Gość: falochron Kantor na paczce chipsów IP: *.tvk.torun.pl 18.08.07, 10:02 hehehe..........................................................................................................................................................................................hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Kantor na plazy, z dyktafonem... 18.08.07, 11:03 Chwilę temu skończyłem czytać felieton prof. Widackiego w PRZEGLĄDZIE, iż niedługo by wicepremier wszedł do premiera - rewizję osobistą mu zrobią... Czy w czasach UMARŁEJ KLASY (politycznej) i WIELOPOLA (Leppera i Maksymiuka) coś jeszcze może dziwić? Oczywiście chamstwem jest wykorzystanie zdjęcia bez zgody spadkobierców i muzeum Kantora Ale generalnie robimy się padlinożercami. Konkursy World Press Foto wygrywają różne trupiarnie - gdzie autor dostaje premię za zdjęcie jakiegoś umierającego z głodu zdjęcia (wolał foto zrobić, niż 25 centów dać) W tv reklama krakowskiego radia - ze kupi kolekcję nagrań dowolnego ministra IV RP Oleksy nagrywany przy obiedzie, gdy k..mi rzuca (słownie, nie fizycznie). Ja też czasem słowa od różnych ciekawych liter głośno mówię - chyba sam siebie zacznę nagrywać. Ziobro nagrywa Leppera, Bergerowa ministerialny duet z PiS. Niestety to niejaki Adam Michnik uczynił symbolem honoru nagrywanie kolegi, gdy ten "nachlał się". Jakiś krakowski poeta napisał kiedys fraszkę: CHOĆ NIE JESTEM CYNIKIEM I NIE MIERZĘ WYSOKO CHCIAŁBYM BYĆ TWYM NOCNIKIEM I NA DNIE MIEĆ JEDNO OKO Dziś to oko i ucho szmatławców drukowanych i elektronicznych, politykierów i "przypadkowych przechodniów" z aparatem foto w telefonie komórkowym Gdybym był bardziej znany lub miał dłuższe albo krótsze prącie - bałbym się na sedesie usiąść. Ale nawet te nieszczęsne chipsy przypomniały mi - i gdy zamknę oczy, widzę Tadeusza Kantora wykrzywiającego się jako reżyser/recenzent swych spektakli (on nawet artystycznie wykrzywiać się umiał), Piotra Skrzyneckiego przy nocnym winku czy porannym kefirku... Ewę Demarczyk, której moja mama nigdy przez swe 83 lata życia na żywo nie widziała, lecz pamięta kawałek recenzji sprzed lat, iż ta nie śpiewa - lecz "gryzie" piosenki... Takiego warszawskiego aktora, którego imię nosi dziś Teatr na Woli, którego hol jest dziś kawałkiem banku. Jak on grał "fojerbacha !! Monolog którego nawet z Wielką Improwizacją nie da się porównać. Ale skoro koalicja? rządząca? nawet nie jest w stanie uchwalić, kto Wielką Improwizację napisał? Więc zamykam oczy, by nie widzieć żałosnych spektakli IV RP... Czy tez jakiejś Dody, chwalącej się, iż bez majtek chodzi i 20 kg silikonu w różne części ciała sobie wpompowała. A jak w totka wygram, to se kupię komplet spektakli Kantora, nie zaś chipsy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neri Re: Kantor na paczce chipsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:42 Z ostatniego akapitu wynika że sam autor miał nierówno pod sufitem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoniada Kantor na paczce chipsów - GDIE KUPIĆ? IP: *.eranet.pl 19.08.07, 13:10 można gdzieś to kupić przez net?? a może ktoś z Anglii by mi przysłał? zapłacę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrus Kantor na paczce chipsów IP: *.eplus-online.de 19.08.07, 17:21 A nie no jacha. Pan Artysta ktory zuca na widownie zdechle ryby i "dyryguje" warkot motorow - znaczy wybitny ARTYSTA, nie no taki na paczce Chipsow albo dokladniej Chrispow bo tak sie to jadlo podle i niewykwintne w angloswerze nazywa - nie no taki na paczce czipsow naprwade nic nie zgubil. Od dzis tych chipsow jadl niebede! Poprostu bedzie mi sie kojazylo z smrodem trupich ryb... Dzieki za njusa bo inaczej wpadl bym na pomysl ze w reklamie chodzilo o morska sol ktora ten przysmak nizszych sfer jest okraszany, a nie o padline rybia. Dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Piotr Chamstwo ! Bo ja ostatnio w Kantorze kupowalem IP: *.eplus-online.de 19.08.07, 18:08 ruble. Wyslali mnie na takie dziwne szkolenia do GRU. Mialem poprostu pecha ze przyjeli mnie do CBA... Ale mniejsza. Awiec ide do takiego sklepu z dewizami i mowie: hej dajcie mi za te greenbacks jakie ruble. I tak se mysle hej ! Niemoglibyscie zmienic nazwy firmy albo co ! Przecie to profancja ! Kantor to byl wybitny facet, a u was to zero kultury ...mac. No i tak to wlasnie w naszym narodzie ...wa jest. Zero tolerancji. A Facet zucal zdechlymi rybami na ludzi. Mistrz ! Rozunmieta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca sztuki Jestem pod wrazeniem ! bylem an tym happenningu bo IP: *.eplus-online.de 19.08.07, 18:16 musicie weidziec ze starszy jestem juz toche. Bylem rozczarowany bo myslalem ze mistrz Kantor oprucz zucania rybami odda na nas kau olbo przynajmniej nas osiusia. Nic z tego ! Kompletny komerc. Zero awangardy. Who is f...ing Kantor !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Kantor na paczce chipsów IP: *.as.kn.pl 20.08.07, 00:20 rozgadaliscie sie o Kantorze, tymczasem trzeba wrocic do sprawy zasadniczej, a raczej do 2 spraw. nalezy je rozgraniczyc pierwsza to zlamanie prawa autorskiego za wykorzystanie zdjecia bez licencji (ktos ma do tego zdjecia prawo, choc nie jest powiedziane, ze fotograf) - i to jest naprawde niecny wystepek. druga sprawa to ocena pomyslu - moim zdaniem - bardzo dobry. z jednej strony unikatowy pomysl na tle innych opakowan, z drugiej strony - swietna okazja, abysmy sobie przypomnieli Kantora. Odpowiedz Link Zgłoś