Poradnika nie mam, bo stwierdzilam, ze wiecej na mnie nie zarobia :) Wiec jak bys mogla mi podac punkty z zeszlego roku, bylabym wdzieczna. Czy jeszcze sie uczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 28.06.03, 12:59 Ja tez tego poradnika nie mam (po pierwsze - gdy o niego pytalam, juz go nie mieli, po drugie - takze stwierdzilam, ze wiecej na mnie nie zarobia;). Dane dostalam od kolezanki - moge Ci powiedziec, ze jesli masz 75% poprawnych odpowiedzi, to lepiej od Ciebie pisze srednio 8-10% zdajacych! (na socjologie) :) 85% to niezly wynik, w poprzednich latach wystarczal, by sie dostac (oczywiscie, jesli nie zawalilo sie lektury). Tak, ucze sie jeszcze, wlasnie siadam zrobic zeszloroczny TUS, potem przejrze notatki:) Powodzenia! Daj tu znac w poniedzialek, jak Ci poszlo:) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 13:23 TUS z zeszlego roku byl raczej prosty. Oby w tym roku tez tak bylo... Tez zycze powodzenia dla mojej Rywalki :) Zartuje oczywiscie, zycze powodzenia jak najabardziej szczerze!!! Do polkikania w poniedzialek! A moze masz GG. Tak sie porozumiemy latwiej! Moj numer: 2195914. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: gnom:* / 10.30.42.* 29.06.03, 17:56 Strasznie wam wszystkim zdającym współczuje - egzamin trwa od rana do wczesnych godzin popołudniowych. A poza tym na socjologii nie jest tak ciężko. Ten egzamin to kompletna abstrakcja, bo potem to się do niczego nie przydaje. Na pocieszenie jednak dodam, że studia są bardzo ciekawe i rozwijające, więc opłaca się powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 246< Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 04.07.03, 17:14 Na socjologie przyjmowali od 246 punktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kon Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 21:51 DOSTALEM SIE! Tylko nie rozumiem jak punktowali. Było 190 pytań razem, a mialem 253. Czy ktoś wie jaki było maksimum. Tak poza tym, to test nie był wcalem taki straszny (z lektury nawet banalny). Czy jakiś student socjologii na UJ lub AGH może mi udzielić porady którą uczelnię wybrać? Nie wiem jaki jest poziom na AGH. Odpowiedz Link Zgłoś
pafnucy Re: SOCJOLOGIA W UJ 04.07.03, 23:23 Nie wiem jaki poziom socjologii jest na AGH, ale biorąc pod uwage, ze uruchomili ją tam dopiero rok temu, to pewnie wciąż eksperymentują z programem. Polecam UJ: indywidualny tok studiow - sam wybierasz sobie kursy, system punktowy, niezla kadra (m.in. prof. Sztompka - prezydent Międzynarodowego Towarzystwa Socjologicznego), a wg rankingów 2-ga socjologia w kraju, zaraz po UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: 80.48.165.* 04.07.03, 23:56 Polecam AGH (za opinia kuzynki z przyszlego II roku) :) Zaluje, ze tam nie zdawalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda 232 pkt:( - warto pisac odwolanie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 11:42 niestety, 232 pkt- oplaca sie pisac odwolanie? Kiedy bedzie znany rezultat takiego blagalnego pisma? Zastanawiam sie nad wieczorowymi, bo mam wejscie bez egzaminu,ale czy mozna po roku przeniesc sie na dzienne, zaoczne? A czy moge wskoczyc na zaoczne, a nie na wieczorowe? Prosze, niech ktos odpowie na moje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: SOCJOLOGIA W UJ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:03 wedle mojego rozeznania UJ jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś