Dodaj do ulubionych

Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira

IP: 217.153.45.* 28.08.07, 11:38
Dlaczego autorowi tak trudno napisać, że tym lotniskiem na którym
wylądują niedoloty zamiast w Balicach są Pyrzowice ?? :-) Ach ta
konkurencja .....
Obserwuj wątek
    • Gość: zet Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.ericsson.net 28.08.07, 11:44
      A kogo interesuja Pyrzowice? Mam nadzieje ze wladze lotniska usunely
      juz robactwo z nowego budynku.
      • Gość: mzb Ale dali tytuł na stronie głównej... IP: *.crowley.pl 28.08.07, 16:40
        "Boeing Ryanaira awaryjnie lądował pod Krakowem"

Trzeba było jeszcze dopisać, że prawie na polu w asyście wozów
        straży pożarnej.
        • Gość: seroo1 Awaryjne lądowanie czy awaria przy lądowaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 17:24
          Przecież to nie to samo !!! Znowu głębiarstwo dziennikarstwa
          polskiego objawia się w całej krasie.
    • Gość: kwaki stewardesa za mocno dziabnęłą pilota IP: 62.29.253.* 28.08.07, 11:45
      no i docisnął drążek i glebnął
      • dyjas Re: stewardesa za mocno dziabnęłą pilota 28.08.07, 11:59
        Nie drążek, a wolant, a w najnowocześniejszych samolotach coś w
        rodzaju joysticka lub nawet nic, bo wszystkim zajmuje się komputer.
        • przytomny2 Re: stewardesa za mocno dziabnęłą pilota 28.08.07, 12:32
          I takie sa skutki tej "komputeryzacji".
        • piesek.leszek Re: stewardesa za mocno dziabnęłą pilota 28.08.07, 12:42
          te, komputer...
        • Gość: alabanda Re: stewardesa za mocno dziabnęłą pilota IP: 82.177.57.* 28.08.07, 13:21
          "Coś w rodzaju joysticka" występuje nie w najnowocześniejszych samolotach, a tylko w niektórych samolotach (przede wszystkim airbus), większość "najnowocześniejszych" ma nadal wolant, a najbliższe lotnisko, na którym może lądować "komputer" jest chyba w Berlinie, nie ma takich systemów na Okęciu, o Balicach nie wspominając.
          • Gość: air-fun Bzdurki opowiadasz :) IP: 195.116.120.* 28.08.07, 14:10
            Guzik się znasz na tym a opowiadasz brednie o tajemniczym systemie.
            Koleżanko/kolego - ten system nazywa się ILS i jest praktycznie na każdym
            większym lotnisku - również w Balicach.
            • ai14ra To Ty opowiadasz bzdurki... 28.08.07, 14:18
              ...ILS na Balicach jest najsłabszej kategorii i nie umożliwia ślepego lądowania
              a jedynie ślepe podejście do pewnej wysokości/odległości.
            • Gość: latawica Re: Bzdurki opowiadasz :) IP: *.va.shawcable.net 28.08.07, 19:17
              Balice maja CAT III? No no no...

K.
    • Gość: sprzątaczaka Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 11:46
      Dlatego, mądralo, że mamy w Najjaśniejszej jeszcze parę innych lotnisk - co
      najmniej jeden rejs poszsedł do Rzeszowa.
      Ach ta ciasnota umysłowa...
      • Gość: A. Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.eps.s.u-tokyo.ac.jp 28.08.07, 12:06
        No coz, tanie linie oszczedzaja paliwo na szybkim wznoszeniu i
        szybkim ladowaniu... Samaloty najwyrazniej tego nie lubia,
        pasazerowie tez bo czesto boli glowa...
        • Gość: jajcarz Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.ver.airbites.pl 28.08.07, 13:04
          e gdzie tam, za duzo ludzie mieli € w monetach i samolot był
          przeciążony
      • Gość: exc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 12:42
        Serio? Jakiś samolot poleciał do Rzeszowa? Kto wpadł na tak idiotyczny pomysł?
        Po pierwsze, że lotnisko nie spełnia żadnych międzynarodowych standardów
        (dlatego oprócz Ryanair, oszczędzającego na wszystkim a w szczególności na
        jakości lotów pasażerów, lata tam praktycznie tylko LOT do i z Warszawy). Po
        drugie, transport pasażerów (obligatoryjnie po stronie przewoźnika) z Rzeszowa
        po E4 do Balic (ponad 200km) zajmie ok. 5h, przy pomyślnych wiatrach. Po drodze
        jest Tarnów, Brzesko, Dębno, Bochnia, południowa obwodnica Krakowa - ruch
        wahadłowy, budowa dróg, wiaduktów ect. A z Pyrzowic do Balic jest ok. 1 (jednej)
        godz jazdy (80km) po E1 i A4.
        • fuutott Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 28.08.07, 12:57
          "Port dysponuje najnowszym, a zarazem drugim najdłuższym pasem startowym w Polsce. Ma on długość 3200 metrów i szerokość 45 m. Aparatura nawigacyjna i oświetleniowa (system podejścia precyzyjnego kategorii I – układ ALPA-ATA i wizualny wskaźnik ścieżki schodzenia PAPI; oraz system precyzyjnego podejścia ILS) pozwalają na przyjmowanie odpowiednio wyposażone samoloty przy trudnych warunkach atmosferycznych. Droga startowa jest połączona dwiema drogami kołowania z płytami postojowymi o łącznej powierzchni 21 000 m²."

Ale fakt, transport RZE - KRK droga ladowa to masochizm na chwile obecna.
          • Gość: exc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 13:10
            Tak w ramach ciekawostki, podałeś że płyty postojowe dla samolotów na lotnisku w
            Jasionce mają powierzchnię 21000 m2. Dla porównania, terminale pasażerskie w
            Pyrzowicach mają 21300 m2, do tego dochodzi terminal cargo. Nie trzeba też chyba
            dodawać, gdzie jest ten pierwszy najdłuższy pas startowy (choć to akurat nie ma
            tu najmniejszego znaczenia), ani też jakie lotnisko w Polsce ma największą
            przepustowość po Okęciu...
          • Gość: kaka Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.bsk.vectranet.pl 14.11.08, 16:33
            nie pisz głupot, Balice mają 2,500m długości, jest to dopiero gdzieś
            6 lub 7 lotnisko pod względem długości pasa. Wymienię ci pierwsze 4:
            Okęcie, Powidz, Biała Podlaska, Gdańsk.
        • Gość: gosc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.171.49.148.crowley.pl 28.08.07, 13:09
          a czy rzeszow nie ma czasem bezposredniego polaczenia transatlantyckiego (z JFK)?
          • Gość: exc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 13:19
            Wpisz taki lot w rozkładzie lotów online na www.lot.com i będziesz wiedział. Do
            NYC polecisz tylko z przesiadką w Warszawie, oprócz jednego bezpośredniego lotu
            w niedzielę o 16:55 który jest uzależniony od ilości pasażerów.
          • Gość: ptyś Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 209.208.236.* 28.08.07, 14:42
            a czy rzeszow nie ma czasem bezposredniego polaczenia
            transatlantyckiego (z JFK
            > )?
            tak ma, do polowy wrzesnia
          • Gość: Lysy Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.proosto.com 28.08.07, 14:44
            > a czy rzeszow nie ma czasem bezposredniego polaczenia transatlantyckiego (z JFK
            > )?

Ma, ale tylko w okresie letnim.
            • Gość: sufler2007 Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.lodz.mm.pl 28.08.07, 16:37
              Widać ze nie masz kompletnie pojęcia o tym co piszesz.
              • viking2 Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 29.08.07, 02:27
                Gość portalu: sufler2007 napisał(a):

> Widać ze nie masz kompletnie pojęcia o tym co piszesz.

Sufler, ja sie nie bede z Toba spieral n/t co on ma, a czego nie ma, ale jesli
                juz tak piszesz, to uzasadnij, dlaczego. Inaczej, zamiast dyskusji (przyjmijmy
                nawet, ze typu "rzeczowe argumenty kontra bajki") wychodzi pyskowka, jak z radia
                maryja...:)
        • Gość: Lysy Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.proosto.com 28.08.07, 14:47
          Serio? Jakiś samolot poleciał do Rzeszowa? Kto wpadł na tak idiotyczny pomysł?
          > Po pierwsze, że lotnisko nie spełnia żadnych międzynarodowych standardów

np. jakich nie spelnia?
          • Gość: exc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:55
            A widziałeś kiedyś międzynarodowy port lotniczy? Nie mówię o Frankfurcie,
            Schipholu czy Heathrow, wystarczy Okęcie, Orly, Luton czy Stansted? Pooglądaj i
            będziesz widział jak ma się lotnisko w Rzeszowie do europejskiego standardu
            lotniska międzypaństwowego.
            • Gość: Lysy Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.proosto.com 28.08.07, 15:30
              > A widziałeś kiedyś międzynarodowy port lotniczy?

kiedys widzialem.

Nie mówię o Frankfurcie,
              > Schipholu czy Heathrow, wystarczy Okęcie, Orly, Luton czy Stansted? Pooglądaj i
              > będziesz widział jak ma się lotnisko w Rzeszowie do europejskiego standardu
              > lotniska międzypaństwowego.

Tak, Okecie to jest standard miedzynarodowy ;) Zwlaszcza 2 godzinna kolejka do
              odprawy, albo terminal Etiuda ;)

Jak sie ma Jasionka do wymienionych lotnisk wiem, ale pytalem jakich standardow
              nie spelnia. Twierdzisz, ze nie spelnia zadnych.
              Myslalem, ze potrafisz podac jakies zamiast wymieniac nazwy lotnisk, ktore sa wg
              Ciebie fajniejsze.

Wg LOTu, ktory lata z Rzeszowa do NY czy wg Ryanair Jasionka spelnia standardy
              lotow miedzynarodowych.

• viking2 Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 29.08.07, 02:31
                Gość portalu: Lysy napisał(a):
                > Tak, Okecie to jest standard miedzynarodowy ;) Zwlaszcza 2 godzinna kolejka do
                > odprawy, albo terminal Etiuda ;)

No jest, naprawde. Burdel i kolejka mniej wiecej takie same, jak na paryskim
                CDG, a terminal Etiuda zamkniety i po terminie, tak jak na CDG Terminal E
                (pamietasz? to ten, co mu sie zaraz po otwarciu dach zawalil pod 2-ma
                centymetrami sniegu...).
        • boed Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 28.08.07, 15:18
          Nie wiem czy to prawda, ale podobno latwiej z Balic jest leciec do Rzeszowe niz
          do Katowic...... przydalby sie jakis ekspert w temacie a nie lokalni nacjonalisci ;)
      • Gość: nana Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 83.238.17.* 28.08.07, 14:34
        > Dlatego, mądralo, że mamy w Najjaśniejszej jeszcze parę innych lotnisk - co
        > najmniej jeden rejs poszsedł do Rzeszowa.
        > Ach ta ciasnota umysłowa...

Pasażerom którzy wylądowali w Rzeszowie serdecznie gratulujemy. Jeszcze tylko 5
        godzin jazdy w korkach po remontowanej DK4 do Krakowa i już mogą się witać z
        rodzinami :-D
        Tych co wylądowali w Pyrzowicach spieszymy poinformować, że takie atrakcje ich
        nie czekają, nawet jadąc remontowaną A4 za godzinkę będziecie na Balicach...
        • Gość: Lysy Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.proosto.com 28.08.07, 14:52
          > Pasażerom którzy wylądowali w Rzeszowie serdecznie gratulujemy. Jeszcze tylko 5
          > godzin jazdy w korkach po remontowanej DK4 do Krakowa i już mogą się witać z
          > rodzinami :-D
          > Tych co wylądowali w Pyrzowicach spieszymy poinformować, że takie atrakcje ich
          > nie czekają, nawet jadąc remontowaną A4 za godzinkę będziecie na Balicach...

Pasazerom z podkarpackiego, ktorzy wyladowali w Rzeszowie gratulujemy ;)
    • Gość: polucja Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 12:11
      Ja tam uwazam, ze na pewno przyczyna bylo niedostosowanie predkosci do
      warunkow ruchu. O dostosowaniu wysokosci nie moge sie wypowiedziec, bo
      nas jeszcze nie przeszkolili na komendzie...
    • Gość: jacada Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.acn.waw.pl 28.08.07, 12:31
      Lubię czytać wiadomości lotnicze ponieważ wtedy czarno na białym
      widać bzdury jakie puszczają niektórzy autorzy tekstów.

1. ewakuacja - pasażerowie byli już bezpieczni gdy samolot stanął w
      miejscu, na pasie. Wątpię aby odbyła się jakaś szczególna ewakuacja.
      Przypuszczam, że pasażerowie po prostu wysiedli z samolotu i to po
      schodkach
      2. gwałtowne podejście? co to znaczy? Za duża prędkość? Zbyt ostre
      zniżanie. Od tego opony nie pękają. Obecnie automatyka nie pozwoli
      na wypuszczenie podwozia jeśli prędkość jest zby duża. Może autorowi
      pomyliło się podejście z lądowaniem? Wtedy można byłoby mowić o zbyt
      twardym przyziemieniu.

Prośba do autora o zweryfikowanie tej wiadomości. Dlaczego obie
      opony pękły?
      • r306 GW to nie "Skrzydlata Polska" 28.08.07, 12:58
        Czlowieku.......
      • Gość: Silny Roman Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.va.shawcable.net 28.08.07, 19:27
        Jaka automatyka nie pozwoli wysunac podwozia w 737NG przy przekroczonej
        dopuszczalnej predkosci? Podaj mi rozdzial AMM, bo jestem strasznie ciekaw.
        Klapy, OK, jest flap load relief i zejda z 40 do 30 lub z 30 do 25, ale o
        podwoziu bardzo chcialbym poczytac - przyda mi sie w pracy?

Znaczy, nie wiedziales a powiedziales?

Ech, flachowcy...
    • piesek.leszek Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 28.08.07, 12:41
      Ciekawe czy gęsi i kury w klatkach powylatowały
    • esmeralda_pl Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 28.08.07, 13:14
      Awaryjne lądowanie? Co za kretyn to pisał!!! wiesz człowieku co to
      ejst awaryjne lądowanie??????
      • r306 Kazde, ktore nie przebiega jak normalne ladowanie. 28.08.07, 13:18
        To bylo normalne?
        • esmeralda_pl Re: Kazde, ktore nie przebiega jak normalne ladow 28.08.07, 15:02
          no niezupełnie. Awaryjne jest wtedy, kiedy problemy występują przed
          lądowaniem (do momentu lądowania wszystko było ok), a nie po
          wylądowaniu
    • r306 ja mam teorie! 28.08.07, 13:16
      Samolot kolowal pewnie Krakowem, wiec siedzadzy na dachu Katedry ten
      rabus skarbonek podczepil sie i samolot przeciazony tae masa kasy -
      przyglebil za mocno....

Pieniadze szczescia nie daja....... :)
    • Gość: gość Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 194.181.0.* 28.08.07, 13:26
      Po co to zdjęcie samolotu???
      Przecież to zupełnie inny samolot a nie ten który uległ wypadkowi.
      • Gość: Kamil Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.chello.pl 28.08.07, 13:57
        Zobacz dokładnie na wszystkie zdjęcia.
        Na jednym z nich widać pęknięte opony.
        Warto czytać uważnie i ze zrozumieniem.Oglądać z resztą też.
    • Gość: Pluskwa Brawo za zdjęcie IP: *.autocom.pl 28.08.07, 13:34
      Brawo za zdjęcie. Pasażerowie właśnie wsiadają na pokład...
      • Gość: mist55 Re: Brawo za zdjęcie IP: *.chello.pl 28.08.07, 13:53
        popatrz uważnie jeszcze raz , ten "pasażer" ma ubranko odblaskowe a w przednich kapciach wyrażnie brak luftu !,, Opinia też niestety do luftu
    • Gość: latacz piloci Ryanair IP: *.novartis.com 28.08.07, 14:06
      W mojej opinii sa najgorszymi sposrod wszystkich tanich linii. Za
      kazdym razem jak tylko trafia w lotnisko - radosc w kokpicie. Piloci
      Centralwings (personel LOTu?) i Wizzair sa o wiele lepsi. IMHO ofc.
    • Gość: justys_justys Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 195.205.132.* 28.08.07, 14:13
      Leciał ktoś tymi liniami?? Ja dwa razy!! I niestety ale nie potrafią
      lądować!! Dwa razy trzepnięcia o płytę lotniska z taką siłą że bylam
      przerażona bo to nie moje pierwsze loty. No i cóż musiało się to
      kiedyś źle skończyć!!! Wiem że to nie wina lini tylko pilotów a więc
      firmo chyba coś musisz zrobić z pracownikami :))
      • Gość: Aster Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.srv.volvo.com 28.08.07, 16:53
        Ryanair to najgorsze linie jakie istnieją, kiedyś źle się skończy
        się to ich oszczędzanie na wszystkim. Jak tylko mogę unikam ich jak
        ognia.
        • Gość: gość Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.bagu.cable.ntl.com 28.08.07, 21:50
          Ja ze swojej historii latania to mogę powiedzieć, że na Balicach to tylko piloci
          EasyJet lądowali bezboleśnie. Natomiast latając do Anglii różnymi liniami i na
          różne lotniska to zawsze było z "efektem". A co do samego Ryanaira, sam
          zarzekałem się po pierwszym razie, że to ostatni, a jednak przodują mi w
          statystykach.
        • Gość: Dariusz Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.mysmart.ie 29.08.07, 00:06
          Tak. Masz 100% racje. Czy leci z nami pilot to dobre pytanie gdy latasz
          ryianarem. Moj ostatni raz z nimi był z Frankfurtu do Kerry. Samolot wystartował
          opóźniony a gdy wsiadaliśmy to jeszcze siedział w silniku
          jakiś technik w yellow jacket.
          Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.clarehall.cam.ac.uk 28.08.07, 18:46
        Ja lecialam dwa razy i bylo super, zadnych problemow, tylko to bylo
        w Anglii, moze oni maja inna plyte lotniska.
      • Gość: mig21 Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 83.238.116.* 29.08.07, 23:44
        Fakt... wina pilotow, ze tak "trzepneli". Tyle ze to chodzi o oszczednosc a nie
        umiejetnosci. Mocniej posadzi, latwiej wyhamuje. Przy tylu lotach takie
        oszczednosci wiele znacza. Jak zważysz na fakt, ze personel ma nawet ZAKAZ
        podgrzewania mleka dla niemowlat aby oszczedzac, to chyba wszystko staje sie jasne.
    • Gość: ja Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:31
      jak lądował na takiej płycie jak na 3 zdjęciu to się nie dziwię, a swoja drogą
      to mogli by trochę to poprawić, nie dość że drogi wmieście syf, wstyd, takie
      duże i znane na całym świecie miasto.
    • Gość: Areczek Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.home.otenet.gr 28.08.07, 14:36
      Lecialem w maju Ryanairem z Gdanska do Londynu. Samolot tak walnal w
      pas na Stansted, ze ludzie krzykneli z przerazenia. Skad oni biora
      pilotow ?! Na grubo ponad 100 lotow roznymi liniami to bylo
      najgorsze ladowanie jakie pamietam.
      • Gość: oj Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 15:25
        Mój pierwszy lot samolotem odbylem na pokladzie maszyny należącej do Wizzair i wspomiam całkiem przyjemnie, bezstresowo. Lądowanie maszyna Ryanair'a przypominało "tąpnięcie" na ziemię, na szczęscie się tego nie spodziewałem więc moje (i pasażerów) przerażenie nie było tak wielkie.
    • trybowski O pęknięcie opon Boeingowi podejrzewałbym Tuska. 28.08.07, 15:08
    • Gość: frez Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 136.8.150.* 28.08.07, 16:38
      przeczyny ?

1 mozliwe opony w zlym stanie ( lyse )
      2 przeszkoda na pasie, przypomniej sobie dlaczego walnol Concorde na
      roissy...
    • Gość: Bears Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 216.146.64.* 28.08.07, 18:44
      A moze by tak zlikwidowac pasy autostrady i przesunac ja w inne
      nmiejsce i wybudowac drugi pas startowy dla Balic?

Przeciez lotnisko z jednym pasem to parodia!!!!!
      • Gość: 1spag Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.hers.adsl.virgin.net 28.08.07, 19:06
        bears co ty kurna wiesz o lotniskach
        popatrz sobie tutaj na to lotnisko gatwick lub stansted
        maps.google.co.uk/ wpisz gatwick lub stansted i zmien sobie na satelite a
        zobaczysz ile tam pasow, bo ja widze (gatwick) jeden druga linia to droga
        dojazdowa a laduja tam jumbo jety i czasem widac prawie w jednej linie jak
        podchodzi do ladowania kilka sa mniej wiecej na tej samej wysokosci i z taka
        sama predkoscia Oczywiscie w pewnej odleglosci ale laduja tam samoloty mniej
        wiecej co 30-60s wiec, w stansted tez czesto laduja ale tam zwykle wielkosci B
        737 najpopularniejsze, prosze cie nie gadaj bzdur na temat lotniska,
        co do ryanair to lecialem tylko raz i unikam ze wzgledu na koszty , do stansted
        mi za drogo a drugie to wcale nie sa tacy tani do tego od wrzesnia zaczynaja
        pobierac za odprawe na lotnisku 2gbp, no a drugi powod to ladujac na stansted
        rzeczywiscie jakos pilot chyba chcial pomachac znajomym z wiezy kontrolnej bo
        troche go bujalo na boki (w sloneczna pogode, raczej nie wygladalo to na wiatr)
        w miedzyczasie przejrzalem jeszcze luton tez jeden pas
    • Gość: crac.87 Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:07
      ryanair? tani i masowy. nie dziwi mnie specjalnie, że ta linia
      lotnicza ma taką wpadkę. inna sprawa, że nic się na szczęście nie
      stało . tylko pilot będzie miał nieciekawie...
      • bartoo Re: Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira 28.08.07, 21:02
        No chłopaki z Ryanair lubią walnąć w płytę mocniej...
        Raz, lądując w Dublinie, odbiliśmy się dość wysoko, złapał nas boczny wiatr,
        tak, że "poszliśmy" trochę bokiem przez krótką chwilę.
    • Gość: J.W. poprzednie ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:55
      Lądowalem z Ryanair'em w Balicach dzień wczesniej (w poniedziałek
      wieczorem, 27 sierpnia, godz 21.25 rejs z Londynu STN). Po zmroku,
      przy bezwietrznej pogodzie i krystalicznej przejrzystosci powietrza
      pilot wylądowal techniką przyponinajacą lądowanie z silnym wiatrem
      bocznym. Samolot podszedł do lądowania z wyraźnie wiekszą predkością
      i opadł z wysoka na płyte lotniska. Uderzenie podwozia było mocne,
      przynajmniej z punktu widzenia komfortu podróży. W ciagu ostatniego
      roku to był mój trzeci lot Ryanairem. Lubię z nimi latać. Ich
      maszyny wyglądają na nowe, a nie na świeżo wyremontowane. Latają
      szybko i lubią być przed czasem ("mój" rekord London STN- Kraków 1
      godz 42 min). Jednak piloci często popisuja się brawurą - również w
      powietrzu.

• Gość: mig21 Re: poprzednie ladowanie IP: 83.238.116.* 29.08.07, 23:54
        Jesli dany lot jest ostatni w dniu dla pilotow, lub jest opozniony, zazwyczaj
        robia tak - jak najszybciej do wysokosci przelotowej, kiedy ja osiagna,
        utrzymuja maksymalna predkosc, leca na tej wysokosci jak najdluzej i potem dosc
        ostro schodza do ladowania. Pozwala to zaoszczedzic czas.
        Jesli natomiast lot jest o czasie i nie jest ostatni, leca zgodnie z planem.
        • Gość: mig21 Re: poprzednie ladowanie IP: 83.238.116.* 30.08.07, 00:00
          Zapomnialem dodac, ze szybkosc lotow zalezy od wiatru takze. Czesciej na tych
          szerokosciach wiatry wieja z zachodu. Jesli trafi sie silny prad strumieniowy,
          moze on bardzo pomoc.
    • Gość: feelipe ryanair jest jak kolejka skm IP: *.midd.cable.ntl.com 28.08.07, 23:00
      tylko wizzair i jeszcze stewardesy bardzo ładne
      • Gość: fafik Re: ryanair jest jak kolejka skm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 23:50
        A to ciekawe... z moich obserwacji wynikało,
        że tanie linie to i stewardesy jakby nienaj...
    • Gość: Bluberd Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 91.109.155.* 29.08.07, 00:07
      Jeżeli chodzi o ścisłość to Concorde sie rozbił przez kawałek metalu a dokładnie
      metalowa opaskę od silnika która odpadła 5 minut wcześniej z innego samolotu a
      nie przez "kawałek leżącej na pasie pękniętej opony".... I przez tą właśnie
      opaskę, opona Concorda wystrzeliła tak że ponad 4 kilogramowy kawałek uderzył w
      zbiornik paliwa..... Przekichana katastrofa... a takie ładne samoloty były...
      Pozdrawiam zna"f"ce z lotniska...
    • Gość: PolakKielczanin Awaryjne lotniski w Kielcach pilnie!!!!! IP: *.kolornet.pl 29.08.07, 00:14
      Mamy Krakusy nauczkę , Lotnisko w Kielcach jest potrzebne czy to sie podoba czy
      nie!!!!
      • Gość: bartii Re: Awaryjne lotniski w Kielcach pilnie!!!!! IP: *.chello.pl 29.08.07, 00:32
        Do Pyrzowic szybciej niz do Kielc... po co tam lotnisko..pfff
        • Gość: PolakKielczanin Re: Awaryjne lotniski w Kielcach pilnie!!!!! IP: *.kolornet.pl 29.08.07, 16:00
          Do Kielc jest bliżej i bezpieczniej
          • Gość: havi Re: Awaryjne lotniski w Kielcach pilnie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:12
            autostradą do pyrzowic jedziemy ok 40min. A do kielc?
            minimum 1,5h
            nie wyskakuj z tymi kielcami bo tylko pośmiewisko robisz!!!!
    • Gość: gp Zwolennicy Wizz Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 07:33
      Polecam www.katowice-airport.com W dniu dzisiejszym: odloty: Luton -
      2,30, Paryż- 11 godzin, Stansted- 4,55, Rzym- 1,05, Coventry- 2,55.
      Wszystkie podane czasy, to opóźnienia odlotów linii Wizz Air!!!!! I
      tak jest codziennie. Sprawdźcie. Pozdrawiam.
    • Gość: JANEK Lotnisko Balice: pęknięte opony Ryanaira IP: 82.160.10.* 29.08.07, 07:34
      eassy jet ma bardzo dobrych pilotów start przelot lądowanie super
      a linie o których mowa ani tanie z bagażem też nie tak jak gdzie
      indziej a czytając te teksty to się znamy na wzystkim powinni
      wszyscy podjąć prace związaną z lotnictwem i nic by się nie działo
      bo nikt by nie latał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka